2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
anladım canım
peki sen neden halk bankası sınavına girmiyorsun o da iyi değil mi senin için ?

Kuzum biz.şuan.dogu gorevndeyz.esimn isi nedenyle ve burada halkbankin snv merkezi yok ankaraya gelmem gerekecek snv icn onuda goze almadm ama ziraatn snv merkezi varmis bulndgm şehirde ona basvurcam siz de basvurn.kismetmz nerde bilemeyiz..

Kalp kalbe karsiymis Carpem kacgundr topige giriymde kizcelerime bi bakym diodm simdi girebldm,yeni Isn hyrli olan kuzm bi yerden başlamak gerekio iyi yapmissn yoksa çok kotu boşluğa düşer sennkine sarardn:)hakkında hyrlisi olr inş findgm yasamak istedgn Şehr neresymis bakiim birzamnlar benmde öyle hayallerim vardi hey gidi günler neydi o gençlik caglari:)Allah a sukr istedgm herşeyi esimle birlikte gerceklestrme sansini yakaladm darisi sana sevdgnle birlikte inş..

Elifmmmmmmm kuzummmm çok merak ettm seni iysn Allah a sukr hosgeldn yavrukusm bazi saglk sorunlari yasamssn gecms olsn enkisa zamanda duzelrsn inş fistgm bundan sonra daha sk gorsrz inş.

Duabakm minigmzn cinsiyeti belli olnca hbr ver bebegm buarada o boşluk herkeste var bende kizima sardm tuvalet egtmine basladk biraz çetin geçiyor ama alstk gbi hayrlsi..

Dumanm kizcem nerelerdesn bacimmmm döndün mu evine memlekettemsn hala??

Helenacim msjini alnti yapamadm buradan cvp yazyrm kuzum özel sektör istemyrm esimde çok taraftar degl kamu olursa iyi olcak bakalm bekleyip gorcez cnm.

Lilrubacm sende snvdan dertlisn herhalde cnm ama yapacak bisey yok geçti gitti artık kendimizi toparlamamz gerekii yetrnce hayatmzi etkiledi snv bundan sonrasi icn hayatlarmz daha güzel olur ins

Kizcelerm.ziraat alim yapcakmis ilani bi inceleyin başvuru yapin derm şimdilik benden bu kadar hepinizi optm yavrukuslarm..

Hos geldin...
Akdeniiz kıyısı bir yer yazdım canım calısmak istedigim yere banka icin. Sınav merkezini de ankara sectim.
Sarmak icin bos kalmak gerekmiyor can, tartısıyoruz zaten hep. Sabahtan beri sesi cıkmıyor, tartısmıstık. Aklım onda calısmaya calısıyorum, bugün tek izin günüm mecbur calısacagım ders ama. 2013 faliyet raporundan notlar alıyorum simdi, 350 sayfa :( tarih de calısmayı planlıyorum. Acık ögretimin videolarını buldum, alan icin de onları izleyip not alacagım sonrasında...İngilizceden de defterim var iki tane onlara bakacagım...Yanarım yanarım da bu sene yds'den 73 aldım..Bosa gidecek nalet...Ah kpss ah..

Hava da bir sıcak daraldım...Müzik actım calısmaya calısıyorum bakalım..

Son düzenleme:
Kızlar acil bakın gözünüzü sevim...

Halk bankası sınavı icin calısmak istedigimiz sehri degistirebiliyor muyuz acaba? Ne yapmak lazım? Merkez İstanbul imiş...Basvuru süresi bitti ama Merkeze ya da Anadolu Üniversitesine basvurarak degistirme sansımız var mıdir acaba? Siteden bir zıkkım olmuyor aday bilgilerim gözüküyor sadece...

Kizlarr herkes iyidir insallah ozlemisim buraya yazmayi.
Carpem yeni isin hayirli olsun caaannn
Gkgy bacimmmm ozledim yaaaaa aile gibi olmustuk burda geldim evimdeyim cooook sicakkkkk buralar. Halk bank basvuru yaptim ziraatede yapcam ins hayirlisi bakalim bu arada yavruyu bezden cikarmissin hadi gecmis olsun yinede takildigin yer olursa yardimci olurum bu tikir tikir soru cozmeye benzemez:))))) kolay gelsin tatlim öp boncugumu

Duobak bebis nasil kuzuu yormuyo ins seni

Helena zeytin adige lilruba elfmet sizleride cooook optum kuzular

Halk bankası sınavı icin calısmak istedigimiz sehri degistirebiliyor muyuz acaba? Ne yapmak lazım? Merkez İstanbul imiş...Basvuru süresi bitti ama Merkeze ya da Anadolu Üniversitesine basvurarak degistirme sansımız var mıdir acaba? Siteden bir zıkkım olmuyor aday bilgilerim gözüküyor sadece...

Canim bankayi yada aof yi arasan yada bankaya gidip bilgi alsan olmamii

Canim bankayi yada aof yi arasan yada bankaya gidip bilgi alsan olmamii

Yarın insan kaynaklarına ulasabilirsem bakacagım can...

Sag ol is icin, öyle cok büyük ahım sahım bir sey degil, kendi alanımla da ilgili degil, becerebilecek miyim emin degilim daha birkac gün oldu...Ögrenmeye cabalıyorum bakalım...En kötü ihtimal cıkarırlar yapamaz isem.

senin bölüm neydi canım ya hep unutuyorum :1:
ben okurken hatta sınava kadar illede kpss diyenlere çok sinir olurdum ne yani her şey devlet mi gir özelde çalış diye.
daha önce özelde iş tecrübemde olmuştu
ama okul bitince ki benmde özelde çalışabilecek alanım yok mecbur kpss
ya işe alıyorlar hemen sorun değilde her şey satış üzerine özelde:ssz:

muhasebe okudum ben 2 yıllık, sonra işletmeyle 4 e tamamladım can. işletme mezunu olmuş oluyorum yani :) önemli değil, olur öyle :16:
kızlar bayadan belli giremedimm
carpem yeni işin hayırlı olsun kuzummm
sınav bitince bir boşluğa düştümm sizdede öyledir eminimm
artık televizyona sardımmmmm:36:
kuzumm napıyosunn özledim sizi hee,
bu arada bende de bir boşluk oluştu, kitap okuyorum, temizlik yapıyorum, tv seyrediyorum, spor yapamıyorum ramazandan ötürü :))
Sen de cok eziyetlenmissin...

Canım tartısıp tartısıp barısıyoruz zaten, rutinimiz böyle. :) Barıstık...

Sag ol yavru kusum...

Gygk nerde?? Ses ver nan...:emir_bebek:

canım, yaşadıklarım beni çok güçlü kıldı. hani pişman değilim çalıştığıma, zaten kendi isteğimle çalıştım,ailem hiç bişey dememişti, çok kısmetler olunca da evlenmemek için okuumayı .tercih ettim, şimdi de kpss derdim yokken öyle oldu. herşey kısmet. kader, şuanki yaşantımı hayal etmemiştim, ama çok mutluyum.:12:

olsun canım tartışmak iyidir, daha sağlam seversiniz ve bağlanırsınız birbirinize :))

bu arada GK GY nerelerde gerçekten bende özledim, bi haber versinn.

kuzum çok teşekkür ederim, düzelicek inşallah, özledim senide, umarım herşey iyidir. hep görüşelim inşallah bundan sonra.:16:
Kalp kalbe karsiymis Carpem kacgundr topige giriymde kizcelerime bi bakym diodm simdi girebldm,yeni Isn hyrli olan kuzm bi yerden başlamak gerekio iyi yapmissn yoksa çok kotu boşluğa düşer sennkine sarardn:)hakkında hyrlisi olr inş findgm yasamak istedgn Şehr neresymis bakiim birzamnlar benmde öyle hayallerim vardi hey gidi günler neydi o gençlik caglari:)Allah a sukr istedgm herşeyi esimle birlikte gerceklestrme sansini yakaladm darisi sana sevdgnle birlikte inş..

Elifmmmmmmm kuzummmm çok merak ettm seni iysn Allah a sukr hosgeldn yavrukusm bazi saglk sorunlari yasamssn gecms olsn enkisa zamanda duzelrsn inş fistgm bundan sonra daha sk gorsrz inş.

Duabakm minigmzn cinsiyeti belli olnca hbr ver bebegm buarada o boşluk herkeste var bende kizima sardm tuvalet egtmine basladk biraz çetin geçiyor ama alstk gbi hayrlsi..

Helenacim msjini alnti yapamadm buradan cvp yazyrm kuzum özel sektör istemyrm esimde çok taraftar degl kamu olursa iyi olcak bakalm bekleyip gorcez cnm.

Lilrubacm sende snvdan dertlisn herhalde cnm ama yapacak bisey yok geçti gitti artık kendimizi toparlamamz gerekii yetrnce hayatmzi etkiledi snv bundan sonrasi icn hayatlarmz daha güzel olur ins

Kizcelerm.ziraat alim yapcakmis ilani bi inceleyin başvuru yapin derm şimdilik benden bu kadar hepinizi optm yavrukuslarm..
bebeğim, nerden buldun aöf videolarını. bende ders çalışasım yok ama video izlerim belkim. bu arada aöf çok zor sormuyor, belli başlı tanımları bil. çıkmış sorulardan da bir göz at derim bebeğim.
Hos geldin...
Akdeniiz kıyısı bir yer yazdım canım calısmak istedigim yere banka icin. Sınav merkezini de ankara sectim.
Sarmak icin bos kalmak gerekmiyor can, tartısıyoruz zaten hep. Sabahtan beri sesi cıkmıyor, tartısmıstık. Aklım onda calısmaya calısıyorum, bugün tek izin günüm mecbur calısacagım ders ama. 2013 faliyet raporundan notlar alıyorum simdi, 350 sayfa :( tarih de calısmayı planlıyorum. Acık ögretimin videolarını buldum, alan icin de onları izleyip not alacagım sonrasında...İngilizceden de defterim var iki tane onlara bakacagım...Yanarım yanarım da bu sene yds'den 73 aldım..Bosa gidecek nalet...Ah kpss ah..

Hava da bir sıcak daraldım...Müzik actım calısmaya calısıyorum bakalım..
canım aöf yi ara oradan yardımcı olurlar.

Kuzum biz.şuan.dogu gorevndeyz.esimn isi nedenyle ve burada halkbankin snv merkezi yok ankaraya gelmem gerekecek snv icn onuda goze almadm ama ziraatn snv merkezi varmis bulndgm şehirde ona basvurcam siz de basvurn.kismetmz nerde bilemeyiz..

halk bankasında 5 yıl yer değiştirme de yok sanırım :26:

canım benm okuduğum kadarıyla bir daha değişme olmuyor yazıyordu bilgilerde
Kizlarr herkes iyidir insallah ozlemisim buraya yazmayi.
Carpem yeni isin hayirli olsun caaannn
Gkgy bacimmmm ozledim yaaaaa aile gibi olmustuk burda geldim evimdeyim cooook sicakkkkk buralar. Halk bank basvuru yaptim ziraatede yapcam ins hayirlisi bakalim bu arada yavruyu bezden cikarmissin hadi gecmis olsun yinede takildigin yer olursa yardimci olurum bu tikir tikir soru cozmeye benzemez:))))) kolay gelsin tatlim öp boncugumu

Duobak bebis nasil kuzuu yormuyo ins seni

Helena zeytin adige lilruba elfmet sizleride cooook optum kuzular
bende öptüm canım:16:

muhasebe okudum ben 2 yıllık, sonra işletmeyle 4 e tamamladım can. işletme mezunu olmuş oluyorum yani :) önemli değil, olur öyle :16:

bu arada bende de bir boşluk oluştu, kitap okuyorum, temizlik yapıyorum, tv seyrediyorum, spor yapamıyorum ramazandan ötürü :))

canım, yaşadıklarım beni çok güçlü kıldı. hani pişman değilim çalıştığıma, zaten kendi isteğimle çalıştım,ailem hiç bişey dememişti, çok kısmetler olunca da evlenmemek için okuumayı .tercih ettim, şimdi de kpss derdim yokken öyle oldu. herşey kısmet. kader, şuanki yaşantımı hayal etmemiştim, ama çok mutluyum.:12:

olsun canım tartışmak iyidir, daha sağlam seversiniz ve bağlanırsınız birbirinize :))

bizde seni özledikk kuzuuu şu sıralar pek giremiyorummm

yeni gttim kuzucumm 2 gün oldu doktorada gideli :3: belli değil şuan 3 ay bitti 4 e girdim anca bayramdan sonra belli olur dedi doktorrr:16: haberi alınca dönerim kuzumm

merhaba kızlar bankacılık sınavı için dersaneden kitap aldım
muhasebe
iktisat
hukuk
maliye
ellerinde kalmış verdiler sizde gidin alın

ama ben bunları çalışmayı istemiyorum yaa bir de çalışcam boşuna gidecek diye kpss de çok umudum kırıldı.
bu gün dersane de arkadaşlarla da konuştuk önceki banka sınavlarına girmişler
80i geçiyorlar ama hep torpil işte sözlüde kalıyorsun.

acaba işe mi girsem diyorum görüşmelerimde devam ediyor bir yandan
yoksa 1 ay kaldı çalışsam mı sınava diyorum :ssz::ssz:
makro mikro da var mı kızlar:ssz:

kızlar nerelerdesiniz
önceden ders çalışıyoz diye giremezdik sınav bitti herkes kaçışmış:1:

merhaba kızlar bankacılık sınavı için dersaneden kitap aldım
muhasebe
iktisat
hukuk
maliye
ellerinde kalmış verdiler sizde gidin alın

ama ben bunları çalışmayı istemiyorum yaa bir de çalışcam boşuna gidecek diye kpss de çok umudum kırıldı.
bu gün dersane de arkadaşlarla da konuştuk önceki banka sınavlarına girmişler
80i geçiyorlar ama hep torpil işte sözlüde kalıyorsun.

acaba işe mi girsem diyorum görüşmelerimde devam ediyor bir yandan
yoksa 1 ay kaldı çalışsam mı sınava diyorum :ssz::ssz:
makro mikro da var mı kızlar:ssz:

kızlar nerelerdesiniz

ben buralardayım canım. arada bakıyorum, sınava hiç çalışasım yok, eşim kitap almış kendine, belki bi göz atarım ama kpss den sonra içim almıyor ders. sonuçlar açıklanaydı iyiydi :1: ona göre bişeyler düşünürdük.
ben bu ara lost dizisine takmış bulunmaktayım, 1. sezonu bitirdim. 2. sezona geçtim :) kaldı 5. sezon :52:

ben buralardayım canım. arada bakıyorum, sınava hiç çalışasım yok, eşim kitap almış kendine, belki bi göz atarım ama kpss den sonra içim almıyor ders. sonuçlar açıklanaydı iyiydi :1: ona göre bişeyler düşünürdük.
ben bu ara lost dizisine takmış bulunmaktayım, 1. sezonu bitirdim. 2. sezona geçtim :) kaldı 5. sezon :52:

bi ara çok modaydı o lost:1:
bnm kpssden umudum kalmadı açıkcası
ama bankacılık için derste çalışamıyorum hep torpil torpil bulsakta daha daha güçlüsü lazım =(
iş bakıyorum ha bire
adam gibi bir iş yok vallahi:ssz::ssz:

bu arada hangi kitabı almış canım?
eşinde mi girecek ne iş yapıyor ki?

Son düzenleme:
bi ara çok modaydı o lost:1:
bnm kpssden umudum kalmadı açıkcası
ama bankacılık için derste çalışamıyorum hep torpil torpil bulsakta daha daha güçlüsü lazım =(
iş bakıyorum ha bire
adam gibi bir iş yok vallahi:ssz::ssz:

bu arada hangi kitabı almış canım?
eşinde mi girecek ne iş yapıyor ki?

demek ki boşuna moda olmamış, çok süper bir dizi, her bölümü film gibi :1:
eşim özel bir şirkette yönetici, kitap iş yerinde henüz eve gelmedi, benim de çalışma havam olmadığından, gelince söylerim. eşim öylesine girmeyi düşünüyor, aynı bölüm mezunuyuz.

Yok canım dün komple terk etti beni...O dedigin zor biraz o sebepten artık. Zaten ailesinin buna yapmaya calıstıgı birileri vardı. Ya onlardan biriyle alakadar olacak ya da iki gün sonra kendine bir eglence bulur. Yurt dısındaydı, geldiginin ilk günü sepetledi. Üstelik bu ikinci böyle asker bekler gibi bekleyisim onu. Benim onun cesaretine, ona inancım kalmadı artık...Sanki bu vakte kadar ayrılmamayı bana lütfetmiş gibi bi hali var, vicdanım yüzünden vs demisti. O yüzden sessizlige gömüldüm. Sudan bir sebeple tekrar tartıstık, hep üstüne giderdim. Bu sefer gidecek kuvvetim kalmadıgını fark ettim. Zaten benim zorumla duruyordu, ben ugrasıyordum hep ayrılmayalım diye, ben ugrasmayınca iki gündür konusmadık. Halk bankası icin baska sehir yazdıgımla, kpssmim bok gibi gectigi ile kalakaldım öyle..Gülsem mi aglasam mı bilmiyorum. Cıkmaz sokaktayım. Arkadas aradı nasıl oldun diye, aksamdan beri aglıyorum cünkü, okula dönsene dedi onu da azarladım bir güzel...Kalbini de kırmıs oldum. Bugün dershaneden arkadaslarım cagırdı, oturalım yemek yiyelim diye aksam, ona da gidesim yok...Öyle mal gibiyim, uyuyorum sürekli, kalkınca aglıyorum. Bu arada benim iş olmadı...Daha yakın olmam gerekiyormus konusurken insanlarla, bende de o yok malesef. Yabancı biriyle birden yakın olamıyorum, konusuyorum ama resmi oluyorum elimde olmadan. Elimdeki potansiyel satıslarımı da aldı hayvan bir deste...Kendi satıp prim alacak. Bir arkadasım da böyle bir iste calısmıs, sigorta yapmamak icin sürekli eleman alıp cıkardıklarını söylemisti, hakkaten, bir haftada iki insan cıkardılar. belki de o yüzden bilemiyorum. O da cok az durmus orada. Bugün için bir tercüme bürosundan aradılar beni ama bu da diger iş gibi olursa ondan korkuyorum...Zaten bok gibiyim, acil işim var yarın siz müsait oldugunuz zamanda görüselim dedim. İyi hissedersem bir ihtimal gidecem, elim kolum kalkmıyor su halkbankın sınavı var zaten...

Kpss bu iş olayı pesine de bu ayrılma olunca cökmüş durumdayım ya. Ne hayattan alacagım bir tat kaldı artık, ne ugruna mücadele edebilecegim bir sey...İçimde de bir acı var, nefes alamıyorum. Ugrana gemiler yaktıgımın fos cıktıgına mı üzülsem, bundan sonra ne yapacam ona mı üzülsem...Neye üzülecegimi sasırmıs durumdayım... Elimde bulasıktan baska bir sey yok, ben de o bulasıkları nasıl yıkayacagım hic bilmiyorum...Aslında bunlar hep peri masallarına inanmamız yüzünden. Benim annem babam severek evlenmis, annem babamı hicbir durumda yalnız bırakmadı. Cok da tartısma oldu, maddi manevi bir sürü sıkıntı oldu, babannem bile ortada bıraktı babamı annem bırakmadı. Gördügümüzü uyguluyoruz, içten oluyoruz, sanıyoruz ki her sey bizim gördügümüz gibi ama öyle degilmiş.. Vaktini gecirdi, bıraktı pesine. Üstüne de suclu cıkarıyor bir de...Hic gücüm kalmadı artık ugrasacak...Acıdan ölsem bile sesimi cıkarmayacagım...Cok kırıldım, gururum incindi. Zaten seven insan bırakmaz böyle, belli ki sevmemis bile...Dün ben o haldeyken üstüne bıraktı, ben sırtındaki kamburdum bir an önce yol vermeliydi, verdi de...Öyle cocuk kandırır gibi...Aramadı bile, sanki zor kurtulmus. Bir daha aramayacagım ben de...Zamanı geldiginde cok pişman olacak, cok sevmisti diyecek...Hic mutlu olamayacak, cok büyük ah aldı...Yazık oldu...

kuzum çok teşekkür ederim, düzelicek inşallah, özledim senide, umarım herşey iyidir. hep görüşelim inşallah bundan sonra.:16:

bebeğim, nerden buldun aöf videolarını. bende ders çalışasım yok ama video izlerim belkim. bu arada aöf çok zor sormuyor, belli başlı tanımları bil. çıkmış sorulardan da bir göz at derim bebeğim.

canım aöf yi ara oradan yardımcı olurlar.

Yardımcı olamıyorlar malesef canım...

O kadar sey okuyacaksın cenem düstü kusura bakma dolmusum...Bu da ödül olsun madem.... :)

http://trtokul.anadolu.edu.tr/?q=dersler

Basta acılmıyor gibi oluyor ama biraz beklersen acılıyor videolar...

canım benm okuduğum kadarıyla bir daha değişme olmuyor yazıyordu bilgilerde

bende öptüm canım:16:

kızlar nerelerdesiniz

Degisme olmuyor imiş can, haklısın. Buralardayım ben simdilik..

Lost idare eder diziydi, walking dead izle...O cok güzel, seversin muhtemelen lost sevdi isen.

Son düzenleme:
demek ki boşuna moda olmamış, çok süper bir dizi, her bölümü film gibi :1:
eşim özel bir şirkette yönetici, kitap iş yerinde henüz eve gelmedi, benim de çalışma havam olmadığından, gelince söylerim. eşim öylesine girmeyi düşünüyor, aynı bölüm mezunuyuz.

canım o da mı tamamladı daha sonra aöf den
okulda mı tanıştınız:1:

Back