İnşallah canım.. Ama erkek arkadaşıma ben herşeyi en başında anlattım. Annem böyle böyle biridir psikilojisi bozuk çok çekti şimdi aynı kaderi biz yaşayacağız diye korkuyor, gökten zembille inme melek bulsam da istemeyip sorun çıkacaracak dedim. Nitekim öyle de oldu.. İftiralar, hakaretler, senin annen gibi olayı insanlara başka türlü anlatmalar, tehditler neler neler yaptı. Ama erkek arkadaşım çok ılımlı, çok anlayışlı biridir. Erkek arkadaşıma yaptıkları yüzünden bazen çığırımdan çıkıp anneme bağırdığımda bile bana kızar. Annen o senin, bu şekilde davranamazsın der. O yüzden çok ipler kopma noktasına geleceğimizi düşünmüyorum inşallah hep bu anlayışta kalır. Çünkü dediğim gibi ne yapmış olsa da annemdir onsuz yapamam yinede.. Bizim için çok fedakarlıkları oldu asla unutamam.Çok mutlu oldum beni anladığın için canım.iste bizde ablanın gibi olacağız çünkü o orta yolu bulma sürecini geçeli çok uzun zaman oldu.çok yıprandım ve tükendim.o yüzden Nişanlımda benim halimi gördükçe soğudu ne olursa olsun artık diyor.bende enerji istek ,özenme duygusu diye bişey kalmadı..Bütün akrabalarimla küstük , hepsi beni dinlemeden bana tavır aldı.onlara olayları çok farklı anlatıyor , kendi yaptıklarını hiç anlatmıyor. En son Teyzem le konuştum 2 ay önce . kayınvalidemin nişanlımın ve nişanlımın akrabaları hakkında ileri geri konuşup iftira attı , onlarla aramı bozmak için. Eltim kayınvalideme neler yapıyor anlatsam ağzın açık kalır.ama kadın bi kere ağzını açıp bişey demedi..bana annemden daha yakın oldu ..Bu yüzden artık düğün falan istemiyorum küçük bi nikah la bitsin artık.bide fotoğraf çekimi yaparız tamam.
Erkek arkadaşın çok bile dayanmış canım ama inşallah evlendikten sonra da karışmaz annen size.fırsat bu fırsat evlenin sizde.ama erkek arkadaşının ailesi ayıp etmiş neden sadece bi oturma odası? Bak daha okulu var onların alması lazım yarısını
Sizin annenle aranızda yinede bi bağ var anladığım kadarıyla canım annen yinede sana sahip çıkıyor .benimkinde öyle bişey yok ben ona her anında destek çıktım ama o bana çıkmadı.bende üniversiteyi öğrenim kredisiyle okudum .üstüme kıyafet namına hiç bişey almadım yeter ki annemi zor durumda bırakmıyım diye ama şimdi 6000 lira borclandığımla kaldım.hala daha bi ihtiyacın var mı diye sormaz .daha önce demişti zaten oğullarımın yeri bende ayrı diye .Bu zamana kadar hiç bişey istemedim ondan, borç yaptırmadım. Sadece sevdiğim insana saygı duymasını istedim onu bile yapamadı.İnşallah canım.. Ama erkek arkadaşıma ben herşeyi en başında anlattım. Annem böyle böyle biridir psikilojisi bozuk çok çekti şimdi aynı kaderi biz yaşayacağız diye korkuyor, gökten zembille inme melek bulsam da istemeyip sorun çıkacaracak dedim. Nitekim öyle de oldu.. İftiralar, hakaretler, senin annen gibi olayı insanlara başka türlü anlatmalar, tehditler neler neler yaptı. Ama erkek arkadaşım çok ılımlı, çok anlayışlı biridir. Erkek arkadaşıma yaptıkları yüzünden bazen çığırımdan çıkıp anneme bağırdığımda bile bana kızar. Annen o senin, bu şekilde davranamazsın der. O yüzden çok ipler kopma noktasına geleceğimizi düşünmüyorum inşallah hep bu anlayışta kalır. Çünkü dediğim gibi ne yapmış olsa da annemdir onsuz yapamam yinede.. Bizim için çok fedakarlıkları oldu asla unutamam.
Erkek arkadaşımın annesi babası ayrı. İkiside birbirinden sorumsuz ve evlatlarının geleceğini hiç düşünmemiş, inatla da düşünmeyen tipler. Biz üniversiteyi gurbet elde beraber okuduk. Neredeyse hiç yardımları olmadı. Bir tek benim ailemin yardımlarıyla ve erkek arkadaşımın taş taşımalarıyla okuduk burada. Erkek ailesi olarak evlatları için hiçbir birikimleri olmamış halada inatla yapmıyorlar. Yok ne yapalım diyorlar. Yok demek basit evladı için var etmeyi bilmeli insan. Ve biz hiçbir maddi istekte bulunmadık. Annem sadece bir düğün yapsınlar başka bişey istemem dedi. Ona bile mırın kırın ediyorlar. Okutamayacaksan, bir düğününü bile yapamayacaksan niye doğurdun ? Ki çok kötü de değil durumları yemekten, içmekten, giymekten fırsat bulamıyorlar. Tamam herşey para değil ama bu kadarı da verdikleri değeri gösterir. Çok doluyum onlara karşı..
Senin durumuna da çok üzüldüm inan ya.. Bence bu sade bir nikah fikrinden vazgeçmelisin. Mutlaka işleri tatlıya bağlayacak bir yol vardır. Düğün gelin için yapılır ve o güzel günü yaşamalısın. Yoksa içinde bir ömür uhte kalır.. Olumsuzluklara teslim olma diren ve herşeyi yoluna koy. Herşeyi istediğin hale çevir. Bir tek ölümün çaresi yok bunu asla unutma..
Ah o öğrenim kredileri... Bizimde erkek arkadaşımla toplamda 20 milyar kredi borcumuz var. 12 benim, 8 onun.. Nasıl ödeyeceğiz bakalımSizin annenle aranızda yinede bi bağ var anladığım kadarıyla canım annen yinede sana sahip çıkıyor .benimkinde öyle bişey yok ben ona her anında destek çıktım ama o bana çıkmadı.bende üniversiteyi öğrenim kredisiyle okudum .üstüme kıyafet namına hiç bişey almadım yeter ki annemi zor durumda bırakmıyım diye ama şimdi 6000 lira borclandığımla kaldım.hala daha bi ihtiyacın var mı diye sormaz .daha önce demişti zaten oğullarımın yeri bende ayrı diye .Bu zamana kadar hiç bişey istemedim ondan, borç yaptırmadım. Sadece sevdiğim insana saygı duymasını istedim onu bile yapamadı.
Bak ne kadar şanslısınız , birbirinizi bulmuşsunuz.hayat inşAllah bundan sonra güzel şeyler yaşatır size, hep mutlu olmanızı sağlar.
Çok kızıyorum böyle insanlara benim başımda da oldugu için.Madem bakmıycaklarmış , erkek arkadaşın için bişey yapamıycaklarmış neden bebek kararı almışlar.
Benim o kadar güzel heveslerim vardı ki , kına gecem için ayrı düğünüm için ayrı özeniyordum ama herseyi içimde bıraktı .nişanlım aldı karşısına konuştu benimle.çünkü en iyi o biliyordu hevesimi. ' bak tamam düğün yapmadık diyelim ama ilerde bi arkadaşımızın düğününe gittiğimizde bizim olmadı diye ağlarsan o gözlerinden akan her damla bana ızdırap olur , seni öyle gördükçe kendimden igrenirim , hergünüm ağlayarak geçer' dedi.bittim ben o gün .sadece gelinlik giymezsem içimde kalır acısı dedim.istemiyorum canım arkamda akrabalarımı bırak anne babam bile yok
Peki canım tamam kabul ettim düğünü yapalım dedik kim gelicek benim düğünümeAh o öğrenim kredileri... Bizimde erkek arkadaşımla toplamda 20 milyar kredi borcumuz var. 12 benim, 8 onun.. Nasıl ödeyeceğiz bakalımDurumun gerçekten çok üzdü beni, dediğim gibi seni benden daha iyi kimse anlayamaz.. Hatta senin annen benimkinden de sorunluymuş, seni zora sokmuş.. Ama dediğin gibi barışmanız için hiçbir yol yoksa anne baban olmasa da düğününü yap. Eğlen.. Önemli olan o gün senin eğlenmen.. Düğün gelin için yapılır.. Olmadı nikahtan sonra arkadaşlarla eğlenceye falan gidin. Bilmiyorum, o gün eğlenmelisin ve çok mutlu olmalısın. Ailevi problemlerin hayatında 1 kez yaşayabileceğin şeylerin önüne geçmesine izin verme
Biz Kadınlar Klübü olarak toplaşıp gelsek ?Peki canım tamam kabul ettim düğünü yapalım dedik kim gelicek benim düğünümeben hangi hevesle yapıcam o düğünü
Hoşgeldin canım aramıza 2015 te mi düğün :) bilgisayarım tamirde şuan , gelsin hemen ekliyorum listeyehemen katılayım :) 15 ağustos düğün
Keşke gelebilseniz canım ne kadar mutlu olurdum.Biz Kadınlar Klübü olarak toplaşıp gelsek ?Şaka bir yana ben ikimiz içinde herşeyin güzel olacağına inanıyorum.. Annen de düğün zamanına yakın yumuşar kızını düğünsüz evlendirmek istemez bence.. İçini ferah tut ne olur.. Güzel düşün ki güzel olsun.. Beni de gelişmelerden haberdar et
Bir insanın en mutlu gününü katletmek bu kadar basit işte..Keşke gelebilseniz canım ne kadar mutlu olurdum.
bi kere nişanlıma mesaj attı akşam gel ben nikah istiyorum hemen bitsin diye.daha sonra kayınvalidemi çağırdı bi yerde buluştular ben hemen nikah olsun bitsin istiyorum demiş. Masraf yapmayacağı için onunda İşine gelicek yani canım.
Ama tüm kalbimle senin bari düğününün iyi gecmesini istiyorum.herşey istediğin gibi olsun .tüm özendiğin şeyleri yapmaya çalış. 10 temmuzda nişanlım gelicek canım o günden sonra ne olacağı belli olur , burdan anlatırım sana da..ama sende haberdar et bi gelişme olursa
Herkes kendini düşünüyor bu hayatta canım .kendi düğünleri olmadığı için umursamıyorlar, bizim hayallerimizin bi önemi yokBir insanın en mutlu gününü katletmek bu kadar basit işte..Bende Kasım ayına istiyorum düğünü ama erkek arkadaşımda bende yeni mezunuz iş bulmamız lazım, onun ailesi maddi şeylere de pek yanaşmıyor dediğim gibi. Bizde maddi olanaksızlıktan sıkıntılıyız anlayacağın Kasımdan ötelenirse çok üzüleceğim.. Tem umudum Rabbimin yar ve yardımcımız olması.. Gelişmelerden haberdar ederim canım benim
Haklısın tatlım. Ben Tarih öğretmenliği mezunuyum. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapıcam inşallah çıkar tek ümidim o. Kpss çalışmalarına düğünden sonra başlayacağım, dershaneye falan gidicem. Erkek arkadaşımda büro yönetimi mezunu onun önü daha açık duruyor ama bakalım.. Sizin meslekler ne bu arada ? O kadar dertleştik hiç sormadıkHerkes kendini düşünüyor bu hayatta canım .kendi düğünleri olmadığı için umursamıyorlar, bizim hayallerimizin bi önemi yok..halbuki kardeslerimin sünetinin olması için babamla bile barışmıştı , 1 sene daha denediler onlar için...Neyse söylenicek cok şey var da işte.
Şimdilik geçici bi iş bulun kuzum.evlendikten sonra çalışırken bi yandan iş ararsınız. Bizde böyle yapıcaz.kimseye muhtaç olmazsınız.hem Nisan Mayıs a kadar da istediğiniz gibi bi iş bulacağınızın da garantisi yok.
Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum canım nişanlım da makine ressamı. Ama ben mesleğimi sevmiyorum.annem bunda da engel olmasaydı suan işini aşkla yapan bi hemşireydimHaklısın tatlım. Ben Tarih öğretmenliği mezunuyum. Ücretli öğretmenlik başvurusu yapıcam inşallah çıkar tek ümidim o. Kpss çalışmalarına düğünden sonra başlayacağım, dershaneye falan gidicem. Erkek arkadaşımda büro yönetimi mezunu onun önü daha açık duruyor ama bakalım.. Sizin meslekler ne bu arada ? O kadar dertleştik hiç sormadık
Ah senin şu annen Gimum'cum nelere sebep olmuş böyle ya.. Anneni bulup neler ettin sen şu kıza diye hönküresim geldiBen bilgisayar programcılığı mezunuyum canım nişanlım da makine ressamı. Ama ben mesleğimi sevmiyorum.annem bunda da engel olmasaydı suan işini aşkla yapan bi hemşireydim
evet 2015 te :))Hoşgeldin canım aramıza 2015 te mi düğün :) bilgisayarım tamirde şuan , gelsin hemen ekliyorum listeye
Sorma canım valla herşeyimin önüne taş koyduAh senin şu annen Gimum'cum nelere sebep olmuş böyle ya.. Anneni bulup neler ettin sen şu kıza diye hönküresim geldiBen çok şükür istediğim bölümü okudum ancak benim annemde ablamın başını yaktı bu şekilde. Hep ingilizce öğretmeni olmak isterdi meslek lisesine verdi kızı. Şimdi içinde hep bir uhte.. Ama ona da diyorum sana da diyeceğim hiçbir şey için geç değil hatta çok erken 21 yaşında yolun daha çok başındasın. Yeniden hazırlan sınavlara evliyken oku istediğin bölümü. Mezun olana kadar da çocuk yapma. Ablamın dezavantajı çocuk yapması oldu şimdi kendi işinde bile çalışamıyor... Bende evliyken kpss çalışıp atanmaya çalışacağım. Rabbim nasip eder inşallah.. Sonra da yüksek lisans yaparım belki diyorum. Hayallerinin peşinden koşmanın zamanı yoktur Gimumcum, yeterki iste
Hayırlı olsun hersey istediğiniz gibi olsun inşAllah :)evet 2015 te :))
Çok doğru düşünmüşsünüz kendinizi geliştirin geliştirebildiğiniz kadarSorma canım valla herşeyimin önüne taş koydu
İstemem mi kuzum hiç. Evlenelim ondan sonra nişanlımla birlikte AÖF ye ya da uzakta eğitime başlıycaz .evlendikten sonra 1,5 - 2 sene içinde bi düzenimizi oturtalım , birikim yapalım,hayalimizdeki gibi daha büyük bi eve taşınalım ondan sonra çocuk düşünüyoruz canım ama hersey kısmet tabi
Yüksek lisans mı bebiş ne zaman olucak peki
10 sene çok uzun canım çok yas olucak aranızda.hem 30- 35 ten sonra hamilelik şansı azalıyor.çocukta yap kariyerdeÇok doğru düşünmüşsünüz kendinizi geliştirin geliştirebildiğiniz kadarVallahi bizim önümüzdeki 5 ile 10 yıllık dönem içinde sanırım bir bebek planımız olamayacak zira önce atanmam gerekiyor o da 5-10 yılı bulur gibime geliyor Malum Türkiye şartları.. Ne kadar çabuk atanırsam o kadar iyi anlayacağın, yüksek lisansı bebişimle de yapabilirim. Aksi takdirde menapoza 5 kala anca anne olurum. Ne demişler önce kariyer
amin çok teşekkür ederim :))Hayırlı olsun hersey istediğiniz gibi olsun inşAllah :)
O kadarı işin şakası tabi10 sene çok uzun canım çok yas olucak aranızda.hem 30- 35 ten sonra hamilelik şansı azalıyor.çocukta yap kariyerde
Ben en gec 24teyken düşünüyorum.nisanlimda 26 olucak..ben 30 olmadan 2. Çocukta olur ondan sonra durulurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?