2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım ozaman doyuyordur mutlaka içini ferah tut. Memeler terbiye olunca boş hissi oluyor malesef ama iyi bir şey aslında.
Aslinda emmeye başladgindan bi kc sn sonra kaynar gibi oluo yutkunuo da. İşte sık sık isteyince o his olmayonca yetmio mu acaba dedim

Kizlar ben ek gidaya coktan gectim 11 mayisli kizim 2 aylikken meme reddinden sonra sagarak 1 ay kizima süt verebildim tabiki yaninda mama ile beraber 2 aydirda sadece mama veriyorum
Bu yuzden ek gidaya erken gecis yaptım once yedigim herseyi kizima tattirdim et bile olsa dilini yalatiyorum sonra patates havuc buharda pisirdim ezdim hic yemedi sevmedi oyle arada meyve rendeleyip veriyorum yogurt veriyorum gecen sutlu pirincli muhallebi yaptim cok sevmedi midesi bulandi kizimin hipp kavanoz mamasi ve muhallebi mamalari var onlari veriyorum bu aksam hipp iyi geceler mamasi var onu verdim sevdi sanki 3-4 kasik yedi

Birde bugun bir yemek kasigi zeytinyağına sogan rendeledim bir cay kasigi salca attim kabak havuc rendeleyip kattim sonra iki kasik tel sehriye katip su ilave ettim güzelce bir corba yaptim onuda 3_4 kasik yiyebildi diger ogunler hep mama veriyorum onun harici ne verecegimi bilmiyorum

Su vermeyi sormus bazilari ben 40 ciktiktan sonra iki uc gunde bir 1 cay kasigi su verdim hele 3 ayliktan sonra hemen hemen hergun bir kasik verdim istanbul cok sicak oldugu icin doktor vermemi soyledi benim eltim 6 ay boyuncahic su vermemis anne sutu aliyo die ama cocugu kurumuş susuzluktan doktor cok kızmıştı sen bu bebeğenasil bu sicaklarda su vermezsin die ondan midir bilmem 1 bucuk yasindayken oglunun bobreklerinde buyume olusmustu

Neyse benim ek gida baslangiclarim boyle baska onerileriniz varsa benide bilgilendirin kizlr

Peki yediğini böyle olduğu gibi çıkarması iyi birşey mi? Bu sindiremediğini göstermez mi? Bilmediğimden soruyorum
O kadarını bende bilmiyorum canım ama alerjik olmadığın kesin tabi baska belirti yoksa hangi bebek havuç yese kesin kakasinda havuç oluyor çok duydum ve gördüm çevremde.inşallah dindiriyorlardir.birde nette bu yaziyi girdum canim "Sindirim sistemi pek gelişmemiş olan bebeklerde alınan gıda, çok fazla değişikliğe uğramayabilir. Bu yüzden bebeğinizin kakasındaki yiyecek parçalarını görünce şaşırmayın. Özellikle sindirilmesi zor olanlar, bir bütün halinde ya da parçalı bir şekilde çıkabilir."

Bnm kizinda kusmalari hala devam. Mama bitince bi gazini cikartip fazlasini kusuyor.sonrada bikac kere daha kusuyor ve 2 saat sonra tekrar mama yiyor .90lik mama veriyrm cok da degik. Az da olsa emiyor. Bu bihastalik belirtisi olabilir mi

sürekli ağlamaları yok da mesela uyurken sanki bir yeri ağrırmış gibi inleyerek ağlayıp uyanıyor. bir dakika bırakamıyorum sürekli kucakta kalmak istiyor. kucakta uyumak istiyor falan.
Aşıdandır canım bizde de aynısı olmuştu. Geçmiş olsun

Canim bu ek gıda işi tamamen muamma bazı doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor bazıları ise beşinci ayda tadımlık verilsin ki tat alma duygusu gelişsin diyor.benim doktorum da beş ay bitiminde ek gıdaya tadimlik başlatmıştı elma havuç şeftali erik vs.meyvelerden iki gün kuralı ile günde bir çay kaşığı verip hergün bir kaşık daha arttirmami söyledi.meyve tadimlatindan sonra da yoğurt ve kaşık mamasına geçtik neredeyse bir aydır ek gıda veriyorum çok şükür sıkıntı olmadı.peki bebeğinin doymadigini nerden anladın

Salça ve sOgan veriliyor mu canım bu aylarda

Maşallah canım erkek miydi senin bebek merak etme büyüyüp hareketlenince verir kilosunu
Evet canım erkek, sadece anne sütü alıyor, anne sütü alan bebek obez olmaz deniyor inşallah olmaz, çokta hareketli bi bebek aslında kollar ayaklar hiç durmuyor, üzerini giydirirken belim ağrıyor resmen ama güzel kilo alıyor,demekki hareketsiz olsa ayda 2 kg alacak

Bnm kizinda kusmalari hala devam. Mama bitince bi gazini cikartip fazlasini kusuyor.sonrada bikac kere daha kusuyor ve 2 saat sonra tekrar mama yiyor .90lik mama veriyrm cok da degik. Az da olsa emiyor. Bu bihastalik belirtisi olabilir mi

Kilo alımı gelişimi nasıl canım, benim oglumda cok kusuyor, dra söyledim kilo alımında sıkıntı yoksa fazlasını atar, gelişimi azsa kontrol ediyoruz dedi, birde emdikten sonra sarsma, yani hemen kucağına alma o şekilde bi 20 dk yarım saat kadar dursun, artık buyuduler gazı daha kolay çıkarıyorlar senin cikarmana gerek yok canim

sürekli ağlamaları yok da mesela uyurken sanki bir yeri ağrırmış gibi inleyerek ağlayıp uyanıyor. bir dakika bırakamıyorum sürekli kucakta kalmak istiyor. kucakta uyumak istiyor falan.
Canim bizde de arada oluyor o her uyanmada değil özellikle ogleden sonraki ilk uykuda. Hatta başında brklememe rağmen beni görmesine rağmen ağlıyor sonra sakinlesip kikirdiyor bende anlamıyorum:) bu aylarda dönmeye daha fazla hareket etmeye başladıkları için stresli oluyorlarmis daha fazla meme ve kucak talebi ile bu stresi atarlarmis belki o yüzden olabilir.

Kızlar bebeğini blw usulü besleyen ya da beslemeyi düşünen var mı aranızda?
Ben açıkçası hem klasik hem blw yapmayı düşünüyorum. Örneğin dün bal kabagi çorbası yapmıştım süt ve tuz eklemeye önce bebise ayirdim gayet sevdi yedi şimdilik alerji belirtisi de yok. Bizim yediklerimizden boyle ayirip hazırlamayı dusunuyorum cok ekstra yapmayı düşünmüyorum

Nasıl anladın duymadığıni. Biz geçtik bayadir ama doyumluk değil tadimlik takiliyoruz yarım kahve fincanini geçmiyor verdiğim hersey.

Canım bebeklerimiz henüz anne sütünden başka bir tat bilmiyorlarki canları istemez yani. Biz de her yemekte pusetiyle masaya yakın koyuyoruz meraklı meraklı izliyor. Evlatlarımız büyüyor çok şükür.
Normalde çok salya akitmiyor benimki ama sofrada biz yemek yerken aşırı salyasi oluyor böyle dolu dolu. Ben de bu olayı anlamadim:) yediğim birşeyi uygunsa tattirdigimda acayip keyif aldığını keşfettim öyle ek gıdaya geçtim ben de

Nasıl anladın duymadığıni. Biz geçtik bayadir ama doyumluk değil tadimlik takiliyoruz yarım kahve fincanini geçmiyor verdiğim hersey.
Çok sık isteyip yutkunma duymuyordum .aç die düşünüyorum ek bisiler mi versem. Bi de su versem mi

Ne miktar da verdin çorbayı tek öğün de mi

Gelisimi iyi yanien az 500gr aldi ayda o da gecen ay. Ama kusmalari bitmiyor
O yuzden mi az aliyor acaba diyorum. Evet mmaadan sonra yatiyor.

bugün geçti canım. dün biraz daha iyiydi. dediğin gibi aşıdan oldu herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…