2015 de ikiz annesi olacaklar!!

ama müthiş olmalı bu :) ben ayırt edilemez diye düşünüyordum.çok heycanlandım şimdi.zaman geçse mi acaba :)yerleri artık sabit mi seninkilerin yoksa hala yer değiştirebilirler mi :)
benimkilerin biri saga biri sola yerlesmisti.bastan beri hep oyleler.gun icinde bir sagdaki bir soldaki vurup duruyor.hatta ultrason resimlerinde soldaki kiz ayni babasina benziyor.vurdukca esime buda senin gibi huysuz diyorum:

benimkilerin biri saga biri sola yerlesmisti.bastan beri hep oyleler.gun icinde bir sagdaki bir soldaki vurup duruyor.hatta ultrason resimlerinde soldaki kiz ayni babasina benziyor.vurdukca esime buda senin gibi huysuz diyorum:

hahah süper ya yerim onları inşallah eline alırsın da hesabını sorarsın sen misin o tekmeleri atan diye :):) bebişlerin ilk ne zaman net 3-4 boyutlu fotosunu gördün. kısacası kime benziyo yarışına benim girmeme ne kadar var :)

Gunaydin kizlar.bende 2015 de ikiz annesi olacagim insallah. Su qn icin bir sikinti yok dedi dr.15 gunde bir kontrole gidip rahim kalinligini olctturuyorum.dr.bir tanesi kiz dedi digeri daha belli degil.ikili test yapmayacak.ultrasonla bakti.ense kalinligi ve burunlar iyi gorunuyor dedi.ben ayrintili ultrasona girmek istiyorum ama kacinci haftada yapiliyor acaba bilen beni aydinlatirsa cok sevinirim.

Osman hoca mi kaç kaç:) serbulent e gidicem kisme
tse.soranusta bili sin sende.erken doğum için en iyi yeni Doğan ünitesi doruk taymis.Rabbim sağlıkla yavrularimizi kucaklarimiz a nasip etsin inş

amin canım inşallah benim doktorumun osman hocayla bir işi olmuyor görmedim bile kendisini sadece yerini kullanıyor isteğe göre isteğen kişiyede pembe mavi
hayırlısı canım rabbim merhametli kişilerle karşılaştırsın doktor seçimi önemli
Bu arada bulantın varmı senin benim çok garip bulantı gibi değil iştahsızlık onu yersem midem bulanıcak gibi bir davranış şekli oluştu

slm canım.diğer topikten de arkadaşız biliyosun buradan da:))
ben de senin gibi detaylı ultrason düşünüyorum.
sana şu bilgiyi ekledim bi bakarsın.araştırırken buldum.
ayrıca gitmek istediğin uzmanın sekreterliğini de bi ara.onlar da hafta ile lgili bilgi veriyolar.
11-14. Hafta Gebelik Muayenesi
Bu gebelik haftaları arasında ultrasonografi ile bebeğin;
– Kafa çapı
– Baş-ard mesafesi ölçülerek gebelik yaşı saptanır.
– Mide,
– İdrar torbası,
– Kollar/ bacaklar,
– Eller/ayakların,
– Burun kemiğinin varlığı görülür.
– Omurganın,
– Karın duvarının yapısı incelenir.
– Ense kalınlığı ölçülür.
Ense kalınlığının artışı Down Sendromu’nun yanı sıra kalp anomalileri ve genetik hastalıkların ilk belirtisi olabilir. Eğer çift ister ise; ense kalınlığı anne kanında bakılan Beta-HCG ve PAPP-A hormonlarının düzeyleri ile birlikte değerlendirilerek çiftin Down Sendrom’lu bebeğe sahip olma riski hesaplanır. Bu tarama testi ile Down Sendrom’lu bebeklerin % 90’i saptanabilir.
Bu muayene sırasında; Rh(-) olan gebelerde uyuşmazlık riskini saptamak amacı ile İndirekt Coombs Testi yapılır.

ben bu cumartesi kendi dr. uma sorucam.gerekir mi diye.
sen sordun mu dr.una detaylı ultrason gerekli mi diye.
bizler ikili test yaptıramiyoruz bari bu gerekli ise atlamayalım.
gerçi topikte yaptıranlar varsa daha fazla yardımcı olabilirler.

Çok net hatırlamıyorum ama 20. haftalardan sonra yüz hatları daha belirgin oluyor.Son iki kontrolde verdiği resimlerden yola çıkarak tahminlerde bulunuyorm şimdilik.Sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil. :)

merhaba benimde ikili test yapılmadı.Ense kalınlığına bakılmıştı.Hatta dr görünüş gayet iyi ayrıntılıya gerek yok demişti ama.ben yinede özel başka bir hastanede yaptırdım. benim bildiğim 19-24 haftalar arası yapılıyor. ben 23.haftada randevu bulabilmiştim.Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.İçin rahat edecekse yaptırmanda fayda var.

Cok guzel Kach haftada hiss etmeye bashladiniz? Ben 16 ci haftama bashladim, henuz hiss etmedim cok heyecenliyim
Canım ben net olarak 19. Haftada hissettim ama sadece birini o da meger digeri duruşundan dolayı hissedemiyomuşum ayakları içime doğrymş pozisyonlarına görede değişiyo tabi hissetmek az kalmş hissedersin yakında Allah saglıkla doğurmayı nasip etsin hepimize

Arkadasiz tabiitatlim dr.su an ultrasonda olcttugumuz yeterli.degerler guzel ded7.bi sikinti gorursem zaten ben seni yo lendiririm dedi.ona bu konuda cok guveniyorum
Ama insan akli iste.dr a haber vermeden bi merkeze gitsem diyorum.bahsettigin tahlili hic duymamistim.haftaya ctesi dr jontrolum var.sorup sanada bilgi verecegim

Dediğin gibi vicdanlı doktorlar la karsilastirsin inş. Bulantı denemez ama bazı sabahlar ögurtu geliyor.acıkıyorum sanırım sabaha kadar. Hic istifra olmadı şükür. Bebislerimiz için herşeye raziyiz..

Merhaba,size bir kaç sorum olucak
biz henüz 7 haftalıkız şuan kan tahlillerim falan yapıldı sadece iki hafta sonra tekrar gidicez kontrol amaçlı sadece keselerin biri diğerinin yarısı kadar normal yazıyo birçok yerde ama sizlerin nasıldı birde bu ikili testler evt yanıltıcıymış ama doktor sormam gerekicek ileride araştırın yinede dedi yurtdışına gönderilebiliyormuş üçlü test falan % 100 sonuç veriyor dedi ama sizin düşüncenizi bilemem ben daha sonra niye sormadınız sorusuna istinaden teklif etmek zorundayım dedi biz iki yıldır çocuk istiyoruz rabbim bizi bu şekilde sevindirdi ki şükürler olsun sağlıksız olsa sonlandırırmısın diye kendinize sorun dedi böyle bişeyi hiç düşünmedim sonlandıramam da o yüzden bilmemek en iyisimi acaba ???

" keselerin biri diğerinin yarısı kadar" normal yazıyo demişssin ya seninle ilgili raporlarda mı yazıyor ,bu ifade tıbbi bir terim değil çünkü.
açıkcası benim öyle bir durumum yok.ama aralarında gün farkı var.o da önemli değilmiş.
ikili üçlü testin yurtdışına gönderildiğini bilmiyordum.açıkcası yanlış anlaşılma olmuş gibi geldi bana.
bu testlerin yurtdışılık bir durumu yok.
ama dr.unuzun kastettiği şey başka olabilir.amniyosenteze alternatif olarak yapılan bazı testler var.nifty test-harmony test gibi.
yurtdışına gönderinlenler bunlar.çünkü t.r de yapılamıyor.
ve de bunları çoook erken konuşmuşsunuz.daha 7 haftalıksın gördüğüm kadarıyla.
dr.una sen mi sordun yoksa o kendiliğinden mi bahsetti merak ettim açıkcası.
sağlıksız olduğunda aldırıp aldırmamak ta artık eşlerin beraber vereceği bir karar.
şimdiden ne desek boş.Dua edelim ki Allah bizi böyle bir kararla sınamasın.

Dediğin gibi vicdanlı doktorlar la karsilastirsin inş. Bulantı denemez ama bazı sabahlar ögurtu geliyor.acıkıyorum sanırım sabaha kadar. Hic istifra olmadı şükür. Bebislerimiz için herşeye raziyiz..

Sen çalışıyormusun peki

Teşekkür ederim cevap verdiğin için ,
keseler le ilgili yanlış yazmış olabilirim ifade aktarımı,,, dediğin gibi araların da gün farkı olduğu için bu normalmiş ilk haftalarda daha sonra fark kapanabilirde aynı devam edebilirde dedi doktor da internettede yazan bu
testler için de evt çok erken tabiki bizim aşılama olduğu için ve bir düşüğüm olduğu için sohbet esnasında konuşuldu sadece araştırmak isteseniz bilginiz olsun dedi bir sonraki muayenede konuşuruz dedi çok açıklama yapmadı bilmediğim için zaten sormak istedim

Arkadaslar merhaba. Size cok sacma gelebilecegini dusundugum bir soru.soracagim. Ben de ikizlere hamileyim 16 haftalik. Gobegim belli olmaya basladi, benim sorunum ise gobegim sanki cok asagida gibi geliyor. Zaten kilolu biriyim hamilelikten once de gobegimle midem 2 kat seklindeydi. Simdi sanki rahim gobek deliginden yukari cikmiyor gibi geliyor bana. Bu haftalarda yukari cikmis olmasi mi gerekir? Yoksa zamanla mi cikacak, kusura bakmayin belki sacmaliyorum ama 7 sene.sonra hamile olunca her seye takiliyorum...

açıkcası tam anlayamadım ama normalde rahmin yukarı çıktığı dışarıdan belli oluyor mu ki?
bence göbek deliğinin yukarı çıkması ile alakası yok.
karnın iyice büyüyünce yukarıda gözükecek zaten şimdi erken.
bu arada ben de senin gibi kiloluyum.son aylara doğru halimiz nasıl olur bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…