- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #59.601
sağol canım peki fiyatı 45 tl filan mı amazonda 15 dolar yazıyo da..ben de araştırayım da böyle birşey alayım tr.dekilerin genelinde paraben varmış sanırım bile bile de verilmez ya bide tahlil yok bişey yok kafaya göre.gerçi tahlil de zor yazık kan alcaklar filanBen ulusta Liv Hospital'e götürüyorum çocuk doktoru için. O yüzden orayı söylemiş olabilir canım. Sormadım başka nerde var diye. ama ilacın adı Enfamil Fer-In-Sol diye. Bir araştır istersen.
sağol canım peki fiyatı 45 tl filan mı amazonda 15 dolar yazıyo da..ben de araştırayım da böyle birşey alayım tr.dekilerin genelinde paraben varmış sanırım bile bile de verilmez ya bide tahlil yok bişey yok kafaya göre.gerçi tahlil de zor yazık kan alcaklar filan
ben de doktora sorayım ozmn bizimkini sağlık ocağı verdi zaten..kaç ml ben düşük olana bakmışım ama yüksek olanı da 100 tl ye filan geliyo dediğin gibi eczacı fark koymuş üstüne baya..getirt canm daha uyguna gelir muhtemeln :)benimkine ilk doğduğu zamanlar kan tahlili yapmışlardı. güzel çıkmıştı. ama doktor göz altlarına falan baktı kan ilacı verelim dedi. kan tahlili istemedi tekrardan. ben baya bir erteledim işte 4. aydan beri veriyorum. ama içimden de gelmiyor vermek ne yalan söyleyeyim.
biz sanırım 150 liraya aldık niye öyle fiyat farkı var anlamadım. belki de eczane fazla fiyatla satıyor. şimdi amerikada arkadaşımıza söyledk o gelirken getirecek.
Ben bir gun 4 ertesi günde iki damla veriyorum ama aç mı tok mu hiç dikkat etmedim genelde tokken veriyorum amakizlar kan ilacini nasil beriyorduk ya acmi tokmu unuttum bilen var mi
İlk bebeği ne bende aynısını yaşadım.ebe açık ligi erken kapanmaya başlamış dedi dok.gostermemi söyledi.cocuk dok.gosterdim d vit keselim dedi.beyin cerh.gotur göster dedi.beyin cer.goturdum eliyle kontrol etti bıngıldagini.normal dedi.d vit kullanmadik ama 3-4 ay gibi kullanmıştım.Biz genelde boya kiloya bakıyoruz. Aşıyla gittiğimizde hemşire bıngıldağının küçük olduğunu 1e1 açıklık kaldığını, Dr a görüşüp d vitaminini kesmemiz gerekebileceğini söyledi. Tabi ben bıngıldağın erken kapanması vs düşünerek baya evham yaptım.
Aynı gün Dr kontrolümüz de vardı. Dr a bu durundan bahsedince, bıngıldağın 4. Aydan itibaren kapanmasının normal kabul edildiğini, Kafanın büyümeye davam edeceğini, zaten bizimkinin de henüz kapalı olmadığını belirterek d vitaminini kullanmamızı, vücudun diğer kemiklerinin de ihtiyacı olduğunu falan söyledi. Ama yine de d vitaminini kullanıp kullanmamak konusunda tereddütteyim. Birde içindekiler falan zaten rahat değildim. Dr kullan dedi ama ben 2 gündür kullanmıyorum.
Böyle bir durum yaşayan bilen var mı ne yapsam aklıma gelince stres oluyorum
canım ben doktora sordum aç karnına vermemiz gerekiyor. ama tabi benim bızdık aç karnına olay çıkarıyor. bende az bir şey doyurup sonra bir süre bekleyip öyle veriyorum.kizlar kan ilacini nasil beriyorduk ya acmi tokmu unuttum bilen var mi
50 ml canım benimki. ne yapalım aldık mecburen. hemen getirtme imkanımız yoktu.ben de doktora sorayım ozmn bizimkini sağlık ocağı verdi zaten..kaç ml ben düşük olana bakmışım ama yüksek olanı da 100 tl ye filan geliyo dediğin gibi eczacı fark koymuş üstüne baya..getirt canm daha uyguna gelir muhtemeln :)
Beslenmeden yarım saat önce ya da sonra dedi hemşire sütle karışınca etkisiz oluyormuşkizlar kan ilacini nasil beriyorduk ya acmi tokmu unuttum bilen var mi
Sağol canım. Kan ilacını sağlık ocağından ben de aldım ama ben onu kullanmıcam. Nutrigen in toz halinde olan demir ilacı var. Onu kullanıcam. Tüm eczanelerde var. Araştır istersen.maşallah canm normal kilo alımı az değil boyu da güzel uzamış :) kan ilacı sağlık ocağı verdi bize de öyle ama içinde paraben var başlamadım şimdilik napsam bilemedim..
Günaydın kızlar,
Dün doktor kontrolümüz vardı. Kızım bir ayda 500g almış. Boyu da 3 cm olmuş. Doktor bol bol emzir dedi. Ek gıdaya 6. Ayda başlayacağız. Demir ilacı için de 6. Ayda kan sayımı yapılıp ona göre başlanacak.
maşallah canm normal kilo alımı az değil boyu da güzel uzamış :) kan ilacı sağlık ocağı verdi bize de öyle ama içinde paraben var başlamadım şimdilik napsam bilemedim..
Bize de sağlık ocağından verdiler ama hiç içimden gelmiyor kullanmakBize de verdi doktor canım. Amerikadan gelen kan ilacından söyledi. Eğer ilgilenirsen nerden aldığımı söyleyebilirim. Amerikadan getiren bir eczane var Etilerde.
tozu sütünle karıştırıp mı verceksin canm?Sağol canım. Kan ilacını sağlık ocağından ben de aldım ama ben onu kullanmıcam. Nutrigen in toz halinde olan demir ilacı var. Onu kullanıcam. Tüm eczanelerde var. Araştır istersen.
Yok canım demir ilacı verildikten sonra bir saat süt ve süt ürünleri verilmemesi gerekir. Demir emilimini engellememek için. En güzel c vitamini ile alınması. Ben altıncı aydan sonra başlayacağım için ek gıdalarla birlikte vermeyi planlıyorum. Meyve çorba gibi.tozu sütünle karıştırıp mı verceksin canm?
Emzirdikten bir saat sonra verebilirsin.kizlar kan ilacini nasil beriyorduk ya acmi tokmu unuttum bilen var mi
anladım canm bakalım ben napcm bi doktorla görüşeyim karr vereyim en iyisi :)Yok canım demir ilacı verildikten sonra bir saat süt ve süt ürünleri verilmemesi gerekir. Demir emilimini engellememek için. En güzel c vitamini ile alınması. Ben altıncı aydan sonra başlayacağım için ek gıdalarla birlikte vermeyi planlıyorum. Meyve çorba gibi.
Ben bahsetmiştim daha önce blw den blwturkiye.com sayfasına bakarsan eğer orada daha fazla bilgi edinebilirsin canım ve yemek tarifleri filan da varkızlar, ek gıda ile ilgili araştırma yaparken buldum. siz de bir göz atın isterseniz.
http://www.benimgunlerim.com/blw-ile-ek-gidaya-gecis-nedir/
Her ay aynı tartıda tartılmalı. Farklı tartılarda değişik kilo çıkabiliyormuş canımBizde bugün asimizi olduk gulerek girdik ağlayarak çiktik :)) şimdi mızmız ateşi varboy 63 kg 6000 baş 43 gibi biseydi galiba nasıl sizce kızlar ? 20 günde 300 gram almış... Sağlık ocağında geçen ay tartmistim 5050 gram gelmişti o ara mama değişikliği yapiyodum aptamil aliyodu. Sultanbeyli de güzel bi Dr önerdiler oraya gittim tarttilar 4 gün Var arada.. en fazla hatta.. 5.720 geldi imkansız dedim tekrar tartti Dr hatta inanmadım sizce aptamildenmi
Peki dediginiz ilaci kaynatilip ilitilmis suda çözsek olur mu acaba?Yok canım demir ilacı verildikten sonra bir saat süt ve süt ürünleri verilmemesi gerekir. Demir emilimini engellememek için. En güzel c vitamini ile alınması. Ben altıncı aydan sonra başlayacağım için ek gıdalarla birlikte vermeyi planlıyorum. Meyve çorba gibi.
37 oldu canım parol verdim iyiyiz şuan elhamdülillah dün çok mizmizlandi
Arkadaşlar 37 ateş değil ki bebeklerin normal vücut ısısı 37,5 a kadar zaten. Benim oğlumun doğduğundan beri çoğunlukla 37 lerde olur.aynen bizde oyle cok sukur kendine geldi yavrum
Canım ben henüz kullanmaya başlamadım. Kuzenim kullanıyor. Bana yemeği deniyorum seviyorsa bir kısmını ayırıp bir şase katıyorum öyle veriyorum dedi. Hani yemeğin hepsini bitiremezse diye bir kısmını ayırıyormuş. Suda belki tam çözünmeyebilir. Su içerken hafif pütür kalabilir eğer o rahatsız etmezse bebeğini öyle de verebilirsin tabi. Eczacıya da danışabilirsin belki emilimini kolaylaştıracak besinler örnek verebilir.Peki dediginiz ilaci kaynatilip ilitilmis suda çözsek olur mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?