2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kizlar bebekleri yatirma pozisyonlarıniz nasil yuz ustu mu sirt üstü mu yana dogru mu
Kendisi istediği gibi dönüyor artık genelde yan yatıyor iki gündür de yüzüstü dönüp yatmaya başladı. Yüzünü yere gömer döndüremez nefes alamaz diye korkuyorum ama dönmeye başlayan bebek kendini kurtarır artık diyorlar. Sen de döndüğünü yazmıştın sanırım bebeğinin bence yastık kullanma ben de şimdiye kadar kusması olmasın hafif de olsa dik dursun diye çok ince bi yastık kullanıp belinden itibaren yatırıyordum ama dönüp yastığa ağzını burnunu gömmeye başladı Allah korusun nefes alamaz yatağının da yumuşak olmamasını söylüyorlar zaten bu yüzden, bide üstüne de bişey örtmüyorum artık çünkü hem çok hareket ediyor hem de eliyle tutup ağzına götürüyor boğulma tehlikesi oluyor canım

S __su teşekkür ederim canım faydam olabiliyorsa ne mutlu bana
Mukuslu kakanın farklı sebepleri olabiliyor canım bizim uzun zamandır devam ettiği için alerjiden şüpheleniyoruz o yüzden diyetteyim ve 3 haftada hatta bazen bir ayda ancak aranıyormuş vücut. Kalsiyum tablet veriyor doktor ama ben hiç kullanmadım

Gel babası ne kizlar :)))ben anlamadım yaaa:)))))

Kızlar bebekleriniz kendi kendine ses çıkarıp konusuyor mu benim kız 29 nisan dogumlu arada ses çıkarıyor Agular tam başlamadı daha merak ediyorum ne zaman başlayacak

Canim bizim besik büyüyen oluyo ya onlardan evkurdan aldik icindeki yatagida var annem kızıma kucuk yün yatak ile yasti yapmisti onu beşik yatağinin icine koyup yatirdim ilk gunden beri yumusacik ve sicak olsun die şimdi ne yapnaliyim bilmiyorum o yün yatagi cikartsam mi besik yatagi cok sert olmazmi

Birde hep sırt üstü yatirdigim icin kafasinin arkasi düz olmus yandan bakınca yuvarlak degil hep sırt üstü yatırdigim icin oldu

Cnm her bebek ayni degil bu yüzden cok takma benim kizim ses çikarir seninki daha zamani vardir aysenin oglu atiyorum boyu daha uzundur f atmanın daha topludur bebegi her bebeğin kendine has özellikleri var bence cok takiyoruz biz mesela benim kızim 3 aylik kontrolde 5800 kilosuydu bi arkadaş ismini tam hatirlamiyirum 7 buçuk kilo var demişti yani üzülme
Valla akşamdan beri canımı sıktı bu durum doktora sorsam mi yoksa acele mi ediyorum bilemiyorum ki

Canım yün yatak ne kadar yumuşak ya da beşiğin yatağı ne kadar sert bilemiyorum ama bebeklerin yatağının yumuşak olmaması bebeğin içine gömülmemesi gerekiyor bizim park beşiğimiz var ve içine park beşiğe uygun pamuk yatak almıştık ideal oluyor yumuşaklığı. Yumuşak ama düz duruyor içine çökmüyor bebek yatınca. Bizim kendi yataklarımız gibi diyebilirim aşağı yukarı ;-)
Hep aynı şekilde yatması iyi olmuyor dediğin gibi kafasının şekli değişiyor arada yan da yaptırabilirsin senin gözetiminde olduğu gündüz uykularında, ben de bi ara çok sola yatırmışım arkadan bakınca hafif yamuk duruyordu sonra sağa yatırmaya başladım düzeldi :-D

Gel babası ne kizlar :)))ben anlamadım yaaa:)))))
Hani böyle baba işteyken camda beklenir de gel babası gel diyerek elin açıp kapatılır bunu yapmayı bebek de öğrenir ya ondan bahsediliyor sanırsam  ben bu aralar yapıyorum elime çok bakıp incelediği için ama henüz anlamıyor tabi erken onun için.

Valla akşamdan beri canımı sıktı bu durum doktora sorsam mi yoksa acele mi ediyorum bilemiyorum ki
Sürekli konuşuyor musun bebeğinle canım yüzünü yüzüne yaklaştıracak konuş sık sık etkili oluyor. Aygül arkadaşımız da çok güzel yazmış canım her bebeğin gelişimi farklıdır tıpkı bizlerin birbirimizden farklı olduğu gibi. Bazı bebekler erken yürür bazı bebeklerse erken konuşur gibi. Kaçıncı haftada doğdu

Bu arada canim bebegin erken konusmasi erken ses cikartmasi icin sik sık onunla konus ama boyle normal sekilde degil icten sevip sesli konusup gulerek onu severmiscesine yap ben kizima oyle yapiyorum ben oyle yaptikca onu sevdigimi anliyo oda yerinde durmuyo elleri ayaklarıyla cirpinip guluyo keyfi yerindeyse ben oyle yapip susunca bu sefer kızim bana ayni benim gibi sesli senfonu yapio bence bunun cok etkisi var

Sanirim yun yatagi cikartim ven en iyisi ya

benim anne yanı beşiğim var onun içinde kendi yatağı vardı ama annem ona çok sert deyip pamuktan yatak yaptı. bende geceleri pamuk yatağına yan şekilde yatırıyorum çünkü emerek uyuyor kusarsa çıksın diye. ilerleyen saatlerde kendisi sırtüstüne dönüyor. gündüzleri de yüzüstü yatıyor. doğduğundan beri kesinlikle değiştiremedim bu huyunu.

Kızlar kızımın kakası da sıvı ve içinde pütürlükler var. İshal olup olmadığını nasıl anlayacağım? Bildiğin sıvı. Bezini değiştirirken dökülüyor hatta

Kizlar bebekleri yatirma pozisyonlarıniz nasil yuz ustu mu sirt üstü mu yana dogru mu
Gece boyunca yüz üstü yatıyor. Ama arada sırt üstü yatsın dinlensin diye çeviriyorum. Gündüz sırt üstü yatırdığım an gözünü açıyor. Bu nedenle gündüz de yüz üstü yatırıyorum. Yanında uzanarak emzirdiysem uyuduğu gibi yan bırakıyorum. Zaten gündüz 10- 15 dakikalık uykularımız

Kızlar bebisler uyutma şeklimiz nedir sallayarakmi yataklarındami ayaktami
Kızım şimdi 3,5 aylık. Bir hafta öncesine kadar kucakta pış pış veya battaniyesinde sallayarak uyuyordu. Şimdilerde memede uyumaya başladı. O kadar seviniyorum ki. Çünkü uyutmaya çalışmak kabus gibiydi. Eylül sonu işe başlayacaktım uyku düzeni yok diye üzülüyordum. Şimdi ücretsiz izin aldım. Uyusun memede :) bazen de sallıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…