• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

kızlar ya moralim cok bozuk bugün 2 kişi karnın aşağıya inmiş doğum yakın gibi görünüyor dikkatli ol falan
dediler korktum bende.Zaten kasığım da ağrı oluyor arada ve rahimde baskı hissediyorum pazartesi doktora
gideceğim zaten dinleniyorum çoğunlukla.sizce normalmi aşağıda olmaları?
öyle görünüyor olması öyle olduğu anlamına gelmez ki ay hastayım böyle konuşup konuşup moral bozan insanlara da bana da habire yok şu hafta doğurursun yok bu hafta doğurursun diye yorum yapıyorlar deli oluyorum. erken de olsa geç de olsa onların yaptıkları yorumlar insanı strese sokuyor sinirlerini bozuyor farkında değiller... boşver düşünme sen dediklerini onların önemli olan doktorunun ne dediği...

kızlar ya moralim cok bozuk bugün 2 kişi karnın aşağıya inmiş doğum yakın gibi görünüyor dikkatli ol falan
dediler korktum bende.Zaten kasığım da ağrı oluyor arada ve rahimde baskı hissediyorum pazartesi doktora

Benimde gecen hafta birden cok aşağılara indi ve cok ağrım oldu.
Doktor bakar bakmaz sizin ağrınız mı var dedi
Ve artık ısı bırakın yatacaksınız dedi birde sabah aksam progestron verdi
Kendi isim bırakamadım henüz ama ayaklarımı uzatıyorum otururken erken gidiyorum eve mümkün olduğunca yatıyorum
Bu hafta daha iyimin ağrım yok ve daha yukardalar

YA KIZLAR AKLIMA BİŞEY TAKILDI YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

BEN 9 MARTTA TRANSFER OLDUM

TRANSFERİN 14. GÜNÜ VAJİNAL USG İLE İKİ KARARTI GÖRDÜK

23. GÜNÜ VAJİNAL USG İLE İKİ KESE VARDI BİRİ DAHA BÜYÜK İÇİNDE KORDONLARI OLUŞMUŞ DEDİ

30. GÜNÜ VAJİNAL USG İLE KALP ATIŞLARINI DUYDUK ÖLÇÜMLERDE 4,69 MM Dİ BİRİ DİĞERİDE 4,68 Dİ 6+1 YAZIYORDU HAFTASI

37. GÜNÜ YANİ BUGÜN TÜP BEBEK DR. MU BIRAKIP ONUN ÖNERDİĞİ BAŞKA DR. GİTTİM ÜSTTEN BAKTI ÇOK NET DEĞİLDİ EKRAN BEBEKLERDEN BİRİ ÖLÇÜMDE 9,70 MM 7+0 DİĞERİ 8,90 MM 6+6 YAZIYOR

NORMALMİ BU SANKİ AZ BÜYÜMÜŞ GİBİ GELDİ BANA YOKSA VAJİNALLE ÜSTEN BAKMAK ARASINDA FARK OLUYORMU

HALA LEKELENMELERİM DEVAM EDİYOR ONUN İÇİNDE KESELER BÜYÜDÜĞÜ İÇİNDİR DEDİ

Benimde gecen hafta birden cok aşağılara indi ve cok ağrım oldu.
Doktor bakar bakmaz sizin ağrınız mı var dedi
Ve artık ısı bırakın yatacaksınız dedi birde sabah aksam progestron verdi
Kendi isim bırakamadım henüz ama ayaklarımı uzatıyorum otururken erken gidiyorum eve mümkün olduğunca yatıyorum
Bu hafta daha iyimin ağrım yok ve daha yukardalar
pazartesi doktor randevum var bakalım bana ne diyecek iş de yapmıyorum pek günlük ev işi yemek
ama o bile zorluyor artık.allah yardımcımız olsun

Bende rahimden genital bolgeye baski hissediyorum. Yatma suremi uzatinca geciyor gibi geliyor.Bence de insanlarin sozlerine cok takilma tek bebek degilki 2 tane asagida buyur, yukarida buyur .

;) canim gulumsedim.cunku senin haftalarinda bana da herkez ayni muameleyi yapti hatta daha once basladi karnin asagida laflari.bende uzuluyordum.dr ikiz gebesin asagida olmasi cok normal demisti suan sen tekiz gebelerin 28-30.haftasini yasiyorsun.yinede tabiki dr a git kasik agrilarini sor o bende de ara sira olmustu.sıkma canini ama druda ihmal etme.bunlar ikiz ne yapcaklari belli olmuyor:)

23. GÜNÜ VAJİNAL USG İLE İKİ KESE VARDI BİRİ DAHA BÜYÜK İÇİNDE KORDONLARI OLUŞMUŞ DEDİ

30. GÜNÜ VAJİNAL USG İLE KALP ATIŞLARINI DUYDUK ÖLÇÜMLERDE 4,69 MM Dİ BİRİ DİĞERİDE 4,68 Dİ 6+1 YAZIYORDU HAFTASI

37. GÜNÜ YANİ BUGÜN TÜP BEBEK DR. MU BIRAKIP ONUN ÖNERDİĞİ BAŞKA DR. GİTTİM ÜSTTEN BAKTI ÇOK NET DEĞİLDİ EKRAN BEBEKLERDEN BİRİ ÖLÇÜMDE 9,70 MM 7+0 DİĞERİ 8,90 MM 6+6 YAZIYOR

NORMALMİ BU SANKİ AZ BÜYÜMÜŞ GİBİ GELDİ BANA YOKSA VAJİNALLE ÜSTEN BAKMAK ARASINDA FARK OLUYORMU

Oncelikle hayirli olsun.bence her hangi bir anormal durum yok ve dr sana az buyumus demedigi surece hersey normaldir.lekelenmeler icin ilac kullaniyor musun.iyi dusun iyi olsun ;)

selam arkadaşlar dün kontorulumuz vardı gittim bebeklerımı gördum çok şükür gayet sağlıklı ve ıyıler ama bıraz nazlı cıktılar cınsıyetlerını göstermedıler bi turlü siz kaçıncı haftada öğrendınız cınsıyetlerı 12 mayısta şeker yuklemesı ve ayrıntılı ultrason yapılacak 20. haftam bıtmıs oluyo..

pazartesi doktor randevum var bakalım bana ne diyecek iş de yapmıyorum pek günlük ev işi yemek
ama o bile zorluyor artık.allah yardımcımız olsun

Ağrı ve baskı hissettiğim gun sadece balkon yıkamıştım suyu bile yarım kova olarak taşıdım buna ragmen olmuştu
Şimdide cok eğilip kalkınca bıçak batar gibi oluyor kasığıma ornegin çorabımı giyiyorum eğiliyorum ayakkabımı giyip bağlıyorum kalkınca ağrı saplanıyor.
Artık dahamda zor olacak galiba

Birde nasil iştahım acik anlatamam canım hersey istiyor sonrada yiyince cok rahatsız oluyorum ağzıma geri geliyor sanki..

Canim korkma moralini bozma.dikkat et sadece.bugun nst de ikisi de asagidaydi mesela.arada yukari cikar cani ister asagi iner.kasiklarinda agri oluyorsa mutlaka rahim olcune baktir.cunku asagida olduklari zaman rahime baski yaparlarmis o da bir sure sonra rahim boyunu kisaltirmis.erkenden onlemini almak onemli.benim mesela bugun cok iyi cikti kasilma cok az agri yok.hep uzaniyorum.bebislerin kiyafetlerini yikama utuleme isini de erkene aldim.yavas yavas yapiyorum yorucu kismini anneme ya da esime yaptiriyorum heves ettigim keyif kismini ben yapiyorjm sadece.1 hafta sonra butun isler bitecek ve hep yatacagim bundan sonra.

Canim hepsini yiyorum ama mesela eri balığı yemeği kahvaltıya EKMEK siz yiyemiyorum o da bulantı yapıyo kilo aldım o yüzden biliyorum. .koy sütü alıyorum şimdiye kadar ama Hamileyken pişir felan yoruldum valla 2 gündür hazır içiyorum.
Çavdar ekmeği yada tam tahıllı ekmek ye ozaman cnm

Canim korkma moralini bozma.dikkat et sadece.bugun nst de ikisi de asagidaydi mesela.arada yukari cikar cani ister asagi iner.kasiklarinda agri oluyorsa mutlaka rahim olcune baktir.cunku asagida olduklari zaman rahime baski yaparlarmis o da bir sure sonra rahim boyunu kisaltirmis.erkenden onlemini almak onemli.benim mesela bugun cok iyi cikti kasilma cok az agri yok.hep uzaniyorum.bebislerin kiyafetlerini yikama utuleme isini de erkene aldim.yavas yavas yapiyorum yorucu kismini anneme ya da esime yaptiriyorum heves ettigim keyif kismini ben yapiyorjm sadece.1 hafta sonra butun isler bitecek ve hep yatacagim bundan sonra.
sağ ol canım ilk hedefim 28.hafta Allahın izniyle.nst ye kaçıncı haftadan itibaren alıyorlar acaba?
geçen ay serviks ölçümü yapmıştı normal di boyu bakalım bir ay içinde ne olmuş? ben daha bir şey hazırlamadım
dediğim gibi 28.haftayla beraber hazırlarım yavaş yavaş. Ben ilçede oturuyorum ve buradaki hiçbir özel hastanede yeni doğan
yoğun bakımı yok 1 saat uzaklıkta var o da kafama takılıyor neyse her şey in hayırlısı diyelim

:KK66: canim gulumsedim.cunku senin haftalarinda bana da herkez ayni muameleyi yapti hatta daha once basladi karnin asagida laflari.bende uzuluyordum.dr ikiz gebesin asagida olmasi cok normal demisti suan sen tekiz gebelerin 28-30.haftasini yasiyorsun.yinede tabiki dr a git kasik agrilarini sor o bende de ara sira olmustu.sıkma canini ama druda ihmal etme.bunlar ikiz ne yapcaklari belli olmuyor:)
evet haklısın ikiz hamilelik ne zormuş :) rabbim kavuştursun inşallah yavrularımıza ve benim için artık hamilelik sayfası kapanıyor ömrümden ömür gitti bu hamilelikte:)

Canım insanlar bi garip..iyi bir şey söyleyen yok..ikiz gebeyiz..30 dan sonra göğsüme dogru buyuyorum.canını hic sıkma. Dr.unun ne söylediği önemli..

Canım öncelikle hayırlı olsun. Rabbim tamamına erdirsin.benimde tüp bebek. Bugunlerimuze bin bir şükür.
7+0. Zaten 6+6 demek.aralarında hafta farkı yok.zaten mutlaka eşit gidecek de değil.canıni sıkma..

Alttan yada üstten bakmada fark olmaması lazim ama yine de kesin birşey söyleyemem.7 haf.sonra hep göbekten takip yapıldı.

Lrkelenmelerin için ilaç ,iğne kullanmıyor musun? Tüp bebek old.için riskli gidiyor bu tüp gebeliklerde.ihmal etme bu durumu derim.benim lekelemem old.da Dr.proloton iğne vurdurmuştu.progestan yani düşük önleyici kullanıyorum hep..

Bol ca dinlen..bi de Dr.um en başından beri rahim ağzı uzunluğunu ölçtü.birden düşüş yaşanırsa er ken doğum tetikleniyor.ben haftalardır yatiyorum. Bunu yazmanın tek sebebi evlat aramanın ne demek old.çok iyi biliyorum. Herşeyi takip et etsin

selam arkadaşlar dün kontorulumuz vardı gittim bebeklerımı gördum çok şükür gayet sağlıklı ve ıyıler ama bıraz nazlı cıktılar cınsıyetlerını göstermedıler bi turlü siz kaçıncı haftada öğrendınız cınsıyetlerı 12 mayısta şeker yuklemesı ve ayrıntılı ultrason yapılacak 20. haftam bıtmıs oluyo..
Canım 12. Haftada %90 tahmin etti.16. Haftada kesinleşti. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inş

Kızlar hic mi eli ayağı kaşınan yok:( cildirtacak gibi..Allah im yardim etsin. Uyuz gibiyim.iğneyi hergun vurdurtmuyor Dr.gün aşırı. Vakitler çabucak geçsin artik..

sağ ol canım ilk hedefim 28.hafta Allahın izniyle.nst ye kaçıncı haftadan itibaren alıyorlar acaba?
geçen ay serviks ölçümü yapmıştı normal di boyu bakalım bir ay içinde ne olmuş? ben daha bir şey hazırlamadım
dediğim gibi 28.haftayla beraber hazırlarım yavaş yavaş. Ben ilçede oturuyorum ve buradaki hiçbir özel hastanede yeni doğan
yoğun bakımı yok 1 saat uzaklıkta var o da kafama takılıyor neyse her şey in hayırlısı diyelim

Bildigim 30.haftadan sonra nst yapiyorlar.ama suphelendikleri bir durum olursa ya da boyle ikiz gebelikse yapiyorlar.rahim boyunda iyiymis takilma rahat ol.insallahzamaninda alacagiz kucagimiza.

Back