2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Merhaba kızlar..

Coğrafyada madenler konusundayım.Santraller falan çok fazla karışıyor

.2013 te çıkan sorularda malum .Nasıl bir yol izliyorsunuz bunlara çalışırken ..??

Kızlar merhaba, dün internetten yargının deneme sınavını çözdüm, durum berbat yaa
Daha çok çalışmam lazım ama hiç canım çekmiyor. Nolur beni kendime getirin

Canım çok geçmiş olsun, dinlen biraz zorlama kendini çabucak iyileşirsin inşallah, sağlıcakla dön aramıza, kızlar çoktandır gelmiyor evet sessizleşti bu aralar dört gözle onları bekliyoruz
tatlım istersen şimdidende bildirime başlayabilirsin, bende yazdıklarımı sildim, çoğu kişi çözdüklerini saymamış sanki... bu haftadan itibaren çözdüklerimizide yazabiliriz... haftalık güncelleyeceğim soru sayılarını ama günlük yazmak isteyen günlükte yazabilirler, duruma göre sizden gelen talep üzerine çeki düzen vereceğiz artık, sizlerinde yardımıyla evelallah

Merhaba kızlar..

Coğrafyada madenler konusundayım.Santraller falan çok fazla karışıyor

.2013 te çıkan sorularda malum .Nasıl bir yol izliyorsunuz bunlara çalışırken ..??

Merhaba... tatlım tekrar yapmak gerekiyor birde onlarla ilgili tekerleme üretmen lazım kendi kendine, birde haritadan yerlerine bakıp çalışınca daha kalıcı oluyor

Kızlar merhaba, dün internetten yargının deneme sınavını çözdüm, durum berbat yaa
Daha çok çalışmam lazım ama hiç canım çekmiyor. Nolur beni kendime getirin
hımmm çabuk kendine gel bakıyımmm, soru çözümlerinizi bekliyorum bakalım hafta birincisi kim olacak merak ediyorummm

Kızlar dershanede sözel mantıga basladık türkçe için ilk konu olarak ben de calısayım dedim, kitaptan sorulara bakıyorum...

Soruda bir hata mı var bilemedim? Çözümünüzü cekip yükleyebilirsiniz sizler de, tartısırız.

Soru bu;

Bu da kitabın çözümü ve benimki

Hata var sanırım...Tartısalım.

bakıyorum canım şimdi, cevabına bakmadan çözmeye çalışayım bakayım, sözel mantığım iyidir

cevap A seçeneği :)

birinci durumda ayça denizin arkasında ya. birde Hasan denizin yanındadır diyor!
yani

ayça
deniz hasan
ya bu şekilde olmalı

yada

----------ayça
hasan deniz

bu üçlüyü lego olarak düşünmelisin. 1 de gizem var oraya olmaz altı 2 li yerleştircez çünkü, 6 da burcu var orayada olmaz üste yerleştirmek zorundayız diğeri de çiftli olduğundan 1 ve 2 de ceren ve ebru olmak zorunda gizemde 5 oluyor farukta ya 8 yada 4 olur

Son düzenleme:

Elfim sagolasın, anladım sanırım nerede hata yaptıgımı...Ben yukarıdan asagıya 1,2,3... diye dizmisim öncülleri yerlestirirken...

Daha simdi farkettim sen yazınca.

Bu arada buralardayım, calısıyorum, acık kalsın sevk gelsin... 72 soru oldu bu arada. Bi de hızlandım sanki...Sevindim

rica ederim rarlım herzaman, zaten mantık bol soru çözmekle oluyor farklı soruları gördükçe daha çok yorum yapabiliyorsun, çok kelime oyunları oluyor dikkat etmek gerek :)

Arkadaşlar ben geldim,

Uzun bir süredir yoktum. Bu süreç biraz sancılı biraz keyifli geçti. Hayatımda çok radikal kararlar aldım, yahut almaya çalıştım. Hala sancıları devam ediyor. Rabbim hidayet versin inşallah.

Sözün özü kaldığım yerden devam arkadaşlar..
Geçmişi okuyamadım, vaktim olursa gün içinde okuyacağım.

Hepinize başarılar dilerim.

canım hoşgeldin özlettin kendini yaff :) sık sık buralardaydın birden gittin merak ettik... neler oldu çabuk anlat bakemm...

rica ederim rarlım herzaman, zaten mantık bol soru çözmekle oluyor farklı soruları gördükçe daha çok yorum yapabiliyorsun, çok kelime oyunları oluyor dikkat etmek gerek :)

Öyle oluyor gibi canım, panik olmustum, calısmaya ilk basladıgımda ales cıkmıs sorulardan cözüyordum o zaman cok uzun zaman alıyordu, ama zamanla düzeliyor, düsünmen gelisiyormus dedigin gibi...Hocamla konustum bugün bu arada..

Tamam can can, ara ara o kararları almamızı saglayan seyler yasıyoruz hepimiz. Su yasıma kadar anladıgım hayat habire bastan baslamak...Önemli olan motive olup yılmamak, çünkü motive olabilenler basarıyı yakalıyor, bu yüzden kendimizi ufak tefek seylerle motive edip, kimseyi umursamadan, hatta bizi üzen kişi, olayları etrafımızdan uzaklastırarak elimizden geldigince yolumuza devam etmemiz lazım.

Ben de aldıgım radikal kararı uygulamak için hocanın yanına gittim bugün, temmuza kadar sadece rakamları haline yoluna koyacagım. Bu dönem jüriye cıkmayacagımı dedim hocaya. Zaten ben anca haziran gibi bitirebilirmisim, öyle dedi, o zaman da kpss'ye 1 ay kalıyor, cok yerinde bir karar vermisim kızlar. Kendimi takdir ettim, aslında en basından komple bıraksaymısım, 2012'de belki de simdiye atanmıstım. Çok sevdigim birinin lafı su; ''Olmusla ölmüşe care yok''. Her sey kader aslında.

Aslına bakarsanız, vicdan mı yaptı nedir bilmem ama, rakamların büyük kısmını incelemiş (hepsini degil:) ) eksikleri yaptırmıs, ama elbette haziran dedi, hatta temmuzdan sonra yaparsam da eylülde bitiremezmisim. Yani kpss'den sonrası yaptıgımda tezim benim yüksek 3,5 senede bitmiş olacak. :)) Buna da sükür diyorum, biliyorsunuz, yazmıstım, komple bırakacaktım aslında.

İçimi döktüm epey uzun yazmısım, hocayla konusunca rahatlamıstım, iyiydim aslında, ama aksamdan beri epey üzgünüm ve bugün calısmak istemiyorum, güzel bir seyler yapacagım kızlar. Yarın bomba gibi olacagım

Elbette güncelleri yazacagım ama simdi <3

Güncel topigimizi okuyun mutlaka yazmasanız bile, ben en son denemede 1 tane fire verdim bu topik sayesinde.

Bu arada Çagdas Türk ve Dünya Tarihi için Meb'in 2013 kitabını buldum (sayfanın 21. basamagında, yanındaki meb kutucuguna tıklayınca, direk tıklayınca kendi iniyor) Bence en güvenilir kaynak bu, asıl kaynak olarak kullanılabilir. En azından söyle bir okumamız lazım, dershane kitaplarından calıstıktan sonra ya da birlikte. (256 sayfa)
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_do...-ders-kitaplari-pdf_764505_gorme_engelli.html

Şunları da paylasmak istiyorum; bunlar sayesinde de denemede 1 yanlısım cıktı vatdan. (Üstelik sadece x yayıncılıgın kitabından okumustum biraz sadece, soru cözmedim henüz dershanede baslamadı cünkü vat)

Vatandaşlık 650 soru videoları
http://www.youtube.com/watch?v=2K2lQdiB6Xo
http://www.youtube.com/watch?v=vQBv3xALxqw
http://www.youtube.com/watch?v=kf9fo2F6Vkw
http://www.youtube.com/watch?v=idR5pRycCfQ

Bu videoları indirebilirsiniz de, Yolunu söylüyorum;

Deneme amaclı videomuz şu link olsun. (Güzel bir müzik videosu) http://www.youtube.com/watch?v=f0YOb5IC1js

1. adım videoyu tıklayıp acın.
2. adım adres cubugundaki linki şu şekilde degiştirin
http://www.ssyoutube.com/watch?v=f0YOb5IC1js
(Yani iki tane s ekledik, baska bir sey yapmadık)
3. adım enterlayın
4. adım karsınıza indirme bölümü gelecek, sag taraftaki mp4 360p kısmına tıklayın
5. adım videonuz iniyor su an

Afiyet olsun

Gidip güncellere bakayım ve yazayım..

Bu da size;

Favori gaz sarkım;

[video=youtube;6NzeQkBuxNE]http://www.youtube.com/watch?v=6NzeQkBuxNE[/video]

Son düzenleme:
carpe cnm güzel videolar eklemişsin
vatandaşlığa geçtiğimde pekiştirmek için süper olacak
artık yavaştan da geçmem lazım unutucam diye pek çalışmadığım çünkü çalıştıklarımı elimde soru bankam olmadığı için unuttum zaten kaynaklarımda pek güzel değildi yeni aldıklarımla hafta sonu giriş yapıyorum artık
nisan 1 de işten çıkmış ve rahatlamış bir şekilde matematiğe el atıcam
zaten sadece anladıklarıma çalışıcam hepsine çalışsam da zaman sorunu olacağını düşündüğümden yapamam boşuna vakit kaybederim
bari bildiklerime çalışayım

türkçeden çok az soru çözüyorum dilbilgisinde sıkıntım var dinlediğiniz video varmı kızlar
uzaktan eğitimde hoca üstün körü anlamış

bu hafta tarihi bitirecektim öyle plan yapmıştım ama olmadı. tekrarlar çok oyalıyor beni. 1. dünya savaşı, tbmm muharebeleri tekrar etmem lazım. cumhuriyet döneminden sonrasına hiç bakamadım henüz.
sabahtan da 111 tarih sorusu çözdüm. matematik çözcem şimdi. sonra tarih tekrarlarına devam ...

Tatlım hocanla konuşup işi netleştirmene sevindim artık kpss ye daha adapte olacaksın ne güzel, güncellere bakıyorum arada bende bişeyler ekliyorum o şekilde kalıcı oluyor evet, ama ben denemelerde güncel ya 1 ya 2 yapabiliyorum bu konuda biraz daha fazla okumam lazım. kendim ekleyince aklımda kalıyoda sen ekleyince unutuyorum

bu arada çok güzel paylaşımlarda bulunmuşşun canım indiriyorum şimdi videoları bende sağolasın.

Rica ederim canım...

Kızlar dün güncelleri unuttum iyi mi yazacagım deyip, kafa mafa kalmadı...

Daha yeni uyandım sayılır. Kahve iceyrum, güncelleri yazıp bir dusa girip derse baslayacagım. Tarih konularını dershanenin defterine yazarak tekrar etme, matematik ve geometri çözme hevesi içindeyim bugün için. İnşallah diyeyim de şeytan karısmasın planıma (Plan yaparken inşallah demeliymişiz, yapacagım edecegim dedigimiz vakit o işimiz düzgün gitmez imiş).

Bu da uyanma sarkımız; (Mevlana'nın sözlerinden olusuyor sarkı, ben sevdim, sizde seversiniz umarım)

[video=youtube;2M1xKXd4GVI]http://www.youtube.com/watch?v=2M1xKXd4GVI[/video]

Haydin güncellere bakmaya ben.

Rica ederim canım...

O zaman şöyle yapabilirsin, o topikte hemen hemen günlük, bazen birkac gün birlestirilmiş günceller var. Onları bir deftere yazabilirsin bastan sona. Ben de word haline getirirken yazacagım tekrar...

Edit; Valla canım kacıyordum gitmekten yanına, yüzünü göresim yoktu, cesaretimi toplayıp gittim sonunda. Kötü karsılamadı, onun yüzünden pek cok seyden geri kaldıgımın farkında zaten, öyle anladım ben.

Son düzenleme:

evet güncel defteri oluşturdum kendime denemelerde çıkanları falan kayda geçtim senin topiktekini de geçmeyi düşünüyorum, şu tarihi bitireyim ona bakacağım İnşallah

evet güncel defteri oluşturdum kendime denemelerde çıkanları falan kayda geçtim senin topiktekini de geçmeyi düşünüyorum, şu tarihi bitireyim ona bakacağım İnşallah

Can can günlük olanları degil de, en azından denemedekilerinizi geciriverin oraya...Ben ekliyorum denemede cıkanları da, farklı dershanelerin denemelerindeki günceller karılmıs olur hem..

Can can günlük olanları degil de, en azından denemedekilerinizi geciriverin oraya...Ben ekliyorum denemede cıkanları da, farklı dershanelerin denemelerindeki günceller karılmıs olur hem..

aklımda bebeğim onları da geçicem uygun bir zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…