• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Gecmiş olsun emelcim.
Bi anda su olup akıp gitsin agrilarimiz ki bebeklerimzle rahat rahat ilgilenebilelim Benm bi hafta oldu, daha bi kere bile bebegin altni kendim değişemedim dikiş sızısından Ablam yapti herşeyi eşimle beraber, üzülüyorum tabii :KK43:
Evet bende oyle ilk zamanlar ilgilenememistim bebekle hic seni cok iyi anliyorum ama sen cok sanslisin sutun hemen geldi benim 15 gun sutum yoktu hep mama verdik . Suan hamile kalmadan onceki halimdeyim hic bisi yok sanki hic dogum yapmamisim bu cok guzel bisi sende boyle hissediceksin yakinda :)

bnm 10 gun oldu hala gecmedi gogus uclarim. Ins gecer artik cok zor oluyor emzirmek:KK43:
Senin uzun sürmüş canım. Benim 3-4 günde geçti. Gerçi yine arada yara oluyor ama tekrar geçiyor.

Bnm de oyle oldu. Kac gundur yoktu gelmiyordu artik. Bugun trkrar basladi ve cok cok geliyor
Senin doğumun normal mi sezaryen mi? Hangi gün doğum yaptın?

Selam kızlar nasılsınız çok giremiyorum ve bunalımdayım bugün kadın doğumcuma gittim psikolojik destek almamı önerdi fakat bilemiyorum direk ilaç vercekler uyur kalır bebeğimi duymam diye korkuyorum eşime dahi demedim dr dediklerini malum 13 günlük olduk bebeğim gazlı alıştım artık zor gelmiyor kız on yaşında sınav haftasında evde iş bitmiyor çamaşır ütü sil süpür bunları geçtim kv bende kalıyor fakat bir işİn ucundan tutmuyor yemek herşey bende bütüngün kukuma kuşu gibi oturuyor saçma sapan evlilik programları seyrediyor girip yemek yapıyım demek yok evi süpüriyim bir bulaşık toparlıyor o oda üstten üstten çok bunaldım bide üstüne görümce geliyor kendi bir saat oturup kızını bizde bırakıyor dört yaşında heryer savaş alanına dönüyor bıktım artık hayatımdan eşimle zor sabrediyoruz bişey diyemiyoruz kırgınlık olmasın diye birgün uyudum kaldım yemek yok ben yapmazsam kahvaltı var hepte kahvaltı olmazki eşim idare et nereye kadar sütüm gitçek diye korkuyorum kızı ihmal etmek istemiyorum ağlama krizlerine giriyorum bahçeye çıkıp ağlayıp ağlayıp duruyorum kv görümcenin kızını götürdüğünde koltukları sildim benim yaramaz oğlum şimdiden altı alınırken çiş yaptı heryeri kv geldi şey sabah halıyı çıkartıp havalandırmak lazım ulan kim kaldırcak ben sezeryanlıyım ama sanki o doğum yaptı lohusa o çok sinirlerim bozuk lafa gelince herşeyi biliyor kendimi zor tutuyorum korkarım dayanamayıp patlıcam eşimde belki yarı kırkından sonra gider diye teselli ediyor başbaşa kalamıyoruz ben bebeğimle salonda yatıyorum eşim kızımla kv kızın odasında bu akşam gittim yatak odama eşimle biraz dertleşmek için bizimki ayaklandı dolanıp duruyo durmadan gelip bişeyler soruyo çok bunaldım çok ve sigara içmeye başladım teselliyi onda buluyorum ne yapıcam bilemiyorum
Canım gereksiz insanlar yüzünden hem kendini hem bebeğini uzme emzirirken sigara icersen bebek içmiş gibi oluyormuş sen birdefa lohusa olacaksın ama o insanlar 2 gun sonra yine seni üzecek bu günlerin tadını çıkar. Malesef çoğu kv ayni ben lohusayim ama evde misafirlerle bir oturur ayagina cayini ben götürdüm. Birgun bile aksam sunu yiyin diye ne pisirdi ne evinden getirdi. Biz lohusa degiliz asıl lohusa onlar kıskanıyorlar ondan dolayi. Kırgınlık olacak diye sen susarsan daha tepene binerler. Gorumcenrde kv de söyle yuzlerine isimi ben yapiyorum sizin yaptiginiz bisey yok gidebilirsiniz de ya da esin söylesin insana en mutlu günlerini zehit ediyorlar kimsenin buna hakkı yok

Z
saol cnm ucunu tutup gogus ustune tutuyorum sicak su

Dr u aradim bugun enfeksiyon icin ilac verdi. Enfeksiyon kapmis gogsum ama emzirmeye devam edebilirsin dedi
bnm 10 gun oldu hala gecmedi gogus uclarim. Ins gecer artik cok zor oluyor emzirmek:KK43:

cok dolu olunca alamiyor bebekler pompayla surekli bosaltmayi dene

Bnm de oyle oldu. Kac gundur yoktu gelmiyordu artik. Bugun trkrar basladi ve cok cok geliyor
bzmki de 10:30- 2:30 aradı mızmız hep. Emziriyorum tam yatırıcam kaka yapıyor ve uykusu acılıyor bu seferde
pompayı da deniyorum canım ama zor oluyor malesef

Badişin de cok gazi varsa ve huzursuzsa o da meme emip orada uyumak istiyorBen de zaten karni ağriyor die kıyamıyorum ona, gosumde uyutuyorum :)

Dikişlerim sızı yapti elifcim, o yuzden emzirmek dısında pek bişi yapamiyorum, ablam ve esim ilgileniyolar bebekle.

Senn yannda sana yardm eden kimse var mi?
ilk hastanedeyken arkadaslarım kaldı canım sırayla dogumdan sonra bı kac gun yıne arkadaslarım geldı suan eşim ızınde ayın 8 ıne kadar ona kakaladım cocugu :D cok sukur toparladım ben kendı işimi kendım halledebılıyorum artık egılıp kalkarken sıkıntım var sadece nefret ettım sezeryandan normal dogumun gozunu sevım

Ay onlar ne demek.anlamadim esimj simdi eczaneye yolliycam alinan biseymi soyleyinde aldirayim ayy valla nebilim zor nefes aliyor tikali sanki emerkende zorlaniyi
Canım ben otri bebe kullanıyorum. Başlangıç seti olanı al. İçinde hem serum fizyolojik var hem de burnundan pisliği çekmek için aparat var. Sonra yedek uç ve serum fizyolojik yine alırsın. Internetten videoları var. Onları izle, baya pratik birşey. Kullananlar memnun. Bu aralar tv de reklamlarda da çıkıyor.

Geceleri mi o aralıklarla değişiyorsun
Uyanmiyor mu değişirken
Ben ilk çocuğumda uykudan çok çektim
Bunda da uyuyorken hiç dokunmayayim diyorum
Onda da ben uyandirmiyordum da
Zaten uyumayan bi bebekti
Uykusuzluktan yerlere yapışıyordum artık
Bu da uyku açısından fena sayılmaz

Ben 13 aralıkta normal doğum yaptım
Gece gündüz farketmiyor. Acıkınca ağlıyor, karnını doyurduktan sonra da altını değiştiriyorum. 2-3 saat, en geç 4 saat oluyor.
Bir de geceleri şöyle bir durum oluyor. Acıkınca emziriyorum, emerken uyuya kalıyor, gazını çıkarırken uyanıyor, altını değiştiriyorum, tekrar emmek istiyor ve başa dönüyoruz. :KK70:
Emzir, gaz çıkar, bez temizle. Bugün 04.00 de uyandık. 06.00 ya kadar mesai yaptık. :KK70:
Sabah da 08.00 de yine uyandık. ;)

Kizlar dualarniza ihtiyacim var lutfen dua edin bna hayrli dogumlr nasip eyler ins Rabbim hala sancim yok bi yandn yarin bitsn gitsin diyrm artk bi yandanda beklemk istyrm bugun kizim cok korkuttu bni sag tarafimi sisirdi cikolata yiyrm hareket etmiyr salliyrm karnimi yok delirdm sirf bu yuzdn beklmktn korkuyrm bisey oluck korkusuyla en sonunda yemek yedim oynamaya basladi
Canım dualarım seninle. Umarım kolay bir doğumun olur. Güzel haberlerini bekliyorum.

Kızlar bi kaç hafta önce doğum yaptım. Bi whatsapp grubu kurmak istiyorum ufak bi grup. Katılmak isteyen olursa ulaşabilir mi bana özelden. Aynı kuşak bebeklerimiz olunca çok şey paylaşabiliriz. Tavsiyeler tecrübeler falan. Bi kaç ay sonra ek besinler başlayacak özellikle sonrasında birbirimize güzel tavsiyeler verebiliriz.
Süper olur bence. :KK71:
Bu konu daha önce de konuşulmuştu. Sonuç ne oldu bilmiyorum.

benımde 27 gun oldu halen daha damla damlada olsa gelıyo bazen 1 gun duruyo ertesı gun yıne baslıyo
Benim doktorum 40 gün sürer dedi. Fakat 2 gündür yoğun bir kanamam olunca korktum. :( Aynen adet kanaması gibi oldu. Seninki damla damlaymış, bence normal.

Selam kızlar nasılsınız çok giremiyorum ve bunalımdayım bugün kadın doğumcuma gittim psikolojik destek almamı önerdi fakat bilemiyorum direk ilaç vercekler uyur kalır bebeğimi duymam diye korkuyorum eşime dahi demedim dr dediklerini malum 13 günlük olduk bebeğim gazlı alıştım artık zor gelmiyor kız on yaşında sınav haftasında evde iş bitmiyor çamaşır ütü sil süpür bunları geçtim kv bende kalıyor fakat bir işİn ucundan tutmuyor yemek herşey bende bütüngün kukuma kuşu gibi oturuyor saçma sapan evlilik programları seyrediyor girip yemek yapıyım demek yok evi süpüriyim bir bulaşık toparlıyor o oda üstten üstten çok bunaldım bide üstüne görümce geliyor kendi bir saat oturup kızını bizde bırakıyor dört yaşında heryer savaş alanına dönüyor bıktım artık hayatımdan eşimle zor sabrediyoruz bişey diyemiyoruz kırgınlık olmasın diye birgün uyudum kaldım yemek yok ben yapmazsam kahvaltı var hepte kahvaltı olmazki eşim idare et nereye kadar sütüm gitçek diye korkuyorum kızı ihmal etmek istemiyorum ağlama krizlerine giriyorum bahçeye çıkıp ağlayıp ağlayıp duruyorum kv görümcenin kızını götürdüğünde koltukları sildim benim yaramaz oğlum şimdiden altı alınırken çiş yaptı heryeri kv geldi şey sabah halıyı çıkartıp havalandırmak lazım ulan kim kaldırcak ben sezeryanlıyım ama sanki o doğum yaptı lohusa o çok sinirlerim bozuk lafa gelince herşeyi biliyor kendimi zor tutuyorum korkarım dayanamayıp patlıcam eşimde belki yarı kırkından sonra gider diye teselli ediyor başbaşa kalamıyoruz ben bebeğimle salonda yatıyorum eşim kızımla kv kızın odasında bu akşam gittim yatak odama eşimle biraz dertleşmek için bizimki ayaklandı dolanıp duruyo durmadan gelip bişeyler soruyo çok bunaldım çok ve sigara içmeye başladım teselliyi onda buluyorum ne yapıcam bilemiyorum
Canım yaşadıkların çok zor. Ama en güzeli eşinin destek olması. O da seni anlamasaydı o zaman kötü olurdu. Sen bebeğini düşün. Sütün azalmasın. Kv yi takma kafana. Sigara çözüm değil. Hem sana hem bebeğine zarar. İşin başında bırakabiliyorken bırak canım. Kendine ve bebeğine bu kötülüğü yapma. Bu sıkıntıların hepsi geçecek. Kv nin gideceğini bilmek bile seni mutlu etmeli ;)

En güzeli canım. Gez gezebildiğin kadar. Ben de çok gezdim. Son gezdiğim günün akşamında suyum geldi :KK66:
O günden beri de gezmedim. :KK66:

Inan bebis insin asagiya diye yurumedigim yer kalmadi. 2 kilometre yuruyorum neredeyse her gun dinlene dinlene.. Ne bebek asagi iniyor ne de nisan su bi emare var.:KK43:

clarita clarita canım sen niye ilaç başlayacakmışsın, sende sorun yok ki. Sorun senin etrafindakilerde! Eşin de sana hak veriyorsa, hiç alttan alma canım ya. Lohusa kadınsın sen, geldiyse senin evine yardım edecek! Yardım etmiycekse gelmeyecek... ben de sezaryanlıyım, ilk hafta hiç bir iş yapmam mümkün değildi; sen o halde nasıl yemek filan yaptın canım kıyamam yaa. Bi de büyük çocuğun varmış senin, benim ilk çocuk, başka bi sorumluluğum da yok ama yine de çok zorlandım. Bebeği kucaklamak bile zor oluyor. Bence hiç alttan alma!

Maalesef canım kasım ayının 25 inde babam vefat etti çok sağol canım
sermin tam doğum yaptığım döneme denk gelmiş kusura bakma bu yüzden göremedim
başın sağolsun mekanı cennet olsun bende babamı kaybettim nasıl bir acı olduğunu çok iyi biliyorum ama dirayetli olmak lazım sanırım senin için zor bir süreç olmuş gerçekten allah sabır versin

Pansuman için sadece batisol die bi dezenfektan sıvı verdi canm, batikonun aynısı, koyu kahverengi, her wc cıkısı, bolgeyi yıkayıp kurulayıp o sıvıdan dokuyorum.
Sen pansumanını ne ile yapıyorsun leyloş?
aynı sıvıyla yapıyordum meltemcim ama artık ben iyileştim dikişler düştü sende hemen iyi olursun merak etme kuzum sadece ağrısı biraz sinir bozucu bir bölge oluyor o kadar birde doğum sonrası bana bir ilaç verdi dr antibiyotik ve ağrı kesici ben antibiyotiği içtim ama ağrı kesiciyi hiç içmedim

Ben da ha bi kere bile elimi sürmedim walla :)
Ablam sağolsun, ya ablam ya eşim değiştiler altini, ana dıkıslerim toparlanmca iş basa düşer die tahmn ediyorum :)
ayyy meltem ne güldürdün beni yaa neyse senin de bulaşman yakındır arkadaşım 10 parmakla girişiyorsun hemde geçen gün hem gaz çıkardı aynı anda çişde yaptı fiskiye etkisi yaptı resmen sanırsın erkek çocuğu ama çiş olmayan yerim kalmadı

Rezene cayini ben de alayım canm, direk ot gibi mi yoksa sallama poset cay gibi mi?
Rezenenin özü canm bu kuvvetli bi tadi var günde 2 fincan iciyorum 10 -15 tl böyle kutuda.

Eklentiler

• 2015-12-29 12.47.58.webp
    2015-12-29 12.47.58.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 45
Kizlar sutum yetmiyor her yolu deniyorum küçük meleğim memeyi hiç bırakmak istemiyor kızlarım okul ev yemek taziye için gelenler gözaydına gelenler yetiştiremiyorum sütümde çekikdi sanırım ayakda uyuduğumu hissediyorum boza hoşaf humana dteel tea vitamalt mamma milk maker bol su rezene herşey deniyorum siz neler yapıyorsunuz sut için
Canim patlamis misirda acayip süt yapiyor bilgin olsun.

Kızlar eşim mantar almış
Süte etkisi hakkında bi bilginiz var mı
Hani gaz yapıcı, sütü azaltıcı ya da artırıcı vs.
Bi de yarın pazar var
Annemler karnabahar almayi düşünüyor
Karnabahar ve brokolinin süte etkisini biliyor musunuz

clarita clarita canım benim çok üzüldüm yaa hani bu kadın artık ben varım yardimci olucam sana fln diyodu kV damarı mı tuttu noldu nasıl kiyiyor sana , torununa sen stres olursan üzülürsen bebeğin de etkilenicek kV nin ya da gorumcenin kalplerinin kırılması senin psikolojinden çocuklarından daha önemli değil inşallah çabucak atlatirsiniz bu süreci canım dua edicem sana

ilk hastanedeyken arkadaslarım kaldı canım sırayla dogumdan sonra bı kac gun yıne arkadaslarım geldı suan eşim ızınde ayın 8 ıne kadar ona kakaladım cocugu :KK70: cok sukur toparladım ben kendı işimi kendım halledebılıyorum artık egılıp kalkarken sıkıntım var sadece nefret ettım sezeryandan normal dogumun gozunu sevım
Allah allah niye okadar sıkıntı oldu sizde bana hastahanede çıkarken bi sprey sıktılar pansuman falanda yapılmadı istediğini yap dedi doktor hiç zorlama falan olmadı otur kalk yat eğil hiç hissetmedim doktor farkı oluyor sanırım

Back
X