2014 YILINDA BEBEK İSTEYENLERRR 2014'e YILINA HAZIRLANANLARRR NERDELERRRR =)

senben60

RabbimNeylerseGüzelEyler
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
5.290
2.694
Merhaba arkadaşlar cok erken belkıde yazmak ıcın bılıyorum ama sımdıden heyecanlanıyorum:)2014 te bende bu konular arasında gezınecegım dılerım Rabbım gonlumuze göre nasıp eder hepımızee..
 
Merhaba arkadaşlar cok erken belkıde yazmak ıcın bılıyorum ama sımdıden heyecanlanıyorum:)2014 te bende bu konular arasında gezınecegım dılerım Rabbım gonlumuze göre nasıp eder hepımızee..

merhaba inş 2014 de bebişlerimizde gelir
 
merhaba inş 2014 de bebişlerimizde gelir

merhaba inş 2014 içnde bebek olan göbişlerilimiz olur=))siz basladınızmı pekı hamılelık ıcın hanı floık asıt olsun denemeler olsun fln yoksa aklınızda bellı bı zamanmı var.benım mesela subatta bıtecek olan bı ılacım var ondan sonrada 2-3 gectıkten sonra denemelere baslayacagız.dilerim hayırlı zamanda kucagımıza almak nasip olur.bu yuzden cok erken dedım konuyu acarkende=)
 

aminnn canım inş tatlım bende hemen hamiş kalırım korkusuyla korundum ama 8 aydırda hamiş kalamadım...vardır bir hayır ama yılbasına gelecek bebegim... folık kullanıyorum zaten...bence bebiş istiyosan erteleme cunkü zor bir iş hemen hamiş olunmuyo hemen hamiş olanlarında kutluyorum şaka bir yana allahım ne zaman nasıp ederse bu işler
 

Dogru soyluyorsunuz aslında ama ya hemen kalırsam nadırde olsa boyle durumlarda oluyor cunku :S ama ılacımı bırakmaya karar verdım doktor tavsıyesı ıle 3 ay daha bekleyıp sonra bebek ıcın çaba gosterecegım nasipse =) sızın bebegınız yılbasında dogacak mı? folık hamılelık surecındede kullanılıyormu?Rabbım tum ısteyenlere nasip etsin İnş :)
 
Merhaba Kizlar,
bende 2014 Yili icerisinde Hamile kalmayi düsüniyorum, insallah yazdan sonra

aynen bende canım yazdan sonra ve bunun ıcın sımdıden saglıklı olmak ıcın zararlı alıskanlıklarımı hayatımdan cıkarmaya ve calısıyorum ve ıyı beslenmeye beslenme alıskanlıgımı degıstırmeye calısıyorum.sigarayı bıraktım mesela =) siz kullanıyormusunuz sıgara? d.k hapımıda bıraktım ozamana kadar yumurtalıklarımın saglamlasmasını ıstıyorum cunku=)
 

cok güzel yapiyorsun, ben daha hic bir girisimde bulunmadim...Sigara kullanmiyorum canim.
 
Kızlar folik asit kullanmak hamileliğe olumlu etkisi olurmu gebeliği hızlqandırırmı ayrıca adet düzensizliğine sebp olurmu
 
Kızlar folik asit kullanmak hamileliğe olumlu etkisi olurmu gebeliği hızlqandırırmı ayrıca adet düzensizliğine sebp olurmu

ben cogu yerde ıyı geldıgını okudum ,hatta bebek dusunen arkadaslarımda folik asit kullanıyorlar
 
folik asit nedir?

Folik asit nedir?
Folik Asit, B grubundan suda çözünen bir vitamindir. Doğal besin maddelerinde bulunan şekline folat, ilaçlarda ve işlenmiş besinlerde bulunan formuna ise folik asit denilmektedir.
Folik asitin içinde ne var?
Folik asit, hücre yapı taşlarının, kan hücrelerinin ve özellikle de sinir sistemi dokularının oluşum ve gelişimde önemli bir role sahip olan B vitamini türevidir. Özellikle genetik şifremizin yapıtaşları olan DNA yapımında görev alır.

Folik asitin bebeğe faydaları nelerdir?
Folik asit, bebek gelişimi için çok önemli olup, vücutta protein sentezi, hücre çoğalması ve kemik iliğinin görevini eksiksiz yerine getirmesi gibi işlevlerde bulunur.
Fetal büyüme ve gelişme, hızlı hücre bölünmesi ile karakterize bir dönemdir. DNA ve RNA üretimindeki kritik rolü nedeniyle, bu dönemde yeterli folik asit alımı son derece önemlidir.
Yapılan araştırmalar, hamilelikte yeterli miktarda folik asit alımının bebekte merkezi sinir sistemi anomalilerinin (sakatlıklar) görülme olasılığını anlamlı ölçüde azalttığını göstermektedir. Nöral tüp defekti adı verilen bu merkezi sinir sistemi anomalileri, değişik şekillerde ve derecelerde görülebilir. En basit formu olan spinabifida da omurgada küçük bir açıklık varken, en ileri form olan anensefalide bebeğin kafatası ve beyni gelişmez.

Hamilelik öncesi folik asit kullanılması ne gibi faydalar sağlar?
Gebelik öncesi pek çok kadında hafif de olsa çeşitli nedenlerle folik asit eksikliği vardır. Gebelikle beraber ihtiyaç artar ve hızla folik asit yetmezliği gelişebilir. Araştırmalar, gebelik öncesi besin takviyesi ve ilave folik asit ilaçlarıyla folik asit eksikliğinden doğan sorunların aşılabileceğini göstermektedir.
Folik asit alımına ne zaman başlamalı?
Folik asit, bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişimi için kilit öneme sahip olduğundan hamile kalmadan önce alınmaya başlanması gerekir. Yapılan araştırmalar sonucunda, gebelik planlanmaya başlandığı zaman, diğer bir deyişle en az gebelikten 3 ay öncesinden başlayarak, gebeliğin 3. ayının sonuna kadar günlük 400 mikrogram folik asit kullanılması önerilmektedir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; folik asitin vücutta depolanmadığıdır. O yüzden her gün alınması gereklidir.
 

Sagol Canim.. :)

Burda kimsenin sesi solugu cikmiyor... Nerde 2014 hamis olacaklar??
 
Ben de Allah nasip ederse 2014 hamişi olmak istiyorum, Nisan gibi çalışmalar başlayacak inşallah. ..
Gebelik oncesi kontroller tamamlandi ve folik asite başlandı. ..
 
Son düzenleme:
Bende bu yıl hamile kalmak isteyenler denim.2.5 yıldır evliyiz.eşim çocuk fikrine sıcak bkmadığı için bekledik.tayini çıktı belki bebeğimiz olursa seneye yanında olurum diyerek onu ikna ettim.ilk kez bu ay korunmadık.daha önce eşim korunuyordu.adetime 3 gün var. Hayırlısı bakalım.dua edelim birbirimize
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…