• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
annemlerin bi komşusu gebelik tansiyonu vardı 3 gebeliğindede çıktı kızın ilaç kullandı hep riske atma sakın sürekli kontrolleri olursun Allaha emanet bu sefer inş. bişey olmucak...
İnşallah canım, bana zaten sık takip yapılacağını söylediler.
Onun dışında hem devlete hem de özelde iyi bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Başıma bu olaylar gelmeden aklıma gelmezdi böyle yapmak ama arada ikinci bir doktor tavsiyesi almayı da herkese öneriyorum.
Veren Allah, alan da Allah ama benim preeklampsi yaşadığımı doktorum anlamadı maalesef, canımdan da olabilirdim Allah korusun, 3 gün yoğun bakımda yattım. Ve bu olay yaşanana kadar da doktorumu çok iyi sanıyordum, ilgiliydi, sevecendi. Ama belli olmuyor işte, mesleki deneyimi yeterli olmadı. O yüzden körü körüne bir doktorun dediğine bağlı olmamak lazım, elbette doktorumuza güvenicez ama sonsuz değil, yani bence.. Kimseyi de korkutmak istemem, zaten olacağın da önüne geçilmez ama tedbir almakta fayda var.

Ben de 3-4 gündür kullanıyorum canım ama kullanmaya Başladıktan sonra kesildi lekelenmelerim. Doktoruna ulaşmaya çalış bi şekilde belki iğnesini verir progestanın. Lekelenmelerden korkma yerleşme kanamasıdır büyük ihtimal ama ne zaman bırakman gerektiğini de öğrenmen şart. Ben Cumartesi muayeneye gidicem ozamana kadar kullanmaya devam edicem
Ben de kullaniyorum, lekelenmelerim 1 haftadir yok cok sukur. Benim de bitmişti ilacım doktorum dun ben soylemeden kesme dedi ve ben de tekrar basladim. Siz de bir sorun doktorunuza

Canim kan uyusmazligini mutlaka soyle yoksa allah korusun bebek sakat olabiliyo ona igne veriyolar sanirim ihmal etme
saol cnm. dr hiçbişey sormadı henüz çok erken 10 gün sonra gelin dedi. bizde sormayı unuttuk. daha şimdiden birşey yapılmaz herhalde dimi?

Kizlar mrb insallah kismetse bende eylul annesi olucam 11 aralik sat gunmdu neyse gecen hafta doktora gittim beta hcg 208 cikti bugun tekrar kontrol icin tekrar beta hcg yapildi 3708 cikti doktr iyi katlamis dedi keseyi gormek icin ultrasonla bakmadi bende vajinal ultrasn istemedim karindangozukmez daha dedi on gun sonra gel dedi.bende cok kuruntu yapiyorm bugun degeri gorunce agladim zaten :KK68:kese gozukmezmi daha kizlar bakmadi ya uyuz oldm.acaba dis gebelik olsa bu kadar deger artarmi cvp yazarsaniz cok sevinirim :)
Kese karnından 6000leri geçince görünüyor diyor doktorlar canım o yüzden bakmamıştır ama 2 gün sonra 7000leri bile geçecek ve tabi Görünür o zaman :))

Ayy çok sevindim hadi hayırlısı yarın inşlh kesemizi görürüz, bebeğimizi ne zamn görürüz ki acaba
Sanirim 7. Haftada gorebiliriz. Burdan okuduklarima gore gec gorsek de endise etmemeliyiz. P.tesi olmasini bekliyorum heyecanla ;) sen c.tedi mi gideceksin?

Sanirim 7. Haftada gorebiliriz. Burdan okuduklarima gore gec gorsek de endise etmemeliyiz. P.tesi olmasini bekliyorum heyecanla :KK66: sen c.tedi mi gideceksin?
evet canım c.tesi kaç haftalık en azından kese boyutuna göre onu söylesin :) sat a göre tutmuyo hep ya ;)

Selam anneler:anneadayı:

Biz bugün kalp atışımızı duyduk hatta videoya çektim babamiza göstermek için sabahtan beri dinleyip dinleyip duruyorum:KK68: sizin bebişler kaç mm di bu haftada. .

Gozun aydin canim bende bugun duydum valla heyecandan cekemedim ben cok guzel bir duyguymus dimi..daha yeni yeni idrak ediyorum icimde canlinin oldugunu

İmmunize Rh uygunsuzluğunun engellenmesi

Rh uygunsuzluğu olan bir çiftin bebeğinde immunize Rh uygunsuzluğu ortaya çıkmasının engellenmesi mümkündür. Bunun için Rh (-) kan grubu taşıyan annenin bebeğinin Rh(+) kan grubuyla ilk karşılaşmasını engellemek gerekir. Bu amaçla çeşitli isimlerle piyasada bulunan (örnek: RHOGAM) Anti-Rh-immunglobulinleri (antikorları) kullanılır. Halk arasında bu ilaçlar "uyuşmazlık iğnesi" olarak bilinirler.Bu ilaçların içinde Rh (+) kan grubuna karşı antikorlar vardır. Bu antikorlar daha önce Rh(+) kanla karşılaşmış Rh(-) annelerin ürettikleri antikorların aynısıdır. Bu antikorlar anneye kalça yoluyla enjekte edildiğinde anne kanına geçerek tüm Rh(+) antijen taşıyan hücreleri bulur ve anne savunma sistemi henüz bu Rh(+) antijenleri görmeden bunları parçalayarak ilk teması engeller.Anti-Rh-immunglobulinleri (antikorları) ilk teması her zaman başarılı bir şekilde engelleyemeyebilirler. Ancak düzenli antenatal takibe gelen gebelerde 28. gebelik haftasında ve doğumdan sonraki ilk 72 saatte olmak üzere toplam iki doz uygulandıklarında ileriki gebeliklerde problem ortaya çıkma olasılığı binde 1 kadar düşüktür. Doğum sonrası tek doz uygulamada başarısızlık oranı %2'ye çıkar.

Anti-Rh-Antikorları hangi durumlarda uygulanır?

Doğum öncesi hiç antenatal takibe gelmemiş bir Rh (-) gebede, babaRh(+) ise doğum sonrası bebeğin kan grubunun pozitif bulunması ve Direkt Coombs'un da negatif bulunması durumunda bir doz ilaç ilk 72 saatte kalçadan uygulanır. Burada amaç doğum esnasında bebekten anneye geçen Rh(+) antikorların annenin savunma sistemini harekete geçirmesini önlemek ve ileriki gebeliklerde daha hızlı cevap vermesine engel olmaktır.Düzenli olarak antenatal takiplere gelen gebelerde baba Rh(+) ise aylık IDC incelemesi yapılır. 28. haftada IDC incelemesi negatif ise bebeğin kan grubu bilinememesine karşın %85 olasılıkla Rh(+) olacağı gözönünde bulundurularak bir doz uygulanır. Doğum sonrası bebeğin kan grubu tayini ve DC sonucuna göre ikinci doz uygulanır.Gebeliğin herhangi bir döneminde geçirilen bir vajinal kanamada, düşük tehdidi ve düşükten sonra, gebeliğin kürtajla sonlandırılmasından sonra, amniosentez, plasenta biopsisi ya da kordosentez gibi müdahalelerden sonra da baba Rh(+) ise mutlaka bir doz ilaç uygulanır. Burada amaç bebeğin tayin edilemeyen kangrubunun Rh(+) olması durumunda Rh(-) anne kanında antikor üretimini engellemektir.Baba Rh(-) ise herhangi bir Rh uygunsuzluğu söz konusu olmadığından ilacı uygulamak anlamsızdır.Bebek Rh (-) doğmuş ise ilaç uygulanmasının bir anlamı yoktur.Bebekte Direkt Coombs (+) bulunursa bu durumda zaten annenin savunma sistemi Rh(+) kanla çoktan harekete geçmiştir. İlaç uygulanması anlamsızdır.İlk 72 saat içinde mümkün olan en erken saatlerde uygulama yapılmalıdır. 72 saat geçtiğinde anne kanı Rh(+) hücrelere karşı savunma cevabı oluşturmak için yeterli süreyi bulmuştur. Yine enjeksiyon anlamsızdır.Herhangi bir antenatal incelemede IDC pozitif bulunduğunda immunize Rh uygunsuzluğu söz konusudur ve bu durumlarda tedavi yaklaşımı ayrı bir yön kazanır.Anti-Rh-antikorları içeren ilaçlar ısıya ve ışığa karşı duyarlıdırlar. Bu yüzden ışıksız bir ortamda ve buzdolabında saklanırlar ve bir yerden bir yere taşınırken de genellikle buz torbası içinde muhafaza edilirler. Allerji gelişme ihtimaline karşı enjeksiyonlar anneye hastane şartlarında uygulanır.

saol cnm. dr hiçbişey sormadı henüz çok erken 10 gün sonra gelin dedi. bizde sormayı unuttuk. daha şimdiden birşey yapılmaz herhalde dimi?

Kızlar yaa

Bizim karnımız ne zaman büyücek ben göbeğinden bebiş fırtlamış tshirt lerden giyinmek istiyorm :anneadayı:
ben de gobusum buyusun istiyorum...alisveris merkezlerinde kendim icin kiyafet almak icin gezmekten cok sikildim...bebisime deli gibi kiyafetler almak istiyorum...gobuslerimiz saglicakla buyusunnnn:))

ben de gobusum buyusun istiyorum...alisveris merkezlerinde kendim icin kiyafet almak icin gezmekten cok sikildim...bebisime deli gibi kiyafetler almak istiyorum...gobuslerimiz saglicakla buyusunnnn:))
Aynen şimdi de aldım dayanamadm ama unisex renkler :( kış indirimine yetişseydik iyiidi

Aynen şimdi de aldım dayanamadm ama unisex renkler :KK43: kış indirimine yetişseydik iyiidi
sorma indirimleri yakalasak super olurdu...ama kim tutar bizi biraz daha buyusun minnaklar o zaman burda paylasiriz aldiklarimizi tavsiyeler veririz...heyecan verici olacak...

merhaba kızlar.
bugün yine hcg yaptırdım 3769 çıktı.
ultrason yapmadı iki günde bir şey değişmez dedi
yarın başka bir doktora gidicem.ozaman ultrason yapar.herşey belli olur.

Selam anneler:anneadayı:

Biz bugün kalp atışımızı duyduk hatta videoya çektim babamiza göstermek için sabahtan beri dinleyip dinleyip duruyorum:KK68: sizin bebişler kaç mm di bu haftada. .
Bende cumartesi gitcem inşallah darısı bana
maşallah ta sana:nazar::nazar::nazar:

merhaba kızlar.
bugün yine hcg yaptırdım 3769 çıktı.
ultrason yapmadı iki günde bir şey değişmez dedi
yarın başka bir doktora gidicem.ozaman ultrason yapar.herşey belli olur.
bence de canim baska dr.a git ne demek degismez...yine de baksaydi...insallah hayirli haberler alirsin...

Back