• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

valla korktum birden öyle rahim boyu kısalması diye birkaç şey okudum.Insan endişeleniyor.4 hafta sonra ayrıntılı
ultrason var orda sorarım olmazsa bende
Bu asamayi ben yeni atlattım her seferinde dr sormayı unutuyordum 20.hafra kontrolünde söyledim bakiyormusunuz diye ben söyledikten sonra baktiki 1.5 kalmis acil serklaj yapildi simdi yatiyorum demem oki dr lara guvenmeyin tedbiri elden bırakmayın en iyi zamanlama 14 18 hafta arasiymis gec atilan dikistede tehlikeler oluyor:(

Bu asamayi ben yeni atlattım her seferinde dr sormayı unutuyordum 20.hafra kontrolünde söyledim bakiyormusunuz diye ben söyledikten sonra baktiki 1.5 kalmis acil serklaj yapildi simdi yatiyorum demem oki dr lara guvenmeyin tedbiri elden bırakmayın en iyi zamanlama 14 18 hafta arasiymis gec atilan dikistede tehlikeler oluyor:KK43:
neden bakmaz bu doktorlar anlamıyorum ikiz gebelik riskli gebelik daha iyi kontrol gerektiriyor.
şimdi nasılsın iyimisin dikişten sonra?
ben daha pazartesi gitmiştim doktora birdaha ki kontrol 20.haftada mutlaka soracağım bende

kızlar ciğer geliştirici iğne yaptıran var mı? ya da yaptırmayı düşünen.. en uygun hafta hangisi acaba. sona yaklaştıkça panik oluyorum. ilk 5 ayı çok rahat geçirdim ama şimdi her şeyi araştırmaya başladım iyi mi kötü mü bilmiyorum

kızlar ciğer geliştirici iğne yaptıran var mı? ya da yaptırmayı düşünen.. en uygun hafta hangisi acaba. sona yaklaştıkça panik oluyorum. ilk 5 ayı çok rahat geçirdim ama şimdi her şeyi araştırmaya başladım iyi mi kötü mü bilmiyorum
Canım benim doktorum 28. Hafta gibi yapacağız dedi.

Kizlar haftanizi neye gore hesapliyorsuuz son adet tarihine gore mi ultrasondaki haftaya gore mi bende 3 farkli hafta varda :)

Bende de oyleydi.hatta bir ara doktor transfer gununu dikkate aliyordu.sonra baktim ultrasonla adet gunum parelel gidiyor ben de onu sayiyorum artik.

Doktorum iki kez yaptırdı. 28. haftam da ve 30. haftam da olmak üzere. Maksimum önlem alacağız dedi. Gerekirse 32 ve 34 te de yapabiliriz dedi.

Çok tatlılar:))

Tsk ederim

günaydınnnn
bu arada canım belki yazmışsındır bir yerde ben kaçırmış olabilirim şimdi sen doğum yapacaksınya ondan soruyorum. kaç kilo ile başladın toplam kaç aldın? karnında çatlak oldu mu? ne sürdün? bir de ne durumdasın şu anda kalkman oturman uyuman falan nasıl? günlük işleri de yapamıyorsundur muhtemelen ama doğum öncesi bir son durumunu öğrenmek istedim :)))

19 kilo aldım canım çatlak oldu malesef 32.haftaya kadar bişe yoktu sonra çatladi :KK43: ben zeytinyagi kullandim arada bebe yagi surdum surekli yaglamaya calistim ama yinede oldu uyumak donmek oturmak kalkmak hepsi o kadar zor ki hele o yatakta donmeye calismak cok zor oluyor sadece yemek yapiyorum onda bile yoruluyorum sagolsunlar annem ve ablam herseyi onlar yapiyorlar ayyyyy bu gunde gecti cok heycanliyim

Benim Dr eğer erken doğum riski yoksa yapmaya gerek yok dedi yapmadı

Tsk ederim

19 kilo aldım canım çatlak oldu malesef 32.haftaya kadar bişe yoktu sonra çatladi :KK43: ben zeytinyagi kullandim arada bebe yagi surdum surekli yaglamaya calistim ama yinede oldu uyumak donmek oturmak kalkmak hepsi o kadar zor ki hele o yatakta donmeye calismak cok zor oluyor sadece yemek yapiyorum onda bile yoruluyorum sagolsunlar annem ve ablam herseyi onlar yapiyorlar ayyyyy bu gunde gecti cok heycanliyim
Anladım canım çatlak olayı genetik herhalde ya bazen ne yapsan oluyor. İnşallah kilolar hep gider bebeklerle birlikte ve sonrasında. Yemek yapabilmen bile çok iyi bence ben yapamıyorum mesela çok yoruluyorum. Ufak tefek şeyler yapabiliyorum. Allah yardımcın olsun Aklım sende valla :))

canım eğer riskli ve erken doğum katogorisinde değilsen akciğer geliştiriciyi yapmıyorlar:KK57: iğnenin yan etkilerinde doğumu tetikler yazıyor birde gebelik şekerin varsa şeker tavan yapıyor bana erken doğum riskinden dolayı bana 28.haftada yapıldı ama o gün nst e sancı çıktığı için yapıldı 26.haftada şeker yüklemesinde şeker çıktı insilüne başladım ciğer geliştirici iğneyi yaptırırken doktorum uyarmadı şekerin yükselir diye benim açlık ayrı telden çaldı tokluk ayrı kendi imkanlarımla öğrendim ki kortizon etkisiyle yükselmiş endokrin dr.u 2.insilün iğnesine başladı ancak 1 hafta sonra normale döndü o yüzden gerek yoksa yaptırma derim ben her hafta dr.a gidiyorum duruma göre tekrar yapılma ihtimali var ama bu sefer insilün dozunu ayarladık iğne vurulursam dozu yükselteceğim
birde 26.haftaya kadar 4 kg almıştım şimdi diyetten dolayı 3 kg verdim benim hedefim 34.haftaya gelebilmek inşaALLAH 38.haftayıda görmek hepimize nasip olur:KK68::KK68::KK68::KK68:

neden bakmaz bu doktorlar anlamıyorum ikiz gebelik riskli gebelik daha iyi kontrol gerektiriyor.
şimdi nasılsın iyimisin dikişten sonra?
ben daha pazartesi gitmiştim doktora birdaha ki kontrol 20.haftada mutlaka soracağım bende
Dikisin bi agrisi sancısı yok ama yasadigi stres yetiyor insana surekli yatiyorum dua edin bana olurmu:(

Kızlar göğüslerim çok kaşınıyor, aşırı bir gerginlik de yok ama sizce neden olabilir? Kaşıntı azaltıcı bildiğiniz şeyler var mı? Ya da sürülen o yağlardan falan kaşıntıyı geçiren var mı

Arkadaslar dualarinizi bekliyorum bu sabah yuksek tansiyondan dolayi sezeryana alinacam 18 subatti tarihim ama doktor artik vucudun kaldirmiyor tansiyonun cok yuksek dedi ve bugun verecekler bebislerimi kucagima insaAllah lutfen benden ve miniklerimden dualarinizi eksik etmeyin baskasinin duasi daha makbuldur Rabbimin katinda
InsaAllah guzel haberler vermeyi nasip eder Rabbim

Arkadaslar dualarinizi bekliyorum bu sabah yuksek tansiyondan dolayi sezeryana alinacam 18 subatti tarihim ama doktor artik vucudun kaldirmiyor tansiyonun cok yuksek dedi ve bugun verecekler bebislerimi kucagima insaAllah lutfen benden ve miniklerimden dualarinizi eksik etmeyin baskasinin duasi daha makbuldur Rabbimin katinda
InsaAllah guzel haberler vermeyi nasip eder Rabbim

Duaları m bebislerinle ve seninle canımiinş. Hayirlisi ile alırsın bebislerini kucağına allahım kolay getirsin inş. Güzel haberlerini bekliyoruz

Anladım canım çatlak olayı genetik herhalde ya bazen ne yapsan oluyor. İnşallah kilolar hep gider bebeklerle birlikte ve sonrasında. Yemek yapabilmen bile çok iyi bence ben yapamıyorum mesela çok yoruluyorum. Ufak tefek şeyler yapabiliyorum. Allah yardımcın olsun Aklım sende valla :))

Heyecandan uyuyamiyorum aslında çok sakin bir insanım ama noldu bana anlamıyorum
Bence de genetik çatlak olayı ama ne yapalımyavruslara değer
bende kolay bişeler yapıyorum yemek olarak ayakta duramıyorum
desteğin içintsk eederim gerçekten burda yazışmak çok iyi geliyor
tüm arkadaslara tsk ederim

Dikisin bi agrisi sancısı yok ama yasadigi stres yetiyor insana surekli yatiyorum dua edin bana olurmu:KK43:
canım merhaba:KK3: bende 14.haftada serklaj oldum o günden beri heyet raporluyum yatıyorum doktorum kesinlikle hastane dışında bir yere gitmeyeceksin dedi evin içinde küçük gezintiler yapıyorum bana serklaj yapılmasının nedeni 13+1 de başlayıp 21+2 ye kadar devam eden aşırı kanama ben o kanamayla bu günlere geldim:KK68: kan dolaşımını sağlayıp bol bol dinlenirsen ALLAHın izniyle sorun yaşamazsın inşaALLAH:KK68: bende ilk başlarda yanma çok oldu sonra geçti herşey olacağına varıyor dua edip beklemekten başka elimizden bişey gelmiyor:KK43: bu günlerde geçecek 2.heyet raporumu almaya gittiğimde 30.haftayı hesaplayıp rapor vermişlerdi 12 haftalık rapordu sanırım kız raporu yazdığında içimden dedim ki ben 30,haftayı göremem bugün 30+0 olduk ve yasal doğum iznine ayrıldım:KK68: bebeklerin rızkı varsa dünyaya gelecek korkma canım:KK68::KK68::KK68:

Kızlar göğüslerim çok kaşınıyor, aşırı bir gerginlik de yok ama sizce neden olabilir? Kaşıntı azaltıcı bildiğiniz şeyler var mı? Ya da sürülen o yağlardan falan kaşıntıyı geçiren var mı
bu kaşıntılar dönem dönem bendede oluyor:KK66: ama çabuk geçiyor gögüs ucuna çok müdahale etmeyin diyorlar beyne doğum sinyali gönderiyormuş o yüzden ben birşey sürmedim eğer planlı doğum yapmak nasip olursa doğuma bir hafta kala göğüs ucu kremi sürmeyi planlıyorum:KK68: inşaALLAH seninde çabuk geçer:KK68::KK68:

Back