öncelikle geçmiş olsun. biz daha yolun başındayız ama inş. 34. haftayı doldurursun en azından. kaç kilo aldın? bebekler kaç kgMerhaba arkadaşlar yeni hamileleri ilkönce tebrik ederim allah sağlıklı kolay bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin. Merak ediyorum da benim gibi son 30 lu haftalarda olan var mı benim erken doğum riskim var her an doğum olabilirmiş zaten iyice ağırlaştım sancılar kasılmalar filan arttı, yatmakta uyumakta çok zor olmaya başladı ama çok şükür dayanılmayacak şeyler değil. Doğumun yaklaştığını anlamanın bir yolu var mı acaba hangi kasılma ve ağrı doğum sancısı hangisi normal sıkıntılar bilemiyorum. Birde ben artık her hafta kontrole gidiyorum sizde öyle misiniz?
ilaç falan vermediler mi? bir de ciğer geliştirici iğne varmış onu bir araştır canım. erken doğum riskine karşı yapıyormuş doktorlar.28 haftaligim canim evet ama doktorlar hic bisey yapmiyo duzenli hale gelirse ozaman gel yatis yapariz diyorlar zaten rahim agzi boyundada kisalik var inanirmisin lavabo disinda hep uzandigim halde gunde bi 30 defa oluyordur
24 ve 26 haftaliklen birer hafta hastanede kaldim ozaman sancilarim vardi bu iki haftadirda kasilmalar var simdilik rahim agzi boyunu etkilemedigini soyluyorlar
Allah korusun dogum olsa yasarmi bebeklerim 28+ 5 gunlukler cok korkuyorum bi 32 haftaya gelseydik ozaman rahatlardim
ne güzel son haftaya gelmişsiniz. son haftaları nasıl geçirdiniz?slm arkadaşım. Bende son haftadayim. 2 hafta dir haftada 2 kere nst'ye giriyorum. Cuma günü nasipse doğum olacak. Son hafta biraz zor ama şükür bu günlere geldik.
Her doğum farklıdır belki ama ilk dogumumda önce akintimin miktarı ve yapısı değişti .sonra bel ağrısı arttı. Popomda bir dolgunluk hissi vardı. Ama en onemli olanı Kasılmalarım dı. Şiddetli ve siklasmisti.
Hepimiz için hayırlar diliyorum. Ama haftan iyi korkma canım. 2_3 hafta beklerse süper olur.
canım ben 10 yıl önce ilk hamileliğimde reduksiyon yaptırmıştım 14 haftalıkdan 20 haftaya kdar devam etti iş hayatına dönünce olumsuz sonuçlandı reduksiyon olan hamilelere tavsiyem hiç kalkmadan yatarak dinlenmeleriAranizda reduksiyon yaptirip hamileleigine ikiz olarak devam eden var mi acaba?
Iste bende onu merak ediyorum ozaman ne yapacaklarSancılar düzene girince doğum başlar zaten sonra ne olacak?
Cnm ben ilaç kullamani tavsiye ederim. Ben 26 haftadan beri Adalat kullanıyorum günde 2 tane. Hala sancı ve kasilmam yok çok şükür. Haftan iyi ama önlem almak varken neden erken dogurasin.
Rabbim kolaylıklar versin. Inşallah zamanında dogarlar.
Dedigim gibi ilac vermiyorlar canimilaç falan vermediler mi? bir de ciğer geliştirici iğne varmış onu bir araştır canım. erken doğum riskine karşı yapıyormuş doktorlar.
içini rahatlatır mı bilmiyorum ama 2 arkadaşım 30 haftalık doğum yaptı biri ikizdi biri tek doğum. bebekleri şimdi çok sağlıklı ve kocaman oldular.Dedigim gibi ilac vermiyorlar canim
Ciger gelistirici 26 haftalik hastaneye girdigimde yaptilar 2 doz ama sanirsam 2 3 hafta sonra etkisi geciyormus eger tekrar dogum belirtisi olursa tekrar yapiyorlar tam bilmiyorum ama
öncelikle geçmiş olsun. biz daha yolun başındayız ama inş. 34. haftayı doldurursun en azından. kaç kilo aldın? bebekler kaç kg
Canim ben hamileligimin basindan beri uzaniyorum bebislerimi 6. Tup bebek tedavisiyle Rabbim nasip etti ilk once dusuk riski sonra rahim agzi boyu kisaligi ve simdide kasilmalar ve artik sadece lavabo icin kalkabiliyorum
Ben zaten iki defa birer hafta sanci yuzunden hastanede kaldim 26 haftadan beri bu kasilmalar var ama bu kasilmalara hic bisey yapmiyorlar evet benimde nefesim kesiliyo ve tum karnim sertlesiyor dedigin gibi ben dokununca ya belkide bunlar sirtlarini dayiyorlardir diyorum cunku asiri sert oluyor cikacakkarmis gibi hisediyorum canimi acitiyor yani
Turkiyedeki doktorlar ilac falan veriyo kasilmalar icin burdaki doktorlar hic bisey vermiyo o yuzden cok korkuyorum surekli dua ediyorum 32 haftaya bi gelebilsek hayirlisiyla
Rabbim hayirli saglikli uzun omurlu bebeklerimizi gule gule kucagimiza almamizi nasip etsin insallah
slm arkadaşım. Bende son haftadayim. 2 hafta dir haftada 2 kere nst'ye giriyorum. Cuma günü nasipse doğum olacak. Son hafta biraz zor ama şükür bu günlere geldik.
Her doğum farklıdır belki ama ilk dogumumda önce akintimin miktarı ve yapısı değişti .sonra bel ağrısı arttı. Popomda bir dolgunluk hissi vardı. Ama en onemli olanı Kasılmalarım dı. Şiddetli ve siklasmisti.
Hepimiz için hayırlar diliyorum. Ama haftan iyi korkma canım. 2_3 hafta beklerse süper olur.
canım benimde kasılmalar im çok oluyo hareket edince yada ayakta kalınca özellikle bu hafta kasık ağrısıda başladı ama önemli olan düzenli olmasi 5 dakikada bir falan bide tabi kanama vs eşlik ediyorsa hemen doktora gitmelisin
Rahatlatmazmi canim hep nette arastiriyorum premature bebekleriiçini rahatlatır mı bilmiyorum ama 2 arkadaşım 30 haftalık doğum yaptı biri ikizdi biri tek doğum. bebekleri şimdi çok sağlıklı ve kocaman oldular.
Bende ayni dedigin ilaclari kullaniyorum ama progesteronu hafta bir igne olarak kullaniyorum zaten bunlarida turkiyedeki doktorum vermisti ben tedavimi turkiyede yaptimbana da vitamin, magnezyum, kalsiyum, d vitamini ve progestan verdi o kadar birde ciğer geliştirici iğne oldum onun dışında istersen hastaneye yatırayım serum verelim dedi ama ben istemedim zaten dr.a gittiğimde sancım çıkmıyor akşam yasa gece olunca başlıyor sancılarım. Inşallah sende 34 leri görürsün cnm ama korkma hastanedeki yetkili bir bayan beni ziyarete gelmişti o da 29 haftalık doğurmuş 2 ay küvezde kalmışlar ama şimdi çok sağlıklıymış ikizleri. Eğer yaşayacak günleri varsa yaşıyorlar bol bol dua et içini ferah tut
33. haftaya gelmişsin canım ne güzel. 34 ü doldurursan korkma zaten. bebeklerin kilosu da gayet iyi maşallahÇok teşekkür ederim, yolun başı en güzel zamanlardı benim için kıymetini bilin vallainş. 34.haftayı doldururum 36, 37. Haftaları görmek bana hayal gibi geliyor. 12 kilo aldım bu arada bebeklerde 2 şer kiloydu geçen hafta bu hafta ne oldular bilmiyorum
Allahim bebeklerini saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah arkadasim..banada senin haftana gelebilmeyi ve saglicakla dogurmayi insallah....Çok teşekkür ederim, yolun başı en güzel zamanlardı benim için kıymetini bilin vallainş. 34.haftayı doldururum 36, 37. Haftaları görmek bana hayal gibi geliyor. 12 kilo aldım bu arada bebeklerde 2 şer kiloydu geçen hafta bu hafta ne oldular bilmiyorum
bana 3 farklı doktor yaptırma dedi. sağlıklı sonuç vermiyormuş ikizler de. sadece ayrıntılı ultrasonu perinatologda yaptır dediler. senin de o testlerde kafan karışmasın durduk yere.. netten de araştır istersen biraz. o testlere para vermektense ayrıntılı ultrason için iyi bir prof a vermek daha mantıklı geldi bana. o testler sadece risk ölçüyor.İkili test üçlü test yaptıranlar nasil oluyor biraz bilgi verir misiniz
Inşallah cnm hepimiz en az 34.haftayı doldururuz 37.hafta olsa tam süper olur ama o sonraki hedefim benim.çevremde 37.hafta da doğum yapan bir komşu var o hep yatmış iyi beslenmiş öyle gelmiş o haftalara. Kiloları çok şükür iyi çıkıyor ama doğumdan sonra bu kilonun altında doğuyorlarmış ultrasona pek güvenmemek gerek.33. haftaya gelmişsin canım ne güzel. 34 ü doldurursan korkma zaten. bebeklerin kilosu da gayet iyi maşallah
Allahim bebeklerini saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah arkadasim..banada senin haftana gelebilmeyi ve saglicakla dogurmayi insallah....
Dikkatimi cekti 12 kilo almissin nasil beslendin acaba? ben ilk hamileligimde tek olmasina ragmen 13-14 kilo almistim...birde ikizde karin cok buyuyormus 28 haftalikken 9 aylik tek hamilelerinki gibi duruyoomus dogrumu ve cok catlagin oldumu karninda??
cevaplarsan sana duaci olurum ileriye donuk korkularim var cunku ...
Bende de öyle eğer sarı, yeşil yada kokulu ise o zaman dr.na söylemeyi ihmal etme. Bende kendime pamuklu kocaman olan resmen anane çamaşırı aldım birtek onlar iyi geliyorselamllar.kizlar ben kendime ic camasiri yetistiremiyorum .cok fazla akintim var.bunu ne zman ciddiye almak gerekir.herkeste bu durum ayni mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?