- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.577
- 168
İnşallah canım.. Ama erkek arkadaşıma ben herşeyi en başında anlattım. Annem böyle böyle biridir psikilojisi bozuk çok çekti şimdi aynı kaderi biz yaşayacağız diye korkuyor, gökten zembille inme melek bulsam da istemeyip sorun çıkacaracak dedim. Nitekim öyle de oldu.. İftiralar, hakaretler, senin annen gibi olayı insanlara başka türlü anlatmalar, tehditler neler neler yaptı. Ama erkek arkadaşım çok ılımlı, çok anlayışlı biridir. Erkek arkadaşıma yaptıkları yüzünden bazen çığırımdan çıkıp anneme bağırdığımda bile bana kızar. Annen o senin, bu şekilde davranamazsın der. O yüzden çok ipler kopma noktasına geleceğimizi düşünmüyorum inşallah hep bu anlayışta kalır. Çünkü dediğim gibi ne yapmış olsa da annemdir onsuz yapamam yinede.. Bizim için çok fedakarlıkları oldu asla unutamam.Çok mutlu oldum beni anladığın için canım.iste bizde ablanın gibi olacağız çünkü o orta yolu bulma sürecini geçeli çok uzun zaman oldu.çok yıprandım ve tükendim.o yüzden Nişanlımda benim halimi gördükçe soğudu ne olursa olsun artık diyor.bende enerji istek ,özenme duygusu diye bişey kalmadı..Bütün akrabalarimla küstük , hepsi beni dinlemeden bana tavır aldı.onlara olayları çok farklı anlatıyor , kendi yaptıklarını hiç anlatmıyor. En son Teyzem le konuştum 2 ay önce . kayınvalidemin nişanlımın ve nişanlımın akrabaları hakkında ileri geri konuşup iftira attı , onlarla aramı bozmak için. Eltim kayınvalideme neler yapıyor anlatsam ağzın açık kalır.ama kadın bi kere ağzını açıp bişey demedi..bana annemden daha yakın oldu ..Bu yüzden artık düğün falan istemiyorum küçük bi nikah la bitsin artık.bide fotoğraf çekimi yaparız tamam.
Erkek arkadaşın çok bile dayanmış canım ama inşallah evlendikten sonra da karışmaz annen size.fırsat bu fırsat evlenin sizde.ama erkek arkadaşının ailesi ayıp etmiş neden sadece bi oturma odası? Bak daha okulu var onların alması lazım yarısını
Erkek arkadaşımın annesi babası ayrı. İkiside birbirinden sorumsuz ve evlatlarının geleceğini hiç düşünmemiş, inatla da düşünmeyen tipler. Biz üniversiteyi gurbet elde beraber okuduk. Neredeyse hiç yardımları olmadı. Bir tek benim ailemin yardımlarıyla ve erkek arkadaşımın taş taşımalarıyla okuduk burada. Erkek ailesi olarak evlatları için hiçbir birikimleri olmamış halada inatla yapmıyorlar. Yok ne yapalım diyorlar. Yok demek basit evladı için var etmeyi bilmeli insan. Ve biz hiçbir maddi istekte bulunmadık. Annem sadece bir düğün yapsınlar başka bişey istemem dedi. Ona bile mırın kırın ediyorlar. Okutamayacaksan, bir düğününü bile yapamayacaksan niye doğurdun ? Ki çok kötü de değil durumları yemekten, içmekten, giymekten fırsat bulamıyorlar. Tamam herşey para değil ama bu kadarı da verdikleri değeri gösterir. Çok doluyum onlara karşı..
Senin durumuna da çok üzüldüm inan ya.. Bence bu sade bir nikah fikrinden vazgeçmelisin. Mutlaka işleri tatlıya bağlayacak bir yol vardır. Düğün gelin için yapılır ve o güzel günü yaşamalısın. Yoksa içinde bir ömür uhte kalır.. Olumsuzluklara teslim olma diren ve herşeyi yoluna koy. Herşeyi istediğin hale çevir. Bir tek ölümün çaresi yok bunu asla unutma..