• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 MAYIS BEBEKLERİ DOĞUM HİKAYELERİ

Tüm doğum yapanların gözü aydın sağlıkla buyutelim bebeklerimizi insallah.simdi kızım yanımda mışıl mışıl uyuyo 8 günlük oldu minik prensesim.benim doğumum da planli sezaryendi 13.nde geldi kuzum.salı günü korkudan heyecandan gözüme uyku girmedi biraz kuran okuyup yattım sabaha karşı uyumusum 7 buçukta çıktık evden ameliyat öncesi hazirliklar sinir bozucuydu sonda ve alttan muayene etti damar yolu açıldı sonra nst ye baglanip beklemeye başladım 11 gibi hadi dediler gidiyoruz kalktim sedyeye çıktım ama tir tir titriyorum ama dr lar harikaydi çok moral verdiler uykun gelecek simdi dediler ve dünyanın en güzel uykusuna yattim ve uyandigimda kuzumu yanima verdiler gözlerini açmış bana bakıyordu uzun uzun baktı melegim sonra hemsireler emzirttiler maşallah çok güzel emdi kızım daha sonrasını anlatmaya gerek yok bebeginizi gördükten emzirdikten ve kokladiktan sonra gerisi boş...ağrım çok az oldu korktuklarimin hiç biri olmadı çok şükür

Merhaba guZel annelerrr

Biz bugun 11 gunluk olduk . Iyiyiz cok sukur. Gelelim dogum hikayemize.

Bebegim 4 mayista gunun doldurdu. Fakat ne sancim vardi ne kanal girmisti bebegim. riskli gebelik olarak takip ediliyordum. Cunku bebegimin gelismi ortalama 35. Haftada durdu. Doktorum bebegi alalim dedi ama hep bir sebeple ertelendi ve kizim 41. Haftasinda dunyaya geldi.

Son hafta kontrolumde doktorum 11 mayis gunu nobetinin oldgun ve o gun suni sanci vererek bebegin kaldirip kaldiramayacagna bakacagni soyledi. Aksam 4 gibi hastaneye gittik. O gune kadar cati muayenesi olmamistim. Once ultrasona girdk sonra cati muayenesi Derken kendimi dogumhanede buldum. Kan alip orda tekrar ultrason ve alttan muayene edilirken sanci odalarindan gelen sesler beni cok korkuttu. O an okumaya basladim durmadan dua edip okuyordum. Islemler bitince sanci odasina alndim. Saat 6 da suni sanci vermeye basladilar. 2 saat sonra asistanlar acilma yok sezaryene alalim ya da dinlendirelim dediler. Kendi doktorum geldi. Muayene etti suni sanciya devam 2 cm acilma var ve yumusamA cok iyi dedi. Saat 10 da acilmam 5 cm olmustu Ama ben cok hissetmiyordum ve saat 11 de 6 cm acilmaya ulastik. Doktorum muayene ettikten sonra suyumu patlatti. Sicak bisi aktigini hissettim sanki uzerime bi kova sicak su bosalttilar. asil mucadele bundan sonra basladi. Sancilarim siklasti. 3 dakikada bir geliyordu. Saat 1 gibi sancilarim dakikada gelmeye basladi. Bagiran cok kisi vardi onlari duydukca bagirma sakin diyordum kendime ve surekli okuyordum. Yatagin kolundan tuttum her sancida. Son olarak yine gelip muayene etti doktorum ve ikindirmaya basladilar. Bebegin saci gorunuyor dediler ve hemen sandalyeye alip dogumhaneye goturduler. Sanirim 3 4 dakika sonra dogdu kizim. 4 kere falan ikindim. Ikinamiyordum ama baktim yapacak bisey yok mecbur ikinacagim. Tuttum nefesimi ikindim son kez. Ve icimden simsicak bisi kaydi gitti. Saat 02 39 da kizimi gordum ve O an tum cektigim aci bitti. 2 tane ufak dikisim var. Aci hissetmedim dikilirken cunku kizima odaklanmistm. Inanamiyordum benim olduguna. 1 saat sonra kizimi kucagima verdiler ve odaya cikardilar.

Rabbim herkese kolay dogumlar nasip etsin.

Opuyorum....

Merhaba guZel annelerrr

Biz bugun 11 gunluk olduk . Iyiyiz cok sukur. Gelelim dogum hikayemize.

Bebegim 4 mayista gunun doldurdu. Fakat ne sancim vardi ne kanal girmisti bebegim. riskli gebelik olarak takip ediliyordum. Cunku bebegimin gelismi ortalama 35. Haftada durdu. Doktorum bebegi alalim dedi ama hep bir sebeple ertelendi ve kizim 41. Haftasinda dunyaya geldi.

Son hafta kontrolumde doktorum 11 mayis gunu nobetinin oldgun ve o gun suni sanci vererek bebegin kaldirip kaldiramayacagna bakacagni soyledi. Aksam 4 gibi hastaneye gittik. O gune kadar cati muayenesi olmamistim. Once ultrasona girdk sonra cati muayenesi Derken kendimi dogumhanede buldum. Kan alip orda tekrar ultrason ve alttan muayene edilirken sanci odalarindan gelen sesler beni cok korkuttu. O an okumaya basladim durmadan dua edip okuyordum. Islemler bitince sanci odasina alndim. Saat 6 da suni sanci vermeye basladilar. 2 saat sonra asistanlar acilma yok sezaryene alalim ya da dinlendirelim dediler. Kendi doktorum geldi. Muayene etti suni sanciya devam 2 cm acilma var ve yumusamA cok iyi dedi. Saat 10 da acilmam 5 cm olmustu Ama ben cok hissetmiyordum ve saat 11 de 6 cm acilmaya ulastik. Doktorum muayene ettikten sonra suyumu patlatti. Sicak bisi aktigini hissettim sanki uzerime bi kova sicak su bosalttilar. asil mucadele bundan sonra basladi. Sancilarim siklasti. 3 dakikada bir geliyordu. Saat 1 gibi sancilarim dakikada gelmeye basladi. Bagiran cok kisi vardi onlari duydukca bagirma sakin diyordum kendime ve surekli okuyordum. Yatagin kolundan tuttum her sancida. Son olarak yine gelip muayene etti doktorum ve ikindirmaya basladilar. Bebegin saci gorunuyor dediler ve hemen sandalyeye alip dogumhaneye goturduler. Sanirim 3 4 dakika sonra dogdu kizim. 4 kere falan ikindim. Ikinamiyordum ama baktim yapacak bisey yok mecbur ikinacagim. Tuttum nefesimi ikindim son kez. Ve icimden simsicak bisi kaydi gitti. Saat 02 39 da kizimi gordum ve O an tum cektigim aci bitti. 2 tane ufak dikisim var. Aci hissetmedim dikilirken cunku kizima odaklanmistm. Inanamiyordum benim olduguna. 1 saat sonra kizimi kucagima verdiler ve odaya cikardilar.

Rabbim herkese kolay dogumlar nasip etsin.

Opuyorum....
zor olmuş biraz doğumun ama sonu mutluluk işte. sağlıkla bol sütle büyüt bebişi

arkadaşlar merhaba,

tecrübelisiniz bikaç kişi dikiş atılırken acıdı demiş en çok korktuğumda bu :( ama bana uyuşturucu vurcaklar oraya dikişi anlamıcan dediler. ben korkmaya başladım normal doğumdan siz böyle yazınca.
size uyuşturucu vurmadılarmıki ya?

arkadaşlar merhaba,

tecrübelisiniz bikaç kişi dikiş atılırken acıdı demiş en çok korktuğumda bu :KK43: ama bana uyuşturucu vurcaklar oraya dikişi anlamıcan dediler. ben korkmaya başladım normal doğumdan siz böyle yazınca.
size uyuşturucu vurmadılarmıki ya?

Vurmadilar ama hissetmedim ben dikis atilirken.

Kimse hikayesini yazmamış.ilk hikaye benden gelsin o zaman hazır fırsat bulmusken :)
28 nisan. .
Ne güzel bir gün. ..
Bizimki planlı sezeryandi. Ve ben asiri korkuyordum. Tüm gece gözüme uyku girmemisti. Sabaha karşı biraz dalmisim.
Sonra uyandım güzelce dusumu aldım ve kuaföre gidip son hazirliklarimi yaptım.
Hâlâ bana rüya gibi geliyordu.
Beklenen saat gelmişti annemle kaynanami alıp eşimle hastane yoluna düştük.
Hastaneye yetistim işlemlerim yapıldı ve bekleme odasına alındım. Hemşire onlugu elime tutusturdugunda daha bir korktum.
Aglamicaktim ama onlugu giyerken hüngür hüngür hüngür ağladım. Sonra damar yolum açıldı ve beklemeye koyuldum. En kötü tarafı buydu sanırım ameliyathane doluydu ve ben 2 saat bekledim beklerken sinir stres doldum.
Sonra kapıda tekerlekli sandalye ile gelen hemsireyi gördüm hadi gidiyoruz dedi.
O an çok şey hissettim.iceriden cikamama korkusu .
Bebegime kavuşacak olmanın mutluluğu .
Ya bana bişey olur da onun kokusunu içime cekememe korkusu. Çok saçma ve yersiz korkular olduğunu doğumdan sonra anladım. .
Neyse ameliyathaneye çıktık.
Eşimle vedalasma ani...
Ne kadar koyuyor insana.
Aglamicam diye söz vermiştim ona.
Ama onun gözlerinden yaşlar suzulurken mümkün mü o sözü tutmak. . Su an hatirlayinca yine ağlamaklı oldum. .
Ameliyathane ye girdim ellerim ayaklarım tir tir titriyordu doktorum gelmemişti daha.
Herkes mutluydu hemşireler vs şarkı söyleyip dolamiyorlar ortalıkta. Bense hâlâ ağlıyorum bir yandan da dua ediyorum. .
Gelen gidene doktorumu soruyorum.
Sonra o ses evet doktorum gelmişti biraz rahatladım.
Yanıma geldi koluma girdi hadi prenses gidiyoruz dedi tabi ben ağlıyorum hickira hıckira. .
Canim doktorum o kadar iyi teselli etti ki beni. Sardı öptü korkma ben yanındayım anne olacaksın birazdan dedi. .
Anestezi uzmanı geldi her şeyi aşama aşama anlatan doktorumdu. Anestezi uzmanının hiç sevmedim soru soruyordum ona duymamazliktan geliyordu beni. Doktorum elimi tuttu ve yanımda bekledi. Belimden iğne yi vurdular hiç acimadi sinek ısırığı gıbı. Doktorum hemen uzanmami birazdan tamamen uyusacagimi söyledi. .
Hemen uzandım ayaklarimda bir sıcaklık.
Ve uyustum sondayi taktılar hiç bişey hissetmiyrdum ama korkudan doktoruma hissediyorum ben daha baslamayin dedim :) :) :)
O da güldü . Sonra bir uyku bir rahatlama geldi bana. Doktorum şarkı söylüyordu.
Ben de ona uyuyabilir miyim diye izin aldım vermeye sanki uyumicaktim :) rahatina bak dedi.
Yarı uyur haldeydim bir bebek sesi duydum içimden ne güzel yandaki kadın doğurdu bizimkiler daha baslayamadi diyordum. Perde arasından doktorum kızın geldi duyuyor musun dedi evet o benim mi dedim güldü doktorum sonra uyumusum :)
Hemşire kızımı getirdi ama o kadar çok uykum vardı ki göremedim tam olarak.
10 dk sonra uyandım kızımı getirin diyr bagirdim.
Temizliyorlardi getirmediker anestezi uzmanı gelip iyi misin diye sordu ona boynum ve omuzum agiriyor dedim o şimdi ağrıni gevirecem dedi ve kızımı yanıma getirdi.
Allahım o ne güzellik o ne koku.
O benim miydi evet evet benimdi. Öptüm kokladim ağladım.
Aşk neymiş o an anladım.
Yanımdan almayın dedim fotografimizi çekiyordu anestezi uzmanı Babamız dışarıda sbaredemiyir dedi çıkarın bizi o zaman dedim.
Ve Odamıza gidiyorduk.
Ameliythaneden çıktık herkes bebege koşarken eşim yanıma geldi ve bak bitti kızımız geldi bekkedigimiz o an geldi deyip beni öptü .
Sonra kizimiza bakıp o çok güzel dedi.
Evet çok güzel tıpkı babası. .
Gözleri ağzı burnu dudakları.
Bır insan o kadar mı benzer babaya. .
Çok şükür Allahım a bana bu güzel duyguyu yaşattı. 14 günlük olduk bugün.
Ben kızım dan önce yasamadigimi anladım.
Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin :)
Agladimm biliyomusun Rabbim yavrunuzu size sizide yavrunuza bagislasin bende hamileyim Rabbim bizede yardim etsin insallah

Agladimm biliyomusun Rabbim yavrunuzu size sizide yavrunuza bagislasin bende hamileyim Rabbim bizede yardim etsin insallah
Ben de dogum hikayelerini okurken hep aglardim acaba ben doğum hukayemi yazabilecek miyim derdim çok şükür bugünü gösteren Rabbime 33 günlük olduk bile. .
darısı başınıza canım Allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Doğum hikayeni okumak dileğiyle :)

Ben de dogum hikayelerini okurken hep aglardim acaba ben doğum hukayemi yazabilecek miyim derdim çok şükür bugünü gösteren Rabbime 33 günlük olduk bile. .
darısı başınıza canım Allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Doğum hikayeni okumak dileğiyle :)
Insallah canim insallah o guzel gunu de saglikla atlatmak kuzumun sevincini sizlerle agrisiz acisiz kucagimda kuzumla yazmak nasip olur cok tesekkurler canim

Kimse hikayesini yazmamış.ilk hikaye benden gelsin o zaman hazır fırsat bulmusken :)
28 nisan. .
Ne güzel bir gün. ..
Bizimki planlı sezeryandi. Ve ben asiri korkuyordum. Tüm gece gözüme uyku girmemisti. Sabaha karşı biraz dalmisim.
Sonra uyandım güzelce dusumu aldım ve kuaföre gidip son hazirliklarimi yaptım.
Hâlâ bana rüya gibi geliyordu.
Beklenen saat gelmişti annemle kaynanami alıp eşimle hastane yoluna düştük.
Hastaneye yetistim işlemlerim yapıldı ve bekleme odasına alındım. Hemşire onlugu elime tutusturdugunda daha bir korktum.
Aglamicaktim ama onlugu giyerken hüngür hüngür hüngür ağladım. Sonra damar yolum açıldı ve beklemeye koyuldum. En kötü tarafı buydu sanırım ameliyathane doluydu ve ben 2 saat bekledim beklerken sinir stres doldum.
Sonra kapıda tekerlekli sandalye ile gelen hemsireyi gördüm hadi gidiyoruz dedi.
O an çok şey hissettim.iceriden cikamama korkusu .
Bebegime kavuşacak olmanın mutluluğu .
Ya bana bişey olur da onun kokusunu içime cekememe korkusu. Çok saçma ve yersiz korkular olduğunu doğumdan sonra anladım. .
Neyse ameliyathaneye çıktık.
Eşimle vedalasma ani...
Ne kadar koyuyor insana.
Aglamicam diye söz vermiştim ona.
Ama onun gözlerinden yaşlar suzulurken mümkün mü o sözü tutmak. . Su an hatirlayinca yine ağlamaklı oldum. .
Ameliyathane ye girdim ellerim ayaklarım tir tir titriyordu doktorum gelmemişti daha.
Herkes mutluydu hemşireler vs şarkı söyleyip dolamiyorlar ortalıkta. Bense hâlâ ağlıyorum bir yandan da dua ediyorum. .
Gelen gidene doktorumu soruyorum.
Sonra o ses evet doktorum gelmişti biraz rahatladım.
Yanıma geldi koluma girdi hadi prenses gidiyoruz dedi tabi ben ağlıyorum hickira hıckira. .
Canim doktorum o kadar iyi teselli etti ki beni. Sardı öptü korkma ben yanındayım anne olacaksın birazdan dedi. .
Anestezi uzmanı geldi her şeyi aşama aşama anlatan doktorumdu. Anestezi uzmanının hiç sevmedim soru soruyordum ona duymamazliktan geliyordu beni. Doktorum elimi tuttu ve yanımda bekledi. Belimden iğne yi vurdular hiç acimadi sinek ısırığı gıbı. Doktorum hemen uzanmami birazdan tamamen uyusacagimi söyledi. .
Hemen uzandım ayaklarimda bir sıcaklık.
Ve uyustum sondayi taktılar hiç bişey hissetmiyrdum ama korkudan doktoruma hissediyorum ben daha baslamayin dedim :) :) :)
O da güldü . Sonra bir uyku bir rahatlama geldi bana. Doktorum şarkı söylüyordu.
Ben de ona uyuyabilir miyim diye izin aldım vermeye sanki uyumicaktim :) rahatina bak dedi.
Yarı uyur haldeydim bir bebek sesi duydum içimden ne güzel yandaki kadın doğurdu bizimkiler daha baslayamadi diyordum. Perde arasından doktorum kızın geldi duyuyor musun dedi evet o benim mi dedim güldü doktorum sonra uyumusum :)
Hemşire kızımı getirdi ama o kadar çok uykum vardı ki göremedim tam olarak.
10 dk sonra uyandım kızımı getirin diyr bagirdim.
Temizliyorlardi getirmediker anestezi uzmanı gelip iyi misin diye sordu ona boynum ve omuzum agiriyor dedim o şimdi ağrıni gevirecem dedi ve kızımı yanıma getirdi.
Allahım o ne güzellik o ne koku.
O benim miydi evet evet benimdi. Öptüm kokladim ağladım.
Aşk neymiş o an anladım.
Yanımdan almayın dedim fotografimizi çekiyordu anestezi uzmanı Babamız dışarıda sbaredemiyir dedi çıkarın bizi o zaman dedim.
Ve Odamıza gidiyorduk.
Ameliythaneden çıktık herkes bebege koşarken eşim yanıma geldi ve bak bitti kızımız geldi bekkedigimiz o an geldi deyip beni öptü .
Sonra kizimiza bakıp o çok güzel dedi.
Evet çok güzel tıpkı babası. .
Gözleri ağzı burnu dudakları.
Bır insan o kadar mı benzer babaya. .
Çok şükür Allahım a bana bu güzel duyguyu yaşattı. 14 günlük olduk bugün.
Ben kızım dan önce yasamadigimi anladım.
Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin :)
allahım bebişini analı babalı büyütsün.

Günaydınlarrrrr. Cennet kokulumu uyutmusken yazayım dedim. 30 nisan saat 4te 39 hafta catı muayenem vardı. Önce nstye girdim.drum baktı sancın yok muayeneye gecelim dedi. Muayene 2-3 dk surdu. 3 cm açılman var. İstersen yatış yapalım suni sancıyla destekleyip gece doğumun olur. İstersen 1 mayısta gel ama ben yokum dedi. Normal doğum istiyordum ve bu doğum bana surprız oldu. Dayanamadım hungur hungur ağlamaya başladım. Eşim sakinleştirmeye çalıştı. Çok heyecanlanmıştım, beklemiyordum tabi. Tmm yatış yapalım dediğimde saat 17.30du. Yatış işlemleri felan derken saat 6 oldu. Odamıza çıktık. Önce annemi aradım. Merak etme kontrolum normalmiş haftaya gelicem tekrar dedim. Annem kanser tedavisi gördüğü için ona soyleyemedim, bunun için ayrıca yarım saat ağladım. İnanın annemi yanımda o kadar istedimki kız kardeşim ve abim geldiler hemen. Babama da hbr verdik anneme belli etmesin die. Saat 18.30da lavman ve suni sancı takıldı. Bol bol yuruyup sancı gelince çömeldim hep. İnanın saat 10.30a kadar hiç sancı hissetmedim desem doğru olur. Sadece hafif adet ağrısı gibi sancılarım oluyordu. Nstde 120-130lardaydı sancım ama ben hissetmiyordum. Epidural anestezi ne zaman oldu hatırlamıyorum. Saat 11de ağrım çoğaldı ve doğumhaneye geçtim 9 cm açıklıkla. 3-5 ıkınmayla saat 11.25te oğlum kucağımdaydı. İnanın nasıl doğurduğumu hatırlamıyorum. Hiç anlamadım. Ama sonrasındaki 22 adet dikişlerimi tek tek hissettim. Zaman geçmedi. Çok şukur herşeye değdi
canım allah bebişini analı babalı büyütsün. benim için öp o miniği.
Mrb sevgili anneler ve anne adayları dogum yapalı epey oldu ama yazmaya fırsat bulamadım. Sat a göre doğum tarihim 11 Mayıs idi. 37 +0 da yani 20 Nisan daki kontrole gittiğimizde doktorum suyumun azaldığını bebeğin hareketlerinin yavaşladığını riske atmaya gerek olmadığını ertesi sabah 6.30 da hastaneye yatış yapmamı 8.00 de bebeği alacağını söyledi.Hazırlıklarımız henüz tam olmadığından alelacele eksiklikleri tamamlamak için oraya buraya koşturduk :) O gece gözüme hiç uyku girmedi. O büyük gün sonunda gelmişti bebeğim artesi gün kucağımda olacaktı. 21 Nisan sabahı saat 6. 30'da hastanedeydik ameliyat için gerekli hazırlık yapıldı . Saat 8,00'de beni ameliyathaneye aldılar. Eşimin doğuma girip girmeyeceği konusunu daha önce hiç konuşmamıştık. Eşime ameliyathanenin önünde el salladım ve içerde doktorumu beklemeye başladım. Ama karşımda doktorumun yerine yeşil ameliyathane kıyafetleri içinde eşimi gördüm ve çokk mutlu oldum. Anestezi doktorum cokk iyiydi epudurali yaparken herseyi tek tek anlatarak beni rahatlattı ve hiç bir sorun yaşamadım. Her şey artık hazırdı doktorum geldi ve operasyon başladı. Eşimin eli elimde doktorum ve ameliyat ekibi tatlı sohbetleri ile sezeryanı gercekleştirdiler:)) saat tam 8.26 da hayatımın en güzel sesini duydum ve göz yaşlarıma hakim olamadım. Meleğimi, güzel oğlumu sarıp sarmalayıp yüzüme yanaştırdılar kokusu o kadar güzeldiki koklamaya ve öpmeye doyamadım yanımdan hiç almasınlar istedim. Bebiğimi alıp eşimin kucağına verdiler eşimin o anki yüz ifadesi ve şaşkınlığı görülmeye değerdi ayrıca gözlerinin dolu dolu olması da ayrı bir güzellikti:)) doktorum, ameliyat ekibi, eşim ve bebeğim ile hep beraber bir de selfi yaptıktan sonra bebeğimi götürdüler ve ameliyat devam etti. Saat 9.10 da ameliyat bitmişti ve odamdaydım. Herşey bi harikaydı ertesi gün kalktım ve bi daha hiç yatmadım bile şu an hiç ameliyat olmamış gibiyim çokk şükür çokk kolay ve çokk çabuk atlattım. Oğlumu kucağıma alalı 21 gün oldu ve sanki bütün ömrüm boyunca benimleymiş gibi hissediyorum. Bebeğine sağlıkla sıhatle kavuşan arkadaşları tebrik ediyorum kavuşma anını bekleyen arkadaşların da sağlıkla sıhatle bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum, bu mucizeyi allahım isteyen herkese yaşatsın inşallahh:))
canım allah analı babalı büyütsün.

Tüm doğum yapanların gözü aydın sağlıkla buyutelim bebeklerimizi insallah.simdi kızım yanımda mışıl mışıl uyuyo 8 günlük oldu minik prensesim.benim doğumum da planli sezaryendi 13.nde geldi kuzum.salı günü korkudan heyecandan gözüme uyku girmedi biraz kuran okuyup yattım sabaha karşı uyumusum 7 buçukta çıktık evden ameliyat öncesi hazirliklar sinir bozucuydu sonda ve alttan muayene etti damar yolu açıldı sonra nst ye baglanip beklemeye başladım 11 gibi hadi dediler gidiyoruz kalktim sedyeye çıktım ama tir tir titriyorum ama dr lar harikaydi çok moral verdiler uykun gelecek simdi dediler ve dünyanın en güzel uykusuna yattim ve uyandigimda kuzumu yanima verdiler gözlerini açmış bana bakıyordu uzun uzun baktı melegim sonra hemsireler emzirttiler maşallah çok güzel emdi kızım daha sonrasını anlatmaya gerek yok bebeginizi gördükten emzirdikten ve kokladiktan sonra gerisi boş...ağrım çok az oldu korktuklarimin hiç biri olmadı çok şükür
allahım analı babalı büyütsün.

Burdaki dogum hikayelerini okurken aglamaktan helak olan biri olarak bende dogum hikayemi yazmak istiyorum :)

Normal dogumdan hep korkardim,doktora her gittigimde yalvarirdim sezeryan olayim diye ama malum devlet hastanesi ters bi durum olmadikca normal dogum..
Fakat en sonki kontrolde bebek oldukca kilolu oldugu icin doktorda sezeryana karar verdi gunlerden cuma,pazartesi sezeryan icin sozlestik..
Cumartesi gunu oglumun butun kurabiyelerini cikolatalarini hazirladim ama sabahtan beride kasiklarimda adet sancisi gibi hafif hafif biseyler hissediyorum.aksamuzeri oldu dogum yapan bi arkadasima gittim gecmis olsuna ordaki herkes pazartesiye kadar dogurursun sen diye yorumlar yapti , beni bir korku sardi ki hemen eve geldim :)
Saat gece 12ye dogru tuvalete gittim camasirimda kahverengi lekeler vardi sanki camasir renkli olunca pek anlayamadim pecete koydum biraz bekleyip tekrar gittim evet leke geliyordu o sirada esim geldi ben uzaniyorum ustunu cikarma hastaneye gidebilirz dedum inanmadi ben hemen giyinirim merak etme sen dedi.
Bende o sirada annemi aradim korktu tabi gecenin bi yarisi durumu anlattim nisanin leke seklinde oldugnu duymamistim hic olabilirmi dedim anneme belli olmaz olabilir dedi telefnu kapadim wc ye gittm tekrar leke kana donusmus korkudan ne yapacagimi sasirdim oglum gelmek istiyor ama ben normal dogumdan okadar cok korkuyorum ki..hemen bacaklarimin altina 3 tane yastik koyup yattim gozume uyku girmiyor , sancim bu zamana kadar hep hafif adet sancisi seklindeydi , arada bir kendini hissettiren siddetli sancilar gelmeye basladi buarada esimle ikimize tost yaptim balkonda tost yicez ama dayanamdim guttim yatim esimede caktirmiyorum..
Saat 2bucuk oldu esimi uyandirdim hadi kalk hastaneye gidiyoruz dedim giyindi kapiya kostu hemen ben valizle koridorun bi ucunda , benim tasimami beklemiyosun heralde dedim :))
Hemen annemi aradm hazrlan s eni almaya geliyoruz diye..
Hastaneye gittik dogumhaneye cktik ebelere durumu a anlattim sezeryan demisti doktorum diye doktiru aradilar fakat o nobetci olmadigi icin ulasamadilar ve diger doktorda normal olur dedi ozel
hastaneye gidelim dedi esim ama ebeler okadar iyiydiki bni normal douma ikna ettiler tabi bn basima geleceklerden habersiz..
Hastaneye geldigmzde acilma 4cm di.agrilar cok hafif hafif geliyiordu uyur uyanik saati 5 yaptik acilma 7 cm buraya kadar hrsy cok guzel..7cmden sonra acilma ilerlemedi ve suni sanci verdiler hayatim boyunca boyle bi aci agri hissetmedm tarifi olmayan bisy yatagn demirleri resmen yerinden oynadi karnimda bagli olan nst yi cikartip firlattim ayakta durabilseydm kacmayi bile dusundum cigliklarima resmen butun hastane kosup gelmis , normal yatakta ebeler ikin ikin diyorlar fakat bi turlu ikinamadim sonra catala yatirdilar oyle bi ikinma geldiki muthis biseydi ikibdikca ikinasim geliyordu :) oglumun kafasinin gorundugnu soyledi hemsireler fakat biri makasi almis geliyordu kesicen mi drdim evet dedi:)
Bi iki ikinma sonunda oglum cikti cok tatlu biseydi aglamasi kedi miyavlamasi gibi :)
Ebeler hemen giydirip yanima getirdi o an cektigin butun acilari unutorsun

saat 8de dunyaya geldi oglum 3860 gr 52cm yumuk yumuk bisey oglumu odaya goturduler bnm dikisler atilacak ilk bsta aci hissetmedim fakat dikisin bi iki tanesi hassas yere denk gelmis ondada sancidaki kadar bagirdim yani:))neyseki hersey unutuldu ve simdi iyiki normal dofum yapmisim diyorum.yazida iki parca oldu ama okadar yaramazki oglum allah isteyen herkese versin boyle bi yaramaz:)

saat 8de dunyaya geldi oglum 3860 gr 52cm yumuk yumuk bisey oglumu odaya goturduler bnm dikisler atilacak ilk bsta aci hissetmedim fakat dikisin bi iki tanesi hassas yere denk gelmis ondada sancidaki kadar bagirdim yani:))neyseki hersey unutuldu ve simdi iyiki normal dofum yapmisim diyorum.yazida iki parca oldu ama okadar yaramazki oglum allah isteyen herkese versin boyle bi yaramaz:)

Buda bizim hikayemiz...
Yaklaşik 1 haftadir çok ağrilarim vardi. 39.haftamiza girdiğimiz gün 11 Mayis olarak planlamişti doktorum sezeryani. Spinal olucaktim dogum aninda uyanik olmak bebegimi gorup opup koklamak istiyordum. 37.hafta muaynemizde doktora birkac gun once jölemsi yoğun bir akintimin olduğunu soyledim muhtemelen nisan gelmisti ve agrilarimin arttigini söyledim.Doktorumda israrla açiklik olup olmadigini kontrol etmek icin alttan muayne etmesi gerektigini soyledi, canim cok yanmisti. O gun hastaneden cikip annemle, anneannemin evine mevlute gittik. Herkes yüzümün kipkirmizi oldugunu yakinda doguracagimi soyluyordu. Ertesi sabah 1 Mayis gunu ögleden sonra evimize yakin bir avm ye gittik. Yemek yerken bir sanci hissettim, kisaydi fakat nefesim kesilmisti. Derken birtane daha, sonra bir tane daha.. Hadi kalkalim dedim eşime ogluma soz vermistim ona kitap alicaktim, kitapciya girip eve gidelim iyi hissetmiyorum dedim. Esimde dalga gecti hatta, burdan ambulansla gotururuz seni artik, butun yollar kapali bugun 1 Mayis diye. Kitapciya girdik ama ben ayakta duramiyordum oglum hemen kitaplarini seçti ve kitapcidan cikar cikmaz sancilarim inanilmaz artti adim atamayacak kadardi, hemen arabaya atladik. Yolda bagirmamak icin gozluk kabimi isirdim hep oglum cok korkmustu çünki onu sakinlestirmeye calistim yol boyu. Evimizin uzerinde oglumu hemen babaannesine biraktik esim eve cikip valizimizi aldi ve hastane gittik. Yolda acidan kivrandim hastaneye girer girmezde suyum boşaldi. Hastane bomboştu, nobetci doktor muayne etmek istedi kabul etmedim hemen doktorumu arayin gelsin diye ağladim Allahtan 10 dakika sonra doktorum hastanedeydi, ben agridan duramiyordum okadar çok bagirmişimki korkmus hemşireler ebeler. Hemen ameliyathaneye aldilar, belden ignem yapildi. Tirtir titremeye başladim derken uyumuşum bir bebek ağlama sesi duydum başka birşey hatirlamiyorum. Gozlerimi açtigimda karnim dikiliyordu sanirim ve canim yaniyordu yine ağlamaya başladim. Kisa bir sûre sonra aşagi indirdiler eşim kapida karşiladi ağlama oglumuz çok guzel odada seni bekliyor ayni sana benziyor dedi bana. Odaya girdiğimde hemşireler bebegimi getirdi kokusunu içime çektim hemen emmeye başladi yavrum ve bütün gece gogsümde uyudu:) büyük oglum geldi sonra sarildi boynuma öpüşüp koklaştik cok korkmus yavrum bana birsey olucak diye gelene kadar ağlayip dua etmiş bana kuzum:) Allah bana iki kez doğum hikayesi yazmayi nasip etti. Allah isteyen herkese nasip etsin ins. Yavrularima her baktiğimda içim titriyor, benim minik mucizelerim onlar:)

Geç oldu ama bende doğum hikayemei yazmak istiyorum. Bu bnm 3.Doğumum haliyle gayet tecrubeliyim yapımda sakindir zaten . diğer doğumlarda ailemin yanına gittim ama bunda abileri okulda olduğu için kaldım üstelik 5 mayısta iki yıldır sıbyan okuluna giden oğlumun merasimi vardı kacirmamiz imkânsızdı sırf bu yüzden bebeğimi yalnız ve karsta dogurnayi göze aldim.
Yanıma hiç kimse gelmeyeceği için özel oda Dr ayarlamıştır fakültede 5 mayıs saat 11 de önce oğlumun törenine oradanda iki dolmuş değiştirip Dr a gittim . sıralı sancim olduğundan Dr a beni bu gece bekleyin hazırlıklarını tamam mi dedim tmm dedi . eve geldim çok sancim vardı yattım Komşum can arkadaşından sürekli arayıp soruyor bu arada çocuklarımı ona bırakac
ağım için beni bekliyor. Saat 10 da
tekrar aradı yat sen ben iyim
uyuyucam dedim . uyudun da saat 1
de uyandım lavaboya gittim çıkınca
sancim vardı ama ben 3. Aydan beri
sancı çektiğinden gezersem geçer
dedim. Ama 10 dk sonra suyum geldi.
20 dk sonra sancılar başladı bu arada
esimle ben mutfağı toparladı çamaşır
astik nevresimleri değiştirdik
hastanede yemek için birşeyler birde termosa çay koydum
hazırladık. Ama ben suraklu sancı
çıkıyorum bi ara eşime kaç dk oldu
dedim oda yanlışlıkla saati söyledi öle
bi bağırdım ki zaavalliya ne
yapacağını şaşırdı ben sana saati değil
dk soruyorum dedim :) neyse 7 dk
olduğunda komşumuz aradım
oğlanları geldi aldı eşiyle . esimle ben
bi gaz hastaneye kostik. Bu arada
Anlastigim Dr 1 SAT sonra cvp verdi
cagrima ve herşey hazır ama aspire
bozuk göze alabilirsen gel dedi .
kufretmek istedim ama cvp bile
vermedim . eşime dedim sur dvlt e
vardır bunfada bi hayır. Hastaneye
geldiğimizde sancılar 2 dk idi acil Dr
una götürdüleraadamın yüzüne bile
bakmadan bağırdım dedim bnm
seninle isim yok beni yukarıya gönder
. güvenlikçi asansore bildirdi üst katta kadın güvenlikçi bizi karşıladı beni aldı doğum haneye götürdü ama ebeler hep uyuyor onları uyandırdı. Masanın başında son sanciyi çektim ebe öle bağırıyor ki ikinma bebeği yere dusureceksin diye pardesumu bile çıkaramadan masaya ciktim beline topladım uzandim ebe şok oldu bebek burada dedi ikinci sonsanci ilk ve son ikinma ve BAHA ebenin kucağında . ebe bana döndü ve sen ne kadar cesaretli bi insanın nasıl Çektin evde bu kadar ah dedim bide bana sor. saat 03:35 atıf BAHA dünyamıza hoşgeldin...

Back
X