2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Bayanlar eltim de hamile onun doktoru soylemis burda bu sorunu yasayanlari okudum cok meyve yemek suyu fazlalastiriyormus.herseyin fazlasi zararmis gercekten.bir ogunde bir porsiyon ye demis.

mrb sağlıka kucağınıza alırısını z inşallah ikizlerinizi bnde ikzlerime normal yolla hamileyim ailede ikizler var ... dr. biri düşebilir dedi ama inş. düşmez ..ne zman kilo almaya başladını ve göbeğiniz ne zman çıkmaya başladı ,ortalarında normal hamileliğin sonu gibi olcak göbeğin diyolar bnde son zmanları düşünemyiorum inş. sağlıklı olurlar o kadar sorun değilde yine de merak edeyirm harkeet lerinz fln nasıl kısıtlama olmaya başladımı

amin inşallah sağlıcakla alalım kucağımıza bebişlerimizi.... benim ilk aydan itibaren iştahım açıldı sabah bulantıları dışında çok midem de bulanmadı. göbeğim de 3. aydan sonra belli olmaya başladı. şu anda baya baya belli oluyor. hareketlerimde pek sıkıntı yok sadecebi kaç gündür ellerimde uyuşma olmaya başladı.

Selam :) ben de çok kilo aldım. 23. haftamdayım ve 14 kilo aldım. Benim ikizler doğal yolla oldu ama hiç farketmez kilo alınıyo yine de :) doktorum meyveyi kes dedi bana. Sen kaç kilo aldın?

merhaba... bende19. haftamdayım ve 10 kilo almışım şimdiden.... doktorum çok dedi. ama boyum uzun olduğu için çok belli olmuyor. tek avantajım bu. ama asıl kilo son zamanlarda alınıyormuş napıcam bilmiyorum..... ben de meyve falan çok yiyorum süt içemiyorum sadece

ben 10 kilo aldım şimdiden. ayrıca öğretmenim sabah erkenden kalkıp okula gidiyorum o yüzden kahvaltımı doğru dürüst yapamıyorum. simitle poğaçayla geçiştiriyorum. zararlı olduğunu biliyorum ama sabah bulantım oluyor bi şey yiyemiyorum. öğlen ve akşam yemeklerinde güzel yiyorum. meyve sebze bol bol yiyorum ama benim sorunum süt içememek.... ilk başlarda hergün 1 bardak içmeye çalışıyordum ama şimdi içemiyorum çok çabuk acıkıyorum meyve falan da açlığımı bastırmıyor...... vitaminler de kilo aldırıyor galiba... sen kaç kiko aldın peki ?

Seninde bebislerin hayirli olsun.dr neden biri.dusebilir diye bi karar aldi ki daha bu kadar basindayken.gobek olayi herkeste cok farjli benm gobegim inanilmaz cikti mesela her goren gecen hafta boyle degildin bu hafta nasil bu kadar buyudu diyoo istahimda hic bi degisiklik yok hala ayni bende.

Son düzenleme:
Merhaba Ben de 20 haftalik ikizlerime hamileyim, dogal yolla kaldim. 5 kilo aldim. Bence cok kilo alma :)

Ben 7 kilo aldim.hayatimda sutten nefret ettigim kadar hicbirseyden nefret etmesim.ama dr.cok guzel bi aciklama yapti.hergun igne yapiyorsun canin aciyor.ilaclarini iciyorsun.fitilini koyuyorsun.bunlarin hepsi cok mu guzel hayir ama zorunlu oldugun icin yapiyorsun.hergun bir bardak sutu ilac olarak dusun.bebeklerin icin bu ilaci iceceksin dedi.arkadaslarin tavsiyesiyle pinarin laktozsuz bi sutu var.sonrasinda mideyi falan rahatsiz etmiyor.onu sevdim.birde sekin veya pinarin kirmizi kutulusu yani light olani.meyve bende cok yiyorum lif kaynagi cok guzel bi aliskanlik bence ama aksam 7 den sonra yememek lazimmis.saat 10 gibi ara ogun olarak yogurt ye.ben yogurduda sevmem.uzerine bal dokuyorum biraz daha yenilebilir oluyor

Merhaba arkadaşlar.bende 6+5 haftalık çift yumurta ikizi hamıleliği yaşıyorum.birinin kalp atışları sınırda dedi doktor.kalbi durabilirde devam edebilirde dedi.haftaya cumartesi kontrolüm var.daha net konuşuruz o zaman dedi.benım daha öncesinde tek yumurta ikizi hamileliğim vardı ve 16 haftalık erken doğum oldu ve kaybettim onları.Allahım inşallah bunlara bişey olmaz.biraz endişeliyim.allahım herkese hayırlısını nasip etsin

Kızlar merhaba 6+2 ikizlere gebeyim ama bende hiç bulantı,kusma yok sadece bazen belim ağrıyor ara arada kasığım, üstüne üstlük afedersiniz ishalim 2 gündür morelimde çöküş var nedendir bilmiyorum sizce bunlar normal mi benim gibi hisseden benim gibi olan varmı ?

slm canım
benimde başdönmelerim bu hafta başladı 1 kez çok şiddetli bir bayılma geçirdim neyseki eşim yanımdaydı
çok korkuyorum yalnızken olur diye
doktorum herşey normal dedi hatta tansiyon bile
çocukların suyu fazla dedi
yarın renkli ultrason var detaylı bakıp konuşuruz dedi
bugünde çok başdönmesi var
çok korkuyorum erken doğumdan
rabbim hepimizi korusun..

Canım benim de baş dönmesi çok oluyo. Gözlerim kararıyo. Bi kez bayıldım hatta ben de. Ama doktorum normal dedi. Korkma. Bende de psikolojik korku başladı resmen ya bayılırsam diye. Ama üstesinden gelmeye çalışıyorum. Umarım hepimiz sağ salim kavuşuruz bebişlere :)

Canım ya 20 haftada mi 5 kg aldın? Çok az değil mi bu da? Ben 13. Haftada 4 kg aldim
bence sen biraz fazla almışsın. ben dün doktoruma yarım kg ya aldım ya almadım dedim. çok iyi gidiyorsun dedi son aylarda taşıman zor olur yoksa dedi. sonradan kilo alacaksın zaten dedi. sen nasıl bu kadar kilo aldın ki

canım çok incesin uzun uzun yazmışsın çok teşekkür ederim.
dediğin gibi bende de vardı hamilelik öncesinde de mide hassasiyeti tabi hamilelikle birlikte had safhaya ulaşıyor hele bir de çoğul gebelikte...
bu dediklerini yapmaya çalışacağım elimden geldiğince ama yalnız olduğum için yani bakan kimse olmadığından kendi yemeğimi kendim yapmam gerekiyor o biraz zor oluyor işte...
ama senin de durumun baya bir sıkıntılı 28. haftaya kadar yatmak çok zor... Allah yardımcın olsun. inşallah şimdi daha iyisindir....

benim bu ara her gün olmaya başladı mesela bir saat önce falan yine oldu ve yaklaşık bir saat sürdü mutfaktan yatak odasına geçmeye cesaret edemedim o derece... eşim varken olsa yine neyse yalnızken olunca kötü...
ne diyeyim inşallah rahat atlatırız kazasız belasız bu süreci...

Dr um birşey demedi.bi dahakinde sorucam ama mutlaka.48 kg la hamile kaldım.kilom yok diye ses çıkarmadı sanırım.

İnan nasıl aldim bende saskinim.seker var diye 0 seker,pirinç,makarna,beyaz ekmek hic birşey yok.sut ceviz ve meyve ve normal ogunlerimi yiyorum.ama çok acikiyorum ben.çok mu dikkat etmeliyim bilmiyorum. Vicdan yapıyorum tüp bebekle hamileyim çok aradım.kendime aldiklarimi bi şekilde veririm.onlar sağlıklı olsunlar yeterli..

canım ya haklısın kendiyemegini yap falan çok zor. ama hamilelik için gerekli olan faydalı besinleri yedikten sonra bebeklerinde çok faydalı olur.
ben surekli internetten okuyorum. hamililik için demrpotasyom folik ait kalsiyum yonunden zengin seyleri yemeye calışıyorum
mesela yemek yapmaak zor mu oluyor. semiz otunu yogurtla karıstır ye. veya taze ıspanağı marul gibi dogra havuç rendele ve yogurtla karıştır ye.
Rabbim hepimize kolaylık versin. Anaların ayagının altı cennet diye boşuna demiyorlar. Rabbim evlatlarımız saglık versin insallah

benim doktorum ikiz annelerinde tansiyon dusuklugu halsizlik ve bas dönmesi çok rastlanılan bişey. tansiyonuzun yuksek olması daha kotu. tansiyon düşüklüğünde biraz daha dikkatli ve temkinli olmanız lazım dedi.
tansiyon dusuklugunuz varsa yemeklerde aşırıya kaşmamak kaydıyla biraz tuzlu ayran içmek faydali oluyor.
Allah hepimize iyilik versin inşallah

haklısın canım. çok sağol tekrar. bu arada sen çatlak kremi kullanıyorsundur değil mi? 3. ay sonunda mı başladın ne kullanıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…