2014 temmuz anaları çantalr hazırmı neler koyduk

..ELCHIN..

bal oğlum****bal kızım
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
6.147
36
363
39
Amasya
Evet hanımlar atık geliyo yavaş yavaş vaktimiz çantalar çoğumuzun hazır gibi neler koyduk neler gerekir birbirimize burdan yardım edelim dedim malum unutulan olur gerkesiz şeyler olur hadi bakalım hayırlı olsun bu topiğimiz

henüz hazırlamadım ama bu ara hazırlamayı düşünüyorum aklımda olanlar :

benim için

1.gecelik-pijama takımı
2.külot
3.ped
4.göğüs ucu kremi
5.terlik
6.emzirme sütyeni (cokta gerek olmaz belki)
7.eşofman takımı( taburcu olduktan sonra giyerim diye düşündüm)
8.makyaj seti,kişisel bakım ürünleri (kendime geldıkten sonra resim için lazım olabilir:)

yavru için :
1. hastane çıkışı (2 takım ne olur ne olmaz)
2.battaniye
3.bez( dogduktan sonrada alınabilir )
4.biberon (ne olur ne olmaz)

Benim için
1 gecelik 1 pijama takımı
2 kilot emzirme sütyeni atlet koymadım sıcak diye
El yüz havlusu
Ped hasta bezi
Terlik
Foto makinesi şarj cihazı
Diş macunu fırçasıtarak

Bbiş için
2-3takım hastane çıkışı
Penye yelek
Bi penye battaniye bide biraz dah kaın battaniye
Bez ıslk mendil

Bunların dıında bardak tabak çatal filan koyarım belki

Ben daha hazırlamadım yaaa acabaaa hazırlasam mı uffffff hazırlamaya da korkuyorum sanki dogurcakmısım gibi geliyor

Yarin alisverise gidicembaon seyleri alicam sonra basliycam yikamaya yikayip utuleyip cantami hazirliycam...zaman geldi sayilir..allah hepimizin yardimcisi olsun insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çantamıza kendim için:
2 pijama takımı 3 adet kilot 3 adet atlet
1 tşört 1 terlik 4-5 adet pipet(yeni öğrendim)
2 adet çorap ve 1 tane uzun hırka(üşüyebilirim diye)
bebek için :
1 iç kundak dış kundak
1 battaniye
2 hastane çıkışı
1 adet patikli pijama
1 çift çorap
2 adet ağız mendili
eksik var mı bilemiyorum ama şimdilik bu kadar

Terch meselesi tabi.. Ama gecen ay basimiza geleni anlatayim.. En yakın arkadasm dogum yapti,bebek aksamina yogun bakima kaldirildi,boguldu,cok sukur ucuz atlattik.. Olay soyle gelisti: bebek emdikten snra besigine yatiriliyorlar,arkasina da battaniyeyle destek yaparak yan yatiriyolar,bebek kusuyor ve o anda basini yandan tavana bakacak sekilde donduruyor ve bogazına kaciyor kusugu,anlik bir olay ve farkettiklerinde bebek morarmisti,neyseki mudahale ettiler 2 saat yogun bakimda kaldi.. Yani diyecegm arkadasim,yanls anlama bunu asla senin icin degil genel soyluyorum,bu tarz topiklerin amaci yasanan tecrubeler sonucu tavsiye vermek.. Elbette cocuk icin yada anne icin gereksiz oneriler olabilir ama bunlar fazla giysi gibi saglik ve guvenlik disi onerilerdir, ama soz konusu saglik ve guvenlik onlemlerini maalesef kotu tecrubeler sonucunda veriyoruz hepimiz.. Son olarak 15-20 tl ye satin alabilecegimz bu yastikla bebegin kafasini dondurmesini onlemis oluyoruz..bıraz uzun oldu cevap ozur dilerim.. Hepimize hayirli dogumlar diliyorum,allah hepimizin bebeklerini bizlere bagislasin...

kendim için

1 adet lohusa pijama takımı(emzirmek için tasarlanmış olanlardan)
2 adet pijama takımı
1 çift terlik
2 adet emzirme sütyeni
2 adet emzirme atleti
1 adet sabahlık
3 adet külot
1 adet küçük el havlusu
4-5 adet depend külot ( nette kanama çok olursa kullanımının rahat olduğu yazıyordu)
1 paket ped
kişisel bakım ürünleri (diş fırçası,diş macunu,saç fırçası,saç düzleştirici,makyaj malzemeleri,bebe kolonyası,parfüm,ağız bakım suyu,ıslak mendil,kağıt havlu)
internet üzerinden özel olarak hazırlattığım anne -bebek-abla lohusa tacı (çok cici oldular gerçekten)

bebeişim için

2 adet 10'lu hastane çıkışı
1 adet 5'li hastane çıkışı
3 adet atlet
3 adet külot
1 adet penye battaniye
1 adet alt açma minderi ve yastığı
25 adet bebek bezi
2 çift çorap
pudra,pişik kremi ve bebe yağı
emzik ve biberon(inşallah kullanmaya gerek kalmaz ama her ihtimale karşı)
oda süslemek için malzemeleri

İnşallah Rabbim hepimize sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir doğum nasip etsin.bebeklerimiz hayırla,bereketle gelsin kucağımıza.

Kendim için;

- 1 sabahlık
- 1 önden açılır gecelik
- 2 önden açılır pijama
- 2 yüksek belli külot
- 2 normal belli külot
- 2 emzirme sutyeni
- 2 emzirme atleti
- 1 kırmızı, 1 krem rengi taç
- 10 tane gece pedi
- 10 tane göğüs pedi
- Lansinoh krem
- 2 tane patik çorap
- Göğüs pompası (Philips Avent)
- Göğüs kalkanı
- Hastane çıkışı için elbise
- Terlik
- Kirli torbası
- Şarj aleti
- Diş fırçası-macunu, makyaj çantası, tarak, toka, saç düzleştirici.
- Hastane evraklarım

Bebeğim için,
- 1 adet 10'lu hastane çıkışı
- 2 adet 5'li hastane çıkışı
- 2 adet penye battaniye (1 tanesi hastane çıkışının battaniyesi)
- 10 adet yenidoğan bez. (Özel hastanede doğum yapacak olmama rağmen ebe yine de koyun dedi)
- 2 adet çorap
- 5 adet ağız mendili
- Pişik kremi
- Uni yenidoğan ıslak mendili
- Mini biberon
- Emzik

Ek olarak; hastane kapısı için kapı tülü ve kapı süsü, çikolata koymak için derin şık bir kase, badem şekeri koymak için şık 2 adet kavanoz, mavi-beyaz kurdela, makas, kolonya.

Son düzenleme:

pipet ne için kullanılıyor anlayamadım ??

Sezaryen olacak anneler,daha yeni doğum yapıp taburcu olmuş biri olarak sizlere birkaç önerim.
Gecelik özellikle ilk gün hayat kurtarıcı,özellikle ilk gün ağrınız oluyor ve pijama altı değiştirme veya birinin değiştirmeye çalışmasna tahammülünüz olmuyor.Hastane çantasında 2 gecelik olmalı,üst baş çabuk kirleniyor 2 de pijama konulmalı ve mutlaka popoyu örten sabahlık,bazen anlamadan arkanıza kan geçiyor,tam yürümeye kalkmışken sabahlık lekeleri örtmek için çok iyi oluyor.Hemen üstümü değiştiririm diye düşünmeyin,ameliyat yeri ağrımasa da hassas,gergin oluyor,bazen üst değiştirmek için yapılan hareketleri bile yapmak istemiyorsunuz.

Ben ilk gün hastanenin verdiği hasta bezlerini kullandım,üstüne de kullan at külotlardan.2. Gün hijyenik pede geçtim.Tavsiyem kotex gece pedleri,arkası popoya kadar uzanıyor ve popunun yarısını kaplayacak şekilde genişliyor.Lohusa akıntısı sırf kan gelmiyor,suyla karışık ani geliyor bazen büyük ped lazım,ben hasta bezlerini sevmiyorum,bu ürünü tavsiye ederim.Yalnız kullan at külotlara bir kere ped yapıştırınca sonra ped değiştiremiyorsunuz çünkü ped o pamuk-kağıt yüzeye yapışıyor çıkmıyor.Pede geçince normal küloda geçmek lazım.

Şimdiki aklım olsa hastane verse de serilen hasta bezlerinden alırdım.Her seferinde hemşire ve personel bakmak zor.Kendim serer kirlenince sık sık değiştirirdim.

Oncelikle gozunaydin cnm.saglikla büyüt yavrunu.bende sezeryan olacagim ve gecelik almadim hic yaa.bunu yazman cok iyi olmus valla.ama aksama kadar altin ciplak kaliyormus ztn.kalkincada pijama giyersin dediler bana.

Pipet ne için canım benim

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Sezeryandan 5-6 saat sonraya kadar yemek verilmiyor.Su için pipet gerekli sanırım azar azar içmeli diye :)

Kendime;
iki adet önden düğmeli gecelik ve bir pijama takımı
depend kullan at külot,normal külot ve emzirme sütyeni
sabahlık ve ince bir şal,terlik,diş fırçası,tarak vs.
göğüs başlığı(göğüs ucu çıkmazsa emzirmek kolay olsun diye)

bebişime;
üç takım hastane çıkışı,bez,yelek,ince battaniye
emzik,ağız mendili,alt açma takımı ve süslerimiz :) Evim yakın hastaneye bir şey unutursam da yanımdakiler gider alır.Herkese şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum :)

pipet ne için kullanılıyor anlayamadım ??

pipet vsezeryan olunca gerekebilir dediler hareket kısıtlılığından dolayı sanırım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…