O zaman koşulsuz uyarıcı mı şekerim ? Hani doğrudan birincil ihtiyaca hitap ettiğinden ?
Ölçmem iyi değildir ama ikincisi de c mi ?
ama kuzum sen çalışmıyorsun ki derse.. İnşallah şubatta göndercez siziAmin canımm
ilki d, ikinci ateşekkür ederim canım :) Replik tanıdık geldiyok canım öyt ve öğrenme bitti. Bu gün ölçmeye başladım.
"Sirklerde aslanlara çemberin içinden geçmeyi öğretmek için iki aşamalı bir süreç izlenir. Birinci aşamada aslan önce çemberin içinden geçmek için güdülendirilir. Bu güdülenme çoğu zaman vücut ağırlığı belli bir düzeyin altına düşecek kadar aç bırakılarak sağlaır. daha sonraysa ateş çemberinden geçtiği her sefer için etle ödüllenir. bir süre sonra aslan ödülü alabilmek için çemberin içinden geçmeyi öğrenir. öğrenme sürecinin ikinci aşamasında aslana her et verildiğinde eğitimci kırbacı ile yere vurur. başta etkisiz uyarıcı olan kırbaç tekrarlar sonucu etle ilişkilendirilerek çemberden geçme davranışını tetiklemeye başlar. Dolyısıyla gösteri sırasında kırbacın sesini duyan aslan otomatik olarak çemberden atlar."
1) Bu örnekte öğrenme sürecinn ikinci aşamasında "kırbaç sesi" aslan için aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
A)ayırt edici uyarıcı
B)koşlsuz tepki
C)koşullu tepki
D)koşullu uyarıcı
E)koşulsuz uyarıcı
2) Aşağıdaki durumların hangisinde kriter referanslı (ölçüt dayanıklı) değerlendirme, norm referanslı (norm dayanıklı) değerlendirmeden daha uygun olur?
A) öğrencilerin mezun edilip edilmemelrine karar verilmesinde
B)kontenjanları sınırlı olan yükseköğretim programlarına öğrenci seçilmesine
C)öğrencilerin hzırladıkları fen bilimleri projelerinden en iyisinin belirlenmesinde
D)okulda derecceye girecek öğrencilerin belirlenmesinde
E)Bir sınıf içindeki en başarısız öğrencilerin belirlenmesinde
ilki d, ikinci a
alala... kırbaç sesiyle hareket ettiği için ayırt edici uyarıcı olabilir en fazla. ikinci soruda sorduğu mutlak değerlendirme aslında. mutlak değerlendirmede kişi tek başına değerlendiriliyor. genellikle bilginin tam öğrenilip öğrenilmediğini belirlemek için, sene sonlarında yapılan düzey belirlemeye yönelik sınavlarda kullanılması daha uygun. diğer şıklarda bağıl yani gruba göre değerlendirme yapılmış. umarım anlatabilmişimdir canım...bir yanlış iki doğru canım.. Ölçme sorusunu açıklayabilir misin?
iyi akşamlar.Ben de Holofira ya katılıyorum öğrenme sorusunun cevabı D olmalı.Çok merak ettim doğru cevap neymişilki d, ikinci a
Maalesef bizden atama 4 kişi atadılar sağ olsunlar.O yüzden ben de geçen yıl hazırlanmadım.ama yine de girdim 60 geldi önümde197 kişi vardı.senin bölüm neydi canımatabilecek olan var mı? benim önümde 370 kişi kalacak...
sosyal bilgiler, 78.5 puanım da...Maalesef bizden atama 4 kişi atadılar sağ olsunlar.O yüzden ben de geçen yıl hazırlanmadım.ama yine de girdim 60 geldi önümde197 kişi vardı.senin bölüm neydi canım
canım bana sıra gelmiyor ki bu atamada. ben 900deyim, 531 kişi alıyor, atamadan sonra 369 kişi kalacak önümde... buralardayım yani, gidemiyorum maalesef bi yere... estf öncülük kim ben kim hem... bugün öğrenmeden 195 soru çözdüm. yarın da ölçme ve öğrenmeden soru çözcem... iyi geceler...Senin adına şimdiden çook sevindim holofira inşallah istediğin güzel bir yer olur.hayırlı olsunatandığında bizleri haberdar et olur mu? ayrıca bizi yalnız bırakma,arada da olsa yorum yazarsın değil mi.en çok yazan sendin alışmıştım sana.bu yorucu sınav temposunda benim için öncü oluyordun.şimdiden özleyeceğim seni.
D değil mi canım ?
alala... kırbaç sesiyle hareket ettiği için ayırt edici uyarıcı olabilir en fazla. ikinci soruda sorduğu mutlak değerlendirme aslında. mutlak değerlendirmede kişi tek başına değerlendiriliyor. genellikle bilginin tam öğrenilip öğrenilmediğini belirlemek için, sene sonlarında yapılan düzey belirlemeye yönelik sınavlarda kullanılması daha uygun. diğer şıklarda bağıl yani gruba göre değerlendirme yapılmış. umarım anlatabilmişimdir canım...
iyi akşamlar.Ben de Holofira ya katılıyorum öğrenme sorusunun cevabı D olmalı.Çok merak ettim doğru cevap neymiş
atabilecek olan var mı? benim önümde 370 kişi kalacak...
rica ederim canım...kusura bakmayın kızlar giremedm sabah.. Sorularla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.. öğrenme sorusunun cevabı A.. bende koşullu uyarıcı demiştim ama ayırt edici diyor cevap anahtarı..
holofim ölçmeyi açıkladığın için teşekkür ederim..