• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Ben de ilk hamileliğimde göbeğimi sürekli nemli ve yağlı tuttum ustelikte 36 kilo aldım ama karnımda hiç çatlak yok
Fakat bacaklarımın üst kısmına yanlara popoya göğüse sürmedim.
Oraların catladigini ancak kilolar gidince farkettim gerginlikten anlamamıştım.
Sonrasında kullanmadigim çatlak kremi kalmadı ama oluşmuş çatlağı geçirecek hiç bir krem yok ancak estetikle o deri kesilip çekilip toplanabiliyormus.

Birde dikkat edilmesi gereken birsey var vücudunuzun derinizin yağa mı neme mı ihtiyacı var.bu cok önemli ...
Cilt tipinize göre surun cildinizin neme ihtiyacı varsa istediginiz kadar yağ surun cilt kusar ve kaşıntı gibi reaksiyonlar gösterir. Pul pul oluyorsa muhtemelen neme ihtiyacı vardır nemlendirici body lotion kullanmak lazım.

Birde yağların kıl köklerini beslemesi kaçınılmaz bisey yağ kullanınca mutlaka olacaktır ..Ama yağa ihtiyac varsa kullanıcaz yapacak bisey yok. Ama argan hindistan cevizi gibi yogun yağlar olmamalı ..
çok güzel anlatmışsın canım. işte onu bilip ona göre ürün kullanmak da çok önemli. mesela benim bu yağlar bende kaşıntı yapmaya başladı. iyice hassasiyet oluştu. ara vermek durumunda kaldım.
senin kullandığın belirli bir şey var mı?

İnşallah görürüz ,
ama ben çok korkuyorum henüz birşey de yapamadım hazırlık falan çalışınca ev iş yoruucu oluyo sizin alışveriş hazırlık vs bittimi
Biz bu hafta yaptık ufak tefek şeyler kaldı işte alınacak lar var.Daha geçe bırakmak istemedim çok agirlas madAn.

Ben de bugun

Ben de bugun ayrıldım 30+0 oldum. Şu an 31.haftanin icindeyim.30 mu bitti 29 mu kafam karıştı. Ama 30+0 olacaksın. Son adete gore hesaplandı bbenim.

canım benimde çok kafam karışmılştı ilk başta kendimce çözdüğümü düşünüyorum:KK66: hamilelikte 6 günde bir yeni haftamız başlıyor 29.hafta bitip 30+0 olduğumuzda .ikizler için doğum izni başlıyor 30+1 olduğunda 31.haftayı tüketmeye başlıyoruz 1 hafta önden gidiyor gibi oluyor ama biz hala 30,haftadayız
Kizlar ikiniz adina cok sevindim cok guzeldir evfe olmak benfe heycsnla 30u bekliyorum ama son adete gore hesaplanmasina uzuldum ya bana 4gun kaybettiriyor buda fazladan 1 hafta calismak oluyor.birde herkes 29+ oldugun zaman 30 olarak hesapla kendini diyordu.gitti yani benim iki hafta ;(

Kizlar ikiniz adina cok sevindim cok guzeldir evfe olmak benfe heycsnla 30u bekliyorum ama son adete gore hesaplanmasina uzuldum ya bana 4gun kaybettiriyor buda fazladan 1 hafta calismak oluyor.birde herkes 29+ oldugun zaman 30 olarak hesapla kendini diyordu.gitti yani benim iki hafta ;(
canım:KK3: benim hamileliğim çok sıkıntılarla geçiyor iş başı hiç yapmadın evdeyim sürekli yatıyorum:KK57: 29+ lı günlerde 30.haftaya yaklaşıyorsun hastanedeki raporlama bölümü 30+0 da alabilirsiniz demişti:KK66: seninde az kalmış biraz daha sabır:KK68::KK68::KK68:

çok güzel anlatmışsın canım. işte onu bilip ona göre ürün kullanmak da çok önemli. mesela benim bu yağlar bende kaşıntı yapmaya başladı. iyice hassasiyet oluştu. ara vermek durumunda kaldım.
senin kullandığın belirli bir şey var mı?

Ben Excipial lipo ve Excipial hydra aldım eczaneden
Benim sacım cildim cok cok kuru..
Hergün sabah aksam hydra sürüyorum bu nem iceren banyo sonrası da lipo yağ içereni suruyorum
Biri 10 tl digeri 5 tlcok cok güzel.

Kizlar bugun birsey ogrendim keyfim kacti.devlette dogum yapacak olanlar artik bebek normal geliyorsa sezeryani kabul etmiyormus.denetliyormus artik.ikizlerde bile.olayin bu kismi gicik zaten.hem ikiz hem normal dogum cok korkutucu.zaten hala doktora karar verememistim.tip fakultesinde bir prof.a gidecektim simdi de bu cikti.ozellerde yokmus boyle birsey.parayi biz verdigimiz icin sezeryan yaptirabiliyormusuz.bende ozeldeki doktorlara daha emin olamadim.ne yapacagim bilmiyorum.sizler nasil sectiniz doktor perinatolog mu dokyorlariniz.mersinde cok perinatolog yok.bildigim ve gittigim bir tane vardi oda ist.a tasiniyor:( ne sans...

Ben ozele gidiyorum. Ilk dogumum normaldi. En son gittigimde bebislerin birinin kafasi yukaridaydi. Donmezse sezeryan olacak mecburen dedi. Donerse normal dogum yaptiracak gibi. Bilmiyorum, gun yaklastikca korkularim artiyor sanirim.

Canım zaten karnındayken yapıları ile ilgıl fıkrın oluyor, benım bebegımın bırı ıkı uc hafta sonra dollenmıştı bırı kırk haftalık bırı 37 haaftalık dogdu, bırı kıloluydu bırı zayıf, daha karnımdayken gerıden gelen ogluma ugur koyacam demıştım ugurum olacak demıştım,zaten altta olunca ilk o geldı
Normal dogummu yaptiniz ?? Sezeryanmi

İyi aksamlar herkese ikiz gebeliklerde daima sezaryen mi oluyor normal dogum yapma imkanimiz yokmu acaba.

İkiz oldugu icin 40 haftayi doldurabiliyormuyuz acaba yoksa erken mi aliniyor

Kizlar bugun birsey ogrendim keyfim kacti.devlette dogum yapacak olanlar artik bebek normal geliyorsa sezeryani kabul etmiyormus.denetliyormus artik.ikizlerde bile.olayin bu kismi gicik zaten.hem ikiz hem normal dogum cok korkutucu.zaten hala doktora karar verememistim.tip fakultesinde bir prof.a gidecektim simdi de bu cikti.ozellerde yokmus boyle birsey.parayi biz verdigimiz icin sezeryan yaptirabiliyormusuz.bende ozeldeki doktorlara daha emin olamadim.ne yapacagim bilmiyorum.sizler nasil sectiniz doktor perinatolog mu dokyorlariniz.mersinde cok perinatolog yok.bildigim ve gittigim bir tane vardi oda ist.a tasiniyor:( ne sans...
bu heryerde boyledir diye dusunuyorum.bebek dogum kanalina girdiyse seni sezeyana sokmazlar.ama ikizlerde soyle bir durum var biro normal.geliyorken digerini sezeryanla.almak zorunda oladabiliyorlar en guzeli bekleyip olaylari akosona birakma dogum anina kadar hicbkrsey net olmuyor.benide acikcasi sezeryan korkutuyor ciddi ve riskli bir ameliyat gibi geliyor bana bebeklrr icin en iyisi neyse o olsun

Ben ozele gidiyorum. Ilk dogumum normaldi. En son gittigimde bebislerin birinin kafasi yukaridaydi. Donmezse sezeryan olacak mecburen dedi. Donerse normal dogum yaptiracak gibi. Bilmiyorum, gun yaklastikca korkularim artiyor sanirim.
Canim.insallah en guzel.en saglikli sekilde gelir.normal dogum.yaparsan idolum olacaksin :) gunu gelinceye kadar belli.olma bunlar ama benim gonlumde hayalimde riski olmayacaksa normal dogum var hem normal hem.bir cirpida bitecek hayalleri (utopyada olabilir ;)

Genelde erken aliniyorlar ya da bebekler erken geliyor 40hafta tekizlerde bile artik nadir gorunuyor.ikiz annelerin en buyuk duasi 36-37yi saglikla gormek oluyor:KK66:
Sasidim yani neredeyse 8 aylik doguyorlar peki bebekler kuveze mi konulur

Ben Excipial lipo ve Excipial hydra aldım eczaneden
Benim sacım cildim cok cok kuru..
Hergün sabah aksam hydra sürüyorum bu nem iceren banyo sonrası da lipo yağ içereni suruyorum
Biri 10 tl digeri 5 tlcok cok güzel.
yalnız onlar da çok hafif gelebilir. 30. haftalar civarı ne yapsan yetmiyorya sık sık sür bari canım. onları genelde sivilce tedavisinde veriyor doktorlar. tedavi esnasında hiç yağsız nemlendirici için çok hafif biliyorum özellikle hydrosu. ama o kadar da yetmez gibi. benim cildim de çok kuru ama aynı zamanda çok hassas. o yüzden sürekli bir ürünü kullanmıyorum dönüşümlü olarak sürüyorum.

Kizlar bugun birsey ogrendim keyfim kacti.devlette dogum yapacak olanlar artik bebek normal geliyorsa sezeryani kabul etmiyormus.denetliyormus artik.ikizlerde bile.olayin bu kismi gicik zaten.hem ikiz hem normal dogum cok korkutucu.zaten hala doktora karar verememistim.tip fakultesinde bir prof.a gidecektim simdi de bu cikti.ozellerde yokmus boyle birsey.parayi biz verdigimiz icin sezeryan yaptirabiliyormusuz.bende ozeldeki doktorlara daha emin olamadim.ne yapacagim bilmiyorum.sizler nasil sectiniz doktor perinatolog mu dokyorlariniz.mersinde cok perinatolog yok.bildigim ve gittigim bir tane vardi oda ist.a tasiniyor:KK43: ne sans...
evet canım devlet artık her şeye karışmaya başladığı için ona da müdahele ediyor. ama son haftalarda belli olur bebeklerin pozisyonu. belli bir yerden sonra çok değişiklik yapamıyorlarya. az çok anlaşılır yani düz mü ters mi gelecekleri. ama bence yine de özelden de bir alternatifin olsun.

İyi aksamlar herkese ikiz gebeliklerde daima sezaryen mi oluyor normal dogum yapma imkanimiz yokmu acaba.
normal doğum imkanı tabi var canım ama birçok doktor o riski almak istemiyor. sonuçta ikiz gebelik riskli gebelik. bazı anneler çok ısrarcı oluyor normal doğum konusunda ama şunu unutmamak lazım bebeklerin hayatından önemli değil normalmiş sezeryanmış. bir de eski yıllarda hem normal doğum varmış sezeryan mı varmış diye örnek veriliyor şunu atlıyorlar ki eski yıllarda bebek ölümleri çok fazlaymış. ikiz veya çoğul gebeliklerin çoğunda bebeklerden biri veya diğerleri de kaybedilebiliyormuş. ben de eskiden normal doğurmak istiyorum derdim. ama hem ikiz olunca hem de zor bir hamilelik geçirince hiç öyle iddialarım kalmadı. yeter ki sağlıklı olsun bebeklerim. sezeryan daha iyi olacaksa öyle doğururum.

Back