• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

Canım bütçenizi bilmiyorum ama erkek arkadaşının iş bulması söz konusuysa ilk etapta eliniz bol olmaz sanırım. o yüzden bence hazır mobilyalara bakın derim. zira biz de öyle yapıcaz. kendi evimiz olduğunda yavaş yavaş yenilenir inşallah diye düşünüyorum. Hiç panik olma elinde para olduktan sonra mobilya halı perde mutfak eşyası hepsi bi haftanı almaz. bi de şimdi bizim mobilya bakmamız saçma olur (BENCE) çünkü daha oturacağımız ev belli değil. eve göre mobilya almak laızm diye düşünüyorum ben

fikrim olsun die biraz baktım çünkü bu konudaki zevkimden bile pek emin değildim :34: kafamda bişeyler oturdu en azından fiyat falan.. ama ev belli olmadan tabi bakılmaz, beyaz eşyalara bakıp karar vermek lazım yavaştan sanırım.. onları bide alıp depoda falan tutuyorlarmış ya sonra evin olunca getiriyolarmış, öle bişey yapabiliriz belki :34:

ama mobilya konusunda sizin de dediginiz gibi kiradayken ekstra özel bişeylere gerek yok, kendi evimiz ne zamn olursa o zman yaparız gönülümüzce :34::16:

fikrim olsun die biraz baktım çünkü bu konudaki zevkimden bile pek emin değildim :34: kafamda bişeyler oturdu en azından fiyat falan.. ama ev belli olmadan tabi bakılmaz, beyaz eşyalara bakıp karar vermek lazım yavaştan sanırım.. onları bide alıp depoda falan tutuyorlarmış ya sonra evin olunca getiriyolarmış, öle bişey yapabiliriz belki :34:

ama mobilya konusunda sizin de dediginiz gibi kiradayken ekstra özel bişeylere gerek yok, kendi evimiz ne zamn olursa o zman yaparız gönülümüzce :34::16:

ben buzdolabımı evkurdan aldım (şimdi de kullanıyorum) ama merak edip sordum o depoya indirme olayını. en fazla 2 ay tutuyoruz biz o da deponun müsaitlik durumuna göre demişlerdi. aklında olsun. valla canım hem mobilya da hem beyaz eşyada bin bir çeşit var bakıp az çok netleştirmek lazım bişeyleri. ben de mobilyalarda kafamda model belirledim artık bilmiyorum bulabilecek miyim :D

aynen ev sahibi olunca çoğu şeyi yenilersin bizde kiradayız mesela eve çok para harcamak istemiyorum. bide eşyayı önceden alın derim biz taa aylar öncesi aldık bi türlü getiremediler salon sandalyelerim evlendiğimin ertesi günü geldi. atıp tutuyolar on gün içinde teslim falan diye ama öyle olmuyo.

ben buzdolabımı evkurdan aldım (şimdi de kullanıyorum) ama merak edip sordum o depoya indirme olayını. en fazla 2 ay tutuyoruz biz o da deponun müsaitlik durumuna göre demişlerdi. aklında olsun. valla canım hem mobilya da hem beyaz eşyada bin bir çeşit var bakıp az çok netleştirmek lazım bişeyleri. ben de mobilyalarda kafamda model belirledim artık bilmiyorum bulabilecek miyim :D

evkur da çalışan tanıdık akrabalar var belki bize 5 6 aya çıkarırlar bu depo olayını :33::33: gerçi evkurdan almayız sanırım, annem geçen bakıyodu bosch mu ne ondan alırız falan die araştırıyodu, ben hiçç anlamadıgım için, bide tabi kayın ailemin de bu konudaki düşünceleri önmeli oldugu için şimdilik kenardan seyrediyorum bu konuları :1::1:

aynen ev sahibi olunca çoğu şeyi yenilersin bizde kiradayız mesela eve çok para harcamak istemiyorum. bide eşyayı önceden alın derim biz taa aylar öncesi aldık bi türlü getiremediler salon sandalyelerim evlendiğimin ertesi günü geldi. atıp tutuyolar on gün içinde teslim falan diye ama öyle olmuyo.

hadi yaaa, hazır mobilyayı da mı getiremiyolar bi türlüü :53::53: hangi markadan aldınız ki acaba? aklımda bulunsun dikkat edeyim ona :34:

aa öyle miii? bunu öğrendiğmiz iyi oldu. rezillik olmuş gerçekten. neyse ki haftalarca değil de bi gün beklemişsiniz. bardağın dolu tarafından bakmak lazım eli mahkum...

evkur da çalışan tanıdık akrabalar var belki bize 5 6 aya çıkarırlar bu depo olayını :33::33: gerçi evkurdan almayız sanırım, annem geçen bakıyodu bosch mu ne ondan alırız falan die araştırıyodu, ben hiçç anlamadıgım için, bide tabi kayın ailemin de bu konudaki düşünceleri önmeli oldugu için şimdilik kenardan seyrediyorum bu konuları :1::1:

hadi yaaa, hazır mobilyayı da mı getiremiyolar bi türlüü :53::53: hangi markadan aldınız ki acaba? aklımda bulunsun dikkat edeyim ona :34:

benim çamaşır makinem beko (5 kg almıştım zamanında) ama evliliğin ilk yıllarında yeter diye düşünüyorum. buzdolabım ve mikrodalgam lg. onu evkurdan almıştım (buzdolabım gerçekten çok güzel istersen atarım resimlerini) ben buzluğu altta olanlardan istiyordum fakat bun görünce tutuldum. hem mikrodalga hediyeliydi hem de vade farksız elden taksitliydi çok uygun geldi.

annem hep beyaz eşya alacaksan arçelik beko lg siemens ve smasungtan şaşma der. bosch eskiden çok iyiymiş (ben bilmiyorum annemin dedikleri böyle) indesit aristo profilo falan almaya değmezmiş çünkü yedek parçası mı ne çok zor bulunuyormuş. (bunları belki fikrin olur diye yazdım canım)

evet benim arkadaşım da yaşadı benzer sıkıntıları evlendikten çok sonra geldi bazı eşyaları.

selamm kızlar ya bişey sorucamm ya bugün tencere tava baktım da essenso nasıl sizce kullanan var mı ki :34:

aa öyle miii? bunu öğrendiğmiz iyi oldu. rezillik olmuş gerçekten. neyse ki haftalarca değil de bi gün beklemişsiniz. bardağın dolu tarafından bakmak lazım eli mahkum...

benim çamaşır makinem beko (5 kg almıştım zamanında) ama evliliğin ilk yıllarında yeter diye düşünüyorum. buzdolabım ve mikrodalgam lg. onu evkurdan almıştım (buzdolabım gerçekten çok güzel istersen atarım resimlerini) ben buzluğu altta olanlardan istiyordum fakat bun görünce tutuldum. hem mikrodalga hediyeliydi hem de vade farksız elden taksitliydi çok uygun geldi.

annem hep beyaz eşya alacaksan arçelik beko lg siemens ve smasungtan şaşma der. bosch eskiden çok iyiymiş (ben bilmiyorum annemin dedikleri böyle) indesit aristo profilo falan almaya değmezmiş çünkü yedek parçası mı ne çok zor bulunuyormuş. (bunları belki fikrin olur diye yazdım canım)

buzdolabı olarak benm de derin dondurucusu altta olanlar daha çok hoşuma gidiyor ama artısını eksisini hiç bilmiyorum.. sana zahmet olmazsa bir musait zaamanında buzdolabının resimlerini koyar mısın canım :34:

çamaşır makinası kaç kilodur nedir nasıl olur hiç anlamıyorum ki malesef, işte o iş annemle kayınvalideme baglı biraz.

kızlar bu arada beyaz eşyaları kız tarafı mı alıyor erkek tarafımı nasıl oluyor o iş :44:

selamm kızlar ya bişey sorucamm ya bugün tencere tava baktım da essenso nasıl sizce kullanan var mı ki :34:

hiç bi fikrim yok ama unutmazsam eve gittigimde anneme sorarım :34:

buzdolabı olarak benm de derin dondurucusu altta olanlar daha çok hoşuma gidiyor ama artısını eksisini hiç bilmiyorum.. sana zahmet olmazsa bir musait zaamanında buzdolabının resimlerini koyar mısın canım :34:

çamaşır makinası kaç kilodur nedir nasıl olur hiç anlamıyorum ki malesef, işte o iş annemle kayınvalideme baglı biraz.

kızlar bu arada beyaz eşyaları kız tarafı mı alıyor erkek tarafımı nasıl oluyor o iş :44:

canım biz de aldık çamaşır mak ve buzdolabını nişanlım kendisi aldı ki genelde bildiğim kadarıyla erkek tarafı alır...buzdolabı ve makina için baya araştırdım ben buzluğu altta duran çok hoş görünüyo ama genelde önermiyolar içi de daha dar oluyomuş sanırım bende onlardan istiyodum ama sonradan vaz geçtik...çamaşır makinası da 6 veya 7 kiloluk yeterli olur onun dışında ek özellikleri olanlar var fiyatı arttırıyo.bildiklerim bu kadar :)

Son düzenleme:

benim çeyizimdekiler başka marka (anem zamanında alıp koymuştu markasını hatırlamıyorum bile) ama essenso çok iyi diye duymuştum. dediğim gibi bizzat bilgim yok hayatım

canım ne demek tabi ki koyarım (az sonra ekliyorum hemen) bende evkura o niyetle gittim aslında. çünkü buzdolabı altta olanlar hem çok ilginç hem çok kullanışlı geliyodu bana. ama ben bu dolabı beğendim. bir de mikrodalga hediyesine kandım =) şükür ki memnunum =)
çamaşır makineleri 5-7-9 kg şeklinde oluyor diye biliyorum. ben evlenmicem diye hönkürdüğüm dönem 2. el almamak için bunu almıştım. ama iki kişiye de yeter biriktikçe yıkıyorum sorun olmuyor ŞİMDİLİK =)

normalde beyaz eşyaları erkek alıyor ama bizde tersi oldu :D yatak odasını benim ailem salonu da onun ailesi alacak. geriye bi halı perde kalıyo onlarıda yatak odasınınkini biz salonunkini onlar aldı mı bitti gitti:D inşallah alacağımız dönem de böyle çabuk olur yazması gibi :D
dur ben fotoları atayım tatlım

canım biz de aldık çamaşır mak ve buzdolabını nişanlım kendisi aldı ki genelde bildiğim kadarıyla erkek tarafı alır...buzdolabı ve makina için baya araştırdım ben buzluğu altta duran çok hoş görünüyo ama genelde önermiyolar içi de daha dar oluyomuş sanırım bende onlardan istiyodum ama sonradan vaz geçtik...çamaşır makinası da 6 veya 7 kiloluk yeterli olur onun dışında ek özellikleri olanlar var fiyatı arttırıyo.bildiklerim bu kadar :)
hiç bi fikrim yok ama unutmazsam eve gittigimde anneme sorarım :34:[/QUOTE]

tamam canım çok sağol...biraz gezdim ama baya fikrim oldu benim de :)[/QUOTE]

evet buzluğu altta olanlar dar olabiliyormuş. yüksek tencereler yani büyükler (yüksek tencere ne ya :D ) sığmayabiliyormuş. geniş hacimli olanları da fiyatı çok uçuyo. gerçi benim ki de çok ucuzlarından değil ama

evet buzluğu altta olanlar dar olabiliyormuş. yüksek tencereler yani büyükler (yüksek tencere ne ya :D ) sığmayabiliyormuş. geniş hacimli olanları da fiyatı çok uçuyo. gerçi benim ki de çok ucuzlarından değil ama
canım bir de beyaz eşya için boschdan şaşmayın derim gerçekten çok kaliteli oluyo.

canım buzdolabımda öncelikle buzluğunda gördüğün çekmece şoklama bölümüymüş. onun derece ayarı da siyah düğmelerin olduğu yerde (eski dolağlardaki gibi derece ayarı içerisinde değilmiş:D) buzluğundan çok memnunum.
alt kısımda sebzeliğin üstünde bir çekmece daha var orda da vita light dedikleri bir kısım varmış ki c vitamini içeren sebzelerin, bu vitamini korumasına yardımcı oluyormuş.
yanlış hatırlamıyorusam da contaları falan antibakteriyel (bundan emin de değilim yalan olmasın)
bir de bu dolabın sevdiğim yanı, yan tarafları deri kaplama yani diyelim ki yandaki dolabın kapağını çok sert açtım ama buzdolabım çizilmiyor. bence en işe yarar yanı buydu =) eğer beğenirsen falan modelini tam yazarım.
önündeki düğmelerde de çocuk kilidi derece ayarı ve şoklama kısmının derece ayarı var.
hazır onu koymuşken çamaşır makinemin boynu bükük kalmasın istedim :D
bir de buzdolabını boydan çekerken hınzır mikrodalgam da çaydanlığın arkasına saklanmış =)

kızlar mutfağım çok dağınık dolabım falan kusura bakmayın ders çalışmaya başladım bugün. bi yandan ders bi yandan yemek yap derken mahvettim ortalığı. valla çok utandım :17:

$2013-09-02 18.50.35.jpg $2013-09-02 18.50.26.jpg $2013-09-02 18.50.56.jpg $2013-09-02 18.49.50.jpg $2013-09-02 18.50.01.jpg $2013-09-02 18.50.07.jpg $2013-09-02 18.50.20.jpg $2013-09-02 18.50.49.jpg

canım bir de beyaz eşya için boschdan şaşmayın derim gerçekten çok kaliteli oluyo.

çok bilgim olduğundan değil ama boschta yedek parça sıkıntısı oluyormuş diye duymuştum. zaten bi ekdiğim bulaşık makinem ve ocağım kaldı ki büyük ihtimal beko olur hem uygun hem de her yerde servisi o su bu su var. yine de çok teşekkür ederim ilgin için canım benim. mobilya konusunda da fikirlerini almak isterim her daim

çok bilgim olduğundan değil ama boschta yedek parça sıkıntısı oluyormuş diye duymuştum. zaten bi ekdiğim bulaşık makinem ve ocağım kaldı ki büyük ihtimal beko olur hem uygun hem de her yerde servisi o su bu su var. yine de çok teşekkür ederim ilgin için canım benim. mobilya konusunda da fikirlerini almak isterim her daim

rica ederiim ne demek :) ben de çok bildiğimden değil de işte yeni aldığımız için bilgiler taze henüz :) o yüzden paylaşmak istedim...mobilyalar konusunda ben de tam bir çıkmazdayım ama fikirlerimizi paylaşırız yine :34: sen hangi markaları düşünüyosun :44:

rica ederiim ne demek :) ben de çok bildiğimden değil de işte yeni aldığımız için bilgiler taze henüz :) o yüzden paylaşmak istedim...mobilyalar konusunda ben de tam bir çıkmazdayım ama fikirlerimizi paylaşırız yine :34: sen hangi markaları düşünüyosun :44:

biz daha o topa girişmedik. ama öyle çok ağır pahalı bişeyler düşünmüyorum. kafamda markadan ziyade modeller var =)

kızlar valla benim gibi telaş içindeki mayıs gelinlerini gördükçe içim biraz rahat ediyo :) en azından yalnız değilim diyorum.. şahsen ilk evim kira olacağı için mobilyada çok uçmayı düşünmüyorum geçen sene anneme yemek odası ve salon takımını 14bine almıştım ama şimdi ilk evim kira olacağı için tüm mobilyaları 10bine kapatmayı düşünüyorum :1 alıntı işine grmeden direk yazıyorum zira ben işteyken baya bi muhabbet dönmüş aklımda kalan sorulara cevap vereyim :)
ben beyaz esyamı boschtan almayı düşünüyorum nişanlım mühendis oldugu için anlıoo bu konulardan biraz. çamaşır makinesini 7kgdan asağı almayın kızlaR tecrübeli büyüklerin dediğine göre yorgan battaniye hatta kilim bile yıkanırmıs.. ben 5kg düşünüodum 2 kişiyiz nasılsa die ama bunu duyunca vazgeçtim.. çelik tencerede de en çok hisarı övüyolar ama tabi bilmiyorum bunlar benim duydukalrım varsa sizin de paylasmak istediğiniz seyler seve seve dinlerim :)

normalde erkek tarafı alıyormuş beyaz eşyayı ama bizimkileri ben aldım, kullanıyorum bir yıldır da. profilo aldım ben gayet memnunum canım
çamaşır makinesi senin ihtiyaçlarına bağlı canım. annem bana 7 kg aldırdı. ben keşke daha büyük alsaydım diyorum şu an. tek kişilik uyku seti sığmıyor mesela içine. annemin 6 kg makinesi o mutlu makinesinden. beklentine göre al canım

sezoşum buzdolabına bayıldım çok güzelmiş iç hacmi güle güle kullan canım :16:

hopelessbride, katılıyorum çamaşır makinesi konusunda 7 kg az geliyor şu an bana.
canım tencere karacayı da çok öneren oldu bana kullananlar çok memnunmuş. karaca aldım ben de

burdan ne kadar faydalı şeyler öğreniyorum valla, sağolun varolun kızlarr :16::16: o ek özelliklerden hiç anlamıyorum işte, sevgilime dedim beyaz eşya işi sen de diye o da ben bi tv den anlarım o da full donanımlı olacak geri kalanı sen ne dersen o dedi, o işten de kurtardı :1: madem herkes buzdolabı için aynı şeyi diyor, o zamn demek ki alt tarafta dondurucu olması avantaj deil, onu silelim kafamızdan :34:

canım ne demek tabi ki koyarım (az sonra ekliyorum hemen) bende evkura o niyetle gittim aslında. çünkü buzdolabı altta olanlar hem çok ilginç hem çok kullanışlı geliyodu bana. ama ben bu dolabı beğendim. bir de mikrodalga hediyesine kandım =) şükür ki memnunum =)
çamaşır makineleri 5-7-9 kg şeklinde oluyor diye biliyorum. ben evlenmicem diye hönkürdüğüm dönem 2. el almamak için bunu almıştım. ama iki kişiye de yeter biriktikçe yıkıyorum sorun olmuyor ŞİMDİLİK =)

normalde beyaz eşyaları erkek alıyor ama bizde tersi oldu :D yatak odasını benim ailem salonu da onun ailesi alacak. geriye bi halı perde kalıyo onlarıda yatak odasınınkini biz salonunkini onlar aldı mı bitti gitti:D inşallah alacağımız dönem de böyle çabuk olur yazması gibi :D
dur ben fotoları atayım tatlım
[/QUOTE]

resimlere baktım tatlım hepsi çok güzel güle güle kullann :16::16: buzdolabının özellikleri çok iyimiş valla, ben bi buzdolabında o kadar özellik olabilecegini bile bilmiyodum :1: ve yanında hediyeli olan ürünü seçmen de ayrı bi güzel olmuş :34: valla sana zahmet markası ve modeli çok işime yarar, fiyat araştırmasına başlarım şimdiden :34:

ya ben şu yatak odasını kız tarafının almasına çok sinir oluyorum da adet gelenek görenek böle işte.. bana kalırsa yatak odasını almak için annelerle bile gidilmesin yani, utanırım ben onların yanında yataga falan bakmayaa :17::17: da işte adet bu..

annem yatak odası bizim, bulaşık makinası bizim bide perdeler halılar bizim demişti ama bu karşılıklı otururp karar verilir heralde.. onların imkanlarına da baglı snuçta.. gerçi ben oturma odası istemiyorum, bi salon takımıyla buzdolabı çamaşır makinası da alıverirler bi zahmet de işte istedigim gibi olsun, maddiyat yüzünden istedigim şeyin olmaması üzebilir beni..

normalde erkek tarafı alıyormuş beyaz eşyayı ama bizimkileri ben aldım, kullanıyorum bir yıldır da. profilo aldım ben gayet memnunum canım
çamaşır makinesi senin ihtiyaçlarına bağlı canım. annem bana 7 kg aldırdı. ben keşke daha büyük alsaydım diyorum şu an. tek kişilik uyku seti sığmıyor mesela içine. annemin 6 kg makinesi o mutlu makinesinden. beklentine göre al canım

çamaşır makinası 7 kg en ideali sanki.. battaniye yorgan illa ki yıkanır yaqni, kucagıma alıp da anamın evine götürmeyim yorganı yıkamaya :1::1:

Back