2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Merhaba kizlar, bebeğim 3ay 10gunluk, yaklaşık 2 aydir meme reddi var, acliktan agliyodu , mamaya başladık, mamadan sonra yeşil kaka yapmaya başladı, mama yiyince kakasi yesil ve kokuyor, normal mi sizce. Uykuda emziriyorum. Mams ve anne sütü birlikte

Canım biz de meme reddi yaşıyoruz ama mama vermek yerine ağladığında hatta ağlamasına fırsat bırakmadan en geç 2 saatte bi uyutmaya başlasan uykuluyken emzirsen?yatarak da emebiliyo arada.kakası Hakkı'nda bi fikrim yok maalsf

Arkadaşlar kakası mukuslu olanlar tahlil sonuçlarını aldı mı bizim de öyle sadece alerji olunca mı mukuslu olurmuş bide bu mukus yeni yeni çıktı alerjı olsa bastan Beri öyleolmazmıydı ... Bebişlerinizin kaç aylık olduğunu ve kılolarını yazalım mı rica etsem biz 3.5 aylığız 6 kıloyuz normal mi... Emme sıkışığınız kaç saatte bir 2 saate bır vermiyorum gündüz fazla mı arada kusmalar başladı da

Aynen bende özledim gelsin artık herkes

Evet canım o problemi bende yasadim hatta 2 aylıkken dr a götürdük 2 ay sonra gel dedi diğer tarafa yatirmaya özen göster canım eğri kalır

Masallah canım çok tatlı

Oğlum suan 3 buçuk aylık 3 aylıkken tartildi 7 kiloydu boyu 62 cm di

Benimkide 3 aylıkken 6 kiloydu boyu 62cmdi.maşşallah tombiş oğluşuna.benim kızım baya toplu bi bebekti.oğlum zayıf geliyo gözüme.sadece anne sütümü alıyo mamada veriyonmu canım

Bence normal canım benim kız 4 ayı bitirdi 6200 ama ben kiloyu önemsemiyorum boy daha onemli bence.emmesi de 2 veya 3 saatte bir ama arada istediği de oluyor ozellikle uyku için

Maşallah çok çok iyi sadece anne sütü mü

Benim saçlarım çok uzundu. doktorum çok döküleceğini kestirirsem iyi olacağını söylemişti. bende bir türlü fırsat bulup gidememiştim. yaklaşık 2 hafta önce kısacık kestirdim. şimdi baya bi dökülmeye başladı iyiki kestirmişim diyorum. şampuanın etki edeceğini sanmıyorum her şekilde yaşamamız gereken bir süreç bence. üzülme daha sağlıklıları çıkacaktır.

Aynı şeyleri konuşmaktan çok yoruldum. Amacım kesinlikle seninle polemiğe girmek te değil. Ancak"her annenin sütü çocuğuna yeter" sözünü duydukça sinirlerim geriliyor. Defalarca paylaştım yaşadıklarımı bu sebeple 2. Hatta 3. Kez okuyacaklardan özür dilerim. İlk çocuğum 21 gün sürekli ağladı. Doymadığından şüphelendiğimden iki günde bir doktora gittik. Doktorlar evham yaptığımı, her annenin sütünün çocuğuna yeteceğini, bol bol emzirirsem sütümün geleceğini söyledi. Tabi bu arada ben süt arttırıcı çaylar, arpa birası, bol su, yeşillik, ısırgan rezene çayları ne bulursam içiyorum. Oğlum da memeden hiç ayrılmıyor zaten ayırdığım anda basıyor yaygarayı. Üç haftanın sonunda çocuk derin bir uykuya daldı. Sarsıyorum ama uyanmıyor. Baygın sarhoş arası bir durum. Acilen hastaneye gittik. 3175 gr doğan çocuk 2800 gr. Düşmüş. Yetersiz beslenmeden dehidrasyona uğramış böbrek yetmezliği başlamış. Çocuğu hemen küveze aldılar. Bana sağıp sütümü vermemi söylediler. Ve sağdığımda gördüm ki. 15-20 ml sütüm vardı üç saatte bir sağımda. Mecburi hizmet için doğuda olduğumuzdan şehrin tek hastanesindeyiz ve bizimle aynı çocuk doktoru ilgileniyor bu arada. Kuzumu açlıktan sakat bırakacak o doktor müsvettesi bir de pişkin pişkin "her sağlıklı annenin sütü bebeğine yeter demek istedim ben, sizin süt bezlerinizde problem var demekki" demesin mi? Bu pek akıllı doktor daha önceden hastaneye doymuyor galiba diye gittiğimizde eşimi kenara çekip benim lohusa bunalımı yaşadığımı bu sebeple psikolojik olarak çocuğumun doymadığını düşündüğümü söylemiş hatta. Yani demem o ki benim başıma gelenler bindebir ihtimal olabilir. Ama yine de "her annenin sütü çocuğuna yeter" diye kestirip atmadan lütfen iki kez düşünün. Her anne ve bebeğin öyküsünün kendine has özellikler taşıyabileceğini unutmayın. Çok uzatıp başınızı ağrıttım, sabırla okuyanlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu neyın atışması kargaşası her annenın sütü bebeğine yetmez yeterli olduğunu doktor tespit eder ek gıda yada mama kararını siz vermezsiniz. Sütü yetmıyor dıye mama yada ek gıda veren annelerımız kötü mü oluyor onlar daha çok düşünmezmiş çocuğunu sizlerden ??? Yeterınce üzgün olan annelerımızı bıde böyle burdan üzmeyelim zaten eşi ve cevresı yeterınce üzmüştür anlayış ve sağduyu ocın tşk ederım . Benım de bebeğim anne şutu alıyor ama yarın nolcak bilemeyız 1 ay hastanede yattık enfeksıyon için lohusa İken kaza yaptım sütüm kesılebılırdı bu yüzden mamavermeyıp sut yeter mı dıycektim asla ! Herkesın basına herşey gelebılır sebepsiz süt de yetmeyebılır bırakalım doktorlar yardımcı olsun anne içgüdüyle yönünü bulsun

Yapiyorum uyutup emziriyorum ama cok aciktiginda cok agliyor uyumuyor , butun mahalleyi ayaga kaldırıyor, mecburen vermek zorunda kaliyorum, mamayi yiyince rahatliyor, sonra uyuyor

Benimkide 3 aylıkken 6 kiloydu boyu 62cmdi.maşşallah tombiş oğluşuna.benim kızım baya toplu bi bebekti.oğlum zayıf geliyo gözüme.sadece anne sütümü alıyo mamada veriyonmu canım
Evet canım sadece anne sütü veriyorum cok sukur yetiyor

Maşallah çok çok iyi sadece anne sütü mü
Evet canım sadece anne sütü, ilk ay az miktarda mama ile destekledim sonrası baktım sütüm yetiyor mamayı kestim 2 bucuk aydır anne sütü dışında bişey vermiyorum

Sabırla okudum canım daha önce kacirmisim görmemiştim, anneler evlatları için en doğrusunu bilirmis anne olunca anladım bunu, dr konussun dursun benden daha iyi bilemez yavrum acmı tokmu, benim de ilk 4 gün hiç sütüm gelmedi sonrasında da azcık azcık geliyodu özel bi dr sakin mama verme dedi ama dinlemedim çocuk acmı kalsın, devlette dr a sordum aç bırakacak değilsin ya annesi vereceksin tabi dedi, her dr iyi dr değil, sen en doğrusunu yapıyorsun canım

@aygul_1991
Ben de polemiğe girmek için yazmadım o yazıyı zaten orda da söyledim bi sağlık problemi yoksa diye mesela tiroid in sütü etkilediğini duymuştum onun gibi belli ki siz de yaşamışsınız bir problem ben yazdığınızı görmemiştim. Ama ek gıda konusunda yine aynı şeyi söylüyorum araştırdım ben de bu konuyu ilk 6 ay sadece anne sütü anne sütünün yokluğunda ise formül mamadır 6 ay dolunca ek gıdaya başlanır Dünya Sağlık örgütü de Sağlık Bakanlığı da böyle söylüyor. Benim demek istediğim daha farklı çocuk ağlayınca hemen aç bu çocuk deyip de mama vermemizi söyleyen etraftaki insanlar çok yanlış yönlendirebiliyorlar böylece anne mama vermeye başlıyor ve mamanın sindirimi zor olduğu için bebek uyuyor annede bebeğin açlıktan ağlamış olduğuna inanıyor. Ve mama vermeye devam ettiği için kendi sütü giderek azalmaya başlıyor bebek daha az emdiği için. Halbuki bebeğin birçok ağlama sebebi olabilir konuşamıyor ki anlatsın karnı ağrıyo olabilir sıcaklamış olabilir ya da mesela benim bebeğim uykusu gelince çok fazla ağlıyor gibi. Daha geçen gün bir yerde ikiz annesi bir bayanın mama vermeyi bırakıp bebeklerinin bir ayda birinin 1600 diğerinin de 1550 gr aldığını okudum ve inanılmaz mutluydu sadece anne sütüne dönebilip de böylesine güzel kilo aldıkları için. Ben burda da belki bu şekilde yanlış yönlendirilmiş bi arkadaş vardır yardımcı olabilirim diye düşünerek yazdım. Hepimiz yavrularımız için en iyisini isteriz tabiki anne sütü vermek ya da mecbur kalıp mama vermek kimseyi iyi ya da kötü anne yapmaz ben böyle bişey söylemedim lütfen kimse lafımı çarpıtmasın. Zaten ek gıdayla ilgili yazarken de YİNE SİZ BİLİRSİNİZ TABİKİ ARKADAŞLAR AMA 6 aydan önce verilmesi yanlış bir durummuş diyerek yazdım. O yüzden gerisi sizin bileceğiniz iş. Üstelik mama firmasıyla anlaşması olup da mamaya yönlendiren birçok doktor olduğunu filan da duyuyoruz bebeğin doyup doymadığı çişli bez sayısından ve kilo alımından belli olur 3 aydan sonra hareketlendikleri için kilo alımlarının azalması da normal bir durumdur bebeğin 6. ayında doğum kilosunu 2 ye katlaması yeterli kilodur.

Benim de çok dökülmeye başladı malesef emzirme döneminde genellikle olan bi durummuş sanırım sonradan yeniden çıkıp düzeliyormuş öyle duydum inşallah doğrudur

Benim bebeğim de yesilcan86 arkadaşımızın bebeği gibi anne karnında tersti sanırım onun etkisiyle hep sola doğru yatıyor ve sol elini daha çok hareket ettiriyordu benim de annem farketti söyledi epeydir dikkat edip sağa döndürüyorum ve oyuncak gösterirken sağ tarafından gösteriyorum artık sağa daha çok dönmeye ve sağ elini daha çok hareket ettirmeye başladı

Canım sinirliportakal arkadaş da yazmış ama ben ondan farklı bişey daha söylemem memeyi almıyorsa mama vermek yerine sütünü sağıp da verme imkanın yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…