Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben normsl doğum düşünüyorum ana yürüyüş yapamıyorum cnm çünkü zaten evde bütün gün ayaktayım ve hiçççç oturmuyorum. yürüyüşe çıkacak halim bile kalmıyor.en büyük egzersiz ev işi bence![]()
kızlar merhaba,
bayağı uzak kaldım. baya üzücü şeyler yaşadık ama geçti en azından içim rahatladı. Hatırlarsanız ayrıntılı ultrasonda suyum fazla çıkmıştı şeker yüklemesi istemişti doktorum ve bebeğin kafasındaki boşluk 9,5 mm çıkmıştı. 3 hafta sonra hem devletteki doktorum hemde özelde ayrıntılıya gittiğim doktorum takip etmek istemişti. 3 hafta içerisinde şeker yüklememi yaptırdım 83-138-100 çıkmıştı hatta burada paylaşmıştım. Dün de kontrollerim vardı her iki doktorumada. Sabahtan devlet hastanesindeki sürekli gittiğim doktoruma gittim ultrason için radyoloji uzmanına gönderdi ordaki doktor 10 mm ölçtü zaten ben yıkıldım ağlıyorum durmuyo gözlerim (ölçüm yaparken ağlamaya başladım bebek anında döndü kafası sol göğsümün altına geldi ittiriyo sürekli kendini. normalde kafası aşağıdaydı 3 haftadır). Raporu göstermeye gittim birde ben görmek istiyorum dedi ikna olmadı çünkü Allah razı olsun devlette ilgi yok düşüncesinin tamamen karşısında duran bir doktor. Tekrar girdim ultrasona bu sefer kendi doktorum "alla alla bu 8,5 mm küçülmüş yanlış ölçmüşler dedi sessiz sessiz ağlıyorum acıdı halime oda ağlicaktı nerdeyse. senin için rahatlamicak en iyisi perinatoloji uzmanına git dedi istanbulda bir doktor söyledi. Ne yapabilirim elimden ne gelir ne yiyeyim yada neler yememeliyim dedim ne senin elinden birşey gelir ne benim elimden dedi o çaresizlik çok kötüydü. Neyse yanından ayrıldım kilo tansiyon ölçtürmek için gittim tekrar geri döndüm kilo tansiyon bilgilerini bırakmak için sen hala ağlıyomusun bakim ağlama dedi gülümsedi içim rahatladı biraz. Akşam iş çıkışı da özeldeki doktoruma gittim sabah yazılan raporla kendi doktorumun söylediklerini anlattım hemen ultrasona aldı suyumun hala fazla olduğunu ama şekerimin normal çıkması onu düşündürdüğünü söyledi. Kafasını ölçtü oda 8,2 ile 8,5 ölçtü dünyalar benim oldu. ve o an yavrum normal haline döndü. Bebeğimin stresten ne kadar etkilendiğini gözlerimle gördüm. Kafası aşağıdaydı bize pozlar verirken elleri yüzünde esnedi parmaklarını emdi şirinlik abidesiydi. Ayrıntılı şeker yüklemeni istiyorum dedi eğer gizli şekerim yoksa suyunun fazlalığı sebepsizdir dedi ve genellikle sebepsiz su fazlalığı çıkar zaten dedi. 33 cm 756 gram olmuş yavrum. Suyumun fazlalığı normal doğuma engel mi dedim hayır sadece bebeğin kafası 9,8 cm i geçerse seni zorlar o yüzden önermem dedi baba iri dedi bebeğimizde iri dedi ama illada istersen herşeyin son derece normal dedi.
Kızlar uzun oldu ama dün ömrümden ömür gitti. Bebeğine şu sorun olabilir bu olabilir denilen herkesi şuan çok iyi anlıyorum. 6 aydır bir kez olsun üzmedi yavrum bir kez olsun bende şöyle halsizim böyle hastayım sebebi hamilelikten dedirtmedi. Rabbim sağ sağlim almayıda nasip etsin. Onu bir kez öpeyim sonra beni al Allahım ona bir şey olmasın diye dualar ettim.
Canim senin ilk bebismialtıma edicem doğum lafını duyunca ne diyon sen![]()
ben iş yerinde sürekli oturduğum için ekstra birşeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum :) hafta içi evde de doğru düzgün iş yapamıyorum zaten. ayaklarım şişmiş oluyor akşama kadar oturmaktan.. bana biraz hareket lazım dur bakalım yapcam birşeylersen zaten hareketliymişsin ihtiyaç yok gibi duruyor.. darısı başıma
![]()
evet ilk Rabbim nasip ederseCanim senin ilk bebismi
aynen ya akşama kadar masa başındayım bi yerden başlamak lazım dımıben iş yerinde sürekli oturduğum için ekstra birşeyler yapmam gerekiyormuş gibi hissediyorum :) hafta içi evde de doğru düzgün iş yapamıyorum zaten. ayaklarım şişmiş oluyor akşama kadar oturmaktan.. bana biraz hareket lazım dur bakalım yapcam birşeylersen zaten hareketliymişsin ihtiyaç yok gibi duruyor.. darısı başıma
![]()
evet düzenli şekilde devam ediyoruz canım...arada ben listeyi paylaşayım ...SUHAN canım cumaları yasinleri okumaya devam ediyoruz değil mi? giremeyince soramadım. bu cumayı da okudum ben
kıyamam canım yaa gözlerim doldu okurken.. inşallah herşey düzelir bu stresli günler biter gider.. komşumuzun kızına olmuştu benzer bir durum.. bebek iri olduğu için ölçümleri farklı çıkmıştı sağlıklı bir bebek olmayabilir demişlerdi ilk önce sonra takibine devam etti sorun yok dediler.. bebeği bi doğdu maşallah tosun gibi bir oğlandı.. çok tombuldu.. içini ferah tut güzel dualar et Rabbim bir ömür yavrumla sağlıklı yaşayalım de.. strese girmen bebeğine daha çok zarar verir bak kendi gözlerinle görmüşsün.. bize de ders olsun küçük şeyleri kafamıza takıp stres olup yavrularımızı üzmeyelim inşallah...Allah yardımcımız olsun canım..
kıyamam kuzum yaaa...nasıl üzülmüşsün...Rabbim dermansız dert vermesin inşş...perinatologa gidecekmisin peki
geçmiş olsun canım Allah bir daha stres yaşatmasın hakkaten sağlık gibisi yok. Sağlıkla huzurla kavuşalım bebeklerimize..
günaydın kızlar.. sizde benim gibi yataktan zor kalkıp işe zor mu gidiyorsunuz?? ne olacak halimbide sabahları başım ağrıyor hiç çekilmez oluyor işe gelmek o zaman.. daha çok var izne çıkmamıza Allah yardım etsin hepimize.. bebişlerini görenlere ne mutlu bende özledim kızımı ama kontrolümüze daha çok var.. maşallah bebişler büyümüş kilolar alınmış
normal doğum isteyen arkadaşlarım yürüyüş dışında egzersiz filan yapıyor musunuz?? gerçi ben yürüyüş bile yapamıyorum bu aralar ama
belki siz yaptıklarınızı söyleyince gaza gelirim
![]()
44-45 derece mi Allah yardım etsin canım yaa nasıl dayanıyorsunben de oturuyorum aynen, her yarım saatte bir kalkıp koridorları turluyorum merdiven inip çıkıyorum o zaman şişlik olmuyor ayaklarımda. tek sıkıntım dışarda yürüyememek, sıcaklar 44-45 dereceyi buldu, öğlen yemek için eve giderken bayılacak gibi oluyorum.. havalar güzelse kıymetini bilin yürüyün valla
günaydın arkadaşlar internette sorun vardı giremedim kaç gündür, umarım iyidir herkes.. sıcaklar ve halsizlik dışında iyiyim ben:)
aynen ya akşama kadar masa başındayım bi yerden başlamak lazım dımı![]()
ayyy cnm hiç sorma.. hele 10 günlük tatilden sonra hiiç çekilmiyor iş güç.. adapte olamadım henüz, bakalım doğum izninden sonra nası alışıcam şimdiden onu düşünüyorum :/ bu hafta bizim ünide final haftası, finaller bitsin bi hafta aile hekimimden rapor alıp, dinlenicem kafaya koydum :)
buarada tatilde heryeri görelim şu müzeyi de gezelim derken hergün en az 5 km yürüdüm, eve döndüm 3 kilo vermişim :) bakalım perş kontrolüm var, inş herşey yolundadır kilo benden gitmiştir oğluşum iidir![]()
Benim RABBIM NASIP EDERSE ILK DOGUM KORKUMUZUN SEBEBIDE BU YA,BEN bazen guya lafda)))korkumu yenmek icin dogum hikayeleri izliyorum youtubdan kadinlar sezeryana gulerek girip cikiyorlar ama bende korkagim RABBIM SAPASAGLA KUZUSLARIMIZI BIZE BIZIDE ONLARA BAGISLASIN INSALLAHHevet ilk Rabbim nasip ederse
ohh mis gibi tatilde yaptın çookk kıskandıımmmbana bu sene tatil yok
inşallah seneye.. iyi yapmışsın yürümekle kilo da senden gitmiştir inşallah.. bende evde olmak istiyorum rapor almayı düşündüm ama ben doğum iznine çıkmadan arkadaşlar izne çıkıyor sıraya koymuşlar mecburen şimdilik burdayım.. performansım düştü iş yapmamak için kendime bahaneler üretiyorum süresiz işleri hep yarına bırakıyorum
anca böyle oturayım istiyorum
![]()
Bana da öyle dedi bende 8kg almisim demedigini koymadi moralimi bozduEvet canim bende normal dogum istedigim icin banada dr.hergun 40dk.yuruyus. fazla kalorili seyler yememem gerektigini vs.. soyledi.. seker yukleme testide yapmadi tokluk sekerim iyi ciktigi icin..Ama dedi bu zamana kadar cok kg almissin dedi..13kg aldim simdiye kadar![]()
seneye bebişinle tatil dha güzel olur tatlıminan şu iş yapmak istememe drmu hepimizde var.. bi de sanki bn hamileyim ya benden iş istediklerinde sinirleniyorum, sora kendime kızıorum :) buarada ben ünide genelde hep biyerden bi yere koşturuorum ama masabaşında çalışanlarına nacizane tavsiyem bol bol su içip en uzaktaki wcyi kullanmak :) bu sayede baya bi yürümüş olabiliriz
![]()