- 8 Nisan 2013
- 119
- 18
- 48
- Konu Sahibi MecnununLeylasi
Planlama da aynıyız, biz de bu önümüzdeki yaz söz düşünüyoruz nasip olursa askerden gelince mayıs, en geç yaz ortası olur herhalde, düğünü de inşallah bir sonraki sene 2015 Mayıs ayın da istiyoruz.
Tanışma geçen sene Kasım da olmuştu, askerliği yüzünden söz yapamamıştık, biz istemeyle sözü bir arada yaparız diyoruz, tabii babam birşey çıkarmazsa çünkü annesi ve babası bize 12 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor. Sürekli gelip gitme söz konusu değil maalesef, nişanla söz arasında pek bir fark yok aslında, isteyen söz ve nişanı kendi aralarında evde yapabiliyor, isteyende ayrı ayrı yapıyor. Ayrı yapmanın avantajı takı yönünde oluyor sadece.
Ben eğer istediğimiz gibi Mayıs ayın da evlenirsek nişan yapmayı düşünüyorum, ama daha erken bir tarih olursa hiç o yükün altına girmeyi düşünmüyorum açıkçası, boşa stres, koşuşturmaca oluyor.
Bize tanışmaya geldiklerinde adeta bir söz havası vardı evde, bir yüzükler eksikti.
Teyzelerim kek, börek, yaprak sarma, kısır, kurabiye falan yapmışlardı. İsteyen yemekte veriyor sanırım ama bana göre o çok meşakatli, hem de kalabalık olunduğundan uğraştırıcı. Sözümüz de de ikramlık yiyecekler hazırlayacağız.
Bohça işi herkese göre değişiyor, kimisi söz de yapıyor, kimisi nişan da. Mesela biz de haladan teyzeye, dayıdan amcaya, tüm sülaleye yapılır, ama ben o kadar büyük bir bohça işine de girmeyi düşünmüyorum. Aslında sadece erkek arkadaşım ve bana yapılmasını istiyorum ama, sorun çıkarırlarsa olmaz öyle gibi, sadece çekirdek ailelerimize yaparız diye düşünüyorum. O da başı başına bir masraf sonuçta..
Çeyiz işine gelince, bu aslında tamamen maddiyatla ve alacağın şeylerle alakalı.
Ben geçtiğimiz Şubat-Mart arası başladım, büyük parçaların hepsini, önemli küçük parçaların da bir kısmını aldım.
Benim için böyle daha rahat oldu. Yavaş yavaş alıyorum.
Hayırlısı hepimiz için..![]()
canım detaylı mesajın için cok teşekkür, hepsini okudum :)
bizim de hepsi bir arada ya da arkarakaya günlerde olur sanırım ya, nasıl olur pek anlamıyorum :/
Salon kapatıp nişan yapma olayı olmaz ama o kesin..
Çeyizine önemli küçük parçalardan neler neler aldınn peki ???