2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
o ulusların zenginliği sorusuyla
engizisyon mahkemesi sorusunu görünce ben bir noluyoruz dedim zaten
yanlışlıkla alan sınavına girdim de haberim mi yok acaba dedim

O soru büyük haksızlıktı hayatında iktisat dersi almış herkes yapardı o soruyu. Ya diğerleri? Ne biçim genel kültür o öyle? :19:

Fesatlık yapıyorum belki de bilmiyorum ama
hani hep Atatürk döneminde yapılan demir yollarını eleştirip
kendilerini övenler var ya hani sanki o gözümüze sokulmak istenmiş gibi
sınavda bile siyaset yani...

Bariz siyaset vardı zaten, ayrıca bu sorular yine cemaat dershanelerinde dağıtılmadıysa ben de ne olayım. Hikaye, inlerine gireceklermişmiş...

O soru büyük haksızlıktı hayatında iktisat dersi almış herkes yapardı o soruyu. Ya diğerleri? Ne biçim genel kültür o öyle? :19:

ben o sorunun cevabının adam smith olduğunu bildiğim halde yapamadım canım
ya yanlış hatırlıyorsam diye
ne işi var o sorunun Kpss B sınavında
bittim ya tükendim ömrümü götürdü sınav resmen :14:

Bariz siyaset vardı zaten, ayrıca bu sorular yine cemaat dershanelerinde dağıtılmadıysa ben de ne olayım. Hikaye, inlerine gireceklermişmiş...

Bari sınav tarafsız olsaydı
kesin canım birileri yine 100 puan çekecek
biz de emek verdiğimizle kalıcaz yine

benim iş saatlerime uyduğu için mecbur cemaatin dersanesinde hızlandırılmış kursa gittim..
vallahi bana soru vermediler..
hatta arkadaşlar da bana cemaatinkinde soru verirler oraya git dediler ..:52::52:
tarih hocamız son hafta bişey söyliycem kesin gelin dedi
dedim yoksaaaaa:53:
yok yani adam son güne kadar ders çalışın,sabah bile göz atıp girin dedi...:37:

Yazıklar olsun ne diyeyim, tuzu kuru olana hava hoş. Eleştirince vatan haini oluyoruz neyse...

Ben hakkımı helal etmiyorum
Ahım da büyük
Bu sistem soruları hazırlamaya devam ettiği sürece Kpss'ye girmeyi düşünmüyorum
ileride ne düşünürüm bilmem ama şu an düşüncem bu
çok kızgınım çünkü

benim iş saatlerime uyduğu için mecbur cemaatin dersanesinde hızlandırılmış kursa gittim..
vallahi bana soru vermediler..
hatta arkadaşlar da bana cemaatinkinde soru verirler oraya git dediler ..:52::52:
tarih hocamız son hafta bişey söyliycem kesin gelin dedi
dedim yoksaaaaa:53:
yok yani adam son güne kadar ders çalışın,sabah bile göz atıp girin dedi...:37:

Canım zaten cemaat dershanelerinde öyle bütün dershaneye vermiyorlar, yoksa herkese yayılır. Özel grupları oluyor onların, özel öğrenciler. Diğerlerinden ayrı ders veriyorlar.

yok canım fesatlık yapmıyosun
coğrafyada gördük,hangi kişilerin yorum doğru sorusu
-demiryollarımız çok gelişti artık,havayollarımızda çok geliştii
sınav değil parti propagandası gibiydi:72:

Hiç sorma aynen ne günlere kaldık
Kpss'nin haline bak
eskiden 4-5 tane Atatürk ilke ve İnkılaplarından soru gelirdi 1 tane bile çıkmadı
neyse siyaset topiğine dönmesin şimdi burası :34:
Hakkımızda hayırlısı kızlar
Allah bizi bu duruma düşürenleri de bildiği gibi yapsın...

doğrudur her şey beklenir. en sonunda torpil bulucam varya hakkımla gireyim demek artık hayal gibi bişey :50:

ben zaten sadece dersanaye gitmekle yetindim..
çalıştığım için, öyle eve gelip çalışmalarım olmadı..
kitaplarım falan öylece duruyor yani,o yüzden bende pek etki etmedi,dalga geçtiğim zannedilmesin..
ama arada bu topiğe bakardım,
kimisi sabah ezanıyla kalkıcam diyordu,kimisi bebeği uyutup çalışıcam falan...
inşallah iyi geçmiştir sınavları..
tanımasam da emeklerini hissettim

Son düzenleme:
kitaplarım falan öylece duruyor yani,o yüzden bende pek etki etmedi,dalga geçtiğim zannedilmesin..

İnşallah emeğinin karşılığını almış olur onlar inşallah
ben de gecemi gündüzüme katıp çalışmadım
son aylar hariç..
ama bu kadarını beklemiyordum dershanedeki denemelerimden bile kötü geçti sınav:14:

Kizceleriiiiimmmmmmmmmmmm tutun kollarimdan duscem.simdi:(((((((((((
bir senenin emegi yandi bitti kul olduuuuuuuuuuuu oyyyyyyy oyyyyyyyyy napam ben nerelere gidem bu basimi nerelere vuram o osym yi de sorulari hazrlayanlari da tovbe tovbe neyse banlanmaym....

Ben de aynı durumdayım...Eski notumdan bile düsük alabilirim üstelik o sınava calısmamıstım adam gibi...Türkce ile bogusayım derken özellikle sözel mantık sorusunda takıldım kaldım, hızlıcana gk yapıp mata gectim...Bakamadıgım sorular var matematikte bir sürü üstelik matematigim de iyi...Nalet olsun..

Hem coğrafyada hem de tarihte demir yollarıyla ilgili sorular olması...:ssz:
Burnuma pis kokular geliyor...

O kokuyu ben de aldım, bir bit yenigi var..Kod mod. Cografya icinde tarih sormakta ne akla hizmet onu anlamıs degilim...

Onlardan biri olarak benim kötü idi...

Odtü sorusunu biliyordum ben. Pekin sorusunu da yaptım. Haberlerden kulagıma calınmıstı. Halay sorusu üzerine epey bir kafa yordum. Su Alp Er Tunga'nın diger adı nerde geciyor arkadas ya...Ben ihtiyactan, datadan, yargıdan, pegemden tarih konu okudum, calıstım. Hicbirinde rastladıgımı hatırlamıyorum. En son düsündüm dedim kesin Teoman'dır. İsaretledim...Bilgi yarısması sorularıyla sınav yapıyorlar...Adamın sözünü vermis, bu kim diyor ya...Kopernigi hatırladım ortaokul zamanımdan teee, dünya günes ile ilgili oldugunu işaretledim dogru mu cevabı bilmiyorum. Arkadasın dedigi gibi adam gibi Atatürk ile ilgili soru yoktu. Anladım ki kpss'de konu icerigi falan da kalmamıs. Kafalarına göre sınav yapıyorlar, verdikleri konu cizelgesinden bagımsız hareket ediyorlar...Ortam iyice rezil oldu, ne is yapacagız...Ölelim mi yani...Napalım..2016'da da bakanlıklara gecince sınav torpil olacak her sey tamamen...Haram zıkkım olsun, kendinden cıkarmasa bile colugundan cocugundan cıkarsın Allah eger ortada dalavera varsa.

Cografya, vat, Türkce, güncel idare eder kalan kısımlar rezildi sonuc olarak...Bir senelik emegimiz gözümüzün nuru...Kafayı yemek üzereyim..

Ben de aynı durumdayım...Eski notumdan bile düsük alabilirim üstelik o sınava calısmamıstım adam gibi...Türkce ile bogusayım derken özellikle sözel mantık sorusunda takıldım kaldım, hızlıcana gk yapıp mata gectim...Bakamadıgım sorular var matematikte bir sürü üstelik matematigim de iyi...Nalet olsun..

O kokuyu ben de aldım, bir bit yenigi var..Kod mod. Cografya icinde tarih sormakta ne akla hizmet onu anlamıs degilim...

Odtü sorusunu biliyordum ben. Pekin sorusunu da yaptım. Haberlerden kulagıma calınmıstı. Halay sorusu üzerine epey bir kafa yordum. Su Alp Er Tunga'nın diger adı nerde geciyor arkadas ya...Ben ihtiyactan, datadan, yargıdan, pegemden tarih konu okudum, calıstım. Hicbirinde rastladıgımı hatırlamıyorum. En son düsündüm dedim kesin Teoman'dır. İsaretledim...Bilgi yarısması sorularıyla sınav yapıyorlar...Adamın sözünü vermis, bu kim diyor ya...Kopernigi hatırladım ortaokul zamanımdan teee, dünya günes ile ilgili oldugunu işaretledim dogru mu cevabı bilmiyorum. Arkadasın dedigi gibi adam gibi Atatürk ile ilgili soru yoktu. Anladım ki kpss'de konu icerigi falan da kalmamıs. Kafalarına göre sınav yapıyorlar, verdikleri konu cizelgesinden bagımsız hareket ediyorlar...Ortam iyice rezil oldu, ne is yapacagız...Ölelim mi yani...Napalım..2016'da da bakanlıklara gecince sınav torpil olacak her sey tamamen...Haram zıkkım olsun, kendinden cıkarmasa bile colugundan cocugundan cıkarsın Allah eger ortada dalavera varsa.

Cografya, vat, Türkce, güncel idare eder kalan kısımlar rezildi sonuc olarak...Bir senelik emegimiz gözümüzün nuru...Kafayı yemek üzereyim..

Ben de mantık yürüterek Teoman yaptım o soruyu
Alper tunga yazsa yapardım aklıma gelirdi ama işte...
Ben İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası kitabında efrasiyab ismini görmşütüm soruyu görünce ne alaka dedim
data ihtiyaç yargı yediiklim... bunların hiçbirinde görmedim ben de
Emeğimiz çaldılar haram, zehir,zıkkım olsun
sene boyunca en çok emek verdiğim dersti Tarih 27 soru geliyor Gk'yi kurtarır bu kadar soru diye düşünüyordum
olmadı aksine GK'yi batırdı...

geçmiş olsun artık,çoğu kişininki bu kadar kötü geçmiş...açıkçası dalga geçenler dışında iyi geçen duymadım..efrasiyap bizim kitabımızın ilk sayfasında vardı..hocamızın kendi hazırladığı ve tarih alancılarınında kullandığı bir kitap...içi baya ayrıntılarla dolu..ama voynuk, falan görmedim

Eklentiler

• $10448225_10203455216075546_7827492258526023337_n (1).jpg
    $10448225_10203455216075546_7827492258526023337_n (1).jpg
    35,8 KB · Görüntüleme: 42
Sınava hiç hazırlanmadım. Soruları görünce de iyiki hazırlanmamışım dedim

İnkilapları sadece yol yapmak olan bi iktidarın o tarih soruları hazırlaması beklenirdi açık ve net .

Back