• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Gebeligin Ilk haftalarinndayim astim ve hava kosullari nedeni ile cok oksuruyorum oksurdukce kasiklarim da batma oluyor cok korkuyorum bebeklere bisey olacak diye benim gibi olan var mi???

Merhaba Güzel anneler,
doğumu yaklaşan yada alışverişi bitmiş anneler oda resimleri eklermisiniz
birde bebek arabası puset beşik tercihleriniz neler oldu
Birde pijama falan ne aldınız hastane için ev için
Ekstra ikramlarınız neler
Son olarak bebişlerin isimlerini paylaşırmısınız
cevap veren herkes çok yardımcı olmuş olucak emin olun sürekli düşünür haldeyim

Çok teşekkür ederimmm:KK68:

merhabalar herkese,
aranızda benim gibi olan ya da bir fikri olan vardır belki diye bir sorum olacak;
anüs bölgesinde son bir haftadır çok rahatsız edici bir ağrı var. yani kabız ağrısı gibi bir şey ama kabız da değilim. bir de aşırı gaz problemim var. doktor bir gözlemleyelim dedi bir sıkıntı görünmüyor ultrasonda falan ama düz oturduğum zaman çok rahatsız oluyorum. ya yarı yatar olmam lazım ya sağa ya da sola doğru vermem gerek ağırlığımı öbür türlü çok rahatsız oluyorum.
bir fikri olan ya da çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.
hepinize sevgiler, sabır dolu günler...

Gebeligin Ilk haftalarinndayim astim ve hava kosullari nedeni ile cok oksuruyorum oksurdukce kasiklarim da batma oluyor cok korkuyorum bebeklere bisey olacak diye benim gibi olan var mi???

canım bende alerjik astım var o durumu ortaya çıkaran şeylerden kesinlikle uzak duruyorum. sende de ne tetikliyorsa ondan uzak dur. mesela kuru havayda odana bir nemlendirici cihaz koy. aşırı soğukta kalma. kalabalık ortamlardan uzak dur. hasta insanlarla görüşme. kedi köpeğe sigara içenlere yaklaşma. ayrıca ciddi bir durumun oluşursa da mutlaka doktorla konuş.

merhabalar herkese,
aranızda benim gibi olan ya da bir fikri olan vardır belki diye bir sorum olacak;
anüs bölgesinde son bir haftadır çok rahatsız edici bir ağrı var. yani kabız ağrısı gibi bir şey ama kabız da değilim. bir de aşırı gaz problemim var. doktor bir gözlemleyelim dedi bir sıkıntı görünmüyor ultrasonda falan ama düz oturduğum zaman çok rahatsız oluyorum. ya yarı yatar olmam lazım ya sağa ya da sola doğru vermem gerek ağırlığımı öbür türlü çok rahatsız oluyorum.
bir fikri olan ya da çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.
hepinize sevgiler, sabır dolu günler...
Merhaba gecmis olsun.kontrol ettirmedin mi peki ya da ayna yardimi ile baktinmi.basur vs olabilir mi.muhtemelen kuyruk sokumunla ilgili bir problemdir.ozellikle oturusunu etkiliyorsa.koca kari usulu sicak su ve sabun yardimi ile bir seyler yapiyorlar.drda oturma simidi veriyor sanim.ortasi delik minder.arkadslarim senn bahsettigin seylerden bahsetmisti onlara istinaden tahmin yuruttum. ;)

merhaba hepinizeee
buraya yazmak hepinize bi nebzede olsa yardımı olmak ahtımdı ama ancak 8 ay sonra nasip oldu:))
pcos sebebiyle tup bebek 5.gün çift embiryosu transfer edildi.10,gün 300 12.gün 600 bhcg değerim.6.haftada çift kee birinde kalp atışı diğerinde yok 7.hafta çift kalp sesi sağlıklı ikiz gebelik başlangıyla ya allah dedik maceramıza:)11.haftada cisiyet söyledi doktorum 16.haftaya kadar alışveriş yapma kesin söyleyeceğim dedi öyle de oldu.12..hafta 16. ve 20.haftaşarda detaylı usg ye 28. ve 32.haftada ise plesanta ve kordon akımları için doppler usg ye dirdimdoktorum en başından beri tanınmış bir perinatalog idi.ikili üçlü ve dörtlü testlerin asla ama asla ikizlerde doğru sonuç vermediğini ve hep yüksek çıktığını söyleyerek yapmadı.ters bir şey görürse prenatal taı iin kan alacağını oda bozuk gelirse ancak o zaman amniyosentez yapacağını söyledi ama gerek kalmadı.50 gramlık şeker yüklemem bozuk çıktı 100 lüğüde.diyet yaptım 26.haftadan sonra çok zor dengelendi insülin başlanacaktı ama pilav dahil yemeyince halloldu.8.haftadan 16.haftaya kdr çok şiddetli mide bulantılarım sabah kusmalarım oldu.sade soda içerisine limon ve çubuk krakerle yaşadım bir sabah bir kalktım yok olmuştu.8.haftada kullandığım progesteron jelinden dolayı çok ciddi ürtiker oldum prdenol ve avil iğneler havada uçuştu.16.haftada kanamam olduktan sonra annemin evine yerleştim ve pasif bir hayata başladım.gebeliğim süresince birçok kez mantar ve idrar yolu enfeksiyonu oldum fitil ve antibiyotik kullandım.gebeliğim süresince toplam 36 kg aldım :) su an hamile kaldığım kilodan 4 kg daha eksiğim hemen söyleyimde sıkıntı yapmayın :)26.haftada kasılmalarım başladı ciddi değildi ama.28.haftada düzenli kasılmalarım olmaya başladı nidilat başladık.32.haftada kasılma yüzünden hastanede yattım iki gün 34.haftada artık durdurulamadı çünkü serviksim sıfır cm ve açıklığım 1 cm idi.nst lerde hiçbirşey çıkmıyordu ama benim çok çok ciddi sancılarım vardı.ciğr geliştirici son gün iki doz olarak oldum.34/1 de benim paşalar geldi.2300 er gram doğdular yenidoğan rsd si tanısıyla 10 gün küvözde kaldılar.3 günden sonra çok gereksizdi ama doktorumuz bir ilginç çıktı en sonunda imza atıp bebeklerimiz eve getirdik.sezeryanım genel anestezi ile yapıldı çünkü bebeklerin duruşu T idi o da anneyi en zorlayan pozisyondur.ilk kalkış çok zordu ama azmedip yürüdüm ve yürüdükçe daha iyi oldum.ameliyatın ertesi günü korse takmaya başladım ve nefes aldım ağrılarım azaldı takmadğım zamanlar organlarımın yer degitirdiğini hissedebliyordum ve çok canım yanıyordu korse kurtarıcım oldu.bir gecelik bir pijama takımı götürdüm hastaneye il gün gecelikle çok rahat ettim çünkü hemşireler sürekli kanama kontörlüne geldi.ertesi günde pijamayla rahat ettim çünkü ayaklarım çok üşüyordu.ilk üç gün çok çok az süt geldi ama bebeklerime yetti.hiç entübe olmadılar cpap ve hudd dan oksijen aldılar iki gün daha sonra küvöz içi.anne sütü az alabildikleri için sarılık oldular iç gün ışık tedavisinden sonra geçti.10 gün boyunca sadece süt sağdım ağlaım kapılarda bekledim ağladım ve süt sağdım...lansinohtu ilk makinem ondan 50 cc süt çıkıyordu ve memelerim doluydu hemen makine değiştirdik avent aldım ve 300 cc süt çıktı.lansinoh inekler için tasarlamış madela veya avent alın tavsiyem.bebeklerim beni hiç emmedi 6 ay boyunca süt sağdım.sütüm o kadar çoktuki baktım buzluk doldu almıyor artık 6.ayda sağmayı bıraktım dolapta hala süt var.sütten korkmayın olmazsada sakın üzülmeyin mama içen bütün bebekler gayet sağlıklı.işte gebelik ve doğum hikayem budur gelelim en önemli konuya alışveriş:))
16.haftaya kadar inanışım gereği hiçbirşey almadım.hastane çıkışları bir adet prematüre bir adette normal yenidoğan olması en uygunudur mother love organik ve disney markalarını tavsiye ederim.prematüre kıyafetler çok uzun süre kullanılmıyor ama ilk fotoğrafları hint fakiri çıkmasın diyorsanız alın yoksa yenidoğanlarda oluyor olmuyor değil.ikiden fazla almayın hastane çıkışı içinde çok fazla parça var çünkü.2 şer adet penye bir adet polar bir adette pazen battaniyenizin olmasını tavsiye ederim.o kdr küçüklerki pusetlerin içerinde iki büklüm oluyorlar ben ilk bir ay portbebe kullandım.ilk üç ay puset içerisine mutlaka puset yastığı alın bel gelişimleri için o pusetler bizim bebeklere uygun değil bence sevibebe 36 ytl benimki kendinizde sünger kesip yaptırabilirsiniz çok daha ekonomik olur.benim olmazsa olmazım ki hala onda yatıyorlar reflü yastığı.hem yan yatış minderlerivar hemde baş kısmı boğulma önleyici yastık.ben heryere onla gittim çokta rahat ettim.kıyafet olarak zıbın takımları bodyler ve bütün tulumlarım vardı.yazın sadece çıtçıtlı body ile tuttum ama çoraplarını hiç çıkarmadım.bebek küveti filesi ve doğal deniz süngeri ve chicco organik ürünleri kullanıyorum.dalin organik ıslak mendil ve 4 numaraya kadar prima beyaz serisini kullandım.sıvı kaka özelliği sadece onda var ve hayat kurtarıcı.4 numaradan sonra yeşil ile aynı oluyor sıvı kaka özelliği yok.hastaneye premature 0 numara ile gittim 5 paket kadar kullandık sonra bir numaraya geçtik.bir numarayı çok uzun süre kullandık .2 numara hemen hemen hiç kullanmadık çok uzun bir sürede 3 numara kullandık.büyük alışverişimi 24.hafta hellobabyden yaptım ve tamamladım geç bile kalmışım alışveriş bittiğinde yürüyemiyordum yorgunluktan.steril makinem wevell, mama ısıtıcım mamajoo ,ateş ölçerim kulaktan braun yeşil ,süt saklama poşetlerim lansinoh, göğüs pedlerim chicco,göğüs kremim lansinoh,olmazsa olmaz göğüs kalkanı avent,bütün emzik ve bibeonlarım chicco ve avent cam ve kauçuk,ikiz arabam chicco lite way plus ,oyun halım fischer price,olmazsa olmaz ana kucağım chicco ama tiny love da tavsiye ederim,beşiğim gittigidiyordan alınma 150 ytl sallanan bir beşik hala kullanıyorum odalarına geçmediler daha çünkü,bebek telsizim wevel mavi renk,pişik önleyici krem sudokrem,anne çantası kanz kırmızı.iternetten ebebek hellobaby butikbebe pijamadünyası ehamile den güvenle alışveriş yapım ve hiçbirsorun yaşamadım.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. hiçbir şeyden korkmayın unutmayın yaşadığınız bütün sorunları daha önce hepimiz yaşadık.insanlar erken doğum yaptılar bebekleri aylarca küvözde kaldı kimisi öldü kimisi sakat kaldı kimisi sağlıkla annesinin kucağına geldi o kadınlarında sizlerden ve sizin onlardan hiçbir farkınız yok herşeye hazırlıklı olun artık siz annesiniz çünkü yolunuz çok zor ama sonunda cennet vaadedilmiş bi yol ama aklınıza hiç kötü birşey getirmeyin protein ağırlıklı beslenin her gün mutlaka et yumurta yiyin süt yoğurt mercimek bulgur sofranızdan eksik olmasın.günde yarım saat düzenli yavaş tempo yürüyüş yapın ne olursa olsun tatlıdan meyve suyundan uzak durun vitaminlerinizi eksik etmeyin kendinize güvenip sevdiğiniz bir doktor bulun ve lafından çıkmayın ayaklarınızı uzatın bol bol dinlenin asla temizlik yapmayın kocalarınıza silip süpürtün siz bu kadar çile çekerken onlarda armut toplamasın.çatlasanızda patlasınızda günde en az 3-4 litre su için şişeleriniz olsun yanınızda hep mutlaka hesaplayın içtiğiniz suyu sonra tevekkül edin allaha güvenin hakkınızda hayırlısı neyse o olacak buna inanın.allaha emanet olun hepinize sağlıklı gebelikler hayırlı evlatlar diliyorum

Cok tesekkurler cok aydinlatici olmus.ama benim de merak ettiklerim var.korse takildigini ilk kez duyuyorum.bu bildigimiz korse mi ve ne icin takiliyor orda dikisler var dikisler acimiyor mu? Bir de sutunun bu kadar olmasi tabii ki yapidandir ama sen nasil besleniyordun o aralar.sonucta beslenmenin de etkisi oluyordur.Yavrularini da Allah bagislasin.insallah bizde o gunleri gorebiliriz hayirlisiyla.

canım bende alerjik astım var o durumu ortaya çıkaran şeylerden kesinlikle uzak duruyorum. sende de ne tetikliyorsa ondan uzak dur. mesela kuru havayda odana bir nemlendirici cihaz koy. aşırı soğukta kalma. kalabalık ortamlardan uzak dur. hasta insanlarla görüşme. kedi köpeğe sigara içenlere yaklaşma. ayrıca ciddi bir durumun oluşursa da mutlaka doktorla konuş.
Cevabin icin tesekkur ederim tabii dr kontrolundeyim ve dr kesinlikle ilaclarini birakma diyor ama bu öksürük beni moral olarak cok uzuyor zaten zor buldum bu gebeligi yasamak icin cok sinavlar gecirdim cokkk agladim,cok laflar isittim simdi oksururken bisey olacak diye tetikteyim. :((

Hahaa çok tatlısın :) kız anlatsan ya biraz bana da ayrıntıyı felan :) ben pko luyum onun dışında sıkıntım yok şükür.. İlk defa bu ay klomen kullandim, ee klomen deyince herkesin ilk ağzından çıkan şey çoğul gebelik :D e bende istemiyor değilim hani, hatta bayağı heves ettim.. Neyse sanki bir tane bulmuşum da ikiz istiyorum :D hayırlısı neyse o olsun... Cvp bekliyorum :*

Merhaba gecmis olsun.kontrol ettirmedin mi peki ya da ayna yardimi ile baktinmi.basur vs olabilir mi.muhtemelen kuyruk sokumunla ilgili bir problemdir.ozellikle oturusunu etkiliyorsa.koca kari usulu sicak su ve sabun yardimi ile bir seyler yapiyorlar.drda oturma simidi veriyor sanim.ortasi delik minder.arkadslarim senn bahsettigin seylerden bahsetmisti onlara istinaden tahmin yuruttum. :KK66:

Basur falan yok bir de benim bağırsak fonksiyonlarım normalde çok iyidir hayatımda kabız olmadım öyle söyleyeyim ama zannediyorum ikiz hamilelik süreci ile de alakalı yani yine günde bir kere çıkıyorum tuvalete onda bir sıkıntı yok ama içte bir baskı var. ortası delik minder nasıl ki acaba satılıyor mu bir yerlerde??

Cevabin icin tesekkur ederim tabii dr kontrolundeyim ve dr kesinlikle ilaclarini birakma diyor ama bu öksürük beni moral olarak cok uzuyor zaten zor buldum bu gebeligi yasamak icin cok sinavlar gecirdim cokkk agladim,cok laflar isittim simdi oksururken bisey olacak diye tetikteyim. :KK43:(

moralini bozma canım bundan sonra her şeyden ve herkesten önemlisi sensin kim ne derse desin takma. sağlığını hep ön planda tut psikolojini da soyutla diğer insanlardan. seni ne iyi hissettiriyorsa onu yap, onu ye iç. her şey güzel olur inşallah...

Hahaa çok tatlısın :) kız anlatsan ya biraz bana da ayrıntıyı felan :) ben pko luyum onun dışında sıkıntım yok şükür.. İlk defa bu ay klomen kullandim, ee klomen deyince herkesin ilk ağzından çıkan şey çoğul gebelik :D e bende istemiyor değilim hani, hatta bayağı heves ettim.. Neyse sanki bir tane bulmuşum da ikiz istiyorum :D hayırlısı neyse o olsun... Cvp bekliyorum :*
:) ben de pko yum. hamile kalmadan 1-2 ay önce öğrendim. hemen tedaviye başladık biz de. ilk klomen kullandığım ay hamile kaldım. 3 yumurta büyüdü doktor üçüz olur diye çatlatma iğnesi yapmadı. kendiliğinden çatladılar biz de şaşırdık. ilk kontrole gittiğimde tekti sonra ikiz olduğunu öğrendik :) Rabbim sana da sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. ikiz güzel ama zorlukları da çok..

:) ben de pko yum. hamile kalmadan 1-2 ay önce öğrendim. hemen tedaviye başladık biz de. ilk klomen kullandığım ay hamile kaldım. 3 yumurta büyüdü doktor üçüz olur diye çatlatma iğnesi yapmadı. kendiliğinden çatladılar biz de şaşırdık. ilk kontrole gittiğimde tekti sonra ikiz olduğunu öğrendik :) Rabbim sana da sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. ikiz güzel ama zorlukları da çok..
Ayyy ne güzel canım maşallah bin kere maşallah... İnşallah bana da nasip olur, elbet zordur ama bir o kadar da güzeldir... Çok teşekkür ederim bilgilendrdiğin için :* :)

Basur falan yok bir de benim bağırsak fonksiyonlarım normalde çok iyidir hayatımda kabız olmadım öyle söyleyeyim ama zannediyorum ikiz hamilelik süreci ile de alakalı yani yine günde bir kere çıkıyorum tuvalete onda bir sıkıntı yok ama içte bir baskı var. ortası delik minder nasıl ki acaba satılıyor mu bir yerlerde??
Medikalcilerde cok rahat bulursun canm bir sure onu kullan yuklenme o bolgeye rahat edersin.ikiz gebeligin tabiki etkileri var bir cok durumda.sen yine de gorun

Kızlar ben salı günü doğum yaptım çok şükür bebeklerim sağlıklı ve yanımdalar, spinal sezaryen oldum gaz ve hafif dikiş yerlerimde sancım var o kadar. Bunada bin şükür. Darısı sizlerin başına inşallah, allah kurtarsın. Ayrıntılı hikayemi sonra yazarım şimdilik uyumam lazım k.i.b.

Kızlar ben salı günü doğum yaptım çok şükür bebeklerim sağlıklı ve yanımdalar, spinal sezaryen oldum gaz ve hafif dikiş yerlerimde sancım var o kadar. Bunada bin şükür. Darısı sizlerin başına inşallah, allah kurtarsın. Ayrıntılı hikayemi sonra yazarım şimdilik uyumam lazım k.i.b.
Maşallah yavrularına..sağlıkla analı babalı buyusunler inş.anne uyusun ki sut olsun..

Hayirli olsun. Rabbim bizlere de saglikli dogumlar nasip etsin. Bundan sonrasi daha guzel gecsin ins.

Maşallah. Sağlıkla sıhhatle büyüt bebekleri.darısı basımıza Zamanlı hayırlı Doğumlar olsun.ayrıntıları bekliyoruz.

gözün aydın canım darısı benim ve diğer bekleyen ikiz anne adaylarına inşallah

canım gözün aydın sorunsuz ve rahat olması çok güzel :) bebişlerle büyüyen ailende hep mutlu olun inşallah darısı da bize :)

hayırlı olsun canım.. çok sevindim :) dualarını eksik etme.. bebeklerine sağlıklı uzun bir ömür diliyorum

Back