• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Allah nasip ederse ben ücretsiz izne 2 yıl çıkmayı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda öğretmen arkadaşlar süt izni alamadığını genelde gördüm. Fakat şimdi çalıştığım okulda arkadaşım ara sınıf okumasına rağmen idaresi süt iznini verdi. Aslında vermeleri gerekiyor fakat bazı idare biz zaten yarım gün çalışıyoruz diyerek kabul etmiyor. Aslında bunun yasal olarak verildiği kesinlestirilmeli. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ücretsiz izne ayrilacakmisiniz?

Yok ben sadece yarım dönem almayı düşünüyorum. 6 aydan sonra veli ayarlayıp baktıracağım bebeğime. kayınvalde hamile olduğumu öğrendiği günden beri bi tuhaf eskiden lafı geçince bakarız deniliyordu şimdi tık yok.

Allah nasip ederse ben ücretsiz izne 2 yıl çıkmayı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda öğretmen arkadaşlar süt izni alamadığını genelde gördüm. Fakat şimdi çalıştığım okulda arkadaşım ara sınıf okumasına rağmen idaresi süt iznini verdi. Aslında vermeleri gerekiyor fakat bazı idare biz zaten yarım gün çalışıyoruz diyerek kabul etmiyor. Aslında bunun yasal olarak verildiği kesinlestirilmeli. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ücretsiz izne ayrilacakmisiniz?
Yarım dönem yeterli olur inşallah bilemedin 1 yıl.Benim okul evime yürüme mesafesinde 5 dk. Tam günüz ama öğleden sonra kulüp isteğe bağlı yani 8-13:00 çalışıp kulüp açmama şansım var. ve de kayınvalidem bizim yanımızda yaşıyo yardımı olur mu bilmem..O günlere bi gelelim de Allah bi kolaylık verir inşallah aslında bebeğin ilk 2 yıl anneden ayrılmaması çok önemli bence ama bakalım maddi durumlara da bağlı biraz

canım seninle meslektaşız galıca bende anaokulu öğretmeniyim dün doktora öylemek aklıma gelmemiş keşke rapor alsaydım dedim eve gelince ama vicdanım rahat etmiyor bu seferde sınıflarda yardımcı abla yok çocuklar rezil olacak hepside çalışan veli çocukları göndermeyin diyemem de oyüzden mecbr okuldayım çok kakmamaya çalışıyorum evdeyse sürekli yatıyorum ama hamileliğimin tadını çıkaramıyorum işte hele bi şu üç ay geçsin hamile olduğuma o zaman inanacağım...
Haklısın hocam, inan rapor aldıktan sonra tekrar sınıfı eski düzenine girdirmeye eksikleri gidermeye çalışırken çok yoruluyorsun. Şimdi bende bu hafta raporluyum. Basdonmesi ve mide bulantılarim dan dolayi bu hafta karda yağınca halsiz kaldim Serumu bağladılar doktorda dinlenmelisin dedi ve rapor verdi. Vertigo hastasiyim bu karda kista dusmeden bu hamileligi insallah geçiririm . Şimdiden kara kara düşünüyorum. Bundan sonraki zaman dilimini...

:KK12:
Ne güzel burda mı hastane seçiceksin sende malesef buralarda iyi hastane bulmak biraz zor

Yarin kanuniye gidicem şu bulantilar cok feci benim bugün 10 oldu kusuyorum :( günlerdir sivi alamıyorum bitmis durumdayim ne akapunktur ne bisiy fayda etmedi 20 günde 2000 tl gitti hastane serum derken yarin bakalım orda napcaklar
duzelince bi dr bakarım artık...

Yarım dönem yeterli olur inşallah bilemedin 1 yıl.Benim okul evime yürüme mesafesinde 5 dk. Tam günüz ama öğleden sonra kulüp isteğe bağlı yani 8-13:00 çalışıp kulüp açmama şansım var. ve de kayınvalidem bizim yanımızda yaşıyo yardımı olur mu bilmem..O günlere bi gelelim de Allah bi kolaylık verir inşallah aslında bebeğin ilk 2 yıl anneden ayrılmaması çok önemli bence ama bakalım maddi durumlara da bağlı biraz
Evet çok doğru maddiyata çok önemli fakat benim yaşım itibariyle tüp bebek olduğundan ve yanımda kimse olmadigindan mecburum. Benim evle okul arası araçla 5 dakika fakat kar yağınca buzlanma olduğunda burada ulaşım zor oluyor.... senin adına sevindim evde birisi olunca mutlaka ilgilenir hiç olmazsa bakıcı tutarsin onu kontrol edebilir.

Mide bulantısı bende de hiç yok :)

aynen bendede hiç yok. sadece ağzımın tadı yok. hiçbişeyin tadını alamıyorum sanki. bu yüzdende hiç iştahım yok. hiçbişey yemek istemiyorum. canım hiçbişey çekmiyo. hani hasta olursunda ağzının tadı kalmazya öyle işte. başka böyle olan varmı ?

Bide devamlı ona çatmak için birşey buluyorum onu farkettim oda zavallı hiç sesini çıkarmıyo:oops:
ister istemez oluyo.bende bebek videoları fln açıyorum yenidoğan prematüre fln çıktı bir iki kere açma onları sıçana benziyo korkuyorum dedi ya şoka girdim demekki doğumdan snra ilk bir ay kocayı bulamıcaz yanımızda..

slm hamişler.bizde bugün bebişimizi gördük.rahatı pek bi yerinde görünüyodu.kalbi atıyomuş bi sıkıntı yok çok şükür.3 hafta sonra ikili tarama yapılması gerekiyomuş.bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba

ister istemez oluyo.bende bebek videoları fln açıyorum yenidoğan prematüre fln çıktı bir iki kere açma onları sıçana benziyo korkuyorum dedi ya şoka girdim demekki doğumdan snra ilk bir ay kocayı bulamıcaz yanımızda..
Canım ilk bebekse sakın üstüne gitme. Onlarda bocalamaya giriyo. Ilk bebeğimizde 4 ay midesi ağrıdı eşimin çok tuhaf davranıyordu. Sonra Dr. Dediki sadece anne bocalamaz depresyona girmez en az senin kadar oda alışmaya çalışıyo kabullenmeye Çalışıyor deyince bende ona destek olmaya başladım şimdi çok mükemmel bir baba :KK19:
Sen şuan da bile annelik duygusunu fazlasıyla yaşıyorsun ama o çocuğunuzla olmadan bu Duyguları daha hissedemez. Canını sıkma sen:KK14:

slm hamişler.bizde bugün bebişimizi gördük.rahatı pek bi yerinde görünüyodu.kalbi atıyomuş bi sıkıntı yok çok şükür.3 hafta sonra ikili tarama yapılması gerekiyomuş.bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba
Canım ikili tarama üçlü tarama çocuğun gelişimiyle alakalı testler çocuğun özürlüyse yada iyiyse onu anlıyorlar.
Ben iki kızımdada Hiçbirini yaptırmadım çünkü bişey anladıkları yok arkadaşımjnkine özürlü dediler kadın ağlamakla geçirdi hamileliği sonuç sağlıklı bir çocuk.
Amcamın torunu için sağlıklı dediler sonuç dawn sendromlu bir çocuk.
Tabi tercih meselesi yaptıran yaptırıyo ama ben bebekle alakalı hiç bi testi yaptırmayanlardanım :D

Canım ikili tarama üçlü tarama çocuğun gelişimiyle alakalı testler çocuğun özürlüyse yada iyiyse onu anlıyorlar.
Ben iki kızımdada Hiçbirini yaptırmadım çünkü bişey anladıkları yok arkadaşımjnkine özürlü dediler kadın ağlamakla geçirdi hamileliği sonuç sağlıklı bir çocuk.
Tabi tercih meselesi yaptıran yaptırıyo ama ben bebekle alakalı hiç bi testi yaptırmayanlardanım :D
anladım teşekkür ederim tercih meselesi gibi gelmedi doktor 3 hafta sonra ikili test yaptırman gerekiyo diyince bende mecbur yaptıracaz herhalde dedim

aynen bendede hiç yok. sadece ağzımın tadı yok. hiçbişeyin tadını alamıyorum sanki. bu yüzdende hiç iştahım yok. hiçbişey yemek istemiyorum. canım hiçbişey çekmiyo. hani hasta olursunda ağzının tadı kalmazya öyle işte. başka böyle olan varmı ?

evet evet o benimm:rolleyes:

Kızlarrr ben şimdi birşey farkettim.. Geçen cuma ultrson çektirdim orda kesem 21mm herşey yolunda dedi doktor. Lakin şimdi tekrar kağıda bakınca CRL:hadlock 3.6 mm diyor. internetten bakınca bebeğin boyu demekmiş.. Ay benim minnoşum mu o? bir de hftası ve doğum tarihi yazıyor.. ayy çok duygulandım..

kızlar
ben Anadolu yakasındayım ataşehire yakınım
doktor öneriniz var mı?
Canım bende Ataşehir'de oturuyorum.Ümraniye Çakmak Erdem Hatanesine gidiyorum.Doktorum Kadriye Şener çok memenunum.Ataşehir'in neresinde oturuyorsun?Ben Kayışdağındayım.
Hayırlı olsun canım,darısı bana ve duymayanlara.Tarama testi zorunlu değil.Ben yaptırmayı düşünmüyorum çünkü sadece down sendromlu olup olmadığını ölçüyorlar.Rabbimden gelene razıyım,aldırmayıda düşünmediğim için boşuna yaptırıp gerilmeye gerek görmüyorum.
Aynı düşüncedeyim canım,bende yaptırmayacağım.

Back