- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #60.321
Ay maşallah ya fazla bastırmayın siz yine de ayakları o kadar dayanıklı değildir daha kuzunun :) bizimki de herşeyi yapmaya çalışıyor yapamayınca sinir oluyorEvet canim yere bastiriyorum hemen basliyor hoplamayayorulursa totoyu arkaya itio iki sn durup yine basliyor ve cilginlar gibi egleniyor
Yok canım alerji belirtisi değil huysuzlugudur. belki diş huysuzlugudur. Dişlerini kaşima ihtiyacı var mı? Bir de aşı oldu mu rota virüsü aşısı bu ay oluyor çünkü.canım ya benimki dediğin tepkileri vermedi yani kusmak, egzama gibi döküntüler, kızarıklık falan. ama çok huysuz 3 gündür. bu da bir tepki olabilir mi ne dersin?
Canim bize doktor bastirin dedi egzersiz yapsın. Tabi onu zorlayacak şekilde değil. Bacak kasları ve kemikleri güçleniyor cidden de. Benimki geçen aydan beri basıyor. Hatta ara ara yurutuyorum kollarından tutup hali üstünde adım atıyor hoşuma gidiyor:) tabi bir 5 adımda bitiriyorum oyunu.Ay maşallah ya fazla bastırmayın siz yine de ayakları o kadar dayanıklı değildir daha kuzunun :) bizimki de herşeyi yapmaya çalışıyor yapamayınca sinir oluyor
Canim popo kısmı değil popçu ile bacağı arasındaki bogumlarin simetrik ve eşit sayıda olmasi isteniyor ama buna doktorlar bile guvenmeyip kalça çıkığı ultrason istiyor sen 2. Ayda cektirmedin miYa kizlar bisi sorcam
Bebekleri yuz ustu yatirip popo kismindaki bogumlara bakarmisiniz eger ki esit degilse kalca cikikligi olabilir diyorlar
Bizimki esit degil korktum simdi
Ya kizlar bisi sorcam
Bebekleri yuz ustu yatirip popo kismindaki bogumlara bakarmisiniz eger ki esit degilse kalca cikikligi olabilir diyorlar
Bizimki esit degil korktum simdi
Bana da doktorum meyve ile başla iki gün kuralı uygulaması dedi ilk başlarda yaptım baktım dokunmuyor şimdi bütün meyvelerden tattiriyorum muhallebisine yogurduna felan katıyorum arada hipp kavanoz meyve pureleri var ondan da veriyorum henüz sebzeyle tanışmadık ama :)tek sebze ile başla diyorlar o yüzden öyle yaptım bende. kafam çok karıştı.
Canim popo kısmı değil popçu ile bacağı arasındaki bogumlarin simetrik ve eşit sayıda olmasi isteniyor ama buna doktorlar bile guvenmeyip kalça çıkığı ultrason istiyor sen 2. Ayda cektirmedin mi
Cekildi bisi cikmadi ama sonradan olusabilirmis1 buçuk aylıkken ultrason cekilmedimi canım
evet canım cumartesi yaptırdım. aşıdan mıdır? geçen yaptırdığımızda bir şey olmadı hiç o yüzden aşı gelmedi aklıma.Yok canım alerji belirtisi değil huysuzlugudur. belki diş huysuzlugudur. Dişlerini kaşima ihtiyacı var mı? Bir de aşı oldu mu rota virüsü aşısı bu ay oluyor çünkü.
Bir de büyüme atağı dönemi var 5 ile 6 ay arası o döneme girmiş olabilirsin. Benimki de huysuz uyandı bu sabah sürekli mirin kirin takiliyiruz.
Yemiyorsa zorlama tatlım hergün bir çay kaşığı arttır alıştıkça yemeye başlarKizlar ek gida verenler bebekleriniz nekadar yiyo acaba benim kizim iki üç kasiktan sonra agzini muhurluyo resmen ne yapmam lazim bu durumda
Hazır mamalar var ben ondan alıp yapıyorum ama evde pirinç unuyla yapanda var.Muhallebi nasıl pisiriyorsunuz kizlar
Ben başlamadım. Bir aksilik olmazsa İnşAllah 6 ayı dolunca başlayacağım.Ek gidaya başlamayan var mi . Sanki herkes başlamış gibi :)
Canım Dünya Sağlık Örgütü ek gıdaya başlama ayını 6ayı doldurmak olarak tanımlıyor ve buna tadımlara başlamak da dahil. Yorumlardan okuduğum kadarıyla sütün yeterli MaşAllah. Yani eğer sütün yetiyorsa bebek ağlıyor diye tadım yaptırma bence. 6aydan sonraki hayatında yemek yiyecek zaten. Ek gıdaya geçiş bebekler için en önemli evrelerden yapılan hatalar bebeklerimizin tüm hayatını etkileyebilecek önemde. Hepimizin yavruları sağlıklı büyür İnşAllah :)Bişey sorcam kızlar, özellikle ek gıdaya başlayanlar, benim oğlum maşallah pek iştahlı, şuan anne sütü alıyor ama arada aglarsa tadimlik veriyorum yoğurt üzüm suyu, kavun felan ama verdikçe istiyor, cok ağlıyor. Burda sizden okuyorum 1 kasık 2 kaşık felan diye benim oglum bu kadarciklarla kanmaz ki ek gıdaya geçince daha fazla yedirsem zarari olurmu acaba
Hayır canım o dokunduğunu göstermez yediğiniz gösterir :)))kızlar, sabah verdiğim havuç dokundu mu dersiniz? kakasında turuncu taneler vardı ufak ufak.
Yok canım kalça çıkığı doğuştan olup olmadigina bakarlar. Ancak çok sıkı kundak falan yaparsan tehlike arz eder doktor yine de ultrason isteyecektir içine sinmiyorsa cektirirsin yine.Cekildi bisi cikmadi ama sonradan olusabilirmis
Sanki bizim esit degil ama
O yüzden de olabilir büyüme atağı da olabilir canım. Sürekli durdurulamayan ağlamalari kriz şeklinde yoksa çok dert etme geçici en fazla 1 hafta sürer sonra normale döner.evet canım cumartesi yaptırdım. aşıdan mıdır? geçen yaptırdığımızda bir şey olmadı hiç o yüzden aşı gelmedi aklıma.
Dr a hı götür istersen bana 6 ayı bitince tekrar çekilecek demişti, madem içine sinmiyor baktirCekildi bisi cikmadi ama sonradan olusabilirmis
Sanki bizim esit degil ama
Çok haklısın sütüm yetiyor çok şükür ama işte gözüme bakarken yiyemiyorum azcık veriyorum dahada isterse sofrayi görmeyecek şekilde tutup oyuncakla oynatiyorum, az önce sağlık ocagindaydim ebe azcık taddir dediC
Canım Dünya Sağlık Örgütü ek gıdaya başlama ayını 6ayı doldurmak olarak tanımlıyor ve buna tadımlara başlamak da dahil. Yorumlardan okuduğum kadarıyla sütün yeterli MaşAllah. Yani eğer sütün yetiyorsa bebek ağlıyor diye tadım yaptırma bence. 6aydan sonraki hayatında yemek yiyecek zaten. Ek gıdaya geçiş bebekler için en önemli evrelerden yapılan hatalar bebeklerimizin tüm hayatını etkileyebilecek önemde. Hepimizin yavruları sağlıklı büyür İnşAllah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?