çok mantıklı şeyler yazmışsın canm , bende aynen senin gibi düşünmeye başladım, önlisans kolay en azından rakipler 2 yıllık mezunu bizim artımız olarak 4 yıllık daha var yine az da olsa kattığı bilgi birikimi mantık olayı var, ama lisansta mimarı da giriyor mühendisi de matçısı fizikçiside , onlarla mat da aşık atamam :18::18::18:,, benim bölümüm yabancı dil ama kpss de yabancı dilden girmem için alandan girmem lazımmış sadece orda İngilizce almanca yapabilirmişim, o hiç yemiyo
,, ah yabancı dilde koysalarmış baya bi fark atardım puan olarak en azından mata o kadar ihtiyacım kalmazdı ama yok işte, herkes de bilmediğine göre sormamaları normal, bende de şans yok zaten, benim kaydımı dondurmada ki fikrim, önlisanstan atanırsam son bıraktığım dersi verip mezun olduğumda zaten yine derecem düşcek ve maaş artcak, + dil belgelerimi de verip dil tazminatından yararlanmayı hedefliyorum, ama dershaneleri araştırdım dün 10 dan fazla görüştüm hepsi lisanstan gir kadro çok puanlar daha düşük dedi ama ÖSYM den baktım hiç aslı yok lisanslar daha yüksek puanla atanmışlar, riske atmak istemiyorum , lisansı bitirdiğim zaman dönüşü yok ömür boyu ondan gircem, en azından şansımı önlisans olarak bi deneyeyim diyorum lisans soruları da zormuş dersler aynıymış ama konular farklıymış , bir ara lisans kursuna yazılayım önlisanstan gireyim diye düşündüm onlarla daha çok ilgileniyorlarmış mat da felan ama içerik farklıysa herşey boşa gidtcek diye korktum