2015'in kıymetli anneleri bebiş büyütüyor ♡ÇOK ŞÜKÜR♡

Evet canım giremiyorum malesef oglum grip oldu. Dünden beri ateşi çıkıyor 38 e çıktı. Fitille düştü. Bende ek gıda veriyorum. Sebze Meyve mama anne sütü :) kızına da maşallah yediği mamalar yarasın. Inşallah böbrek tasiniz da halleolur. :)

Merhaba canım iyi olmanıza sevindim. Benim oğlanda Kaşıkçı. Suyu biberon dan Içiyor mamayi yemiyor :)

Merhaba bu konuyu görünce bende yazmak istedim. .31 ağustos 2015 te dogdu kızım ...2 buçuk aylık kuzum ..hem anne sütü hem mama yiyor. ... ama gündüzleri hiç uyumuyor..
Merhaba hoş geldiniz. Rabbim sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin :) inşallah sütun artar. Allahtan mama var eskiden oda yokmuş bebekler nisastaya mecbur kaliyormus :)

Slm kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl? Biz 5buçuk aylık olduk bile nasıl geçiyor zaman anlamıyorum. Oğlum iyi çok şükür bi sıkıntımız yok. Ek gıdaya geçmedik henüz. 6 ayını doldurunca elma puresiyle baslayacakmisiz. Birer hafta arayla sebze corbası, yoğurt ve sonra da kahvaltı eklenecekmiş. Sizin doktorlariniz ne diyor bu konuda? Bana geç kalmışşın çocuk çiğnemeyi zor öğrenir diyorlar ama bilmiyorum doktor gerek görmedi. Bi de biz 7.ayda sünnet yaptırmayı düşünüyoruz, 7 gunlukken 7 aylıkken sunnetmis ya acaba 7.ayin dolması mi lazım yoksa 7.aya girince mi bilginiz var mı?

Slm canım iyi olmanıza sevindim. Biz iyiyiz şükür grip olduk. Geçen ay 100 gr almış o yüzden ek gıdaya erken geçtik biz. 5 buçuk aylık benim oğlumda. Sebze çorbası, tarhana, meyve mama ve anne sütü veriyorum. Bizde yaza düşünüyoruz sünnet yaptırmayı. O konu hakkinda bilgim yok 7 hafta yada 7 aylık gibi

Geçmiş olsun canım erken başlamış senin kuzucuk baya alismistir tatlara. Benimki yazık yavrum ben yerken yalanip duruyo ya bizde aslında dogumdan beri düşünüyoruz sünneti ama bi türlü fırsat olmadı beklemisken 7 aylık olsun bari dedik. Hayirlisi bakalım

Sağol canım evet erken başladık :) aceleye gerek yok sütüm yetse bende vermek istemezdim. Malesef

Merhaba arkadaşlar. Bis dün doktora gittik. Sonunda iyi bir doktor bulduk çok şükür. Biz de ek gıdaya başladık artık. Ben zaten ufak ufak yoğurt ve meyve püresi veriyordum. Şimdilik sebzede eklendi. Kabak havuç patates pirinç yağla pişirip öğlen verebilirsin dedi doktor. Benim kuzu biraz minyon. 6300 gr olmuş. Siz yemek yerken eline ekmekte ver dedi birde. Bugün mama sandalyemizide aldık :) birde artık yavaş yavaş destekli oturtun kasları gelişsin dedi. çok şükür uyku dışında başka sıkıntımız yok. Uyku içinde gündüz uykularını çok zorlamayacakmışım. Artık yeni doğan olmadığı için uykudan ziyade oyun ve aktiviteye ihtiyacı varmış. Sizler nasılsınız?

Iyi olmanıza sevindim canım. Bizde iyi olmaya çalışıyoruz. Hastayız biraz. Onun dışında benim oglum hiç ayağının üstüne basmiyor. Sizinkiler ne alemde ?

Iyi olmanıza sevindim canım. Bizde iyi olmaya çalışıyoruz. Hastayız biraz. Onun dışında benim oglum hiç ayağının üstüne basmiyor. Sizinkiler ne alemde ?
Geçmiş olsun canım. Gripmisiniz yine. Bizimki 2 aylıktan beri basıyor. Ama takma hiç kafana. Bir arkadaşımın 10 aylık oğlu var. Oda basmıyor. Zamanı gelince nasılsa basacak yürüyecek. Siz oturma çalışmaları yapıyormusunuz?

Sağol canım gecende idrar testini beklerken usuttu şimdi iyi şükür. Oturuyor bizim ki kucakta falan. Bide oturuken kendini hızla göğsüme doğru vurarak oyun yapıyo. Destekli oturtuyorum ben. Yurutece koyuyorum bassin diye. Bi onda basıyor arada. Geri geri gidiyor

Maşallah kuzuya. Bizimkiside öyle kucakta oturuyor. Artık mama sandalyesinde de oturuyor. Önüne oyuncaklarını koyuyorum oynuyor fırlatıyor. Düşünce yerde arıyor :) henüz desteksiz oturamıyor tabiki daha zamanı var. Yürüteç konusunda ben biraz tedirginim. Çocuklar yürütece alışınca yürüteçsiz desteksiz kaldıkları için korkup geç yürürlermiş diye duymuştum. Sen ne düşüjüyorsun? Birde oğluşa neler yediriypiorsun ve nasıl yapıyorsun. Bizimkisi sebzelerle pek hoşlaşmadı. Dün yediremedim. Bugünde yemek istemdi. İyice acıktırdım, açtım pencereyi oturttum. Havada güzeldi. Ayy krdi geldi pispis falan diyerek biraz yedirdim. Şimdi uyuyor. Uyanınca yoğurt yedircem. Sabah meyve püresinide zor yiyor. Muzu çok seviyor. Ek gıdaya geçmeden önce yediriyordum şapur şupur mmmm mmmm diyerek yiyordu. Dr ek gıdaya geçirince nazlanmaya başladı :) klasik çocuk işte :)

Bende yürüteç konusunda endiseliydim ama dedesi almış bulundu birkere :) sanki bugün kucakta basıyor maşallah. Ek gıda olarak sabah kahvaltı formül süt peynir pekmez bazen bebe bisküvisi katarak yediriyorum. Sonra meyve püresi yediriyorum. Sebze çorbası olarak kabak havuç ve Patatesi küçük kupler halinde zeytinyağı ile kavuruyorum. Sonra suyunu koyup pisiriyorum. Bi tatlı kaşığı irmik ilave edip biraz daha pisiriyorum. Süzgeçten geçirip yediriyorum. Bazen tarhana çorbası yediriyorum. Kendim yoğurt mayaliyorum. Ondan yiyor. Gece yatarken aptamilin sütlü pirinçli mamasindan veriyorum. Gece sık uyanmiyor o zaman. Bunun dışında da emziriyorum :)

Ahh benim oğlum geceleri hala saat başı uyanıyor. Gündüzleri artık zorlamıyorum emerek daha kolay uyuyor. Bende arttık stres yapmıyorum. Sabah kahvaltısına bir ay sonra yumurta sarısı ve tuzsuz peynirle başla dedi doktor. Bende sabahları emzirip öğleye doğru meyve püresi elma atmut yada muz veriyorum. Öğleden sonra havuç patates ve pirinç biraz zeytin yağ ile pişirip çatalla ezip veriyorum biraz pütürlü oldın diye. Akşamda bende kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum ve anne sütüne devam. Yalnız yoğurt yiyince ağız çevresi çok kızarıyor. Doktor kaşıkla etrafına yayılanı alıyorsan ondan olur sıkıntı değil dedi. 15-20 dk sonrada geçiyor zaten. Senin sütün çokmu azaldı. Ama senin oğluş maşallah tosuncuk olacak bu gidişle :) yerken problem çıkartıyormu.

Yok ya hiç kilo almamış yine. Geçen ay 7. 100 gr di şimdi 7.260 reflü ilacı verdi doktor. Yediğini daha yerken çıkarıyor bazen tüm mama çöpe gidiyor yarın idrar kültürü sonucu çıkacak. Hastaneye gitcez. Sutum azaliyo eskisi gibi değil ama yinede gece uyaninca emziriyorum gündüz de ara ara emziriyorum o kadar

Canım nasılsın?? Yazamadaöda topiğini takip ediyorum. İdrar kültürü verdiğin çok iyi olmuş benim oğlanda devamlı kusuyordu meğer enfeksiyondanmış. İnşallah senin oğlanınki geçici mide reflüsündendir. Enfeksiyon çıkınca doktprumuz böbrek ultrasonu istedi biraz genişleme çıktı çok canımı sıktı bu durum. Şimdi böbrek reflüsü varmı ona bakılacak. Annelk çok zormuş

4 ay 10 günlük olduuk bizde. Çok öerak ediyorum ek gıdaya tepkisi ne olcak diye. Böbrek sorunumuz olduğu içün su içiriyorum ama sevmiyor bakalım öeyve sebze sevecekmiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…