2015 YGS-LYS BURAYA!

Mrb kızlar yardımınıza ihtiyacım var liseden mezun olalı5 sene oldu o yüzden yeni sistemi bilmiyorum. Tekrar üni okumaya karar verdim . Lys taban puanlarına baktığımda bi normal okulun aldığı puan birde obp puanı var . Hangi puanla seçiyoruz okulu? Obp puanı nasıl ekleniyor aydınlatırsanız sevinirim

Simdi ygs var tek oturum ama 6 puan turu var. Ilk 2 mf 3/4 sozel 5/6 esit agirlik alanlarinda kendi iclerinde agirliklari degisiyor. 6 turun herhangi birinden 180 ham puan yapinca lys ye girme hakkin olur. Lys 5 oturumdan olusuyor. Mf tm ts gibi puanlari olusturabilmen icin alakali en az 2 sinava girmelisin orn tm icin mat/geo + edb/cog gibi. Olusan lys puaninin 60% si ile ygsdeki ilgili puan turunun 40%si sana ham puan verir. Fazla ayrintiya girip kafa karistirmicam int de birsuru bilgi var zaten. Ham puanina diploma yani obp eklenince yerlestirme puanin olusur. Hesaplama robotlari var bir suru sitede ben de tam olarak bilmiyorum ama ozetle durum bu yanlisim varsa duzeltin kizlar.

Teşekkür ederim.

Tabi ki canım gell :) sen ne calisiyosun ne durumdasin
Ben suanda dokuz eylülde maliye okuyorum ama bölümümü hiç sevmiyorum. Psikoloji ya da hukuk istiyorum temelim boş değil sağlam ama cok oturtmuş sayılmam o yüzden calısmayı oturtmam lazım büyük yarın planı9 netleştirip yazarm :)
Siz neler yapıyosunuz nerelerdesiniz konu olarak

hşgeldinn :) bu aralar kimse uğramıyor kesin çalışıyorlardır ondandır.
ben tarihten osmanlının son konusundayım bugün bitirip atatürk dönemine geçiyorum
türkçeden paragraf çözüyorum her gün dil bilgisine yeni başladım
en büyük sıkıntım coğrafya ilk konuları atladım harita bilgisine geçtim
matematik yapamadığım için hiçç bakmıyorum

Huzur tarihe nasıl çalışıyorsun? Ben tarihe daha başlamadım, ama soru çözümü dışında birşey planlamadım tarih için konu çalışmakta gerekir mi ki ygs için?

Ben sayısal calisiyirum çünkü hiç bilmiyorum bile ıktisat mezunuyum ama hemşirelik okumak istiyorum oyüzden sadece kimya biyoloji mat yapcam tarih cog zaten kpss den temel var soru cozsem yeterli diye düşündüm şuanda kitap aldım konu anlatım videolarlada desteklersem yaparım gbi geliyor ama sayısal hiç yok zorlanacam biraz. Ocağa kadar biyoloji mat biticek sonra kimya çalışıcam ablam çalıştıracak kimya öğretmeni enistem de Coğrafya öğretmeni ona bitek dünya coğrafyasını sorcam okadar artık düzenli bir calismayla ınsallah olcak ocakta kampa giricem kapatcam kendimi işte bakalım herkes ınsallah istediği bölümü tutturur :)

Huzur tarihe nasıl çalışıyorsun? Ben tarihe daha başlamadım, ama soru çözümü dışında birşey planlamadım tarih için konu çalışmakta gerekir mi ki ygs için?

benim hiç tarih bilgim yoktu sevmezdim hatta ama şimdi çok seviyorum ve çok merak etmeye başladım tarihle ilgili herşeyi araştırıyorum
ben yazarak çalışıyorum daha çok aklımda kalıyor.
öncelikle konuyu bir okuyorum sonra yazıyorum hemen o konuyla ilgili soru çözüyorum bazen konu anlatımı videolardan izliyorum ve akılda kalıyor çok kolay ve zevkli bir dersmiş :)

Ben ygsye 3 yıl önce girdim en son. Benim hazırlandığım yıllarda ygs tarih/felsefe türkçe paragraf sorularından farksızdı, bilgiden çok yorum gerekirdi, ben hala öyledir diye umarak onlardan konu çalışmıyorum. Sadece cografya, mat ve fen' den konu çalışıyorum. Türkçe, tarih ve felsefe için kronometreli soru çözümü yapıyorum.

bende meslek lisesi mezunuyum hiç bilgim yok o yüzden konu çalışmak zorunda kaldım tarihin hiç bir konusunu bilmiyordum sallıyordum hep bu 3. girişim olacak artık olsunnn

biliyorum sınava az bi zaman kaldı ama bende aranıza katılmak istiyorum. kabul ederseniz. ben 20 yaşındayım ve bir buçuk ay önce evlendim . çalışmalarım biraz durmuştu ama son haftalarda daha yoğunlaştım ocakta kampa alıcam kendimi maalesef dersaneye gitmiyorum evde kendi imkanlarımla hazırlanıyorum bana kaynak konusunda yardımcı olur musunuz

Hangi derslere çalışıyorsun ona göre yayın söylerim ben mesela kimya da biyoloji de Simya aldım final guvender de iyidir zaten birçok yayını çözmek gerek sinava kadar

Hangi derslere çalışıyorsun ona göre yayın söylerim ben mesela kimya da biyoloji de Simya aldım final guvender de iyidir zaten birçok yayını çözmek gerek sinava kadar

evet bende bir kaç yayını bitirmek istiyorum. şu an tarihe fem den çalışıyorum.
matematikte sıfırım, çarpma tablosu bile yarım yamalak bunun için demin bir arkadaş fdd ipuçlarıyla matematik i önerdi.
lys 3 lys 4 den gireceğim için fen derslerine çok çalışmıyorum açıkçası

benim için önemli olanlar edebiyat, matematik, tarih,coğrafya, felsefe

bende lys3 ve lys4 den girecem sınava
matematik yapmıyorum ben hiç çalışmadım ona gerek yok olsa bile anlamıyorum zaten yapacak bir şey yok
evde kendim çalışıyorum bir ara dershaneye gitmiştim dershane kitaplarına çalışıyorum sözel oldugumuz için aslında pek de önemli değil kaynak
hangi bölümü düşünüyorsun

turk dili ve edebiyati canim bencede gerek yok ama uc bes net olsa fena olmax ygs de cunku fizik kimya biyolojiyi bos birakcam ben . arkadasin onerdigi fdd ipuclariyla matematik kitabini siparis verdim bi de fem ile yargidan cografya edebiyat siparis verdim bugun

bende türkçe öğretmenliğini istiyorum türkçe ve edebiyat önemli benim için bu sene 3. girişim olacak artık kazanıp kurtulmak istiyorum çok sıktı dersler beni konulara yeni başlıyacaksın sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…