2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım sadece alerji olunca olmuyor mukus farklı sebepleri olabiliyor. baştan beri olmayıp sonradan da çıkabiliyormuş alerji oğlumun birinci ay civarında başladı mukuslu kaka ve hala devam ediyor. Emzirmeyi de her istediğinde emziriyorum hatta ben bazen ben emzirmek isteyince de :) saate hiç bakmıyorum yarım saat de olabiliyor bir saat de 3 saat de. Çünkü sadece karnı acıktığı için değil susadığı için de emmek isteyebilir havalar da sıcak çok terliyor. Bebeğim 3500 doğdu 3,5 aylık şuan 7 kilo

Kızlar kan ilacina başladık dub bebegimin kakasinda küçük küçük damla şeklinde kan gibi şeyler farkettim sizce kan ilacina etkilemiş olabilir mi ((

vorones evet benim bebeğimde ters ti anne karnında doğduktan sonra sola daha meyilliymis ben farketmedim aksi gibi bende devamli sola yatirmisim, 1 aylik oldu tesadüfen boynunun sağ tarafında fındık kadar çıkınti farkettim ve çocuk sağa donemiyor sağ taraftan meme ememiyor hemen acile götürdük o çocuk dr una gönderdi oda ortapedi ye gönderdi, ortapedi dr uda il merkezindeki ünv hastanesi ortapedi ye gönderdi dedim noluyor bu kadar ciddi bi meselemi bu, ünv dr u daha çok küçük teşhis koyamayiz 2 ay sonra gel bakalım ama egzersiz yaptır bu süre de donemedigi tarafa yatirmaya özen göster o taraflı emzirmeye dikkat et yoksa sorunu buyur dedi, bende çok özenli davrandim ilk başlarda uykuya dalamiyordu sağa yatınca ağlıyordu ama istikrarlı davrandim alıştı şimdi çok daha rahat, dışardan kimse farketmiyor ama ben farkediyorum sola çok rahat dönüyor hala da sağa sol kadar iyi donemiyor, bugünlerde gitmemiz gerekiyor aslında ama eşimin iş yerinden 2 personel çıkardılar izin alamıyor napcaz bilmiyorum bi yol bulacak artık. Ha bu arada o çıkınti hala duruyorda kilo aldığı için görünmüyor başını yukarı kaldirinca elimle dokunursam farkedebiliyorum

Ben de aynı sorunu yaşadım. Aç olduğu halde emmiyordu. 3 hafta sürdü şimdi biraz emmeye başladı. Ama mama vermedim, sağıp biberonla verdim, biberonu almayınca kaşıkla verdim. Şimdi yine istemediğinde sağıp veriyorum. Sütün varsa sen de dene. Mamadansa anne sütü alması daha iyi

Biz henüz tahlil veremedik cnm ama bi versek sonucu da paylaşıcam

shrylz canım bu arada mesajda yazdığımı sadece sana yönelik yazmadım başka bi arkadaş farklı anlamış galiba ki benim söylediğimden bambaşka bişey söyledi sanki ben mama veren anneler kötü çocuklarını düşünmüyor demişim gibi ona yönelik de yazdım yanlış anlama

Purplee ne kadar kibarsın :)
Sonuna gülücük koymuyorum diye mi kibar olmuyorum arkadaşım. Burda yazı yazarak konuşuyoruz sonuçta yüz yüze gibi değil yazılan yazı sert gibi algılanıyorsa orasını bilemem ama ben sadece süsleyip püslemedim net yazdım

Yay gibi gerilmesinin birçok sebebi olabilir mesela süt fazla tazyikli gelir bebek yatmakta zorlanırsa o zaman da emmek istemeyip kendini geriye atabilir.
Arkadaşlar arada bir mukus olabilir bu normal kabul ediliyor farklı sebepleri olabiliyor mesela ön sütü fazla alması gibi. Ama sürekli devam eden mukus varsa ya da kan olursa kakada bu alerji belirtisi olabilir. Kaka tahlillerinizi yaptırın mutlaka. Bikaç hafta önce memlekete gitmiştik orda yapılan bebeğimin kaka tahlilinde rota virüsü olduğu söylendi. Ama takibini yapan doktorumuz yanlış da çıkmış olabilir dedi. Mukuslu kaka enfeksiyon, rota virüsü ya da alerjiden dolayı olabilir[/QUOTE]
Bikaç sayfa önce burda konuşmuşuz seninle kibar olmayan ne var bu yazımda söyler misin? Ama okuyorum burda üzülüyorum bazı konulara yardımcı olmak için yazdığım bi yazıdan bambaşka şeyler çıkarıp da bana tersler şekilde bişey yazan olunca haliyle sinirleniyor insan. Hepimiz burda birbirimize bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben de doğruluğundan emin olduğum bişey hakkında yazdım yine siz bilirsiniz diyerek yazdım hem de. Hiçbir anne bebeğine yok yere mama vermek istemez ama yanlış yönlendirilen durumlar var. Bana da ilk doğum yaptığımda mama ver aç kalmasın diyen bi doktor vardı annemin kızım gerek yok vermeyelim demesine rağmen aç kalır sarılık olur diye korkumdan iki kere verdim ama ne oldu, sonuç uzayan anne sütü sarılığı 3. Ayında yeni geçmiş bi sarılık şimdi keşke o zaman doktoru dinlemesem de vermeseydim diye üzülüyorum. Birinci ayımızda memeden hiç inmeyen bi oğlum vardı etrafımda aç bu çocuk mama ver diyen birisi olsaydı ben de sütümün yetmediğine inanacaktım belki de. Takip edenler bilir ben pek fazla yazamadım burda ama en başından beri kelimesi kelimesine okudum herkesin yazdığını. Çok güzel arkadaşlık kurduk burda birbirimize destek olduk her konuda o yüzden ben de belki birine yardımım dokunur diye yazdım. Son olarak da herkese söylüyorum arkadaşlar face iniz varsa Emziren Anneler grubuna girin çok faydalı bilgiler edinirsiniz nacizane tavsiyem.

Bikaç sayfa önce burda konuşmuşuz seninle kibar olmayan ne var bu yazımda söyler misin? Ama okuyorum burda üzülüyorum bazı konulara yardımcı olmak için yazdığım bi yazıdan bambaşka şeyler çıkarıp da bana tersler şekilde bişey yazan olunca haliyle sinirleniyor insan. Hepimiz burda birbirimize bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben de doğruluğundan emin olduğum bişey hakkında yazdım yine siz bilirsiniz diyerek yazdım hem de. Hiçbir anne bebeğine yok yere mama vermek istemez ama yanlış yönlendirilen durumlar var. Bana da ilk doğum yaptığımda mama ver aç kalmasın diyen bi doktor vardı annemin kızım gerek yok vermeyelim demesine rağmen aç kalır sarılık olur diye korkumdan iki kere verdim ama ne oldu, sonuç uzayan anne sütü sarılığı 3. Ayında yeni geçmiş bi sarılık şimdi keşke o zaman doktoru dinlemesem de vermeseydim diye üzülüyorum. Birinci ayımızda memeden hiç inmeyen bi oğlum vardı etrafımda aç bu çocuk mama ver diyen birisi olsaydı ben de sütümün yetmediğine inanacaktım belki de. Takip edenler bilir ben pek fazla yazamadım burda ama en başından beri kelimesi kelimesine okudum herkesin yazdığını. Çok güzel arkadaşlık kurduk burda birbirimize destek olduk her konuda o yüzden ben de belki birine yardımım dokunur diye yazdım. Son olarak da herkese söylüyorum arkadaşlar face iniz varsa Emziren Anneler grubuna girin çok faydalı bilgiler edinirsiniz nacizane tavsiyem.[/QUOTE]
Tatlımmmm ben imada bulunmadım gerçekten çok kibar biri olduğunu düşündüm. Genelde bizim insanımız kendisine sert bir çıkış olduğunda daha sert bir şekilde karşılık verir ama sen öyle yapmamışsın. Sanırım beni yanlış anladın

Kızlar kızım sırtüstünden yüzüstüne dönüyor. Geçen hafta uyurken dönmeye başladı ama kafayı yüzüstü yatarken yatağa koymayıp dik tuttuğundan uyanıyordu. Ben de kafasını bırakmasını öğrettim sanırım artık dönünce uyanmıyor ama şimdide hep yüzüstü yattığında kafası sağına dönük oluyor. Çevirmeye çalışıyorum izin vermiyor, çok bastırmak da istemiyorum. Bir kere sola çevirebildim. 10 dk sonra bir baktım ki tekrar sağa çevirmiş.

Bu arada bebişleriniz dönmeye başladı mı? Bizimki sadece sırt üstünden yüzüstüne dönüyor o da hep sağa doğru. Sonra da hemen ağlamaya başlıyor

Tatlımmmm ben imada bulunmadım gerçekten çok kibar biri olduğunu düşündüm. Genelde bizim insanımız kendisine sert bir çıkış olduğunda daha sert bir şekilde karşılık verir ama sen öyle yapmamışsın. Sanırım beni yanlış anladın[/QUOTE]

Ahh teşekkür ederim canım kusura bakma yanlış anlamışım anlatmak istediğim tam da buydu işte yazarak konuştuğumuz için burda normal söylediğimiz bişey sert söylenmiş gibi gelebilir yanlış anlaşılabilir sonuçta birbirimizin yüz ifadesini jest ve mimiklerini göremiyoruz bide bi taraftan çocukla uğraşırken alelacele yazdım

Canim benim yazdiklarimdan bahsediyorsan ben sana yönelik yazmadım, arkadaşın çocuğunun aç kalıp hastalanmasina sebep olan dr a yönelik yazdım, sende çok haklısın sağlıklı bir annenin sütü üçuz bebeğe kadar yetebiliyor ama arkasimizin süt bezlerinde sıkıntı varmış ve bu dr en başta söylemesi gereken şeyi çocuk hastalaninca söylemiş ben ona kızdım. Tabikide hepimiz daha iyi nasıl buyuturuz yavrularimizi diye cabaliyoruz okuyoruz araştırıyoruz ve paylaşıyoruz, paylastikca doğruyu öğreniyoruz, paylasilan her bilgi benim için çok kıymetli, kirmayalim birbirimizi şunun şurasında baci olduk hepimiz

Ahh teşekkür ederim canım kusura bakma yanlış anlamışım anlatmak istediğim tam da buydu işte yazarak konuştuğumuz için burda normal söylediğimiz bişey sert söylenmiş gibi gelebilir yanlış anlaşılabilir sonuçta birbirimizin yüz ifadesini jest ve mimiklerini göremiyoruz bide bi taraftan çocukla uğraşırken alelacele yazdım[/QUOTE]

Anlaşabildiğimize göre sorun kalmadı o zmn. Nihayetinde amacımız paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak. Kimse burda Kişisel tartışmalara girmemeli. Ama dediğin gibi; yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor

Her zaman sagamiyorum canim, sagdigim zaman veriyorum
Canım Tomris in emzirme notlarının bi bölümünde sağmakla ilgili bilgi veriyordu orayı bi oku istersen şimdi yanlış bilgi vermeyim tam net hatırlamıyorum her seferinde yıkamaya vakit kaybetmemek için sağma aralarında makineyi dolaba kaldırmayı, saat başı 5 dk da olsa sağmayı filan anlatıyordu galiba, sütü arttırmak için pompa kampını filan anlatıyordu hem de Mayıs annesi olan bi arkadaşımın bebeği de kaç haftadır memeyi reddediyor emzirmek için neler yapıyor ayakta, aynaya baktırarak filan emziriyordu bide gece uyku arasında biraz daha emiyor diye geceleri çok emzirmeye çalışıyordu sen de dene istersen, en son bezinde pembelik oldu iyi beslenemediği için yine emzirmeye çalışıyor almadığı zamanlarda da sağıp veriyor , idrar yolu enfeksiyonu da varmış o da meme reddine sebep oluyormuş çok zor gerçekten Allah yardımcın olsun

Yok canım senin yazdığına demedim başka bi arkadaş yazmıştı konuyu hiç alakası olmayan bi tarafa çekti sanki mama veren anne kötü de anne sütü veren iyi anne demişim gibi çarpıttı ona söyledim. Aslında o doktor da şöyle bi sıkıntı olmuş biz anneler çok evhamlı olduğumuz için ve etrafımızdaki insanlar da destek değil köstek olduklarından hemen sütüm yetmiyor mu çocuk aç mı diye düşünüp birçok kez gereksiz evham yapıyoruz. Doktor da anneyi öyle zannetmiş olabilir ama tabi bu hatası olmadığını göstermez anneyi iyi bilgilendirip doğru yönlendirmeliydi bebeğin çişli bez sayısını ve kilo alımını takip etmesini söyleyebilirdi sağlık ocağında bikaç gün arayla kilosunu tarttırmasını ona göre mama vermesini filan söyleyebilirdi işte ama o biraz başından atıp geçiştirmiş sanki bana öyle geldi ama bugün kaç tane doktor var ki bunu yapmayan bu yüzden kendimiz bilinçlenmeliyiz araştırıp öğrenmeliyiz bence bu benim fikrim. Anne sütü destekçisi bi doktor olması da güzel bişey bi yönden çünkü malesef ki anne sütünü destekleyen doktor bulmak da zorlaşıyor giderek beni sağlık ocağındaki doktor çok güzel yönlendirdi şimdi bişey çıkarmışlar hastanelerde hemen mama ver bebek aç kalır sütün gelene kadar diyorlarmış sakın öyle bişey yapma bol bol emzir demişti

Anlaşabildiğimize göre sorun kalmadı o zmn. Nihayetinde amacımız paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak. Kimse burda Kişisel tartışmalara girmemeli. Ama dediğin gibi; yazılanlar yanlış anlaşılabiliyor[/QUOTE]
Sorun hiç olmamıştı ki zaten evet katılıyorum sana canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…