2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

Yerim bir iki gün içinde belli olacak canım. Kemer tekirovada arkadaşımın ve ailesinin önerdiği otel amara dolce vita luxry kemerin en iyi ilk iki otelinden biriymiş yorumlar filan da hep o yönde. Orange country şehir merkezinde çok küçük bir otelmiş arkdaşım hiç tavsiye etmedi. Ne güzel eviniz belli olmuş satın aldınız galiba hayırlı uğurlu olsun. Düğün yeriniz neresi olacak canım ?

Son düzenleme:
yeni hatunlar hepiniz hoşgeldinizzz =)
jadaloz olur mu benim topiğim? hepimizin topiği bu =))
çeşminazım geldim canım benim sor istediğini =)
bu arada biri bana çoklu alıntı nasıl yapılıyor onu öğretsin çok ayıp oluyor ya böyleeee

Düğün 24 mayısta canım tarihimiz ve düğün mekanımız kesinleşti çok şükür.

hee ben 18 mayıs istiyorum, ertesi gün resmi tatil ya şehir dışından gelenler rahat eder die ama benden başka kimse bu tarihe onay vermiyorr

ben çok kararsızım işte sıkıntım o, bütün internet sitelerini didik ettim mobilya konusunda, hala tamam budur dedigim bi model olmadı.. sevgilim de çok zevkli saolsun salon takımını kırmızı alalım diyorr benden nasıl bi tepki gördüyse karışmamaya karar verdi

siz zorlu işleri hallettiniz valla canm ya ne güzel, darısı başımıza inşallahh :18::18:

yaa aile konusunu hiç açma dün annemle birbirimize girdik bu yuzden.. konuşurken dedm ki bak babamı hazırla yavaştan, adama söle, şok olmasın sonradan die. ordan konu açıldı önce bi ne aceleniz vara getirdi mevzuyu, dedim yaş 28 seneye olacak 29 daha ne acelesi, üstelik yaşı da geçtim, ya ben evim düzenm olsun istiyorm.. bir de babamla problemlerm var benm, pek anlaşamıyoruz, uzun zamndr da aynı evin içinde konuşmuyoruz. ondan kaçmak için yapıyosun dedi, delirdm bende, hayatımı geçirecegm dogru insan diyecegm kişiyi bulmuşum babamdan kaçıyomuş gibi olarak nie kirleteyim hislerimi.. neyse öyle böyle derken, yok önce tanışmaya geleceklermiş, sonra i,sterlermiş, babam düşünelm dermiş.. dedimm ben diyorum bikaç ay içinde düğün yapacagız sen daha isteme kısmını uzatıyosun, derken en son ben yatıyorm dedm odaya geçtim..

işin içine aileler girince çok zorlaşacak sanırım bu mevzuu

çoklu alıntıyı anlatayım canm hemen sana, alıntı ile cevapla ya tıkladıgın bi yer var ya hani, onun yanında + işareti var, oraya bastıgın zaman alıntı yapılacak msj ları seçmiş oluyorsun, seçmen gerekenler bittigi zamanda konuya cevap ver dersin oldu bitti

şimdii bu araki sıkıntımla başlayım, aklıma geldikçe seni rahatsız ederm artk

benm sag tarafımdaki yanagımda 3 4 tane büyük sivilce çıkıyordu, ama tam sönüyor sonra iniyor, yeniden çıkıyor falan. doktora gittim, bi ilaç verdi, sivilceleri geçirdi ama bu seferde kuruttu yanagımı, pul pul oldum.. bunun bir ortası yok mu

canım ben de çok kararsızım çok pimpirikliyim. geçen yıldan beri netten mobilya bakyordum ama bi türlü içime sinen bişey bulamıyordum. burda da baktım bi kaç mağazaya beğenmedim. en son bi yere gittim burda da beğenmezsem içlerinden en güzeli bu dediğimi alıcam dedim. son girdiğim yerde bi takım gördüm bayıldım. mağaza gezince daha farklı oluyor netten beğenilmiyor.
canım o tanışma isteme vs olaylarında ailene biraz kulak ver bence. sevgilinin ailesiyle daha önceden tanışmıyorsunuz değil mi? ben şunu diyeni duydum uzaktan gelen aileleri zor durumda bırakmayalım diyen kız ailesine karşı, erkek tarafı kızlarından bıkmışlar heralde hemen verdiler diyenini duydum. kız evi naz evi derler ya eskilerde kaldı diye düşünüyoruz biz ama büyükler hala öyle düşünüyo. bırak bildikleri gibi yapsınlar arayı çok uzatmasınlar ama nazlarını da yapsınlar işte.
evet aileler işin içine girince illa ki bi yeeerden bi laf duyuyosun ve canın sıkılıyor. hiçkimse yapmazsa kendi ailen yapıyo. bak şunu şöyle yaptılar şunu yapmadılar vs diye. senin önemsemediğin şeylere takılıyorlar.

ben bir tane kot pantalon için ( ki kafamda renhi belliydi tek karar vermem gereken modeliydi ) 3 gün magaza gezdigimi biliyorum, öle lanet bi huyum var, içime bişey sinmeden alamıyorum.. hele ki bu kndi evim, uzun süre kullanacagım eşyalarım ise bıktırmaktan çok korkuyorum herkes, o yuzden biraz araştırayım diyorum işte. netten biraz fikrim olsun ki magaza gezmek daha az yorucu ve bıktırıcı olur belki..

annemde öle laflar gelmesinden çekniyor heralde, mutlaka vardır bir bildigi de işin uzamasını da biz istemiyoruz, ki eminim annemle babamda istemez.. benm tek istedigim istemeye gelindigi zaman düşüneli,m bakalım demesinler, önceden madem tanışılacak zaten ikinci gelişleri olmuş olacak istemeye gelmeleri, hayırlı uğurlu olsun falan densin, düşünelim taşınalım sanki karşı tarafı kıracak bişeymiş gibi geliyo bana. bide annem dio daha dur emrahı araştıracaz ailesini araştıracaz die. dedm şimdiden araştırın işte, çok eskiden kalma adetlermiş gibi geliyo bana bunlar, çok zor şeylermiş gibi sanki oofff

anladım canım o zaman çarşıya çıkıp bak istersen gözünle görünce daha başka oluyor.
düşünelim dedikleri zaman zarfında araştırırlar. bize eski kafa işi geliyor da onlar gene de yapıyorlar onlar hallolur canım sen dert etme aileler sen ne dersen de yapacakları işi yaparlar. sen erkek tarafının bişey demeyeceğinden emin olamazsın sevgilinle ailesi de aynı düşüncelere sahip değillerdir büyük ihtimalle. o yüzden sıkıntı yapma. düğün ve ölüm tarihi şaşmaz derler ya.

düşündükçe heyecan basıyor bana sanırım ondan saçma sapan ayrıntıları düşünmeye başladm artk sevgilimi bekliyorum askerden gelsin de beraber bakalım die, yoksa evi son zamanlara doğru tutarız belki ama fikrimiz olsun die onceden gezmek aklımda, hem çok da eğlneceli olur, o delirir arada falan

ben fazla mı heyecan yapıyorum acabaa :18:

:) bakarsınız canım, birlikte bakmak daha eğlenceli olur dediğin gibi
heyecan olması normal ben de öyleyim :)

selam kızlarrrr

biri bana şu nişanımıza şu kadar kaldı düğünümüze bu kadar kaldı yazan alt şeyi nasıl yapıoruz yaa bende bilemedimm

balayı olayları nasıl gidiyo bu arada,belirlediniz mi rezervasyonlar yapıldı mı.. nasıl otelleri tercih ettiniz aceba ? ben sürekli bakıyorum ama butik tarzi rahat olan bi yer istiyorum kapalı havuzu olan falan.. bi butik buldum antalyada butik tarzı ama, bilem high class otel die, acık ve kapalı havuzu da mevcut, yada alp pasa otel var.. onun dışında bi de elegance east otel var o da merkezdeymiş arkadaşım kaldı orda prenses oteli gibi dedi...
valla zor işler bu işler herşeyi düşün et,,

canım bizde balayı oteli arayışlarındayız. henüz rezervasyonlar açılmamış. ocakta sözleşmeleri mi neyse o yenilenecekmiş tur şirketlerinin, şubatta da rezervasyonlar açılacakmış. bizde araştırıyoruz rahat rahat... neden butik otel istiyorsun özel bi sebebi yoksa? biz herşey dahil otellere falan bakıyoruz.

canım teşekkürler becerdim galiba =)
ben doktorların verdiği ürünlerin ilaçların ortası olduğunu düşünmüyorum. gerçi adamlar 6 sene tıp eğitimi almış bi anda lekeler gibi oldu ama çevremde görüp duyduklarım sonucunda bu kanıya vardım. cildin pul pul dökülüyorsa günlük bakımı ihmal ediyorsun ya da nemlendiricin yetersiz kalmış demektir. yağsız fakat nem oranı yoğun bi nemlendirici kullanmalısın...

annem bizim aramızda en aklı başında en olgun olan sensin galiba.. iki gözüm bana da akıl ver... şimdi bnm ailemle sorunlu olduğum malum.. annem erkek arkadaşımla düğündü nişan taksıydı konuşurken diyo ki herkes imkanlar dahilinde en iyisini yapacaktır o sizin şerefinizdir diyo. ama bana şunu da iste bunu da iste diyo. nişanda set, düğünde 10 bilezik, mihir olarakta pırlanta set iste. istemezsen gebertirim seni diyo. öte yandan karşı taraf tamam mardinli falan ama memur ailesi. inan erkek arkadaşım kredi falan çekti istemeydi nişandı oydu buydu için. ve ellerinden geleni yaptıklarına eminim. ben nasıl 10 bilezik derim. yani derim aslında karşı taraf üstüne düşeni yapmazsa ama yapıyorlar görüyorum... bizimkilerde iyi o zaman bedavaya git falan diyo moralim bozuluyo kendimi malmışım gibi hissediyorum. size nişanda ne takıldı? düğünde ne isteyeceksiniz kızlar... böyle şeyler konuşuldukça evlenmekten soğuyorum ben

yukarıda sağda kullanıcı kontrol paneline gir. profili düzenle de.. baya bi aşağı in. hitap şekliniz-özel gün türü-tarihi yazıyor. doldur =) sayaç başlıyor =)

canım burda açıklaması var

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/587036-evlilik-panosu-uygulamasi.html

biz henüz bakmadık balayı otellerine. nişanlıma bıraktım o işi ben ilgilenmiyorum :)

takı olayları insanı deli ediyor. bizde de yaşandı benzer şeyler. benim nişanlım memleketten çocukluğumuzdan beri tanıyoruz birbirimizi, aileler de öyle. bu bizim bi yönden avantajımıza oldu. nişanda bana hiçbişey yapılmadı desem yeridir canım. nişanda yapamıycaz bişey istemeyin düğünde isteyin dediler biz de istemedik. nişanda yüzükler, tektaş, küpe ve bir tane kelepçe alındı. düğün için de annem bana sordu ne istiyceksin diye ben de kafamda olanları söyledim. tamam yeter daha fazla istersen yapamazlar zaten dedi.
6 bilezik istedim ben ama gramda söyledim 20şer gramdan az olmasın dedim. set, saat istedim. bi de kınada avucun içine çeyrek koyuluyo ya ben öyle istemiyorum dedim kayınvalideme. senden bana hatıra kallıcak bişey al ne istersen alabilirsin ama takabileceğim bişey olsun dedim. biz eşyaları da ailelere aldırıyoruz. salon takımı yemek masası tv ünitesi perde ve halılar erkek tarafına ait. yatak odası da benim aileme ait. geri kalan eşyaları ben almmıştım zaten.
bedavaya git olayı bizde de çok söyleniyo :)
evlenmekten ben de soğudum valla canım bazen diyorum kaçıcam ben yahu nedir bu stres bıktırdınız beni diye :)
canım karşı taraf nasıl sizin bilemiyorum ama kimisi istemeden bile yapıyo elinden geleni kimisi istemezsen hiçbişey yapmıyo. nişanda az çok görürsün neyi nasıl yapıyolar diye. zaten takı illa ki konuşulur. sorarsınız olmazsa, siz ne yapmayı düşünüyosunuz diye işinize gelirse tamam dersiniz işnize gelmezse biz şunu da istiyoruz dersiniz.
mesela benim kayınvalidemler sağolsun ben istemeden hiçbişey yapmadılar. düşün ki bohçamı bile kendim istedim aldığım cevap ne bohçası oldu. bi dahaki geldiğinde bohçamı yapmadan gelme dedim. bir yıldır nişanlıyım bohçamı bir ay önce getirdiler. onda da boş bohça getirdi hanımefendi. bu ne diye delirdim al bunu napayım ben boş bohçayı doldur getir dedim. beğenmiyn aldığımı dedi bana. (ben 34 beden giyiyorum bana 40 beden kıyafet alıyo kendileri sonra ben beğenmiyo oluyorum :) ) ertesi gün çarşıya çıkardım canım ne istiyosa aldırdım koydum bohçaya oh iyi ettim canıma değsin
düğünde de 4 bilezik yapmayı düşündüklerini söylediler. kusura bakmayın nişanda yapamıycaz düğünde isteyin dediniz 6 bilezik istiyorum dedim. nişanda yapmanız gereken ama yapmadığınız set ve saati de istiyorum deddim. benim ailem hiç karışmadı istediğim şeylere hepsini ben söyledim hatta liste yapıp ellerine verdim. belki bu şekilde cazgır gelin olarak kalıyorum akıllarında ama hak edene hak ettiği gibi davranmak gerektiğine inanıyorum. yüz bulup astar istemesin hiçkimse canım. cazgır olunca daha değerli oluyon. kayınhvalidem arkamdan ne diyodur biilemiyorum ama yanımdayken arkamdan kızım kızım diye koşturuyo. iş yapıyosam elimden alıyo sen yoruldun kızım git otur git yat ben yapayım diye gönderiyo mutfaktan falan.
sana tavsiyem canım durumları yok yapabildikleri kadar yapsınlar diye düşünme. o da laf oluyo. ben hep çevremdeki insanlara sorarak davranışlarıma şekil veriyorum. o konudan müzdarip bi tanıdığım var. konuşuyorduk ben onu alın şunu alın diyemem demiştim kadın bana dedi ki sen salak mısın ben de senin gibi yapmıştım zamanında. bana dediler ki dedi, kocasız kalmaktan korkmuş da altın bile istemedi dul kadın gibi geldi evimize. bu söylenecek laf mı?
bunlara maruz kalma sakın canım. senin iyi niyetin görülmüyo çoğu zaman. farklı şeylere yoruyolar. doğuda zaten altına çok önem veriliyo. komşularımız var erzurumlu muşlu, onlar anlatıyolar şu kadar şu yapılır bu kadar bu yapılır yoksa tefe koyarlar adamı diye.
sen yapılacakları listele dursun elinde sonra unutma, şunu da istiycektim tüh deme. ben iki tarafın yapacaklarını da listeledim söyledim her iki taraf da düğüne kadar üzerine düşeni yapsın yapmayanın vay haline benim dilime düşeceğinize ölün daha iyi dedim konuyu kapattım. ama eskiden beri tanışıyo olmamızın rahatlığı da vardı bende yeni tanıştığın insanlarla diyaloğun farklı olur :)
kendimi anlatırken ne kadar acımasız olduğumu fark ettim

ya benim erkek arkadaşım bohçaya ona buna karşı. kalkıp annesine sezen bişey istemiyo dedi telefonda bnm yanımda. bende ne karışıyosun sen falan dedim. yani tamam tabi ki abartılmasın ama adetler de yerini bulsun isterim bohça konusunda. takıya gelince valla aldıklarını satdılar bnm daha önce istediğim set yok sanırım. 1000 lira civarındaydı ama eğer takılmazsa bilmiyorum ne olur annem beynimi yer bitirir benim. yemin ediyorum gözüm yok annemden korkuyorum. ve 10 bilezeik desem kayınvalidem geri çevirmez adım gibi eminim ama erkek arkadaşımla papaz oluruz. o hiç hoşlanmıyor böyle şeylerden. bir de kadın her üstüne düşeni yapmaya hazır ben mutlu olayım diye yırtınıyor resmen. ben şimdi nasıl 10 bilezik diyeyim. söylemesem annem var ve gerçekten eğer onun dediğini yapmazsam yapayanlız bırakır beni her şeyde. yok neymiş yarın bi gün eltime daha çok takılırsa çatlarmışım. ya ben o kadar fesat bi insan mıyım kadın !!! ama hakkını yemiyeyim annem bohçaya her şeyin en güzelini en iyisini koydu. düğünde takacakları saat için de çok yüksek bütçe ayrıldı. ki bizim durumumuz da hiç iyi değilken.
erkek arkadaşım da burda kira veriyo yemesi içmesi maaşı kendine yetiyo. o insanlar da çocuk okutuyo gerçekten daralıyorum böyle =(

erkekler böyle şeylere hep karşı zaten canım bakma sen onlara. ama millet öyle değil her gelen soruyo hani bohçana bakıyım diye. senin zoruna gidiyo sonra yapılmayan şeyler. sen sevgiline bakma yapılması gerekenler yapılsın. papaz olacağınız bişey de yok evlenmek kolay değil kız almak hiç hiç kolay değil. canım fesatlık değil bu ama sana yapılmaz eltinin önüne her şey serilirse zoruna gider ileride. fesatlıktan değil ama, onun senden ne fazlası var ki?
düğün yapmayı düşünen adam zaten bazı şeyleri göze alıyor. ne kadr masraf olacağı bellidir ona göre ayarlar kendilerini. sen istersin istiyceğini şu kadar yapabiliriz derlerse de ona göre anlaşırsınız ailenle de
1000 tl set mi kız incecik set mi seçtin. güzel setler 3000-4000 civarı.

:) bakarsınız canım, birlikte bakmak daha eğlenceli olur dediğin gibi
heyecan olması normal ben de öyleyim :)

o bi gelse askerden yanıma asıl heyecan o zaman başlayacak

taa şimdiden balayı için yer mi ayırtılıyorr anamm ben bunu hiç düşünmedim.. o zak şubat gibi halletsek yeter diyordum oyy oyyy

yaa bu işler çok yorucu işlermişş ben onu istiyorum bunu istiyorum diyemem kii, zaten onların normal şartlarda ellerinden geleni yapmaları gerekmiyor mu, ben şimdi 5 bilezik, 10 bilezik diyemem gibi geliyor olmazsa sevgilime derim, o ailesine mi der, gerçi ona da diyemem, hatta ben kullanmayacagm şeyin düğünde takılmasına da karşıyım ooyy ben bu kadar şeyi düşünemem valla, kaçar giderim

kızlar ben iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama bişey yaptım yani...
erkek arkadaşım öğlen eve geldi ama o kadar kötüyüm ki bu takı mevzuları konuşalıberi anlatamam. ne bişey yiyebiliyorum ne uyuabiliyorum. gerildim de gerildim. neyse işte bohçayla ilgili bişey dedi bu böyle olacağını bilmiyordum falan. bende başladım çemkirmeye. işte istersen gel gün alıp evlenelim o zaman da sana göre her şey gereksiz de bilmem ne. ama nasıl konuşuyorum. gözlerim doldu ellerm titredi. daha set bile almamış ben onu düğünde takıcaz zannediyordum dedi. bende annemle arada kaldığımı falan söyledim. bilezik falan tkacak değilim ama nişanda set istiyordum dedim. ne kadar zor şartlarda izmire geleceklerini söyledi. ben bunları biliyorum ailenin de elinden gelenin fazlasını yapacağını biliyorum ama arada kalıyorum. düğünde ne yapacaksınız konusu olduğunda eğer 10 bilezik demezsem ailemin beni her şeyde yapayanlız bırakacağını söyledim. ki bilezikleri takacağımdan da değil dedim. neyse işte başladım hüngür hüngür ağlamaya. ben senin boynunu bükmem kimseye karşı sen annen ne diyosa yap dedi. annesine de annemi karıştırmadan anlatmış işte doğuluyuz diye insanlar çok takı bekliyodur bizden falan filan demiş. annesi de aynen şöyle demiş: ben kızımı kimseye mahcup etmem,ne istiyorlarsa yaparız demiş.
nişandaki set olayına gelince çık bugün set bak kendine alıcaz bi şekilde falan dedi. bende çıktım baktım mini setler var 500 tl civarı onlardan beğendim.
ne diyosunuz kızlar anlatmakla doğru mu yaptım.

canım aileni bilmiyorum ama aileler giriyor bu çirkin beklentilerin içine malesef. ve bu birde istemede konuşuluyor. misal bnm annem canerin yanında o sizin şerefinizdir ne takmak isterseniz onu takın dedi ama bnm adeta beynmi yiyor. istemede de sorulduğunda ben bişey istemiyorum kızım ne istiyorsa o diyecekmiş. ama ben "düğünde 10 bilezik,yüz görümlüğü olarak pırlanta set ve mihir olarak da bi kelepçe" demiyeyim bak nasıl annem beni şey gibi ortada bırakacak hazırlıklar esnasında. kendimi pazardaki domatesler gibi hissediyorum yemin ederim. resmen kendine paha biçmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…