• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Elbette :)

facebook adresimden ilk etapta iletişim kurmamız gerekiyor sonrasında bana doğuma kaç gün kaldığını iletmeniz gerekiyor. Doğuma gittiğiniz gün beni aramanız gerekiyor ki ben de hastaneye yetişebileyim ( ama öncelikle doktorunuzda doğum fotoğrafçım var anlaştık diyip doktordan izin almanız gerekiyor ) siz benden önce hastanede olursanız eğer doğum şeklini vs konuşmamız gerekiyor. Hastaneye geliyorum sizinle beraber doğuma giriyorum bebeğinizin doğduğu ilk andan itibaren fotoğraflıyorum. sizinle ilk anlarını fotoğraflıyorum size cd olarak veriyorum. sizi yanlız bırakıyorum

istanbulda olsam isterdim:) malesef kısmet..

kızlar ben hala vitamin takviyesine başlamadım... sizler başladınızmı acaba...ayak bileklerim gece sabaha kadar sızlıyor

ben başladım d vitamini bulantımı artırdı b 12 hapı da uykumu kaçırdı 2 gece, 2de uyanıp 5 e kadar oturdum.. sanırım saatini değiştirmem gerek

Benimde ozeldeki dr randuvum 31marta. Ama ben tahlil sonuclarimi bu cuma devletteki dr.gostercem. acaba diyorum sadece sonuclarimi degerlendirse cunku gecen hafta usgde baktik ondan oncekindede bu cumada bakarsak 3.ulturasyon oluyo zararli olacagini dusunuyorum:KK43:
ortalama ayda bi kez bakılıyor zaten.inşallah bi zararı olmaz. devlette en fazla iki dakika bakar çok uzun bamaz yani.yinede sen bilirsin tabiki.

doktorum hap kullanmamı istemiyor. 6 nisanda gidecem kontrole 17 hafta olacak ozamana kadar kullanma dedi folbiol kullanıyorum haftada 4 kez onuda. mide bulantılarımdan düzenlide beslenemiyorum 3.5 kilo verdim. hocaya sorduğumda bebek sağlıklı ıkılı tarama sonucuda iyi bi sonraki ay kilo alacaksın dedi. eskiye göre iyiyim ama yinede istediğim gibi yiyemiyorum :KK43:

ben yediklerimizin yeterli olmayacağına inanıyorum besin değerleri çok düşük artık.. tamamen organik beslenme varsa ne ala.. bebek alacağını alıyor olan anneye oluyor, sonra kronik kansızlık oluyor.. mesela omega 3 ün hamile olalım olmayalım takviye olarak alınması şart.. d vitamini de çok önemli, mutlaka yüksek tutmak gerek..bunlar benim düşüncelerim..

sbah aç karna ve wc sonrası değeri baz al ve her hafta bu şekilde ölçül, o zaman kaç kilo aldığını takip etmek kolay olur.. yoksa gün içinde ödem yediklerimiz vs kilomuz değişiyor
Bu durumda kilo almamışım ama dengeli beslendiğim için pek endişelenmiyorum. Her sabah hasşlanmış yumurta ekmek beyaz peynir, oğlen sebze yoğurt, akşam et salata! Pek hamurişi tatlı yemedim! Bir bardak süt içmeye çalıştım! Bakalım bu cımartesi hem ikili test var, belli olur herşey!

Büyük hevesle gitmiştim belki cinsiyet bile söyle diye. Düşük falan deyince çok korktum öğle sonu başka bi doktora görünücem, bi daha da yok midem bulanıyo yok midem de yangın var diye şikayet edersem ne olayım :KK61: çok zoruma gitti. Umarım bırakmAz bebeğim beni

canım canını sıkma önlemini almışsın, üzülme gönlünü ferah tut..

Bu durumda kilo almamışım ama dengeli beslendiğim için pek endişelenmiyorum. Her sabah hasşlanmış yumurta ekmek beyaz peynir, oğlen sebze yoğurt, akşam et salata! Pek hamurişi tatlı yemedim! Bir bardak süt içmeye çalıştım! Bakalım bu cımartesi hem ikili test var, belli olur herşey!

süper bebeğine faydalı şeyler yiyorsun ekmek tatlı bir faydası yok.. ben bulantılar yüzünden bir dönem yedim bazen hala yiyorum, kilonun bir kısmını o yaptı, zaten bulantılar hafifleyince ekmeği kıstım hemen durdu kilo alımım..

Can
ım bunlar normal gözüküyor. Tam kaçıncı haftada yapıldı? Risk değerleri de iyiyse bi sorun gözükmüyor canım.

Risk değerlerini henüz ogrenmedim. Laboratuvarı aradım. Freedom b hcg ve papp a değerlerini öğrendim.

Ekm
süper bebeğine faydalı şeyler yiyorsun ekmek tatlı bir faydası yok.. ben bulantılar yüzünden bir dönem yedim bazen hala yiyorum, kilonun bir kısmını o yaptı, zaten bulantılar hafifleyince ekmeği kıstım hemen durdu kilo alımım..
Ekmeği tamamen kesmemek gerekiyor aslında, beyaz ekmek yerine tahıllı ruşeymli ekmek tercih etmek börek baklava helva çok yememek gerek! Ama sonuçta hamileyiz ufak kaçakmaklarla kendimizi şımartmak bu işin keyfi :)) önemli olan tansiyonu ve gebelik sekerini engellemek sanki

gayet iyi ense kalınlığının 2nin altında olması isteniyor crl de baştan popoya uzunluğu 5.55 cm cikmiş annesi:) diğer değerleri bilmiyorum canım

Bu verileri anladigim kadarıyla yaş faktörü gibi etkenler ile birlikte istatistiksel bir programa giriyorlar. Oradan risk hesaplanıyor. Ama o program biz de normal olarak yok tabi ki maalesef :) Değerlerin düşük çıkması iyi diyorlar. Ama tabi ki sadece diyorlar bilemiyorum. Bir de bu free b hcg değerlerine göre cinsiyet tahmini konusu var. 50 nin üstü kız 50 nin altı erkek deniyor tabi ne derece doğru onu da bilemiyorum...

Ultrasonografi, ultrason kullanılarak elde edilen görüntüler. Birçok hastalığın ön teşhisinde kullanılan, ancak daha çok karın organları gibi ses dalgalarının kolayca geçebileceği konumdaki organların tetkikinde etkili bir inceleme yöntemi olarak kullanılır. Bu inceleme yönteminde X ışını yoktur. Ultrason, insan kulağının işitemeyeceği kadar yüksek frekanslı ses dalgalarını kullanarak iç organları görüntüleyen bir tanı yöntemidir. Ultrasonda radyasyon kullanılmaz. Bu nedenle gebelerde ve bebeklerde rahatlıkla kullanılabilir.
arkadaşlar ultrasonda tehlike yok yani gönlünüz rahat olsun.

merhaba kızlar, bende hamileliğe 55 kilo ile başlamıştım şimdi 58 kg yum , doktorum normal dedi. ekmeğe dikkat ediyorum ama her akşam dondurma yiyorum canım istiyor ne yapayım. ek vitamine başlayan arkadaşlar neler kullanıyor bilgi verebilirler mi

Em

eminim canımmisre kahretsin ki İstanbul böyle bir sehir çıkar çıkar çıkar beş kuruş için neler yapıyor lar 400 tl nedir ya
Yazdığın fiyata hiç şaşırmadım çünkü ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde tahlil yaptırmaya gittim idrar ve kan için toplan 720 tl istediler.. :eek: Ben Kurtköy Emsey hastanesine gidiyorum.. Çok para istiyorlar :KK14:

Bugün sipariş verdiğim bebek çantası geldi siz de bakın bakalım :)
Eki Görüntüle 1447848
Bende bebek çantası alan varmı? Nasıl modeller bakıyorsunuz diye sorcaktım :KK48: Çantanız hayırlı olsun şık güzel bir çantaymış.. Bende Hepsiburada.com dan bakıyorum ama daha erken deyip almıyorum

ablamın 3 çocuğu var ve hiç birine 3 lü yada 4 lü tarama testi yaptırmadı etrafımda ki ve internette ki araştırmalarımda aslında 4 lü teste gerek olmadığı söyleniyor. Ama bir türlü karar veremedim :KK43:

Bende doktorum israr etmedikçe yaptırmayı düşünmüyorum.. 2li taramayı yaptırmayacağım mesela..

Yazdığın fiyata hiç şaşırmadım çünkü ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde tahlil yaptırmaya gittim idrar ve kan için toplan 720 tl istediler.. :eek: Ben Kurtköy Emsey hastanesine gidiyorum.. Çok para istiyorlar :KK14:

Bende bebek çantası alan varmı? Nasıl modeller bakıyorsunuz diye sorcaktım :KK48: Çantanız hayırlı olsun şık güzel bir çantaymış.. Bende Hepsiburada.com dan bakıyorum ama daha erken deyip almıyorum

Bende doktorum israr etmedikçe yaptırmayı düşünmüyorum.. 2li taramayı yaptırmayacağım mesela..
Emseyde hangi dr gidiyorsun canim.. Bende 31 marta randuvum var gulcan hanima ilkkez gidicem bakalim..

E="cryofangel, post: 39804625, member: 294805"]çok geçmiş olsun.. bi an evvel iileşmeni dilerim cnm ☺️ pzrtesi doktor sonrası ii hbrlerini bekliyorum.. bnm de cuma randevum, bakalım cinsiyetleri öğrenebilicez mi? ☺️[/QUOTE]
canim Bebeğimi gördüm çok şükür hersey yolunda allahima binlerce şükür çok büyümüş ense kalınlığı gayet iyi dedi dr. kan ve idrar testi yaptı 1 hafta sonra arayacaklarmis çok tatlı ya cinsiyeti belli olmaz dedi 20 haftalik ken belli olur dedi ya ama önümüzdeki ay belli olur bence resmini nasıl koyabilirim buraya

Benim bebegim
20150309_100757.webp

Back