• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Selam kizlar mutlu pazarlar:anneadayı:nasilsiniz bugun?kizlar bisi sorucam benimle ayni haftada olup bebeginin hareketini hisseden varmi?iki gundur degisik bisey hissediyorum cok farkli sizce minigimin hareketi olabilirmi:KK58::KK56:
Benim henüz 9 ama Dr 14. Haftaya kadar hissetmen imkansız Demişti ancak 2. Gebeliği olanlar 1 hafta daha önce hissedebiliyomuş ama annelik içgüdüsü orda OLDUĞUNU bilmek piskolojik olabilir ama olsun Öyledir olsa hissetmek çok Güzeldir Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bu arada bulantım oldumu hiç

UOTE="sbilyana, post: 39184475, member: 143441"]arkadaslar bir soru sordum bir cevap verin allah rızası için ya
aklına kötü şeyler getirme canım o kadar ayakta kalmaktan birşey olacağını sanmıyorum. kasık ağrıması bu haftalarda normal bence. ben 13 kg kızımı günde kaç kere kucağıma alıp kaldırıyorum. tabi ki dikkat etmek gerekiyor ama dr çok sıkıntılı durumun var 9 ay yatacaksın dikkat et demediği sürece aklına böyle şeyler getirme bence. 9 ay boyunca normal hayatımıza devam edicez.bol bol yürümeyi, yüzmeyi öneriyor dr lar.. hatta düğünde hoppidik hoppidik oynayan hamişler görmüşsünüzdür illaa.. rabbim onu oraya sıkı sıkı tutundurmuştur evelallah nacizane tavsiyem güzel şeyler düşün ve mümkün olduğunca normal yaşamaya ve hamileliğin tadını çıkarmaya çalışın[/QUOTE]
Canım benim ki tüp bebek o yüzden korkuyorum halada ağrıyor[/QUOTE]

anlıyorum canım inan normal yolla hamile kalan bile senin kadar yada belki senden bile daha fazla endişeli olabilir. annelik=endişe demek canım benim bu duygu ile yaşamaya alışacağız. şimdi çok yeni 3 ayı atlatınca biraz daha rahatlayacaksınız sağlıkla kucağına almak nasip olur inşallah..

Günaydın kızlar nasılsınız ben yine sabahın nurunda uyananlardanım :KK43:

:110: Çok alıngan olmaya başladm çook. Dün eşimin şehir dışındaki teyzesine geldik bir gece konaklamalı, kayınvalidemi de getirdik. Akşam yemeği yendikten sonra sofrayı topladm ve kayınvalide ile teyze murfaktayken wc ye gittim. Gitmişken de erkenden uykum geliyo Halim kalmıyo diye abdestimi aldım namazımı kıldım. Bi ara odaya geldi bi tanesi uzaktan namaza Durmuş faln oldu. Sora neyse namazımı bitirip mutfağa geldim ki arkamdan konuşuluyor. Sonunu yakaladm ne akıllı faln diyodu kayınvalidem :KK1: Hamile olduğumu da söylemedim de ben anlamadm bu işi gelinsek yerlere süpürge mi olmalıyız. Bin pişman oldum bu halde böyle bir ziyarete geldiğime :KK43:
bak bu da tamamen hamilelikte yükselen hormonların bize oynadığı oyunlardan biri.. seninki alınganlık yapmak için aslında baya iyi bir sebebmiş ben ilk hamileliğimde reklamlara bile ağladığımı bilirim ;)

Peynir ve sut paket kullanmak gerekliymis.daha hijyenik.pastorize yani.
Paket sut degil de marketlerde gunluk sut yazan siseler var onlardan icmek daha faydali
Dogal Sut bulursan yogurt mayalarsn zor degil.etrafnda cocugu olan varsa muhtemelen kendi yapiodur sorup yogurt mayasi bulabilirsin bence.dogal yogurt yazanlar bile katki maddeli.ben en cok mis sut seviyorum.yogurdu da guzel.maya bulamazsan belki ondan mayalayablrsn.ilerde bebitolarimiza gunluk mayalayacagz bayanlar alisin :)
Omega 3 vermedi.4.aydan sonra balik tuketemezsen veriyorlar diye biliyrm.tabi kan degerlerine bagli
Panik yok :KK66: booool bol yiyin
ilk hamileliğimde dr bana 6 ay raf ömrü olan bir şeyi bırak hamilelikte normalde bile tüketmemen gerekir demişti. küçük yoğurtlar varya meyveli falan onların raf ömrü daha kısa hemde kalsiyum oranı daha yüksek onlardan tüket demişti.
yani aklınızda bulunsun iyi bir şey yapayım derken aslında iyi yapmıyoruz. raf ömrü uzun şeyleri tüketmemeye gayret etmeli her zaman.. meyve sularına da dikkat edin yüzde yüz olanlardan için illa isterseniz.

Kızlar günaydın.mide bulantısına beyaz peynir çok iyi geliyo.ben sabah öğle yiyorum.çok faydasını gördüm.
aa evet bende yeni keşfettim işe yarıyor gerçekten

Limon tüketmek sakıncalı mı, benim de dün cok canım istedi, nerdeyse 1 limon yedim o_O
bilmiyorum hiç yararlıdır yada zararlıdır diye birşey duymadım. ama her şeyden 1 porsiyon yada bir bardak tüketmenin bir zararı olmayacağunı biliyorum.
Sayfanın hızına yetişmek imkansız valla
Artık bitsin şu bulantılarda tadını çıkaralım yaaa:KK43:
16 haftaya kadar bitmez buu mevzuuuuuuuu :):KK6::KK6::KK6::KK6::KK6::KK6:

Benim henüz 9 ama Dr 14. Haftaya kadar hissetmen imkansız Demişti ancak 2. Gebeliği olanlar 1 hafta daha önce hissedebiliyomuş ama annelik içgüdüsü orda OLDUĞUNU bilmek piskolojik olabilir ama olsun Öyledir olsa hissetmek çok Güzeldir Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bu arada bulantım oldumu hiç
İkinci bebegim oluck canim insallah bitne kizim var.bilmiyorum belkide bebisin hareketi degildir ama. Cok farkli bisey ya kizim 5 yasinda aradan zaman gecince unutmusum bu duyguyu:)bulantim oluyor canim acken daha cok oluyor bide yemek yedikten sonra.amin canim insallah Rabbim hepomize hayirli sagliklli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin

16 haftaya kadar bitmez buu mevzuuuuuuuu :):KK6::KK6::KK6::KK6::KK6::KK6:[/QUOTE]
Yaaaa o kadar sürermi :(

İkinci bebegim oluck canim insallah bitne kizim var.bilmiyorum belkide bebisin hareketi degildir ama. Cok farkli bisey ya kizim 5 yasinda aradan zaman gecince unutmusum bu duyguyu:)bulantim oluyor canim acken daha cok oluyor bide yemek yedikten sonra.amin canim insallah Rabbim hepomize hayirli sagliklli bir sekilde kucagimiza almayi nasip etsin
Allah bağışlasın canım bu bulantı Yüzünden hiç keyfim yok gece uyku uyuyamıyorum gün boyu sürüyo yaa inş geçer bakalım

Selam kizlar mutlu pazarlar:anneadayı:nasilsiniz bugun?kizlar bisi sorucam benimle ayni haftada olup bebeginin hareketini hisseden varmi?iki gundur degisik bisey hissediyorum cok farkli sizce minigimin hareketi olabilirmi:KK58::KK56:
10. hafta çok erken be canım.. haretkleri en az 1 ay sonra falan duymaya başlarsın bence..
7 aydan sonra siz görün nasıl tekme tokat girişecekler inşallah maşallaah:KK70::KK70:

Yaaaa o kadar sürermi :KK43:
herkesin farklı olur tabi de genelde 16 haftadan sonra kimsede kalmaz. bazılarında 14 hafta da biter kişiye göre de değişir.[/QUOTE]
Ayyy valla fenayım yaa desene daha en az 1 ay sürecek bu halde 1 gün geçmiyo yaa Allah yardımcımız olsun evlâtlarımızı biZlere bağışlasın inşallah

Canim sana 6+1 karindan bakip mi yavas oldugunu soyledi...bana karindan bakti sadece yavas oldugunu soyledi canimi sikti doktor ..
Benim karnımdan baktığında tam göremedi kalp atışını alttan baktı yavaş dedi.Ama yavaş olma sebebi ya yeni atmaya baslamistir yada sagliksiz oldugundandir dedi.Sen moralini bozma hayırlısı olsun.

herkesin farklı olur tabi de genelde 16 haftadan sonra kimsede kalmaz. bazılarında 14 hafta da biter kişiye göre de değişir.
Ayyy valla fenayım yaa desene daha en az 1 ay sürecek bu halde 1 gün geçmiyo yaa Allah yardımcımız olsun evlâtlarımızı biZlere bağışlasın inşallah[/QUOTE]
Benimde bulantilarim tam gaz devam ediyor.İlk hamileligimde 16 haftada bitmisti mucize gibi bi anda kesildi.Simdi yine sabirla bekliyorum.Birde emziriyorum oglumu zor oluyo :( Peynirli ekmek cubuk kraker ve limonlu salata yiyebildiklerim bunlar..

[QUOTE="Karamel2013, post: 39188856, member:
Ayyy valla fenayım yaa desene daha en az 1 ay sürecek bu halde 1 gün geçmiyo yaa Allah yardımcımız olsun evlâtlarımızı biZlere bağışlasın inşallah[/QUOTE]

amın cnm inşallah..
1-3 ay bulantı dönemi
4-7 ay balayı dönemi
7 ay ve sonrası uykusuzluk şişen eller ayaklar bol bol kilolar dönemi

hazır şimdi uykunuz geliyorken uyuyun akşama kadar. balayı yaza geliyor bol bol gezin tadını çıkarın. hamileliğin 7 ayından sonrası da zor ve doğumdan sonrası yenidoğan bakımı da zor. gardınızı alın şimdi den. öperim hepinizi allah sağlıkla bir çırpıda atlatmayı nasip etsin hepimize

Ayyy valla fenayım yaa desene daha en az 1 ay sürecek bu halde 1 gün geçmiyo yaa Allah yardımcımız olsun evlâtlarımızı biZlere bağışlasın inşallah
Benimde bulantilarim tam gaz devam ediyor.İlk hamileligimde 16 haftada bitmisti mucize gibi bi anda kesildi.Simdi yine sabirla bekliyorum.Birde emziriyorum oglumu zor oluyo :KK43: Peynirli ekmek cubuk kraker ve limonlu salata yiyebildiklerim bunlar..[/QUOTE]

oğlun küçükmü canım ne zaman bıraktıracaksın?

Benimde bulantilarim tam gaz devam ediyor.İlk hamileligimde 16 haftada bitmisti mucize gibi bi anda kesildi.Simdi yine sabirla bekliyorum.Birde emziriyorum oglumu zor oluyo :KK43: Peynirli ekmek cubuk kraker ve limonlu salata yiyebildiklerim bunlar..[/QUOTE]
İnşallah o günleri görürüz sabretseniz gerekiyor sağlıklı olsunlarda ne diyim herşey onlar için senin daha zor ama hamilelikte emzirmemek gerekiyor diye biliyorum karnındaki bebek beslenemezmiş Dr na danıştınmı

Benimde bulantilarim tam gaz devam ediyor.İlk hamileligimde 16 haftada bitmisti mucize gibi bi anda kesildi.Simdi yine sabirla bekliyorum.Birde emziriyorum oglumu zor oluyo :KK43: Peynirli ekmek cubuk kraker ve limonlu salata yiyebildiklerim bunlar..

oğlun küçükmü canım ne zaman bıraktıracaksın?[/QUOTE]

21 aylık yaza bıraktırmayı düşünüyorum.Bu arada belki sütün tadı değisince kendi bırakır diye bekliyorum

[QUOTE="Karamel2013, post: 39188856, member:

amın cnm inşallah..
1-3 ay bulantı dönemi
4-7 ay balayı dönemi
7 ay ve sonrası uykusuzluk şişen eller ayaklar bol bol kilolar dönemi

hazır şimdi uykunuz geliyorken uyuyun akşama kadar. balayı yaza geliyor bol bol gezin tadını çıkarın. hamileliğin 7 ayından sonrası da zor ve doğumdan sonrası yenidoğan bakımı da zor. gardınızı alın şimdi den. öperim hepinizi allah sağlıkla bir çırpıda atlatmayı nasip etsin hepimize[/QUOTE]
Ne güzel yazmışsın balayı dönemi çabuk gelsin o zaman :)

[QUOTE="isterimolsun, post: 39189060, member:
21 aylık yaza bıraktırmayı düşünüyorum.Bu arada belki sütün tadı değisince kendi bırakır diye bekliyorum[/QUOTE]
hamile iken emzirilmez diye biliyorum ama nedenlerini bilmiyorum canım bi araştır istersen

Benimde bulantilarim tam gaz devam ediyor.İlk hamileligimde 16 haftada bitmisti mucize gibi bi anda kesildi.Simdi yine sabirla bekliyorum.Birde emziriyorum oglumu zor oluyo :KK43: Peynirli ekmek cubuk kraker ve limonlu salata yiyebildiklerim bunlar..
İnşallah o günleri görürüz sabretseniz gerekiyor sağlıklı olsunlarda ne diyim herşey onlar için senin daha zor ama hamilelikte emzirmemek gerekiyor diye biliyorum karnındaki bebek beslenemezmiş Dr na danıştınmı[/QUOTE]

Hamileyken düsük riski yoksa emzirmekte sakinca yok canim benimde oyle bir durumum olmadi simdilik.Karnimdaki bebekte emzirdigimde gereken besini benim vucut depomdan aliyormus.Olan bana oluyo yani :) Bulantilarim bitince fazlasiyla yiyorum zaten ;)

Ne güzel yazmışsın balayı dönemi çabuk gelsin o zaman :)

evet bencede çabucak gelsin. üşümeden bi hamilelik dışarda geze geze bir hamilelik yaşamak istiyorum. 2 çocuk bana yeter daha da niyetlenmem allah isteyene versin. o yüzden her anın tadını çıkarmak istiyorum. o kadar özel ve güzel bir şey ki. şu balayı bi gelsin çok güzel olucak herşey ;)

10. hafta çok erken be canım.. haretkleri en az 1 ay sonra falan duymaya başlarsın bence..
7 aydan sonra siz görün nasıl tekme tokat girişecekler inşallah maşallaah:KK70::KK70:
Haklisin canim heycandan ne yapicmizi sasirdik valla :KK70:

Hamileyken düsük riski yoksa emzirmekte sakinca yok canim benimde oyle bir durumum olmadi simdilik.Karnimdaki bebekte emzirdigimde gereken besini benim vucut depomdan aliyormus.Olan bana oluyo yani :) Bulantilarim bitince fazlasiyla yiyorum zaten :KK66:
Dr en doğrusunu bilir tabi ben öyle duymuştum sorun yoksa daha iyi tabi ikisini birden beslersin tabi olan sana olur Dediğin gibi çok zor:)

Back