- 30 Ağustos 2015
- 524
- 867
- 23
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #60.441
bende şuan aslında öyle yapıyorum. önüne koysam yiyemez çünkü. hem henüz mama sandalyemiz yok. yani aldım aslında ama bir türlü kuramadık. kaşıkla buharda pişirdiğim sebzeleri veriyorum. içine biraz anne sütü de ekliyorum. baya baya yiyor çok şükür. hatta versem tüm tabağı yer ama ben en fazla 4 kaşık veriyorum.Ben de geçme taraftarıyım kuzum. Zaten 5. Aydan sonra tek yaptıkları yalamak, tadına bakmak. Yine anneden alıyorlar besinin çoğunu.
Ben blw ve kaşıkla yedirmeyi karıştırarak yapmayı planlıyorum. Yoğurtlu çorba yapardık biz yeğenime. Çok da güzel yerdi. Öyle şeyleri kaşıkla yedirecegim. Ama önüne her gün meyve sebze koymayı da planlıyorum. Kendi eliyle tutup da yesin bence.
Ek gıdaya başlamadan önce iki şey önemliymiş. Biri bebeğin kendi kendine oturabilir olması. Öbürü de ogurme refleksini kaybetmeye başlaması. Bu ikisi 6. Ayda oluyormuş ama tabii bazı bebeklerin daha erken oluyor. Senin kuzunun canı çekmeye başladıysa belki de büyümüştür yeterince. Zaten ogurme refleksi hala duruyorsa hemen kusar yediğini. Anlarsın bir iki denemeyle.
İşe yarar mı bilmem. Benim öyle içimden geldi test etmek için sütümü sagdim bebek kasigina. Öyle oyun gibi verdim. Yalana yalana içti pek hoşuna gitti. Sonra da kaşığı eline verdim. Onunla oynadı ağzına koymayı falan denedi. Benim de çok hoşuma gitti. Sabırsızlıkla bekliyorum ek mamaya başlamayı.
evet canım ben bızdıkta da var ufak bir delik. endişelenme henüz oluşum evresindeler. zamanla kapanacaktır.merhaba anneler burada yeniyim daha benimde kızım var 5,5 aylık son zamanlar kilo alımı durdu neredeyse daha önce doktorlara götürdüm normal dediler fakat kalp kapağında delik olduğunu öğrendik bu konu ile ilgili çok birşey bilmiyorum ama bebeklerin ufak bir sorunu da olsa hemen doktora götürün sizin çevrenizde böyle durumla karşılaşan oldu mu neler yaptilar
bu aylarda kilo alımı azalıyor zaten. ben de dahil birçok kişi ek gıdaya başladık canım. eğer doktorun uygun gördüyse ufaktan başlayabilirsin.Merhaba kızlar,
5. Ay doktor kontrolümüzden geldik. Kızım 350 gr almış 25 günde. Boyu da 65cm olmuş. Doktor meyvelerden başlayarak tattırmaya başlayalım dedi. Kilosu 5 aya göre normal ama kızımın kilo alımına göre az dedi. Ben karar veremedim versem mi vermesem mi diyesütüm de var neden az kilo almış anlamıyorum
çok geçmiş olsun canım. Allah yardımcınız olsun. benim doktorun bize söylediği eğer büyürse zor bir operasyon olmadığı idi. inşallah sizinkide öyle olur. 9 mm çok büyük bir delik değil tahminimce.bizimki 9 mm olmuş iki kapak arasında geçiş var dediler kanlar birbirine karisiyormus soktayim hala ameliyat edicekler 6 hafta içinde emmiyor tam çok terliyor kızım neler cekti de 5 aydır anlatamadim doktorlara çok korkuyoruz gogusu enfeksiyon kaptı birde hastahanede yatiyoruz lütfen dua edin bize
Canım çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Allahım acil şifa versin inş.bizimki 9 mm olmuş iki kapak arasında geçiş var dediler kanlar birbirine karisiyormus soktayim hala ameliyat edicekler 6 hafta içinde emmiyor tam çok terliyor kızım neler cekti de 5 aydır anlatamadim doktorlara çok korkuyoruz gogusu enfeksiyon kaptı birde hastahanede yatiyoruz lütfen dua edin bize
Benim kafam çok karışık bu konuda. Çok güzel düşünmüşsünüz.BLW hakkinda konusmak isteyen arkadaslar BLW Anneleri diye bir baslik actim. burada detaylica konusalim neler dusunuyoruz sonrasinda neler veriyoruz cocuklarimiza
Canim bende tel no suda var, bazen watsapp tan yaziyim diyorum sonra belki hoş görmez diye vazgeciyorum, burayada uğrar inşallah en azından bi sıkıntısı olmadığını duyduk sayenizdeAyy evet instada bendede ekli mahsallahi var defnosunn
Canim senin bu hesaba göre benim oğlan bayagi tosuncuk olmuş 5.ay kontrolünde 9 kg di sipaKuzum az almamış bebeğin normal almış. İlk üç ay zaten 1er kilo, sonra ayda 500 er gr almalı. 5 aylık zaten 7 kilo yapıyor. Seninki normal gibi geldi bana. Uc aşağı beş yukarıdan bişi olmaz. Eğer çişi kakasi yerindeyse, çocuk gülüp oynuyorsa hiç başlama mamaya. Zaten şunun şurasında bir kaç hafta var ek gıdaya. Ek gıdaya erken geçsen bile olur.
Özellikle de kızın alerjikse. Yani mama kötü bişey değil ama daha sonra alerjilere sebep olabilen bir kimyasal. Organik gıda varken lab da yapılmış tozu kullanmaya ne hacet değil mi?
Bir de bebişler dönemlerden geçiyor. Mesela benim geçen ay reglim döndü. O yüzden sütüm azaldi. Regli sırasında azalmais normal zaten hormonlardan dolayı. Devin bir gece açlıktan hiç durmadan ağladı. Mememden tek damla süt gelmeyince bende mama verdim o gece. İki kocaman yudum içti. Tek ihtiyacı oymuş. Uyudu kaldı. Mamanin geri kalanını attım bir daha da vermeme gerek kalmadı. Çünkü ertesi günü hormonlarim duzelmisti adetin 2. Günü olduğundan. Yani çok sikisirsan tabii ki ver mama bebeğini aç bırakma ama bir kereden sonra aman başladı nasılsa demene gerek yok. Sadece dönemden geçiyor olabilir.
Benim kafam çok karışık bu konuda. Çok güzel düşünmüşsünüz.
herşey bir ay önce belirti verdi fazla ekmek istemiyordu çok aşırı terliyordu kalbi çok hızlı atıyordu kilo alımı çok az azaldı götürdüm bir Ay once normal dediler 6 kilo idi su an yine aynı 4 gün önce acil de iyi bir doktora denk geldik bırakmadı o gün şüphe kendi dünde u ltrasona aldılar doğru çıktı ama çok zor bir durum allahım kimseye yaşatmasın çok dikkat edin kızlar benim aklımda bile geçmezdi böyle bir şüphe aile kimsede kalp sorunuda yok ciddi anlamda ayni zamanda gogsude virus kapmisCanım çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Allahım acil şifa versin inş.
Benim kızım da çok terliyor. Belirtileri nedir nasıl fark ettiniz?
geçmiş olsun canım. allahım şifa versin.herşey bir ay önce belirti verdi fazla ekmek istemiyordu çok aşırı terliyordu kalbi çok hızlı atıyordu kilo alımı çok az azaldı götürdüm bir Ay once normal dediler 6 kilo idi su an yine aynı 4 gün önce acil de iyi bir doktora denk geldik bırakmadı o gün şüphe kendi dünde u ltrasona aldılar doğru çıktı ama çok zor bir durum allahım kimseye yaşatmasın çok dikkat edin kızlar benim aklımda bile geçmezdi böyle bir şüphe aile kimsede kalp sorunuda yok ciddi anlamda ayni zamanda gogsude virus kapmis
Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallahherşey bir ay önce belirti verdi fazla ekmek istemiyordu çok aşırı terliyordu kalbi çok hızlı atıyordu kilo alımı çok az azaldı götürdüm bir Ay once normal dediler 6 kilo idi su an yine aynı 4 gün önce acil de iyi bir doktora denk geldik bırakmadı o gün şüphe kendi dünde u ltrasona aldılar doğru çıktı ama çok zor bir durum allahım kimseye yaşatmasın çok dikkat edin kızlar benim aklımda bile geçmezdi böyle bir şüphe aile kimsede kalp sorunuda yok ciddi anlamda ayni zamanda gogsude virus kapmis
Ekmek makinesi bilmiyorum canm da ceviz için erken diye düşünüyorumkızlar ek besine geçince oğluşuma yoğurt içine ekmek ve ceviz rendeleyip vermek istiyorum. ama ekmeği tam buğday unu ile kendim yapmak istiyorum. daha önceleri kullandığım sinbo ekmek yapma makinam vardı ama bozuldu, şimdi yenisini alacağım, kullandığınız tavsiye edebileceğiniz ekmek yapma makinası varmı.
canım yarım kase yoğurt içine yarım cevizi cam rendeden geçirerek vereceğim, oda şuan değil 6. aydan sonra. ama bilemedim 6 ay için erken mi acaba.Ekmek makinesi bilmiyorum canm da ceviz için erken diye düşünüyorum
geçen gün instagramda okudum canım 1 yaşından sonra diyordu.canım yarım kase yoğurt içine yarım cevizi cam rendeden geçirerek vereceğim, oda şuan değil 6. aydan sonra. ama bilemedim 6 ay için erken mi acaba.
gebito link paylaşır mısın canım blw ile ilgili
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?