2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90

canım umut varsa asıl derim, bir soru yapsan bile 100 lercenin önüne geçebilirsin, ben asılmayı denedim 2 kez olmadı ::))))
ama zaman olsaydı, en başından daha iyi çalışsam ağırlık verirdim ama benim için zaman kaybı, matematike ağırlık vermem lazım daha 9 net anca çıkarıyorum en az 15 net çıkarmam lazım.mattan.

selam yavrular, bugün dersaneye gitmedim, öğlene kadar uyuyup tembellik yaptım
122 soru çözdüm henüz, şimdi de çağdaştan video izleyeceğim, iyi dersler Allah zihin açıklığı versin

kızlar sözel mantıktan bi soru ekleyeceğim, biraz sayısal mantık gibiydi karıştırdım :S çözemedim, bi bakıverin

cnm anlayabiliyorsan çalış
çünkü geo nun getirisi yüksek bende matematikten anlayabildiğim konuları bitiricem bu ay ve geometriye geçicem mat. a göre daha iyi anlıyorum diye sona bıraktım

canım gitmediğim günler dersine göre değişiyor 400 kesin çözüyorum şimdilerde yanında konuda çalışmış oluyorum, tabi misafir gelmezse yada temizlikle uğraşmazsam tüm gün, malum evli hatunuz

maşallah cnm ya kızlar valla siz iyi soru çözüyorsunuz bende 1 buçuk haftadır evdeyim en fazla 250 soru çözüyorum günde
kafam patlıyor ama konu çok çalışıyorum ondan da vakit kaybı oluyor
2.5 3 saat mat. çalışıyorum mutlaka 1.5 saat dilbilgisi sürüyor videolar uzun
1 saat anayasa sürüyor minimum geri kalan zamanlarda soru çözüyorum akşamda 9.buçuğa kadar çözebiliyorum sonrası pertim.
bugün çok az soru çözdüm mesela 70 soru paragraf zaman tuttum ama kaç dk da çözüyorum diye motive oluyorum öyle
tarih sorusu çözücem şimdi akşamada eşimle 80 vatandaşlık sorusu çözücez
bugün birazda temizlik fln yaptım o da vakit kaybı oldu
400 nasıl çözerim ben yaaa

çok basiy aslında canım, 100 vat.
100 türkçe
100 mat
100 tarih
bu şekilde kendini şartlandır. tarihin 100 sorusu 1 saatini alır mesela, bilgi gerektirdiği için ben tık tık yapıp bitiriyorum.
bide hedef koy bu bitecek diye, sıkılsanda azcık 5 dk ara ver tekrar otur başına.
ben de yaprak testler kitabı var konu konu, 100 soruluk yada 50 soruluk yırtıyorum öyle çalışıyorum, yırtmasam kitap gözümde büyüyo, yırtınca. hadi elif 3 sayfa kaldı, hadi elif 1 sayfa kaldı diye kendimi azmettiriyorum
tavsiye edilir. konu tekrarlarımı soru çözerek yapıyorum bu arada. mesela coğrafyadan konuyu bitirirken 2 kitap bitirmiştim. sonrasında yaprak testler çözdüm. sonra 1 tane konu anlatımlı kitap daha bitirdim şimdi. okuldada hoca anlatıyo ondan haricen konu çalışmıyorum. ezber olan şeyleri arada bakıyorum haritadan . göller falan.

kızlar ara verip yemek yapacağım şimdi, görüşürüz inşallah :)

:
aynı soru bankasından bendede varr açtım ordan baktım ama daha mantığa çalışmadığımdan çözemedimmm:26:

Canım çözünecek banada haber ver. Ben sözel mantıklı çalıştım ama sayısal mantığa geçemedim. Ama bu sözel mantık sorusu hiç böyle birşey görmedim bu zamana kadar , yarı dedi anladık tama aritmetik ortalama dedi onuda anladık ama soruyu tutarsız gördüm :))))

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım çözersin ama sen videolarla çok vakit harcıyorsun ondan az soru çözüyorsunn
videolardan çalışma istersen otur kitaptan çalış bende en başşlarda videolardan çalışıyodum ama hem zamanımı çok alıyor hemde çok bellii bariz şeyleri anlatıyolar ama bizim bu sınavı kazanmamız için detay gerekiyor bunuda kitapta rahatlıkla görebiliyorsunn
tabi sen bilirsin yinede
bide konuların bitmediği içinde soru sayın az onun için canını sıkma

dur soru sorim
Aşağıdaki cümlelerden hangisinin fiil kipinde anlam kayması (kip kayması) yoktur?
A-Genellikle kitap okumadan uyumuyorum
B-Önümüzdeki yıl, yurt dışına yerleşiyorum
C-Akşama bu sözleşmeyi kutluyoruz
D-Televizyonun sesini kısın ,çoçuk ders çalışıyor
E-Sen hiçbir arkadaşını yıllardır dinlemiyorsun .

kip kayması deyince ne anlayacağız?

Yavrukuslarm mrb öncelikle herkese iyi calismalar diliyorm..

Bebegmmmm D skki oldgnu dusnyrm çünkü kip kaymasi denince zaman kaymasina bakiyorz yani bazi cümlelerde fiiller ornegn şimdiki zaman kullanması gerekirken geçmiş zaman faln kullaniyor senin sorun uzernden anlatmaya calisaym:
A skknda uyuyamiyorum degl( simdiki zamn eki kullanms - yor eki) uyuyamam olacak yani geniş zamani belirtmesi gerek ve kip( zaman kaymasi) olmuş
B skknda yerlesiyorm(şimdiki zaman belirtmiş) ama Yapilacak is gelecek zamani belrttigi için yerleşeceğim olmaliydi
C skknda yine gelecek zamni belirtiyor aksam diyor ama fiil ( yuklem)yine şimdiki zaman ekini alms ve yanlis olmuş kutluyoruz değil kutlayacagiz olcak
D skknda çocuk eylemi zaten şuan yapiyor yani şimdiki zaman ve doğru verilmis calisiyor(fiil yani yapilan eylem - Yor ekini şimdiki zaman ekini alms)
E skknda yine şimdiki zaman ekini almis ama geniş zaman ekini almaliydi çünkü eylem şuan yapilmiyor yillardir yapiliyor yani dinlemiyorsn degl dinlemezsin olcak..

Bebegmmm insallah anlatabilmisimdr kafani daha cok karistirmamismdr opldnn...

Bebeğim vallahi süersin o kadar güzel anlatmışsınki diyecek kelime bulamıyorum kitaptan baktı bir örnek vermiş onuda anlamamıştım ama sayende anladım Allah razı olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım bir şey sorcam konuların bitti mi senin tamamen

Yok fistgm hepsi bitmedi..sözel ve sayisal mantik, tarihten de çağdaş tarih var onlara da yavaş yavaş calisiyorm..g.kultur hizli cozuluyor tabi konulara hakimsen tikir tikir 2000 soru mesele degl ama g.kültür vakit aliyir ozellkle paragraf sorulari..1 paragraf cozene kadar 2- 3 tane g.kültür sorusu cozersn rahat..mat da ona keza 1 mat cozene kadar yine 2-3 tane kültür cozersn ve o yüzden g.kültür cozdgm hafta rahat oluyorum ama g.yetenek cozdgm hafta soru saym da performans da düşüyor ama bununda zamanla asilacagni dusnyrm çünkü ilkbaslarda kültürde de oyleydm çok üstüne dustm soru cozdm hizlandm ama bu sefer g.yeteneği biraz ihmal ettm onda yavaslamisim simdi tekrar g.yeteneğe asildm.hepimizn hakkında hyrlisi olsn cnm sen de çok skma canini konu calisilirken çok fazla soru çözülmüyor çünkü hem konu vakit aliyor hem de daha konuyu yeni calistgn icn ve soru cozumune gecmedgn icn konu daha yerlesmemis oluyor bu da zamn istiyor tabi dersanede zamn aliyor ben dersaneye gitmiyorm evde hazrlanyorm( mecburen) çünkü2 yasinda bi kizim var.kendine haftalık planlar yap ve gerceklestirmeye calis konularini oturtmadanda çok soru cozcem diye canini skma, planlarinida çok agir yapma yapabilcegni dusndgn agrlikta yap çünkü onlari gerçekleştiremezsen motiven düşer ama gerçekleştirirsen daha da azimle calisirsn.simdilik benden bukadr cnm iyi clismalar..

Rica ederim ballibademim...

:)))))))))gicikkkkkkkkkkkk:))))))))) severm seni:)))))))) olsun yap fistgm yabanciya gitmiyo duabak a gidiyor:)))))))

Ben kaçar kizlar tarihe gomulmem(calismam) lazim yani soru ve tekrar mahiyetinde hepinizi optm canlarm

Buarada dogumgunu çocuğu(dumannn) yine gözükmüyor ortalıklarda???

Carpem snvnin iyi geçmesine sevndm cnm artik iyice KPSS te konsantre olabilirsn..

Son düzenleme:

süper anlatmışşın canım, bende karıştırıyorum dil bilgisini bende öğrenmiş oldum böylelikle, teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…