• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

bebeklerin gelişimine göre değişiyor o. eğer gelişimi iyiyse kilo problemi falan yoksa çok küveze konmuyor. direkt alıp gidebilenler bile oluyor bebeğini...
İki aylik olmasina ragmen karnim buyuk kiloluyumda catlak olmamasi icin krem mi almaliyim dr yazdirip

normal doğum imkanı tabi var canım ama birçok doktor o riski almak istemiyor. sonuçta ikiz gebelik riskli gebelik. bazı anneler çok ısrarcı oluyor normal doğum konusunda ama şunu unutmamak lazım bebeklerin hayatından önemli değil normalmiş sezeryanmış. bir de eski yıllarda hem normal doğum varmış sezeryan mı varmış diye örnek veriliyor şunu atlıyorlar ki eski yıllarda bebek ölümleri çok fazlaymış. ikiz veya çoğul gebeliklerin çoğunda bebeklerden biri veya diğerleri de kaybedilebiliyormuş. ben de eskiden normal doğurmak istiyorum derdim. ama hem ikiz olunca hem de zor bir hamilelik geçirince hiç öyle iddialarım kalmadı. yeter ki sağlıklı olsun bebeklerim. sezeryan daha iyi olacaksa öyle doğururum.
En istemedigim seydi.sezaryen sonrasinda gobek kaliyor.ama tabi herseye katlanicaz.ben simdiden alti aylik gosteriyorum

Bugun soru gunum heralde ama baskasina soramadigini kadin kadina daha rahat sorabiliyor.bikini bolgesine makineyle epilasyon yapmanin bebeklere zarari olurmu acaba

İki aylik olmasina ragmen karnim buyuk kiloluyumda catlak olmamasi icin krem mi almaliyim dr yazdirip
canım o kremleri falan devlet karşılamıyor. piyasada en iyi diye bilinenler mustela ve lierac. ben ikisinden de kullanıyorum başka yoğun nemlendiriciler ve çeşitli yağlar da kullanıyorum. ama mustela ve lierac bile kullansan çatlayabilirsin. ırsi ve kullanım sıklığın ve tabii ki aldığın kiloların çokluğu da önemli.
bence eğer para önemli değil alırım diyorsan bir mustela veya lieractan al. ayrıca da bio oile çok iyi diyorlar ondan alabilirsin.
bir de aktara git badem, susam, kakao ve kayısı yağlarını al. güzelce karıştır bunları. ondan sür. günde en az iki kere sür karnına, yanlarına, göğüslerine, kalçana ve üst bacağına. en çok çatlayan yerler buralar. evdeysen yağlardan bol bol sür. dışarıda oluyorsan ya da çalışıyorsan da mecbur daha az süreceksin bu mustela veya lieractan alıp sürebilirsin. önemli olan bölgeyi nemli tutman. nemi vücudun emdikçe tekrar nemlendirmen.

Bugun soru gunum heralde ama baskasina soramadigini kadin kadina daha rahat sorabiliyor.bikini bolgesine makineyle epilasyon yapmanin bebeklere zarari olurmu acaba
sanmam canım. ağda yapmayı ve yaptırmayı tavsiye etmiyorlar sadece vajinaya. bir de sıcak sir uygulama vücuduna leke kalma riski çok fazla. epilatörden bir şey olmaz acısına katlanıyorsan en zararsızı o belki de.

En istemedigim seydi.sezaryen sonrasinda gobek kaliyor.ama tabi herseye katlanicaz.ben simdiden alti aylik gosteriyorum
öyle düşünme benim birçok arkadaşım sezeryanla doğurdu. ve yine birçoğunda göbek kalmadı. hatta biri şimdi eski halinden daha zayıf. sadece bir tanesi hala iri o da hamilelikten başlayarak çok bıraktı kendini sonrasında da disiplinli bir şekilde dikkat etmedi kendine.
senin göbeğinin o kadar büyük olması neyden acaba? tüp bebek tedavisi mi gördün ondan ötürü ilk birkaç hafta anormal bir şişlik oluyor. ama sonra o iniyor. eğer o değilse yediklerine çok dikkat et. hamilelik diyetine gir. zayıflamak için değil ama sana ve bebeklere yarayacak şeyler ye. bu dönemde ne kadar az kilo alırsan (ki son aylarda zaten fazla engel olamıyorsun kilolara) sonrasında vermen de o kadar rahat olur.

öyle düşünme benim birçok arkadaşım sezeryanla doğurdu. ve yine birçoğunda göbek kalmadı. hatta biri şimdi eski halinden daha zayıf. sadece bir tanesi hala iri o da hamilelikten başlayarak çok bıraktı kendini sonrasında da disiplinli bir şekilde dikkat etmedi kendine.
senin göbeğinin o kadar büyük olması neyden acaba? tüp bebek tedavisi mi gördün ondan ötürü ilk birkaç hafta anormal bir şişlik oluyor. ama sonra o iniyor. eğer o değilse yediklerine çok dikkat et. hamilelik diyetine gir. zayıflamak için değil ama sana ve bebeklere yarayacak şeyler ye. bu dönemde ne kadar az kilo alırsan (ki son aylarda zaten fazla engel olamıyorsun kilolara) sonrasında vermen de o kadar rahat olur.
Benimki tup bebele oldu ilaclardan dolayi 7 -8 kilo aldim zaten topluydum tam kilolu oldum.hazimsizlik ve kabizlikta var iyice sisiyorum

canım o kremleri falan devlet karşılamıyor. piyasada en iyi diye bilinenler mustela ve lierac. ben ikisinden de kullanıyorum başka yoğun nemlendiriciler ve çeşitli yağlar da kullanıyorum. ama mustela ve lierac bile kullansan çatlayabilirsin. ırsi ve kullanım sıklığın ve tabii ki aldığın kiloların çokluğu da önemli.
bence eğer para önemli değil alırım diyorsan bir mustela veya lieractan al. ayrıca da bio oile çok iyi diyorlar ondan alabilirsin.
bir de aktara git badem, susam, kakao ve kayısı yağlarını al. güzelce karıştır bunları. ondan sür. günde en az iki kere sür karnına, yanlarına, göğüslerine, kalçana ve üst bacağına. en çok çatlayan yerler buralar. evdeysen yağlardan bol bol sür. dışarıda oluyorsan ya da çalışıyorsan da mecbur daha az süreceksin bu mustela veya lieractan alıp sürebilirsin. önemli olan bölgeyi nemli tutman. nemi vücudun emdikçe tekrar nemlendirmen.
Bu yaglar sivilce veya killanma yaparmi cunku vucut tipim ikisinede musait.

Benimki tup bebele oldu ilaclardan dolayi 7 -8 kilo aldim zaten topluydum tam kilolu oldum.hazimsizlik ve kabizlikta var iyice sisiyorum
anladım canım o göbek ilaçların etkisidir. sebze ve sulu gıdalarla beslen bol bol. bir de demir hapı başladılarsa o da baya şişkinlik ve kabızlık yapıyor. zaten bir haftaya falan muhtemelen bulantıların başlar. 12-13. haftaya kadar sürer...

Bu yaglar sivilce veya killanma yaparmi cunku vucut tipim ikisinede musait.
yüzüne sürmüyorsun ki canım karnına falan. daha hiç sivilce yapanı duymadım. kıllanma da pek duymadım ama hamilelikte veya hormon ilaçlarından bazılarında hafif kıllanma problemi oluyor tabi. de yağlarla ilgisi yok...

%100 badem yağı ONEVA diye bir marka linki paylaşamadım sen bakarsın canım:KK66: evet biz tedbiri alalımda çatlamaya önlemesede gerilmeyi önler haftalar ilerleyince karnın büyürken bazen acıyor nemlendirince acıda çok azalıyor:KK66:
Canim merhaba ufacik bisru sorcam30 +0 da izin basliyo demissin ya yani 8 hafta oncemi ayiriyolar iznee..merak ettim de..

Arkadaslar dualarinizi bekliyorum bu sabah yuksek tansiyondan dolayi sezeryana alinacam 18 subatti tarihim ama doktor artik vucudun kaldirmiyor tansiyonun cok yuksek dedi ve bugun verecekler bebislerimi kucagima insaAllah lutfen benden ve miniklerimden dualarinizi eksik etmeyin baskasinin duasi daha makbuldur Rabbimin katinda
InsaAllah guzel haberler vermeyi nasip eder Rabbim
Canım Allah yardımcın olsun, bebeklerini sağsalim kucağına al inşallah. Güzel haberlerini bekliyoruz...

Ben de ilk hamileliğimde göbeğimi sürekli nemli ve yağlı tuttum ustelikte 36 kilo aldım ama karnımda hiç çatlak yok
Fakat bacaklarımın üst kısmına yanlara popoya göğüse sürmedim.
Oraların catladigini ancak kilolar gidince farkettim gerginlikten anlamamıştım.
Sonrasında kullanmadigim çatlak kremi kalmadı ama oluşmuş çatlağı geçirecek hiç bir krem yok ancak estetikle o deri kesilip çekilip toplanabiliyormus.

Birde dikkat edilmesi gereken birsey var vücudunuzun derinizin yağa mı neme mı ihtiyacı var.bu cok önemli ...
Cilt tipinize göre surun cildinizin neme ihtiyacı varsa istediginiz kadar yağ surun cilt kusar ve kaşıntı gibi reaksiyonlar gösterir. Pul pul oluyorsa muhtemelen neme ihtiyacı vardır nemlendirici body lotion kullanmak lazım.

Birde yağların kıl köklerini beslemesi kaçınılmaz bisey yağ kullanınca mutlaka olacaktır ..Ama yağa ihtiyac varsa kullanıcaz yapacak bisey yok. Ama argan hindistan cevizi gibi yogun yağlar olmamalı ..
Canım 36 kiloyu hemen verebildin mi peki...

Ben ozele gidiyorum. Ilk dogumum normaldi. En son gittigimde bebislerin birinin kafasi yukaridaydi. Donmezse sezeryan olacak mecburen dedi. Donerse normal dogum yaptiracak gibi. Bilmiyorum, gun yaklastikca korkularim artiyor sanirim.
Canım ikizlerde 33 den sonra bebekler dönebiliyor mu, hani yerleri çok dar ya o yüzden merak ediyorum.

Canim merhaba ufacik bisru sorcam30 +0 da izin basliyo demissin ya yani 8 hafta oncemi ayiriyolar iznee..merak ettim de..
Canım ikiz gebelikte 10 hafta önce izne ayrılıyoruz, yani 30. hafta bittiği zaman. Tekil gebelikte ise 8 hafta önce izne ayrılıyorsun, yani 32. hafta bittiği zaman...

canım senin cinsiyetler belli değil mi hala??
yok canim ogrenemedik gecen sefer gormemisti birdahaki randevum 25 subat ama o gun ultrason gunu degil bakmazsa 3 marttaki detayli ultrasonda ogrenicez :)
canim senin bebekler tup bebeklemi olmustu kendiligindenmi?

Son düzenleme:
İyi aksamlar herkese ikiz gebeliklerde daima sezaryen mi oluyor normal dogum yapma imkanimiz yokmu acaba.
bebekler donduyse sartlar uyygunsa yapilabiliyor tabi...ama sana tavsiyem sakin sancili normal dogum yapma mutlaka epidural anestezi yaptir yoksa sancidan ikinamazsin...gecen bir video izledimonu burda paylassam topikte herkes sezeryan icin ozel doktor aramaya baslar :) cunku anestezisiz yapti kadin korkunctu...ben oglumda cok sanci cektim ama son anda acilen sezeryana alindim acilma cok yavas oluyorfu onu bekleyelim derken bebegin kalp atislari yavasladi...ama alinmadan once epidural yapilmisti keske normal olsaydi dedim hic aci cekmeden doguracaktim,kismet degilmis...
eger donerlerse yine epidural normal dogum istiyor doktorum bende oyle....

Back