• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızımda bende mantar olmustum banada travazol vermişti doktorum.. gerçekten kaşıntıya iyi gelen bir krem..

Sevemedim gitti şu kadını :63:
Deme öyle ya bu kadın kolestrole karşıydı yalanladılar hep ama ne oldu dünyaca kabul edildi öyle bir kavram yok diye ilaç firmalarının rant sağlaması için yapılan bir çok şey var ve drlar ne yazık ki alet oluyorlar ben inanırım bu kadına ne dese önce inkar edildi dışlandı sonra evet öyleymiş denildi ama ihya edilmedi çünkü ceplerini dolduranlar rahatsız onun dobra konuşmalarından..

Kızlar size bir şey danışmank istiyorum. Pastörize edilmemiş süt yasak ya hani kendimiz organik süt alıp kaynatsak olur mu? o şekilde bir risk oluşuyor mu aranızda bilen var mı?
Cnm zaten patörize edilmemiş süt alıp kaynattığımız sütler o yüzden içme derim eskiden annemler içermiş öyle ama o zamanla şimdi ki zaman bir değil şimdi inekler bile kimyasal besleniyorlar..

Kızlar size bir şey danışmank istiyorum. Pastörize edilmemiş süt yasak ya hani kendimiz organik süt alıp kaynatsak olur mu? o şekilde bir risk oluşuyor mu aranızda bilen var mı?
Ben kendi alıp kaynattığımız sütün daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.. Zaten yoğurdumu falan kendim mayalıyorum.. Her hafta sütçüm geliyor..

ümitköydeki zekai tahir burak hastanesine mi gidiyorsunuz? ben ikili testimi özelde yaptırdım ama üçlü ve detaylı ultrason için zekai tahir burak a gitmeyi düşünüyorum ümitköyde detaylı ultrason bakıyolar mı hangi doktora gidiyorsunuz acaba ? çok soru sordum kusura bakma :)
Evet oraya gidiyorum ben. Doktor tek sami erbay adi. Poliklinik oolarak gectigi icin cok sakin bi hastane ayrintili varmi bilmiyorum bende 3luyude yaptiracagim ayrintiliyi bu gittigimde unuttmazsam sorarim

Canım hastalık yapıcı bakterilerden saatlerce kaynatsan kurtulamayacağın gibi kaynattığın sürece besin değerini de kaybeder süt. Benim profesyonel görüşüme göre pastörize yada uht sütlerin organiklerini kullanman yönünde olur.

Ben kendi alıp kaynattığımız sütün daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.. Zaten yoğurdumu falan kendim mayalıyorum.. Her hafta sütçüm geliyor..
Hamilelik öncesi bende kendim yapıyordum yoğurdu ama bnm dr kesinlikle hayır dedi nekadar kaynatırsan kaynat bazı maddeler yaşıyormuş ve hamilelikte bebek gelişimine zararı olabiliyormuş bende ne gerek var risk almaya dedim yapmıyorum doğum sonrası devam edicem artık..

Son bir iki aydır ben de kendim süt alıp mayalıyorum yoğurdumu. Ve böylesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor herkes. Sonuçta bi sürü katkı maddesi var hazır yoğurt ve sütte. Kendi yoğurdum bi haftada ekşirken ya da süt hemen bozulurken hazır olanlar uzuuuun bi süre kalabiliyor dolapta. Demek ki hiçbişey yoksa bile bozulmayı önleyici koruyucu maddeler var. Tadı bile farklı, yıllarca boşyere yemişiz o sağlıksız şeyleri

Hamilelik öncesi bende kendim yapıyordum yoğurdu ama bnm dr kesinlikle hayır dedi nekadar kaynatırsan kaynat bazı maddeler yaşıyormuş ve hamilelikte bebek gelişimine zararı olabiliyormuş bende ne gerek var risk almaya dedim yapmıyorum doğum sonrası devam edicem artık..
Hazır süttende yoğurt yapabilirsin canım. Ben yapıyorum gayet güzel tutuyor. Kaynatmadan mayalama sıcaklığına ısıt normal mayala.

Son bir iki aydır ben de kendim süt alıp mayalıyorum yoğurdumu. Ve böylesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor herkes. Sonuçta bi sürü katkı maddesi var hazır yoğurt ve sütte. Kendi yoğurdum bi haftada ekşirken ya da süt hemen bozulurken hazır olanlar uzuuuun bi süre kalabiliyor dolapta. Demek ki hiçbişey yoksa bile bozulmayı önleyici koruyucu maddeler var. Tadı bile farklı, yıllarca boşyere yemişiz o sağlıksız şeyleri
Tadının Farklı olmasının sebebi tatlı fransız mayası kullanılıyor türk süt sanayinde ama sütte katkı maddesi olmadığını söyleyebilrim sütün bozulmamasının sebebi pastörize yada sterilize edildiğinde sütü bozacak bakterilerin ölmüş olması. Ancak mayalanabilir. Eğer içinde katkı maddesi olsaydı sütün maya çalışmazdı ev şartlarında.

Bi tanıdığım gıda müh ve bi süt firmasında çalışıyor. Yani sütten tut yoğurda krem peynire kadar tüm ürünlerin yapım aşamasıyla bizzat ilgileniyor.ben de onun yalancısıyım valla. Süt için dediklerin doğru olabilir onu bilmiyorum ama yoğurt konusunda kesin konuşmuş ve hayatta evime hazır yoğurt girmez demişti. Neye inanıcağımızı da şaşırdık
Tadının Farklı olmasının sebebi tatlı fransız mayası kullanılıyor türk süt sanayinde ama sütte katkı maddesi olmadığını söyleyebilrim sütün bozulmamasının sebebi pastörize yada sterilize edildiğinde sütü bozacak bakterilerin ölmüş olması. Ancak mayalanabilir. Eğer içinde katkı maddesi olsaydı sütün maya çalışmazdı ev şartlarında.

teşekkürler cevaplarınız için. ben de pastörize edilmemiş süt ve yoğurdun listeria enfeksiyonuna sebep olabileceğini biliyorum ama kaynatınca da pastörize oluyor olabilir bilemedim.

Aslında hazır yoğurtların tadını daha çok seviyorum ama son zamanlarda duyduğuma göre yoğurdun kıvamının daha güzel olması için jelatin kullanılıyormuş ve bunu üzerine yazmıyorlarmış..

Canım hastalık yapıcı bakterilerden saatlerce kaynatsan kurtulamayacağın gibi kaynattığın sürece besin değerini de kaybeder süt. Benim profesyonel görüşüme göre pastörize yada uht sütlerin organiklerini kullanman yönünde olur.

normalde öyle yapıyorum aslında ama mayalayıp getirenler oluyor ya da daha yararlı diyenler oluyor ama haklısın risk almaya değmez

Bi tanıdığım gıda müh ve bi süt firmasında çalışıyor. Yani sütten tut yoğurda krem peynire kadar tüm ürünlerin yapım aşamasıyla bizzat ilgileniyor.ben de onun yalancısıyım valla. Süt için dediklerin doğru olabilir onu bilmiyorum ama yoğurt konusunda kesin konuşmuş ve hayatta evime hazır yoğurt girmez demişti. Neye inanıcağımızı da şaşırdık
Ben de çalıştım. Yoğurt konusunda aynı düşünüyorum ama firmadan firmaya değişiyor tabi. Mesela Pınar ürünlerini gözüm kapalı alırım evime çünkü sınıf arkadaşımda orada çalışıyordu ve gayet steril ve sağlıklı ortamda üretim yaptıklarını söyledi. Benim çalıştığım firmada kaymaklı yoğurdun kaymağı tutsun diye ağzı açık mayalandırdıkları için üzerinden pislikleri pipetle temizliyorlardı. pipetle temizlendiği için üzerindeki izleri kaymağın patlamış köpüğünden ayırmanız imkansız. Firma adı veremiyorum meslek etiğinden dolayı ama küçük markalar almayın derim. Sek, Pınar ve Yörsan güvenilir ama Yörsanın personele davranışını insani bulmadığım için almıyorum.

selam arkadaşlar bana doktorum ikli test yaptırıken yani bir hafta önce bebeğin ağırlığının 61 gram olduğunu söyledi ilk başta az gibi gelmişti ama şimdi bakıyorum fazlaymış kafam karıştı sizin bebeğinizin ağırlığı ne kadar?? bizimki aldı başını gidiyo :))
Bnmki 120 gr.14.haftaya yeni girdim

teşekkürler cevaplarınız için. ben de pastörize edilmemiş süt ve yoğurdun listeria enfeksiyonuna sebep olabileceğini biliyorum ama kaynatınca da pastörize oluyor olabilir bilemedim.
pastörizasyon olabilmesi için 15 sn de 74 derecenin üzerine çıkabilmesi gerek yine 15 sn içinde oda sıcaklığına düşebilmesi gerek. ev koşullarında yapamıyoruz malesef

Kizlr kusmaktan serum yedim yine :'(( kotu bi gundu:( bu da ikili test sonucm varmi kotu bi sey:(

Eklentiler

• IMG_20150310_165236.webp
    IMG_20150310_165236.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 92
Slm kızlar.bugun Dr a gittim 12.hafta ikili test için. Ultrasonda bebeği doğru düzgün göremedik bile karın yapısıyla ilgiliydi. Bebeğim de uyuyorsa. Dr ölçümler normal dedi ama hiç birşey söylemedi başka. Benim Dr um mu sıkıntılı acaba.cinsiyet falan zaten hiç gorunmuyormus erkenmis.ne diyorsunuz en azından ölçüm sonuçlarını bana söylemesi gerekmezmiydi

Back
X