Merhaba kızlar. 26 haftalık ikizlerime hamileyim. 38 sayfayı deneyimlerinizi baştan sona sabırla okudum. Erken doğuma önlem olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Ben önerilerinizi bekliyorum. Erken doğuma tetikleyen şeyler neler. Şimdi hamile olsaydınız neler yapardınız ya da yapmazdınız. Şimdiden teşekkürler. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Sağol canım önerilerini dikkate alacağım inan. Başka farklı önerileriniz var mı taze annişler... size çok ihtiyacım var
İnşallah bebişleriniz sizinle mümkün olan en uzun süre kalırlar :) Aslında herkesin dikkat etmesi gereken konular, yediğinize içtiğinize dikkat edin, az bile olsa sigara kullanıyorsanız veya çevrenizde içiliyorsa kesinlikle tetikleyici, dinlenin, uyuyabiliyorsanız bol bol uyuyun. Güzel şeyler düşünün, hormonlardan kaynaklı duygusal iniş çıkışlarınız çok olabilir özellikle stresli olduğunuzu farkettiğinizde kendinizi rahatlatmanın bir yolunu bulun az da olsa kasılmaları tetikleyebiliyor diye biliyorum :)Merhaba kızlar. 26 haftalık ikizlerime hamileyim. 38 sayfayı deneyimlerinizi baştan sona sabırla okudum. Erken doğuma önlem olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Ben önerilerinizi bekliyorum. Erken doğuma tetikleyen şeyler neler. Şimdi hamile olsaydınız neler yapardınız ya da yapmazdınız. Şimdiden teşekkürler. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Canım erken doğum riski var. 26. Haftamdayım. İkiz bebeklerim alttakinin suyu az. Doktor 30- en geç 32. Hafta alırız diyor. Istırahat ve bol su iç dedi. Ben de yazdıklarınızı okudum. Aynı süreçleri 4 ya da 6 hafta sonra yaşıycam. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2000 gr olsunlar istiyorum da Rabbim bilir gerisiniSizin erken doğum riskiniz mi var? Yoksa erken doğum mu yaptınız?
Çok sağol canım aklınıza farklı bir şey gelirse yazarsınız. Doktor çok uükse değil dedi ama şeker de çıktı. 50 gr yükleme açlık 87 , 1 saat sonra tokluk 169 çıktı. Hemen diyete başladım ama yamekten 2 saat sonra yani tokluk oluyor sanırım 105- 109 civarı çıkıyor. Biraz çok geldi ama bilemedim. Bu durum erken doüumu tetikler miİnşallah bebişleriniz sizinle mümkün olan en uzun süre kalırlar :) Aslında herkesin dikkat etmesi gereken konular, yediğinize içtiğinize dikkat edin, az bile olsa sigara kullanıyorsanız veya çevrenizde içiliyorsa kesinlikle tetikleyici, dinlenin, uyuyabiliyorsanız bol bol uyuyun. Güzel şeyler düşünün, hormonlardan kaynaklı duygusal iniş çıkışlarınız çok olabilir özellikle stresli olduğunuzu farkettiğinizde kendinizi rahatlatmanın bir yolunu bulun az da olsa kasılmaları tetikleyebiliyor diye biliyorum :)
Ama her şeyden öte eğer olacaksa oluyor, hele sizin ikiz olduğu için erken doğum görece normal bir durum. Doğum bebekten salgılanan bir hormonla başlıyormuş, eğer şeker veya tansiyon gibi bir durum yoksa bebişler gelmek isteyince geliyorlar :)
Düşündüğümde neyi farklı yapardım diye açıkçası pek bir şey bulamıyorum. Çok ekstrem bir durum yoksa annenin yaptığı bir şeyden kaynaklanmıyor çünkü. İnşallah bebişlerinizin hareketlerini hissettiğiniz bu en keyifli dönemi çok rahat ve güzel geçirirsiniz :)
Allah yardımcın olsun canım. Bizi biz anlarız ancak. Dualarım seninle olacak. Böyle durumlarda su takviyesi yapıldığını ve bu süreçte 1 ay kadar hastanede yatanları duydum. İnşallah senin de öyle olur da bebişin acele etmez. Allahtan farketmişsin. Bizi haberdar et27+2 ve suyum geldiği için 5 gündür hastanedeyiz. Akciğerleri için ilaç yapıldı antibiyotik veriliyor sancim olana kadar almayi duşünmüyor doktorum 1000 küsür kilo korkuyorum doğsun iyi olsun aylarca zor olsada beklerim kuvozü dua edin teşekkür ederim simdiden
Canım erken doğum riski var. 26. Haftamdayım. İkiz bebeklerim alttakinin suyu az. Doktor 30- en geç 32. Hafta alırız diyor. Istırahat ve bol su iç dedi. Ben de yazdıklarınızı okudum. Aynı süreçleri 4 ya da 6 hafta sonra yaşıycam. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2000 gr olsunlar istiyorum da Rabbim bilir gerisini
27+2 ve suyum geldiği için 5 gündür hastanedeyiz. Akciğerleri için ilaç yapıldı antibiyotik veriliyor sancim olana kadar almayi duşünmüyor doktorum 1000 küsür kilo korkuyorum doğsun iyi olsun aylarca zor olsada beklerim kuvozü dua edin teşekkür ederim simdiden
Maşallah nazar değmesin oğlun çok kuvvetliymiş. Solunum cihazına gerek olmaması harika bir haber. Şimdi bol bol süt lazım. Sorununuz olmamasına çok sevindim. En kısa sürede toparlar da bebeğini alır çıkarsın inşallah...Selamlar Herkese, dün sabah doğum sancılarım oldu durdurulamadi suyumda kalmayıncaya sezeryanla alındı kuvoz de ama solunum cihazına ihtiyaç duyulmadi 1150gr durumu şu an çok iyi inşallah devam eder oğlum daha göremedim umarım bugün göreceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Selamlar Herkese, dün sabah doğum sancılarım oldu durdurulamadi suyumda kalmayıncaya sezeryanla alındı kuvoz de ama solunum cihazına ihtiyaç duyulmadi 1150gr durumu şu an çok iyi inşallah devam eder oğlum daha göremedim umarım bugün göreceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bebegin kilosu X 150Benim kızım bugün 21 günlük oldu daha önce de yazmıştım 35 haftalik doğdu biberona alismis beni emmiyor sütümu sagip biberonla veriyorum çok zor oluyor ama yapacak bişey yok yeterki anne sütü alsın yavrum diyorum ama artık yetmiyor sütüm mama veriyorum arada klasik uyanmiyo acikmiyo emmiyor biberondan sonra da hickirik tutuyor zar zor damla damla çıkardığım sütü kusuyor çok moralim bozuluyor kusunca. Acaba fazla mi veriyorum mesela 21 günlük 2350 falan kilosu kaç cc süt içmli ben düzgün veremiyorum galiba bi öğün 60 bi öğün 90 saçma sapan veriyorum galiba yardimci olun lütfen kaç cc icebilir 21 günlükken
Bebegin kilosu X 150
÷ 8
Her öğünde en az bu kadar olması lazım
4 kiloysa 4 × 150=600
600÷8=75
Onu bilmiyorum maalesef ama 8 normal öğün sayısı olabilirHarikasınız ya, çok faydalı bir şey paylaşmışsınız :) Teşekkürler, 150 ile çarpııp 8'e bölmemizin sebebi ne peki?
Cnm iyisin dimi allah kolaylik versin rabbim saglikli uzun omur versin hepinizeSelamlar Herkese, dün sabah doğum sancılarım oldu durdurulamadi suyumda kalmayıncaya sezeryanla alındı kuvoz de ama solunum cihazına ihtiyaç duyulmadi 1150gr durumu şu an çok iyi inşallah devam eder oğlum daha göremedim umarım bugün göreceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Herkese slmlar premature bebekleri yaklasik bir yas civarinda olanlarin kilo durumu nasil acaba bilgi verebilirseniz cok sevi irim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?