- Konu Sahibi ..ELCHIN..
-
Evet hanımlar atık geliyo yavaş yavaş vaktimiz çantalar çoğumuzun hazır gibi neler koyduk neler gerekir birbirimize burdan yardım edelim dedim malum unutulan olur gerkesiz şeyler olur hadi bakalım hayırlı olsun bu topiğimiz
Ben daha hazırlamadım yaaa acabaaa hazırlasam mı uffffff hazırlamaya da korkuyorum sanki dogurcakmısım gibi geliyor
Kızlar bebek için yan yatma yastığını unutmayın.. :)
çantamıza kendim için:
2 pijama takımı 3 adet kilot 3 adet atlet
1 tşört 1 terlik 4-5 adet pipet(yeni öğrendim)
2 adet çorap ve 1 tane uzun hırka(üşüyebilirim diye)
bebek için :
1 iç kundak dış kundak
1 battaniye
2 hastane çıkışı
1 adet patikli pijama
1 çift çorap
2 adet ağız mendili
eksik var mı bilemiyorum ama şimdilik bu kadar
Sezaryen olacak anneler,daha yeni doğum yapıp taburcu olmuş biri olarak sizlere birkaç önerim.
Gecelik özellikle ilk gün hayat kurtarıcı,özellikle ilk gün ağrınız oluyor ve pijama altı değiştirme veya birinin değiştirmeye çalışmasna tahammülünüz olmuyor.Hastane çantasında 2 gecelik olmalı,üst baş çabuk kirleniyor 2 de pijama konulmalı ve mutlaka popoyu örten sabahlık,bazen anlamadan arkanıza kan geçiyor,tam yürümeye kalkmışken sabahlık lekeleri örtmek için çok iyi oluyor.Hemen üstümü değiştiririm diye düşünmeyin,ameliyat yeri ağrımasa da hassas,gergin oluyor,bazen üst değiştirmek için yapılan hareketleri bile yapmak istemiyorsunuz.
Ben ilk gün hastanenin verdiği hasta bezlerini kullandım,üstüne de kullan at külotlardan.2. Gün hijyenik pede geçtim.Tavsiyem kotex gece pedleri,arkası popoya kadar uzanıyor ve popunun yarısını kaplayacak şekilde genişliyor.Lohusa akıntısı sırf kan gelmiyor,suyla karışık ani geliyor bazen büyük ped lazım,ben hasta bezlerini sevmiyorum,bu ürünü tavsiye ederim.Yalnız kullan at külotlara bir kere ped yapıştırınca sonra ped değiştiremiyorsunuz çünkü ped o pamuk-kağıt yüzeye yapışıyor çıkmıyor.Pede geçince normal küloda geçmek lazım.
Şimdiki aklım olsa hastane verse de serilen hasta bezlerinden alırdım.Her seferinde hemşire ve personel bakmak zor.Kendim serer kirlenince sık sık değiştirirdim.
çantamıza kendim için:
2 pijama takımı 3 adet kilot 3 adet atlet
1 tşört 1 terlik 4-5 adet pipet(yeni öğrendim)
2 adet çorap ve 1 tane uzun hırka(üşüyebilirim diye)
bebek için :
1 iç kundak dış kundak
1 battaniye
2 hastane çıkışı
1 adet patikli pijama
1 çift çorap
2 adet ağız mendili
eksik var mı bilemiyorum ama şimdilik bu kadar
Pipet ne için canım benim
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
pipet ne için kullanılıyor anlayamadım ??
Pipet ne için canım benim
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
Sezeryandan 5-6 saat sonraya kadar yemek verilmiyor.Su için pipet gerekli sanırım azar azar içmeli diye :)
Kendime;
iki adet önden düğmeli gecelik ve bir pijama takımı
depend kullan at külot,normal külot ve emzirme sütyeni
sabahlık ve ince bir şal,terlik,diş fırçası,tarak vs.
göğüs başlığı(göğüs ucu çıkmazsa emzirmek kolay olsun diye)
bebişime;
üç takım hastane çıkışı,bez,yelek,ince battaniye
emzik,ağız mendili,alt açma takımı ve süslerimiz :) Evim yakın hastaneye bir şey unutursam da yanımdakiler gider alır.Herkese şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum :)
Hımm şimdi anladım :)))pipet vsezeryan olunca gerekebilir dediler hareket kısıtlılığından dolayı sanırım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?