• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Kasım ayında tüp bebek yaptıracaklar

QUOTE="bebisimgel, post: 43789499, member: 705794"]Hormon ilaçlari ypar böyle. Eğer transfer yapulmadiysa bir bardaga bi limon sıkıp sonra bardaga sıcak su ve seker atıp icin..grip başlangıcı da olabilir..önlemiş olursun..grip olursan tedavinin fayda vermez
Yarın transferim olckmş korktum içmedim kabızlık ilacı.bde bugun bnyo ypsam br zararı olmz dmi[/QUOTE]
Banyo yap ve kozmetik hicbirsey kullanma. Yani kokulu hiçbirşey. Parfüm losyon vb

Yarın transferim olckmş korktum içmedim kabızlık ilacı.bde bugun bnyo ypsam br zararı olmz dmi
Canim kesinlikle ilaci ic. Kabizlik gecsin. Yoksa transfer sonrasi zor olur ve riskli olur. Bende oldu. Carsamba transferim oldu.persembe kabizligim cok kotu oldu. Yapilan islem ve ilaclar kabizliga neden oluyor. Lutfen canım kabizliginin carsine bak. Zorda kalma. Beni dinle.[/QUOTE]
biraz önce dediğini yaptım osmolaktan 1,5 ölçek içtim inşallah yarın sabaha çıkarım tuvalete yoksa saat 13.30 gibi transferim olacak çok korkuyrm bir aksilik olacak yanlış bişe yapcam diye :(

ben de kendimi ohss oldum zannettim o esnada hep hani bi tek onu bildim duydum ameliyata girerken ohss mi oldum diye sordum zaten ama hayır dediler, o böyle olmuyormuş zaten, ben bildiğin iç kanama geçirdim :KK43:
Canim ne kadar oldu bu olayları yaşayali hazirmisin transfere

Yarın transferim olckmş korktum içmedim kabızlık ilacı.bde bugun bnyo ypsam br zararı olmz dmi
Banyo yap ve kozmetik hicbirsey kullanma. Yani kokulu hiçbirşey. Parfüm losyon vb[/QUOTE]
sağol cnm ya valla banyo yapacaktım da kesin parfüm falan kullanırdım teşekkürler.

Evet canim derecen olsun muhakkak ama ateş ve baş agrisi normal demislerdi bana hatta baş agrin olursa sadece parol ic dedi hemşirem. En azindan sende belirti namina bişey var bende o da yok canim :)
Canim bana bunları kalçadan vurdurdugum progestan iğne yapıo malesef :( ahh keşke belirti olsa

Kızlar birşey sormak istiyorum ovitrelle iğne bana 2 tane yazmış dr sizlerde 2 kere mi vurdunuz bunu ya da ikisini aynı anda mı yapıyoruz
Evet canım bana da 2 tane yazmıştı çünkü yumurtalarim çok aşırı gelişmiştir birini sağa birini sola vurmuştuk göbegin:))

Canim kesinlikle ilaci ic. Kabizlik gecsin. Yoksa transfer sonrasi zor olur ve riskli olur. Bende oldu. Carsamba transferim oldu.persembe kabizligim cok kotu oldu. Yapilan islem ve ilaclar kabizliga neden oluyor. Lutfen canım kabizliginin carsine bak. Zorda kalma. Beni dinle.
biraz önce dediğini yaptım osmolaktan 1,5 ölçek içtim inşallah yarın sabaha çıkarım tuvalete yoksa saat 13.30 gibi transferim olacak çok korkuyrm bir aksilik olacak yanlış bişe yapcam diye :KK43:[/QUOTE]
Yürüyüş yap, bol su iç. Yanlış bisey yapmadın. Rahat ol. Yürüyüş ve ılık suyla tuvalete çıkarsın.

biraz önce dediğini yaptım osmolaktan 1,5 ölçek içtim inşallah yarın sabaha çıkarım tuvalete yoksa saat 13.30 gibi transferim olacak çok korkuyrm bir aksilik olacak yanlış bişe yapcam diye :KK43:
Yürüyüş yap, bol su iç. Yanlış bisey yapmadın. Rahat ol. Yürüyüş ve ılık suyla tuvalete çıkarsın.[/QUOTE]
sağol cnm cevap yazıp böyle ilgilenmen çok hoş cnku bunu benm hastanedeki doktorlarım bıle yapmadı.

Evet canım 9ve6 yaşında iki oglum var normal yolla ikiside okul çocugu çok şükür.Senin dedigini yapıcam yarın gidicem çok sancım birde kanamam var diye inan bende yerimde duramıyorum haberdar ederim sagol canım yardımcı oldugun için
Maşşallah Rabbim evlatlarını sana bağışlasın sorması Ayıptır neden tüp bebek yaptınki normal yolla olmuş sonuçta belki yine olurdu

Herkese merhaba...

Burası iki senedir zaman zaman girip baktığım bir platform... Bu sefer ben de hikayemi yazmak istedim... Şu an 5. denemedeyiz... Pazartesi günü transferim oldu ve şu an beklemedeyim... Ama gelin görün neler yaşadım... Açıkçası şu an buraya yazma sebebim benim yaşadığım komplikasyonu yaşayan başka biri var mı, bunu öğrenmek... Şimdi sırası ile denemeleri özetleyeceğim...

1) Haziran 2014: Evlendikten 3 sene sonra artık çocuk sahibi olmak istedik ve bir sene doğal yollarla denedik. Olmayınca araştırmalara başlandı ve direk tüp bebek yapmamız söylendi. Eşimin sperm sayısı az ve morfolojisi oldukça kötü... İlk tüp bebek denememizi yaptırdık. 2 tane 5. gün embriyosu sonuç negatif... Buraya yaşadığım duyguları düşünceleri yazmıyorum çünkü hepimiz benzer şeyleri yazıyoruz... Kısaca özet geçmek istiyorum eski tedavilerimi...

2) Kasım 2014: İkinci denememizi aynı merkezde yaptık. Bu sefer bir adet 3. gün embriyosu trasnfer edildi... Kalanlar donduruldu... Sonuç negatif...

3) Ocak 2015: İki dondurulmuş embriyo trasnferi... Sonuç negatif...

4) Mart 2015: Doktor hiç hazır olmama rağmen transferde ısrar etti ve son kalan dondurulmuşlar transfer edildi. Sonuç negatif...

5) Kasım 2015: Uzunca bir dinlenme dönemi sonrası tekrar cesaret toplayarak yeni bir merkezde deneme... Buradan sonra anlatacaklarım çok önemli işte. OPU'ya kadar her şey yolundaydı... Ta ki OPU olana kadar... OPU olduktan sonra kendime gelemedim, bir türlü ayılamadım... Aşırı bir sıcak basması, soğuk basması gözleri açamama, bir şey yiyip içememe durumum oldu. Çok tuvaletim geldi, tuvalete gitmek istedim ve odada yalnız olduğumu hatırlıyorum. Eşim sperm vermeye gitmişti... Yataktan kalktıktan sonrasını hatırlamıyorum... Bayılmışım.. Hemşireler benim yanımda olduklarını söylüyorlar ama ben hatırlamıyorum. Bu arada tansiyonum hep çok düşükmüş.. 7 lerde... Bi uyandım başıma pansuman yapılıyor, burnum acıyor... Yatağın ayak ucunu kaldırmışlar tansiyonum yükselsin diye... Dr muayeneye geldi kanama var mı diye yok dedi gitti. aradan 2-3 saat geçti ben kendime gelemedim, daha kötü oldum.. Kulağım çınladı, ishal oldum wc ye gitmeme izin vermediler tansiyonum çok düşük diye gene bayılırım diye zaten ayağa kalkacak halim de yoktu, altıma bi şey getirdiler yatakta yaptım, bu arada gene terliyorum sırılsıklam vücudum, bana ayran içirmeye çalışıyorlar içemiyorum... Benim ayılamadığımı sandılar ve uyandırmaya çalıştılar... Sütyenimi giydirmeye çalıştı hemşireler bu sırada kustum üstüme başıma... Gece 12 den beri hiç bir şey yiyip içmediğim ve üç kere tuvaletimi yaptığım halde kustum... Eşim tekrar doktor çağırdı ben lütfen beni iyileştirin diye yalvarıyorum hemşirelere. Doktor tekrar geldi ve iç kanama var dedi, bir kadın doğumcu daha geldi ve eşime bir şey imzalatarak beni apar topar ameliyata aldılar... Bu sırada ben iyice fenalaştım iyi olmak istiyorum diye ağlıyorum, bir yandan vücudum titremeye başladı zangır zangır... Tutamıyorum elimi kolumu her yerim titriyor acayip üşüyorum... Eşim bu arada çok endişelenmiş çünkü tüm vücudum bembeyaz kesilip dudaklarım mosmor olmuş... İç kanama olduğu görülünce ultrasonda beni laparoskopiye aldılar... Ameliyathaneyi hatırlıyorum, herkes çok telaşlıydı, doktorlar hemşireler... Sonra kendimi odada uyanmış bir şekilde buldum... Sonda takılmış, göbeğimde üç delik... Ne oldu bana diyorum anlattılar... Çok nadir görülen bir komplikasyon olduğunu söyledi doktor... 15 senedir ilk kez başına gelmiş... Yumurtalarım toplanırken küçük bir çikolata kistim vardı o patlamış ve kanamış... Karnımda iki litre kan birikmiş... Onu ameliyatla almışlar ve yerine yeni kan vermişler... Çok kötü bir şey atlattım, hiç duymadığım bir şey... Anlatırken hala çok kötü oluyorum... Allah beni korudu, daha kötüsü olabilirdi... İki saat amilyathanede kalmışım, eşim ölüp ölüp dirilmiş... Ne için geliyoruz ve neler oluyor... Doktor ve hastane ismi vermek istemiyorum lütfen sormayın, biliyorum ki doktor isteyerek yapmadı... Neyse ben 1 gece hastanede yattım... Bu arada 16 yumurta toplanmış, 11 tanesi olgun, 9 u döllenmiş, 2 si 5. güne ulaştı... Dr transfer için bir engel olmadığını söyledi kontrolde, yapalım dedi ama hazır değilsem dondurabileceğimizi söyledi... Ama ben bir an önce olsun istedim... Belki bu sefer olacaktı, beklemeye gücüm yoktu... İki embriyo transferi kesinlikle istemiyordum çünkü ikiz korkum vardı ama bu sefer ikisini de istedim... Bu kadar şey atlattıktan sonra riske atmak istemedim.. Doktor da zaten iki trasnfer önerdi... Embriyolarımızın 2. kalite olduğunu söylediler... Şu an beklemedeyiz 5 Aralık test günü... Çok değişik duygular içerisindeyim... Sizlerle paylaşmak istedim... Var mı benim yaşadığım gibi bir durum yaşayan aranızda?

Allahım hiçbirimizi evlat hasreti ile sınamasın...

Sevgiler...Eki Görüntüle 1702471
Bu son olur inşallah.

Maşşallah Rabbim evlatlarını sana bağışlasın sorması Ayıptır neden tüp bebek yaptınki normal yolla olmuş sonuçta belki yine olurdu
Öyle derler dimi sorması ayıp.Benim yaş 31 dogumdan sonra rahimde yapışıklık oldu amaliyatla ayrıldı ve hasar gördü birsene denedik olmadı dr dedi yaşınız küçükken dahada çocuk istiyorsanız hemen tüp bebege başlayın dedi hayırlısıysa olur yoksa herşeyden önce can saglıgı önemli olan bu.Allah seninde oglunu sana bagışlasın acısını göstermesin

Yok cnm 2 tane duymadım hiç ama inan bilgisiizim. Bana 1 tane verdiler onu vurmuştum. Sadece saati çok önemli dediğimiz saatte yapman lazum ona göre yumurta toplaman olacak demişlerdi.

Evet canım bana da 2 tane yazmıştı çünkü yumurtalarim çok aşırı gelişmiştir birini sağa birini sola vurmuştuk göbegin:))
Anladım benim sadece sağdan alınacak ama vardır bir bildiği herhalde şimdi d.kontrol hapı içiyorum az kaldı bitince bende başlıyorum inşallah tedaviye Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmasın

Merhaba benimde 7.ci denemem sizdeki sorun nedir acaba tekrar denemeyi düşünüyormusunuz daha önceki denemeleri nerde yaptınız cevaplarsanız seviniri
Canım ben şöyle anlatayım ilk denemem 23 yaşında yaptım negatif sonuç aldım daha sonra başka doktora gittim doktorum bende miyom olduğunu almamız gerektiğini söyledi ve Ameliyat Olduğum zaman iki tüpümünde kapalı olduğunu birini aldığını birini açtığını söyledi bu arada tüplerimde verem mikrobuda keşfettiler ve tam 9 ay ilaç tedavisi gördüm ama Allah'a şükürler ciğerlerimde Yada ana rahimde değildi sadece tüplerimde bulunuyordu ve zaten birini hemen aldı daha sonra tüp bebeğe yine başvurdum ve ikinci tüp bebeğimde negatif sonuç aldım artık okadar umutsuzdumki daha olmaz dedim ve doktorum bana Birgün bu hastaneden anne olarak çıkacaksın dedi ve yine tedaviye başladım ve tam 15 yumurtam toplandı 13 tanesi birinci kalite emriyo oluştu ve 3. 4. 5.denemede negatif sonuç oldu Derken 6.denemede hamile kaldım ama dış gebelik yaşadım Allah'ım öğüne kimseye yaşatmasın çok kötü günlerdi okadar ağlıyodumki ve ogünüde atlattıktan sonra 7. Denemeylede negatif sonuç Alınca doktorum bu defa gel seni bi kürtaj yapayım yoksa o verem mikrobu rahmindedemi var yoksa tutmaması için hiç bir neden yok dedi ve kürtaj yaptı Ay inanmayacaksın Ogün nasılda ağlıyodum gece namazları kılmaya başladım Rabbim ne olursun benimde evimi şenlendir evlat tadını banada tattır hayırlı bi şekilde deyip gece yarıladı kalkıp dualar ettim ağlaya ağlaya hatta artık olmazsa ayrılmayı bile düşündüm ama dondurulmuşlarım vardı onları denemek istedim ve kürtajdan iki ay sonra 8. Denememi yaptım ve Allahıma şükürler olsun hamile kaldımve şimdi 27 aylık dünya Tatlısı bi oğlum var Allah'ım tüm isteyenlerede nasip etsin ve lütfen ne olur umutsuz olmayın Rabbim ol deyince gerçekten oluyo ve hiç bir engel kalmıyo ogünü hiç unutamam inanamadım 9 ay boyunca hamilemiyim gerçekten halen oğluma bakınca bu yavru kuzu benimmi diyorum ve şimdi 3 tane dondurulmuş emriyolarım var 2 sini Pazartesi yerleştirecez nasip artık inşallah o duyguyu Rabbim başta olmayanlara ve banada yine nasip eder bu arada doktorum 8. Denememde BREVACTID 1500 I.E diye bi iğne verdi o iğne hamile olmama sebep oldu diye düşünüyorum bu iğne hamilelik hormonu vücuda salgılıyomuş mesela şimdi yarın birinciyi kendim evde karından vuracam ve Pazartesi gidip emriyolarımı yerleştirecez Akşamı yine bi tane vuracam ve 3. yü Çarşamba vuracam ve Rabbimin izniyle 13. Gün gidip test yapacam bu arada birde fitil kullanıyorum Progestan fitili yani benim maceramda bu işte Allah'ım be olur bu duyguya hasret olan herkese nasip et diyorum

Mrb arkadaşlar aranızda yeniyim bisey sormak istiyorum cetrodine 0.25 iğnenin vurma saatini 40 dk gecikdirdim bisey olurmu

Cetrodine yumurta catlamasini engellemek için kullanıyorum unutdum vurmayı 40 dk geç vurdum inslh catlamamislarfir

Back