• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2015 prematüre anneleri bu başlıkta toplanalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba kızlar. 26 haftalık ikizlerime hamileyim. 38 sayfayı deneyimlerinizi baştan sona sabırla okudum. Erken doğuma önlem olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Ben önerilerinizi bekliyorum. Erken doğuma tetikleyen şeyler neler. Şimdi hamile olsaydınız neler yapardınız ya da yapmazdınız. Şimdiden teşekkürler. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Daha çok dinlenip, daha az iş yapardım. Kafayı bir şeyi takmaz tamamen bebeğime odaklanırdım, çevreye kulaklarımı tkayıp bol bol kitap okurdum. Hayırlı doğumlar dilerim...

Sağol canım önerilerini dikkate alacağım inan. Başka farklı önerileriniz var mı taze annişler... size çok ihtiyacım var

Merhaba kızlar. 26 haftalık ikizlerime hamileyim. 38 sayfayı deneyimlerinizi baştan sona sabırla okudum. Erken doğuma önlem olarak tavsiye edebilecekleriniz var mı? Ben önerilerinizi bekliyorum. Erken doğuma tetikleyen şeyler neler. Şimdi hamile olsaydınız neler yapardınız ya da yapmazdınız. Şimdiden teşekkürler. Fikirlerinize ihtiyacım var.
İnşallah bebişleriniz sizinle mümkün olan en uzun süre kalırlar :) Aslında herkesin dikkat etmesi gereken konular, yediğinize içtiğinize dikkat edin, az bile olsa sigara kullanıyorsanız veya çevrenizde içiliyorsa kesinlikle tetikleyici, dinlenin, uyuyabiliyorsanız bol bol uyuyun. Güzel şeyler düşünün, hormonlardan kaynaklı duygusal iniş çıkışlarınız çok olabilir özellikle stresli olduğunuzu farkettiğinizde kendinizi rahatlatmanın bir yolunu bulun az da olsa kasılmaları tetikleyebiliyor diye biliyorum :)
Ama her şeyden öte eğer olacaksa oluyor, hele sizin ikiz olduğu için erken doğum görece normal bir durum. Doğum bebekten salgılanan bir hormonla başlıyormuş, eğer şeker veya tansiyon gibi bir durum yoksa bebişler gelmek isteyince geliyorlar :)
Düşündüğümde neyi farklı yapardım diye açıkçası pek bir şey bulamıyorum. Çok ekstrem bir durum yoksa annenin yaptığı bir şeyden kaynaklanmıyor çünkü. İnşallah bebişlerinizin hareketlerini hissettiğiniz bu en keyifli dönemi çok rahat ve güzel geçirirsiniz :)

Sizin erken doğum riskiniz mi var? Yoksa erken doğum mu yaptınız?
Canım erken doğum riski var. 26. Haftamdayım. İkiz bebeklerim alttakinin suyu az. Doktor 30- en geç 32. Hafta alırız diyor. Istırahat ve bol su iç dedi. Ben de yazdıklarınızı okudum. Aynı süreçleri 4 ya da 6 hafta sonra yaşıycam. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2000 gr olsunlar istiyorum da Rabbim bilir gerisini

İnşallah bebişleriniz sizinle mümkün olan en uzun süre kalırlar :) Aslında herkesin dikkat etmesi gereken konular, yediğinize içtiğinize dikkat edin, az bile olsa sigara kullanıyorsanız veya çevrenizde içiliyorsa kesinlikle tetikleyici, dinlenin, uyuyabiliyorsanız bol bol uyuyun. Güzel şeyler düşünün, hormonlardan kaynaklı duygusal iniş çıkışlarınız çok olabilir özellikle stresli olduğunuzu farkettiğinizde kendinizi rahatlatmanın bir yolunu bulun az da olsa kasılmaları tetikleyebiliyor diye biliyorum :)
Ama her şeyden öte eğer olacaksa oluyor, hele sizin ikiz olduğu için erken doğum görece normal bir durum. Doğum bebekten salgılanan bir hormonla başlıyormuş, eğer şeker veya tansiyon gibi bir durum yoksa bebişler gelmek isteyince geliyorlar :)
Düşündüğümde neyi farklı yapardım diye açıkçası pek bir şey bulamıyorum. Çok ekstrem bir durum yoksa annenin yaptığı bir şeyden kaynaklanmıyor çünkü. İnşallah bebişlerinizin hareketlerini hissettiğiniz bu en keyifli dönemi çok rahat ve güzel geçirirsiniz :)
Çok sağol canım aklınıza farklı bir şey gelirse yazarsınız. Doktor çok uükse değil dedi ama şeker de çıktı. 50 gr yükleme açlık 87 , 1 saat sonra tokluk 169 çıktı. Hemen diyete başladım ama yamekten 2 saat sonra yani tokluk oluyor sanırım 105- 109 civarı çıkıyor. Biraz çok geldi ama bilemedim. Bu durum erken doüumu tetikler mi

27+2 ve suyum geldiği için 5 gündür hastanedeyiz. Akciğerleri için ilaç yapıldı antibiyotik veriliyor sancim olana kadar almayi duşünmüyor doktorum 1000 küsür kilo korkuyorum doğsun iyi olsun aylarca zor olsada beklerim kuvozü dua edin teşekkür ederim simdiden

27+2 ve suyum geldiği için 5 gündür hastanedeyiz. Akciğerleri için ilaç yapıldı antibiyotik veriliyor sancim olana kadar almayi duşünmüyor doktorum 1000 küsür kilo korkuyorum doğsun iyi olsun aylarca zor olsada beklerim kuvozü dua edin teşekkür ederim simdiden
Allah yardımcın olsun canım. Bizi biz anlarız ancak. Dualarım seninle olacak. Böyle durumlarda su takviyesi yapıldığını ve bu süreçte 1 ay kadar hastanede yatanları duydum. İnşallah senin de öyle olur da bebişin acele etmez. Allahtan farketmişsin. Bizi haberdar et

Canım erken doğum riski var. 26. Haftamdayım. İkiz bebeklerim alttakinin suyu az. Doktor 30- en geç 32. Hafta alırız diyor. Istırahat ve bol su iç dedi. Ben de yazdıklarınızı okudum. Aynı süreçleri 4 ya da 6 hafta sonra yaşıycam. O yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2000 gr olsunlar istiyorum da Rabbim bilir gerisini

Alıyorum sizi... Bu soruyu sorma sebebim hastaneyi doktorları çok çok iyi araştırın. Yeni doğan yoğun bakımda büyük bir ihtimalle bebeğinizi alabilirler. Başka çocuğunuz var mı bilmiyorum. Bu süreçte ailenizden, eşinizin ailesinden, arkadaşlarınızdan destek almanızı tavsiye ederim. Ben nelere dikkat ettim diye sorarsanız, ilk 2,5 ay kimseyi ziyaretçi olarak almadık. Doktorumuz ziyaretçi yasağı koydu dedik. Bu süreçte hem süt sağma, hem bebeğin sorunları hem birbirimize alışma daha kolay oldu. Kalabalık ev ortamı hem bebek için hem de sizin için iyi olmayabilir ki benim için iyi olmazdı. Hastaneden çıkmadan eğitim almıştık ama o kağıdı şuan bulamıyorum oda sıcaklığının kaç derece olması vb. gibi bilgileri yazıyordu. Burnu tıkanınca ne yapmalı, ilk yardım bilgileri vs. hepsini tek tek sorun. Yoğun bakım hemşirelerinden bana telefon numarasını vermişlerdi, sıkışınca aramıştım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ben en geç haftada bir foruma girerim, buraya da yazarsınız sıkıntılarınızı bir sürü prematüre annesi size yardımcı olur. Bebeklerinizin emme refleksi olmayabilir, 3 saatte bir mutlaka ama mutlaka sütünüzü sağın. Şimdiden geçmiş olsun :)

Geçmiş olsun, lütfen kötü şeyler düşünüp kendinizi üzmeyin. Belki aylarca kalmaz bebeğiniz, hiç belli olmaz o işler... Benim kızım 30 haftalıktı ama 10 gün küvezde durdu, bizde aylarca durur diye düşünüyorduk. Rabbim yardımcınız olsun... Kalbinizi yüreğinizi ferah tutun. Sizin her türlü duygunuz bebeğe geçer. Umutla yaklaşın bebeğinize...

öncelıkle Allah saglıklı sıhhatlı bebeklerını kucagına almayı nasıp etsın canım. Benım erken dogum olmadı tansıyon sebebıyle 39+2 de sunı sancı verılıp dogurmak üzere Ankaraya yola cıkmadan bebegım dogumu baslatmıstı Allahın ıznıyle :) ama karsı komsum seneler önce 7 aylıkken erken dogum yapmıs sebebı o gün hava sıcakken sıcak suyla yıkanmıs sıcak su da rahhım kaslarının gevsemesıne ve dogumun baslamasına sebep olmus. Bır de hamıleyken ben de varıs olusmustu ultrason cekılırken ıkındırıyorlar kontrollü doktorum kabız olmamaya calıs fazla ıkınmak hamıleler ıcın ıyı degıldır demıstı . Benım bebegım de gelısım gerılıgı olmaya baslayınca doktorum proteın agırlıklı beslen gündde 3 lt suya devam et demıstı benım tansıyonum vardı beslenme ıcın doktoruna danısmalısın tabıı canım. Allah yar ve yardımcın olsun canım.

Selamlar Herkese, dün sabah doğum sancılarım oldu durdurulamadi suyumda kalmayıncaya sezeryanla alındı kuvoz de ama solunum cihazına ihtiyaç duyulmadi 1150gr durumu şu an çok iyi inşallah devam eder oğlum daha göremedim umarım bugün göreceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Selamlar Herkese, dün sabah doğum sancılarım oldu durdurulamadi suyumda kalmayıncaya sezeryanla alındı kuvoz de ama solunum cihazına ihtiyaç duyulmadi 1150gr durumu şu an çok iyi inşallah devam eder oğlum daha göremedim umarım bugün göreceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun
Maşallah nazar değmesin oğlun çok kuvvetliymiş. Solunum cihazına gerek olmaması harika bir haber. Şimdi bol bol süt lazım. Sorununuz olmamasına çok sevindim. En kısa sürede toparlar da bebeğini alır çıkarsın inşallah...

MaşaAllah, Allah yardımcınız olsun.. Kısa sürede yavrunuza kavuşmanızı dilerim...

Benim kızım bugün 21 günlük oldu daha önce de yazmıştım 35 haftalik doğdu biberona alismis beni emmiyor sütümu sagip biberonla veriyorum çok zor oluyor ama yapacak bişey yok yeterki anne sütü alsın yavrum diyorum ama artık yetmiyor sütüm mama veriyorum arada klasik uyanmiyo acikmiyo emmiyor biberondan sonra da hickirik tutuyor zar zor damla damla çıkardığım sütü kusuyor çok moralim bozuluyor kusunca. Acaba fazla mi veriyorum mesela 21 günlük 2350 falan kilosu kaç cc süt içmli ben düzgün veremiyorum galiba bi öğün 60 bi öğün 90 saçma sapan veriyorum galiba yardimci olun lütfen kaç cc icebilir 21 günlükken
Bebegin kilosu X 150
÷ 8
Her öğünde en az bu kadar olması lazım
4 kiloysa 4 × 150=600
600÷8=75

Bebegin kilosu X 150
÷ 8
Her öğünde en az bu kadar olması lazım
4 kiloysa 4 × 150=600
600÷8=75

Harikasınız ya, çok faydalı bir şey paylaşmışsınız :) Teşekkürler, 150 ile çarpııp 8'e bölmemizin sebebi ne peki?

Cnm iyisin dimi allah kolaylik versin rabbim saglikli uzun omur versin hepinize

Herkese slmlar premature bebekleri yaklasik bir yas civarinda olanlarin kilo durumu nasil acaba bilgi verebilirseniz cok sevi irim

Back
X