• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

[QUOTE="umuts76, post: 3
bakalım benim dr ne diyecek bu cuma.
kaçıncı haftadan itibaren kullanılıyor ki bu ilaç[/QUOTE]
canim maalesef oyle bazi ilaclar uretimden kaldirilmiyor ama uzun sure de uretilmiyor. mesela duymussundur pregnly catlatma ignesi de oyle. ayrica herkese nidilat verilecek diye bir

Bende üç kilo almışım.oysaki hep karbonhidratlı yiyecekler tukettim.devamlıda yatıyorum.sen ölçtürdüğünde kaç günlüktün canım,masallah boyları iyi.ben en son 12+2 de 5.5cm idi.
TAM 12 haftalıktım canım ama ultrasonda 12+6 gözükmüşlerdi.

Arkadaşlar selamlar. Size bir sorum var. Normal yolla hamile kalanlar için adet gecikmesinin 2. günü, tedavi ile hamile kalanlar için de döllenmenin 16. günü kan değeriniz kaçtı? Benim 250 küsür çıktı. İkiz olabilir mi? :)

Tabiki canım eğer tek yumurta ise her şeyleri aynı olur. Ayrı embriyonun ikiye bölünmesi ile meydana geldiği için genetik olarak birbirlerinin aynısı olurlar.

benim 16. günü 6900 lü bişeydi.allahım hayırlısını versin canım..

• Beğen
Reactions: 9ay
Benim bebeklerim tek yumurta ikizi ve tek plesentadan beslendikleri için kilo farkından ziyade aralarında kan alısveri olursa birisi gelişemez digeride fazla kan aldıgı ıcın problemler olabilirmiş özellikle kalp ile ilgi sıkıntılar yasayabilirmis. Simdilik Allaha sukur bır sorun gozukmuyor, yarın daha rahat olan doktorumla kontrolum var. Bakalım o 26. haftaya kadar problem olursa olur olmazsa iyi demişti. sonradan olsa bile gelişimleri tamamlandıgı ıcın sadece kilo farkı fılan olur demişti. Tessekkur ederim moral verdigin için:)

Sagol canım:) Insallah hepimiz saglıkla kucagımıza alırız. Esime biraz getir gotur dısında cok bakmadım aslında kendi isleri bir sekilde halleti ama bana hiç yardımcı olamadı. Yemek, bulasık cay zaten yapıyordum devam ettim bakalım o ayaklanınca bana bakacak sozu var:)
Sizlerden böyle duyunca dun baktım biraz netten yenidogan kıyafetlerine. Burada yazılabiliyor mu bilmiyorum ama hangi alısveriş sitelerini öneriyorsunuz?
Esim bazen çok yorumluyor.Rabbim yardim etsin tüm anne bsbalsra.ilk 3 son 3 ay yapiyorum doğumdan sonra izne cikabilirim diyor:) benden beter ayrılmaz çocukların basindan..bakalim:)
Ben sitelerden bisey almadim canim.elimde penyeye bi dokunadim ve geze geze almak hoşuma gittiği için vakindim aldim hep

Iyi aksamlar arkadaslar.ikiz gebelik daha dogrusu ikiz bebek bakimi hakkinda kitap tavsiye eden olabilir mi acaba?
Remzi kitapevinden "Çoğullarla A'dan Z'ye Yaşam" adlı bir kitap var. İncele istersen. Bir de "Bebek Yapım Bakım Onarım" adlı bir blok var. Burada aynı zamanda doktor olan ve ikizleri olan Tomris adlı birinin yazılarını okudum. İkiz emzirmekle ilgili filan. Belki ilgini çeker.

Hosbulduk cnm sagolasin.
burdaki herkes Ikiz beklior dimi?
nasil hazirlaniorsunuz doguma..
korkuyirmusunuz
neler aliorsunuz bebiklere

bildiğim kadarıyla herkes ikiz bekliyor. ban daha pek alışveriş yapmadım. bir iki takım aldım o kadar. ama internetten araştırıyorum. pek dışarı çıkmıyorum ben. doğumun nasıl ollacağını bilmediğim için normal mi sezeryan mı ona da psikolojik olarak hazırlanamıyorum ama korku çok. bişey olursa korkusu. çünkü ikiz gebe olunca herkes etrafından duyduğu felaket senaryolarını anlatıyo sana. ve ister istemez her duyduğuna takılıyosun benim de başıma gelir mi diye. sen sen ol eşeği sağlam kazığa bağla kontrollerini yap ama doktorundan başkasına kulak asma. allahım sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah...

bildiğim kadarıyla herkes ikiz bekliyor. ban daha pek alışveriş yapmadım. bir iki takım aldım o kadar. ama internetten araştırıyorum. pek dışarı çıkmıyorum ben. doğumun nasıl ollacağını bilmediğim için normal mi sezeryan mı ona da psikolojik olarak hazırlanamıyorum ama korku çok. bişey olursa korkusu. çünkü ikiz gebe olunca herkes etrafından duyduğu felaket senaryolarını anlatıyo sana. ve ister istemez her duyduğuna takılıyosun benim de başıma gelir mi diye. sen sen ol eşeği sağlam kazığa bağla kontrollerini yap ama doktorundan başkasına kulak asma. allahım sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin inşallah...
Amin Allah sag salim kucaklarimiza almayi nasip etsin insallah..

magnezyum kullanan arkadaşlara bir sorum var,
bir yan etkisini göreünüz mü? hangi marka kullanıyorsunuz? kramplarınıza iyi geldi mi?

Saolasin cnm. Amin insallah.
siz Allaha tevekkul edip ona emanet edin.
cunku o El-emin'dir. O zaman arkaniza bakmayin.
ondan daha iyi kimse koruyamaz.

günaydınlar,
aranızda çalışanlar var mı?özellikle 30 hafta ve sonrası olanları soruyorum.
benim haftaya 30. hafta bitince izne çıkma hakkım başlıyor.ama iki üç hafta daha sabretsem mi diyorum.
doğum sonrasına daha çok izne ihtiyacım olacak.
bi yandan da zorlanmaya başladım gerçekten.işe gelip gitmek sabahın köründe otobüslerde zor gelmeye başladı.
çalışan çalışıyor gayet rahat demişti dr.ikiz hamilelerin çalışmaya devam etmesi çok da kolay değilmiş bence yaşayınca gördüm:((

magnezyum kullanan arkadaşlara bir sorum var,
bir yan etkisini göreünüz mü? hangi marka kullanıyorsunuz? kramplarınıza iyi geldi mi?
Magnorm kullaniyorum kramplarim a ii geldi düzen li icmiyorum. yan etki ne olabilir mesela gördüysem de anlamadım belki

günaydınlar,
aranızda çalışanlar var mı?özellikle 30 hafta ve sonrası olanları soruyorum.
benim haftaya 30. hafta bitince izne çıkma hakkım başlıyor.ama iki üç hafta daha sabretsem mi diyorum.
doğum sonrasına daha çok izne ihtiyacım olacak.
bi yandan da zorlanmaya başladım gerçekten.işe gelip gitmek sabahın köründe otobüslerde zor gelmeye başladı.
çalışan çalışıyor gayet rahat demişti dr.ikiz hamilelerin çalışmaya devam etmesi çok da kolay değilmiş bence yaşayınca gördüm:KK43:(
Kesinlikle izne ayril riske atmaatma.evde dinlen.hele ki otobüs fln ii bile dayanmış sin.

Magnorm kullaniyorum kramplarim a ii geldi düzen li icmiyorum. yan etki ne olabilir mesela gördüysem de anlamadım belki
yani bana ilaçlar hep çok dokunduğundan soruyorum da. bulantı, şişkinlik, kabızlık vs gibi yan etki var mı diye sormuştum...

öyle mi diyosun canım.
eşim de öyle diyor.
ama ne bileyim işte sonra da lazım olacak sabredeyim diyordum biraz daha.
sen evdesin sanırım.
30. hafta az değil, doktorum 27 den sonra ikizlerde sıkıntılar başlar demişti. Riske ne kadar gerek var, karar senin tabi. Ben doğum iznine kadar raporla idare ediyorum. 42 yaşındayım, bu da etkili oldu tabi erken izne çıkmamda.

Back