takı olayları insanı deli ediyor. bizde de yaşandı benzer şeyler. benim nişanlım memleketten çocukluğumuzdan beri tanıyoruz birbirimizi, aileler de öyle. bu bizim bi yönden avantajımıza oldu. nişanda bana hiçbişey yapılmadı desem yeridir canım. nişanda yapamıycaz bişey istemeyin düğünde isteyin dediler biz de istemedik. nişanda yüzükler, tektaş, küpe ve bir tane kelepçe alındı. düğün için de annem bana sordu ne istiyceksin diye ben de kafamda olanları söyledim. tamam yeter daha fazla istersen yapamazlar zaten dedi.
6 bilezik istedim ben ama gramda söyledim 20şer gramdan az olmasın dedim. set, saat istedim. bi de kınada avucun içine çeyrek koyuluyo ya ben öyle istemiyorum dedim kayınvalideme. senden bana hatıra kallıcak bişey al ne istersen alabilirsin ama takabileceğim bişey olsun dedim. biz eşyaları da ailelere aldırıyoruz. salon takımı yemek masası tv ünitesi perde ve halılar erkek tarafına ait. yatak odası da benim aileme ait. geri kalan eşyaları ben almmıştım zaten.
bedavaya git olayı bizde de çok söyleniyo :)
evlenmekten ben de soğudum valla canım bazen diyorum kaçıcam ben yahu nedir bu stres bıktırdınız beni diye :)
canım karşı taraf nasıl sizin bilemiyorum ama kimisi istemeden bile yapıyo elinden geleni kimisi istemezsen hiçbişey yapmıyo. nişanda az çok görürsün neyi nasıl yapıyolar diye. zaten takı illa ki konuşulur. sorarsınız olmazsa, siz ne yapmayı düşünüyosunuz diye işinize gelirse tamam dersiniz işnize gelmezse biz şunu da istiyoruz dersiniz.
mesela benim kayınvalidemler sağolsun ben istemeden hiçbişey yapmadılar. düşün ki bohçamı bile kendim istedim aldığım cevap ne bohçası oldu. bi dahaki geldiğinde bohçamı yapmadan gelme dedim. bir yıldır nişanlıyım bohçamı bir ay önce getirdiler. onda da boş bohça getirdi hanımefendi. bu ne diye delirdim al bunu napayım ben boş bohçayı doldur getir dedim. beğenmiyn aldığımı dedi bana. (ben 34 beden giyiyorum bana 40 beden kıyafet alıyo kendileri sonra ben beğenmiyo oluyorum :) ) ertesi gün çarşıya çıkardım canım ne istiyosa aldırdım koydum bohçaya oh iyi ettim canıma değsin
düğünde de 4 bilezik yapmayı düşündüklerini söylediler. kusura bakmayın nişanda yapamıycaz düğünde isteyin dediniz 6 bilezik istiyorum dedim. nişanda yapmanız gereken ama yapmadığınız set ve saati de istiyorum deddim. benim ailem hiç karışmadı istediğim şeylere hepsini ben söyledim hatta liste yapıp ellerine verdim. belki bu şekilde cazgır gelin olarak kalıyorum akıllarında ama hak edene hak ettiği gibi davranmak gerektiğine inanıyorum. yüz bulup astar istemesin hiçkimse canım. cazgır olunca daha değerli oluyon. kayınhvalidem arkamdan ne diyodur biilemiyorum ama yanımdayken arkamdan kızım kızım diye koşturuyo. iş yapıyosam elimden alıyo sen yoruldun kızım git otur git yat ben yapayım diye gönderiyo mutfaktan falan.
sana tavsiyem canım durumları yok yapabildikleri kadar yapsınlar diye düşünme. o da laf oluyo. ben hep çevremdeki insanlara sorarak davranışlarıma şekil veriyorum. o konudan müzdarip bi tanıdığım var. konuşuyorduk ben onu alın şunu alın diyemem demiştim kadın bana dedi ki sen salak mısın ben de senin gibi yapmıştım zamanında. bana dediler ki dedi, kocasız kalmaktan korkmuş da altın bile istemedi dul kadın gibi geldi evimize. bu söylenecek laf mı?
bunlara maruz kalma sakın canım. senin iyi niyetin görülmüyo çoğu zaman. farklı şeylere yoruyolar. doğuda zaten altına çok önem veriliyo. komşularımız var erzurumlu muşlu, onlar anlatıyolar şu kadar şu yapılır bu kadar bu yapılır yoksa tefe koyarlar adamı diye.
sen yapılacakları listele dursun elinde sonra unutma, şunu da istiycektim tüh deme. ben iki tarafın yapacaklarını da listeledim söyledim her iki taraf da düğüne kadar üzerine düşeni yapsın yapmayanın vay haline benim dilime düşeceğinize ölün daha iyi dedim konuyu kapattım. ama eskiden beri tanışıyo olmamızın rahatlığı da vardı bende yeni tanıştığın insanlarla diyaloğun farklı olur :)
kendimi anlatırken ne kadar acımasız olduğumu fark ettim