- 26 Ağustos 2010
- 1.923
- 981
- 373
- 34
- Konu Sahibi PammukSeker
-
- #3.801
Kızlarr ben hala hastayım grip ve öksürük hala benimle.Doktora gittim faranjit olmuşum.Boğazlarım çok kötü öksürükten ne okuduğumu anlıyorum ne de verim alabiliyorum.Ama boş durmuyorum matematik çözüyorum.Diğer dersleri baş ağrısından okumak,soru çözmek zor geliyor.
Bu arada birşey sormak istiyorum kızlar.Ben kendi dükkanımız var orda duruyorum biliyorsunuz artık daBenim sigortam yok ama daha önceden 89 günüm var.Ben şimdi eşim beni sigortalı yapsın istiyorum.Eğer sigorta yaparlarsa memur olana kadar, o sigortanın bana ne gibi bi yararı olur memur olunca.Hemen hemen 2014 kasıma kadar olmuş oluyor ilk atamayı düşününce (inşallah kazanırım da ) e ocak ayı 3 ayda ordan bi sene sigortam olmuş oluyorda bunun bana getirisi olur mu malum az bi süre ya bir sene.
Getirisi olmaz olur mu hiç canım.Ödeyebiliyorsan öde valla primlerin dolar yaşı beklersin sadece.1 sene 1 senedir vallaKızlarr ben hala hastayım grip ve öksürük hala benimle.Doktora gittim faranjit olmuşum.Boğazlarım çok kötü öksürükten ne okuduğumu anlıyorum ne de verim alabiliyorum.Ama boş durmuyorum matematik çözüyorum.Diğer dersleri baş ağrısından okumak,soru çözmek zor geliyor.
Bu arada birşey sormak istiyorum kızlar.Ben kendi dükkanımız var orda duruyorum biliyorsunuz artık daBenim sigortam yok ama daha önceden 89 günüm var.Ben şimdi eşim beni sigortalı yapsın istiyorum.Eğer sigorta yaparlarsa memur olana kadar, o sigortanın bana ne gibi bi yararı olur memur olunca.Hemen hemen 2014 kasıma kadar olmuş oluyor ilk atamayı düşününce (inşallah kazanırım da ) e ocak ayı 3 ayda ordan bi sene sigortam olmuş oluyorda bunun bana getirisi olur mu malum az bi süre ya bir sene.
çok sıkma canını, yüksek lisans tezinden bahsediyorsun değil mi
eğer doğru anladıysam:
ben de mezun olduktan sonra yüksek lisansa başladım iki senede derslerimi verdim 24 kredi ve iki seminer acayip kasıyorlar Hacettepe'de. ardından evlilik ve yurt dışı eğitimim için tezimi askıya aldım. istediğin zaman dönebilirsin teze. elbet geri döndüğünde 3-4 ders almak zorundasın ama zaten alışkınız derslere yani benim için çok sorun değil bir dönem derse gitmekten zevk bile alırım teze yeniden ısınabilmek için yeterli bir süre bence. bir hafta sonra buradaki eğitimim de bitecek ve ankaraya döneceğim altı ay sadece kpss çalışacağım. kpss hallettikten atandıktan sonra tezime dönmeyi düşünüyorum.
önce istediğim bir işte çalışıp ardından eğitimimi sonuna kadar sürdüreceğim yani sağlığım yettiği sürece üniversiteden kopmaya niyetim yok bu işin profesörlüğe kadar yolu varhiç sıkma canını.
sonuçta bir hocayla birebir iletişim halindesin, eğer yıldızlarınız uyuşmadıysa elbet sana işkence gibi gelmiş, çok problem değil, işimizi gücümüzü oturttuktan sonra istediğin kadar devam edersin üniversiteye.
bu arada ben de araştırma görevliliği için çok mücadele verdim ama yaşadıklarıma göre o işler öyle pek de kolay olmuyormuşbu konuda o kadar çok araştırdım o kadar çok iletişim kurdum kafa patlattım ki, şu an bundan eminim, eğer ünide bilimsel bir kariyer sürdürmek istiyorsak izleyeceğimiz yol ilk önce aylık iyi bir gelirin olana kadar kpss çalışıp atanmak sonra yds puanlarını yükseltmek, ardından tezini vermek ve doktorayı bitirip makalelerinle birlikte başvurmak. işte o zaman seni almaktan başka çareleri kalmayacak
teorem yayınlarıın almıştık ben henüz bakamadım ama eşim memnun kalmış göz gezdirmiştim eğlenceli bir anlatımı var
günaydın kızlar dün iş yerinde bütün işleri sallayıp coğrafya çalıştım
coğrafi konumdan baktım ki eksikler var tekrar edeyim dedim
evde de 70 soru çözdüm tarih.
dün için kendime 4 veriyorum
şu soru çizelgesini yapsak iyi olur aslında
carpe cnm güle güle kullan aldıklarını
bazen bende yüzük takıyorum motive amaçlı:)
tatlım hakkında hayırlı olsun çok bunalmışşın belli ama acele karar verme derim ben, ama durumun da zor, 2 yıl emek vermişssin bırakmakta zor :S bilemedim yani... AMA SENDEN HİÇBİRŞEY ÖNEMLİ DEĞİL, duruma göre davran, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap ama pişman olacağın bişeyi de yapma derim
doğru diyosun canım, beğenebildinmi model, paylaşabilirsin bizlerle
Canım benim seminer ve ders asamam bitti, sadece tezim var, onun da analizleri bitti sayılır (yani işte anlattıgım gibi...) Akademik kariyer düsünmüyorum artık, devlete girip su tezden de kurtulsam yeter bana, başka planlarım var...
Teşekkür ederim efenim
Canım zaten acele karar vermeyim az daha sabredeyim diye diye 2,5 senem hic oldu, kpss işini 2012'de halletmiş olabilirdim, ben o yılı orada bulasık yıkamakla harcadım, analizlere yardım ettim, cünkü hoca bunu sart kostu, yoksa tezin masraflarını kendin karsılarsın dedi, baska proje almama da izin yoktu masraflar için de, danısmansız kafama göre proje de alamıyordum, bir yandan ders alıp seminerimi hallettim, baska seyler de var elbet ama bu da sebeplerden biri...Komple bırakmayacagım muhtemelen, harcı ödersem devam edebiliyorum baktım yönetmelige. Tabi hoca bir aksilik cıkarmaz ise. Su kalan vakit artık ciddiye alınacak vakit, hepimiz için böyle...Püsküllerimizden kurtulup odaklanmalıyız...
Gene de ufak ufak yanına gidip ilişkiyi kesmemek gecti aklımdan bugün...(İstegim gelince ama, hala yok o istek) Bakalım...Hayırlısı cidden, cok emek ettim, ama dedigim gibi, kpss olmaz ise benim özelde calısacagım ortam belli, maas belli, calısma saatleri kesin cizgilerle belirli degil, bu kosullarda calısmak istemiyorum artık.
Bugün tarih cözdüm epey, gene devam edecegim, konu tekrarı yapıyorum su an. Vatandaslıktan da x yayınlarının aldıgım kitabından ilk konuya calıstım, ikinci konuyu okuyacagım 12'den sonra, ama bu temel olusturmak icin, baslayacak vat dersine hazırlık gibi. 3 saat oldu toplam, daha geceye cok var, yıldızlı pekiyi alabilirim
Bu arada kızlar bizim tarih daha bitmedi, matematik bitmek üzere dershanede, geometri de öyle. Grup grup gidiyoruz, yani matematik bitince, vatandaslık,türkce ya da cografya baslayacak...Ama geri miyiz neyiz sanki? Sizler hangi konulardasınız?
Kızlarr ben hala hastayım grip ve öksürük hala benimle.Doktora gittim faranjit olmuşum.Boğazlarım çok kötü öksürükten ne okuduğumu anlıyorum ne de verim alabiliyorum.Ama boş durmuyorum matematik çözüyorum.Diğer dersleri baş ağrısından okumak,soru çözmek zor geliyor.
Elfmetcim bir model vardı kafamda, ama hazır gelinliklerde öyle bir model yok ve ben hazır olanları beğenemedim. Sanırım sıfırdan diktireceğim. İnşallah istediğim gibi dikecek bir yer bulurum. Denediğim modellerin fotoğrafını çektirmediler maalesef( Ama değişik bir duygu..
doğru düşünmüşsün :) ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR :)
merak etme dersaneler yavaş gidiyor bizde biten bişey yok daha coğrafyadan fiziki özelliklere başlamadık düşünama ben bitirdim orası ayrı
tatlım geçmiş olsun öncelikle, bol su içmeni tavsiye ediyorum bende olmuştum da doktor sıvı tüket bol bol demişti... sigorta meselesine gelince 1. dereceden yakını sgk lı gösteremiyorlar diye biliyorum, işyeri eşinin üzerineyse sana maaş verip gider gösteremez resmiyette... kanun değişmediyse öyleydi derslerde görmüştük
hımmm ben sana diktirme derim canım, inan istediğin gibi olmuyor, benim bi çok arkadaşım özel diktirdi düüğünden önce havasını attılar şöyle ünlü terzi, böyle dikimevi falan diye düğünden sonra terziye bela okudular ne biçim yaptı diye, o yüzden ben tüm gelinlikçileri gezmiştim sonra ilk giydim gelinliğe karar verdimama şöyle oldu beğendiğim gelinliğe tülden kol eklettim, straplezdi sonra baya bi zayıftım ben 36 beden sonra istediğim gelinliği bana göre diktirdiler marka kendi bünyesinde bana göre yaptı yani birde terzide çok zamanın gidiyo, yok ölçüye git yok provaya yok şurası olmadı yarın gel yok burası olmadı 3 gün sonra gel, hastalandım yapamadım yetişmedi falan mazeret ..... daha niceleri tabi karar senin kararın ama iyi düşün derim, çok güzel gelinlikler var yani, rekabet olunca modeller de arttı
Çok geçmiş olsun canım.Nasıl bi salgındır bu hasta olmayan yok vallaGünaydın arkadaşlar,
Dün için kendime 2 puan veriyorum.
Çok hastayım, sanırım hafta sonunun evde yatarak geçireceğim.
Hepinize iyi çalışmalar..
Günaydın arkadaşlar,
doğru düşünmüşsün :) ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR :)
merak etme dersaneler yavaş gidiyor bizde biten bişey yok daha coğrafyadan fiziki özelliklere başlamadık düşünama ben bitirdim orası ayrı
tatlım geçmiş olsun öncelikle, bol su içmeni tavsiye ediyorum bende olmuştum da doktor sıvı tüket bol bol demişti... sigorta meselesine gelince 1. dereceden yakını sgk lı gösteremiyorlar diye biliyorum, işyeri eşinin üzerineyse sana maaş verip gider gösteremez resmiyette... kanun değişmediyse öyleydi derslerde görmüştük
hımmm ben sana diktirme derim canım, inan istediğin gibi olmuyor, benim bi çok arkadaşım özel diktirdi düüğünden önce havasını attılar şöyle ünlü terzi, böyle dikimevi falan diye düğünden sonra terziye bela okudular ne biçim yaptı diye, o yüzden ben tüm gelinlikçileri gezmiştim sonra ilk giydim gelinliğe karar verdimama şöyle oldu beğendiğim gelinliğe tülden kol eklettim, straplezdi sonra baya bi zayıftım ben 36 beden sonra istediğim gelinliği bana göre diktirdiler marka kendi bünyesinde bana göre yaptı yani birde terzide çok zamanın gidiyo, yok ölçüye git yok provaya yok şurası olmadı yarın gel yok burası olmadı 3 gün sonra gel, hastalandım yapamadım yetişmedi falan mazeret ..... daha niceleri tabi karar senin kararın ama iyi düşün derim, çok güzel gelinlikler var yani, rekabet olunca modeller de arttı
Günaydın arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?