2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

selam kızlar rapor verip kacacağım yine. taşınma işi bitine kadar bölye olacak sanırım. beyaz kalem soru bankası setini aldım beyaz kalem ales yaprak testleri aldım ve ihtiyaç yayıncılık vatandaşlık güncel bilgiler 2013 kitabını aldım. dershane de hele şükür salı günü soru bankalarını verdi. bu durumda ben ev toplayıp çocukla uğraşıp aralarda da her fırsatta test çözmeye çalışıyorum. hatta motivasyonum gayet iyi ... telefonla arayıp evi topladın mı yardıma geleyim mi diyenlere gerek yok ders çalışıyorum zaten diyorum. aaaa ben olsam kitap yüzü açamazdım diyorlar. bu cumartesi ilk deneme sınavım var bakalım nasıl geçecek birazda onun için konu tekrarı yaparak test çözüyorum. hepinize iyi çalışmalar...
biten konular ...
türkçe : dil bilgisi
tarih : osmalı devletinde kültür ve uygarlık
osmanlı devletinde duraklama dönemi
geometri : genel kavramlar pammukşeker ciğim zahmet olmazsa toplu ekleme yaptığında bunları da eklersin canım

iyi geceler :KK31:
pazar günü matamatik konularını yazmayı unutmuşummm :KK53:

-sayı sistemleri
-bölme bölünebilme
-ebob-ekok bitirdik

coğrafyadan ; Türkiyenin iklimi bitki örtüsü ve toprak çeşitlerini bitirdim bugün
sorulara zaman ve kafa kalmadı yarında soru çözücem

iyi çalışmalar herkese :KK31:

pamıkmıcığımmm :KK20::KK19: vatandaşlıkta temel hukuk kavramlarınıda bitirdim ben amaa yokum listede :KK19:

Son düzenleme:
günaydın kızlar dün dr ye gittim stresli sıkıntılı bir günün ardından bugün kaldığım yerden devam edicem
matematiğe ağırlık vermeyi düşünüyorum bugün hadi görüşürüz kaçtım ben

Tabiki sorarım tatlım, cumartesi günü dershaneye gidince sorarım inşallah. Aleste de Allah yardımcın olsun canım:KK16:

Tamamdır canım. Ne kadar çok olursak o kadar kâr. Ne de olsa 1 kere izlediğimiz bir videoyu sınırsız izleyebiliyoruz dimi?

Bu arada ben sana birşey soracaktım canım, atanmış bir memur olarak bilgin vardır belki diye soruyorum.. Diyelim ki seneye kasımdaki atamalarda atandım (inşallah) Çalışmaya başlamadan ücretsiz izin almak gibi bir durum olabilir mi acaba? Benim yüksek lisans var ya, en iyi ihtimalle seneye haziranda bitecek. Bırakmak da istemiyorum. Atamaları da yüksek lisans için bir kenara atamam. Ne yapsam şaşırdım:44:

Hoşgeldin canım aramıza.:KK16: Kendine güvenmek en önemli adım ve sen bunu başarmışsın bile:KK16: Evdeki boş vakitlerini güzelce değerlendirerek çok iyi bir puan alabilirsin inşallah. Kolay gelsin şimdiden.:KK16:

İzlediğimiz bir videoyu defalarca izleyebiliyormuşuz canım. Ben de konunun yabancısıyım aslında ama daha önce alan arkadaşlarda sıkıntı çıkmadığına göre sorun olmaz inşallah.:KK16:

Merhaba elmascan, hoşgeldin.:KK16: ekleyelim tabiki. bölümün neydi?

Daha önce de gayet iyi puanlar almışsın zaten canım, anladığım kadarıyla çok fazla konu eksiğin yok. Eksik olduğun ders ve konulardan başlayabilirsin. 1-2 ay içinde tüm konu çalışmalarını bitirip bol bol soru çözersen çok rahat 90 alırsın bence canım.:KK34:

Canım izlediğimiz bir videoyu sınırsız sayıda izleyebiliyormuşuz. Yani sonuçta hepimiz coğrafya için aldığımıza göre fazla kredi bile kalıyor geriye. Onda da ortak bir ders belirleyip izleyebiliriz.
Soru bankası olarak da bende şu anda yargının yaprak testleri var, sorularını beğendim ben, ne kolay ne zor, tam kovamında. X yayıncılığın da aynı şekilde yaprak testi ve çözümlü soruları var, onlardan da çok memnunum. Pegem var bir de ama ben pegemi pek sevemedim niyeyse. Yanlış çıkan 1-2 soruya denk geldim. ondan sanırım...

İyi bari canım ya, ben de senin gibi düşünüyorum. En azından elimizde bulunsun. Sonuçta murat da baya iddialı bir dershane, yayınları da ne kadar kötü olabilir ki. Her tür soru tarzını görmüş oluruz bu sayede..61:

tekrar merhaba ziraat mühendisliği bölümüm :KK1:

Arkadaşlaaar,

Biri beni silkelesin artık, kendime gelip çalışmam lazım.
Mesela boş boş oturmaktan vazgeçmem lazım.
Gece 1-2 'ye kadar boş boş oturup, ertesi gün uyanamamaktan, hep yorgun olmaktan vazgeçmem lazım.
Ufak tefek ev işleri için çok vakit harcamaktan vazgeçmem lazım.
Herşeye üşenmemden vazgeçmem lazım.

Niye böyle oldu bilmiyorum ama, birkaç gündür bu haldeyim.

dun burda kadınlar kulubunde egıtımkpss arkadasımızın ıhtıyac 2013 canlı ders vıdeolarını yukledık esımle benım ızledıklerım 2011dı sımdı ıkıncı tekrar yapayım dıyorum ozellıkle matematıkde ıyıcene otursun bıde her ogretmenın ıslem ve anlatım seklı farklı belkı degısık yollar ogrenırım dıye 2 tekrarlara basladım dun yıne temel kavramlardan basladım oglen test cozucem aksam gene matta 2 unıte seklınde gıdıcem...pamuksekerım saten dahada kpss2013 sorularını uzun bı sure acmayı dusunmuyorum:KK43: acayıp motıvemı bozuyo :KK50: buarada kızlar sızın ders programlarınız nasıl ozellıkle benım gıbı evlı cocuklu olanlar neler yapıyosunuz nasıl ders calısyosunuz.

canım iban yada hesap numaranı gönderirsen ben yatırım sana..
bnm kardeşim önlisans
Canım şu derslerin mayısta bitmesi meselesi benim de kafamı karıştırdı. Çünkü o zaman sınava çok az kalmış oluyor. Eski videoları izlesek sıkıntı olur mu sence?:26:
şimdi ben katılmak istiyorum ama şöyle bir durum var dersler mayısta bitiyormuş yani çok geç geldi bana bizim bir anca konuları bitirip teste ağırlık vermemiz gerekiyor. geçen yılın videosunu alsak verimli olur mu acaba coğrafyaya çok bişey eklenmedi diye biliyorum ama yine de kararsız kaldım. Ben aradım bugün canlı derse 3 kontor gidiyor videolara 1 kontor gidiyormuş. video izlemek mantıklı geçen yıla ait 58 videosu var ve bunu için paket 3 ü öneriyorlar o da 100 tl yapıyor ama kontor artıyor. onunlada başka dersin videolarını izleyebilirsin diyorlar. bilemedim yani şimdi eski videoları alıp bir an önce konuları bitirsek iyi olmaz mı ?

birde şöyle hesap yaptım paket 5i alırsak 250 tl lık 300 tane video izleyebiliyoruz. geçen yıl 58 videoyla bitirmiş dersi bu yılda 60 videoyla bitirse. 5 kişi videodan faydalanabiliyor. ve kişi başına 50 tl düşüyor. bu şekilde avantajımız ne mi oluyor söyleyeyim 2.pakette 50 tl ye 30 video izleniyordu bunda ise 60 video izlenebilecek. canlı ders yapıldıktan sonra videolar siteye konuyormuş. 5 kişilik grup yapılabilir. Ama burda mesele biri yanlışlıkla 60 tan fazla izlerde başkasının hakkını yer mi yada canlı ders izleyip fazla kontor harcar mı?
Elfmetcim; videoların mayısta bitmesi durumu benim de aklımı karıştırdı. Mayıs çok geç bir tarih konu bitirmek için. Ocak'a, Şubat'a kadar konuları bitirsek çok iyi olur. Onu da bir konuşalım biz o zaman.:26:
Ama diğer dediğin kredi paketinde 300 videoluk alsak 60 tane video izleyeceğiz ve 240 video hakkımız artacak geriye. Öyle büyük bir pakete gerek yok yani. Hem kişi sayısı artarsa siteden aynı anda video izlemek isteyenler olur. Sıkıntı çıkar. Biz zaten hepimiz coğrafya dinlemek istiyoruz. Kimse başka videolar izleyip kredisini doldurmaz bence.

Selam kızlar kitaplarımı aldım yalnız yediiklim modüler set aldım,fem dersanesine giden bi çocuk vardı görevli dedi ki feme gidiyorum ama fem de alsan olur güzel kaynaklar ama dedi ihtiyaç mı yediiklim mi dersen yediiklim dedi herkes ihtiyaçı abartıo ama yediiklim konu anlatımında daha başarılı dedi bende inceledim yediiklim modüler setinde çağdaş türk dünya tarih konusu eklenmiş ya onu da ayrı bi kitap olarak ele almış anayasa da güncel konular falanda var matematikte çözümlü örnekleri çoktu kısaca yediiklim aldım..Soru bankası olarakta uzman kariyer gy-gk aldım daha sonra da ihtiyaç soru bankası alırım bitince şimdilik kaynaklarım böyle bende çalışmaya başlıyorum içimde bi heycan var :KK16:
Yeni kaynakların hayırlı olsun canım.:KK16: Sana bir şey soracağım. Uzman kariyerin soru bankası setini mi aldın?Eğer öyleyse fiyatı ne kadar acaba?:26:
bende almak istiyorum :KK1:
Canım yukarıda elfmet ve asmunikal'e yazdıklarımı bir oku istersen, sence nasıl yapalım?:44:
selam kızlar rapor verip kacacağım yine. taşınma işi bitine kadar bölye olacak sanırım. beyaz kalem soru bankası setini aldım beyaz kalem ales yaprak testleri aldım ve ihtiyaç yayıncılık vatandaşlık güncel bilgiler 2013 kitabını aldım. dershane de hele şükür salı günü soru bankalarını verdi. bu durumda ben ev toplayıp çocukla uğraşıp aralarda da her fırsatta test çözmeye çalışıyorum. hatta motivasyonum gayet iyi ... telefonla arayıp evi topladın mı yardıma geleyim mi diyenlere gerek yok ders çalışıyorum zaten diyorum. aaaa ben olsam kitap yüzü açamazdım diyorlar. bu cumartesi ilk deneme sınavım var bakalım nasıl geçecek birazda onun için konu tekrarı yaparak test çözüyorum. hepinize iyi çalışmalar...
biten konular ...
türkçe : dil bilgisi
tarih : osmalı devletinde kültür ve uygarlık
osmanlı devletinde duraklama dönemi
geometri : genel kavramlar pammukşeker ciğim zahmet olmazsa toplu ekleme yaptığında bunları da eklersin canım
Tamamdır tatlım, ekledim:KK16: Senin maşallahın var gerçekten:nazar: Benim o ev dağınıklığı arasında ders falan hiç aklıma gelmezdi herhalde.:KK1: Aman aman maşallah diyelim de bu azmin ve hevesin hiç kaybolmasın inşallah.:KK16:
Bu arada bu haftasonu aynı sınava gireceğiz sanırım. İnşallah ilk sınavımızdan şöyle çok çok güzel puanlar alırız da moralimiz tavan yapar.:KK16: Artık yapamadığımız soruları da birbirimize sorarız:KK61:

iyi geceler :KK31:
pazar günü matamatik konularını yazmayı unutmuşummm :KK53:

-sayı sistemleri
-bölme bölünebilme
-ebob-ekok bitirdik

coğrafyadan ; Türkiyenin iklimi bitki örtüsü ve toprak çeşitlerini bitirdim bugün
sorulara zaman ve kafa kalmadı yarında soru çözücem

iyi çalışmalar herkese :KK31:

pamıkmıcığımmm :KK20::KK19: vatandaşlıkta temel hukuk kavramlarınıda bitirdim ben amaa yokum listede :KK19:
Ah benim canımm. Gözümden kaçırmışım herhalde çok özür dilerim:KK30: Ama şimdi hepiciğini ekledim kuzum. :KK61: Yeni konuların hayırlı olsun. Hepsi aklına kazınır inşallah.:KK16:
günaydın kızlar dün dr ye gittim stresli sıkıntılı bir günün ardından bugün kaldığım yerden devam edicem
matematiğe ağırlık vermeyi düşünüyorum bugün hadi görüşürüz kaçtım ben
Çok geçmiş olsun canım. Kolay gelsinn.:KK16:
tekrar merhaba ziraat mühendisliği bölümüm :KK1:
Tamamdır canım, ekledim. Hoşgeldin aramıza tekrardan.:KK16:

Arkadaşlaaar,

Gece 1-2 'ye kadar boş boş oturup, ertesi gün uyanamamaktan, hep yorgun olmaktan vazgeçmem lazım.

Evvet guness şimdi seni silkeliyorumm!:KK20::KK20:
Heves kaçması ve motivasyon düşüklüğü zaman zaman herkeste olur. Ben de buna dahil olmak üzere.:KK1: Ama hevesini arttıracak, çalışma şevkini getirecek şeyler yapmalısın. Ben direk açar, bölümümün atama puanlarına bakarım mesela. Tabi o devasa puanları görünce, "Kalk Büşra kalk, bu puanları alabilmen için gece gündüz çalışman gerek" diyerekten kendime geliyorum.:KK1: Bir de buradaki çalışanları gördükçe ve de konu tablomuza baktıkça çalışma isteğim artıyor. Kendine bir ders programı uygula ve ona uyacağına söz ver, uymazsan da kendine küçük cezalar ver. "Eğer programa uymazsam ertesi gün 1 saat daha az uyuyup ders çalışacağım" gibi.
Bunlara rağmen kendine gelemiyorsan tekrar gel buraya, bir hal çaresine bakarız elbet.:KK9::KK16:

Son düzenleme:
dun burda kadınlar kulubunde egıtımkpss arkadasımızın ıhtıyac 2013 canlı ders vıdeolarını yukledık esımle benım ızledıklerım 2011dı sımdı ıkıncı tekrar yapayım dıyorum ozellıkle matematıkde ıyıcene otursun bıde her ogretmenın ıslem ve anlatım seklı farklı belkı degısık yollar ogrenırım dıye 2 tekrarlara basladım dun yıne temel kavramlardan basladım oglen test cozucem aksam gene matta 2 unıte seklınde gıdıcem...pamuksekerım saten dahada kpss2013 sorularını uzun bı sure acmayı dusunmuyorum:KK43: acayıp motıvemı bozuyo :KK50: buarada kızlar sızın ders programlarınız nasıl ozellıkle benım gıbı evlı cocuklu olanlar neler yapıyosunuz nasıl ders calısyosunuz.
Canım ben daha kendime ders çalışma programı hazırlamadım ama kesinlikle hazırlamayı düşünüyorum. Böyle düzensiz bir şekilde çalışmayla olacak gibi değil çünkü.:KK50: Ben programımı hazırlayınca buraya da koyarım. Hem çalışanlara örnek olur benim programım da.:KK31:

Canım şu derslerin mayısta bitmesi meselesi benim de kafamı karıştırdı. Çünkü o zaman sınava çok az kalmış oluyor. Eski videoları izlesek sıkıntı olur mu sence?:26:

Elfmetcim; videoların mayısta bitmesi durumu benim de aklımı karıştırdı. Mayıs çok geç bir tarih konu bitirmek için. Ocak'a, Şubat'a kadar konuları bitirsek çok iyi olur. Onu da bir konuşalım biz o zaman.:26:
Ama diğer dediğin kredi paketinde 300 videoluk alsak 60 tane video izleyeceğiz ve 240 video hakkımız artacak geriye. Öyle büyük bir pakete gerek yok yani. Hem kişi sayısı artarsa siteden aynı anda video izlemek isteyenler olur. Sıkıntı çıkar. Biz zaten hepimiz coğrafya dinlemek istiyoruz. Kimse başka videolar izleyip kredisini doldurmaz bence.

Yeni kaynakların hayırlı olsun canım.:KK16: Sana bir şey soracağım. Uzman kariyerin soru bankası setini mi aldın?Eğer öyleyse fiyatı ne kadar acaba?:26:

Canım yukarıda elfmet ve asmunikal'e yazdıklarımı bir oku istersen, sence nasıl yapalım?:44:

Tamamdır tatlım, ekledim:KK16: Senin maşallahın var gerçekten:nazar: Benim o ev dağınıklığı arasında ders falan hiç aklıma gelmezdi herhalde.:KK1: Aman aman maşallah diyelim de bu azmin ve hevesin hiç kaybolmasın inşallah.:KK16:
Bu arada bu haftasonu aynı sınava gireceğiz sanırım. İnşallah ilk sınavımızdan şöyle çok çok güzel puanlar alırız da moralimiz tavan yapar.:KK16: Artık yapamadığımız soruları da birbirimize sorarız:KK61:

Ah benim canımm. Gözümden kaçırmışım herhalde çok özür dilerim:KK30: Ama şimdi hepiciğini ekledim kuzum. :KK61: Yeni konuların hayırlı olsun. Hepsi aklına kazınır inşallah.:KK16:

hayır fazladan kalmıyor ki video. 300 video 5 kişi satın alacağız. mesela herkese müsait olduğu bir gün vereceğiz. pazartesi ben salı sen çarşamba biri gibi herkesin müsait olduğu günü göz önünde tutarak. kendi günü haricinde o videoyu izleyemicek. 1 videoyu istediğin kadar izlersin sınır yok ki onda :) sadece kontorun gidiyor. ha ben 5 kez izlemişim coğrafya 1. üniteyi ha benim yerime şifremi paylaştığım 5 kişi :) ama herkes 60 video haricinde kullanmayacak işte sorun orda. ve diğer bir sorun derslerin mayısta bitecek olması :KK17::18:

bu arada bende bitirdiğim konuları yazayım
matematik : sayı sistemleri, bölme bölünebilme
coğrafya : türkiyenin fiziki özellikleri
vatandaşlık : türk anayasa tarihi:KK15:

Evvet guness şimdi seni silkeliyorumm!:KK20::KK20:
Heves kaçması ve motivasyon düşüklüğü zaman zaman herkeste olur. Ben de buna dahil olmak üzere.:KK1: Ama hevesini arttıracak, çalışma şevkini getirecek şeyler yapmalısın. Ben direk açar, bölümümün atama puanlarına bakarım mesela. Tabi o devasa puanları görünce, "Kalk Büşra kalk, bu puanları alabilmen için gece gündüz çalışman gerek" diyerekten kendime geliyorum.:KK1: Bir de buradaki çalışanları gördükçe ve de konu tablomuza baktıkça çalışma isteğim artıyor. Kendine bir ders programı uygula ve ona uyacağına söz ver, uymazsan da kendine küçük cezalar ver. "Eğer programa uymazsam ertesi gün 1 saat daha az uyuyup ders çalışacağım" gibi.
Bunlara rağmen kendine gelemiyorsan tekrar gel buraya, bir hal çaresine bakarız elbet.:KK9::KK16:

Canım teşekkür ederim. Atama puanlarına bakmak iyi gelecek gerçekten, biraz çekti kulağımı :78:

İş ve kpss zor aslında biraz, kaç gündür eve geç gidiyorum. Salı perşembe de zaten dershanem var eve gittiğimde saat 23.00'ü geçiyor. Yemek, duş, çamaşır, ütü vs de olursa zaten bittim :KK17: azıcıkta tembelim galiba.

Çok teşekkür ederim Büşracım, şimdi ofis biraz sesizleşti. Herkes bilgisayarına odaklanmış, çaktırmadan biraz mat sorusu çözeyim bari. Bu arada bizim yaprak testleri de verdiler Büşracım. Bu hafta da soru bankaları gelecekmiş sanırım. Gerçi bende bu hız oldukça niye beklersem soru bankalarını :KK6:

Arkadaşlaaar,

aynı durum bende de var cnm özellikle sabah uyandığımda kendimi yorgun hissetmem ve sürekli baş ağrısı çekmem bütün günümü mahvediyor acil yardıma ihtiyacım var :KK43:

teşekkür ederim canım uzman kariyer çek kopart yaprak test canım gk-gy tanesi 14.5 tu ...bu arada yediiklim modüler türkçeden başladım cidden örneklerle anlatıo kpss de şöyle sorulur bu tarz yaklaşımları var vs diye anlatmış çok beğendim

Arkadaşlaaar,

benim düşüncemi sorarsanız 100 liralık paketi alıp 2013 videolarını izlemek mantıklı sonuçta konular aynı önemli olan kafamızda yer etmesi konuların

Son düzenleme:
Selam kızlar önceden kendimi tanıtmştm ama bende 4 yıllık işletme mezunuyum bu sene evde çalışıyorum sonunda kitaplarımı aldım dün ...Bugünde başladım Türkçede sözcükte anlam ve Coğrafya da Coğrafi konum bitti tabi 2012 den beri elime kitap almıodm genede konuları hatırlıyorum çalıştım ve 2 kitaptanda sorularını çözdüm ...Yediiklimin Türkçesi tam sanki kpss modunda biraz zorlayıcı yanlışlarım çıktı biraz canım sıkıldı :18:

nerden çıktı mayıs olayı? bnm bildiğim ekim başında iptal oluyor

hoca her hafta ders anlatıyor ya anlatacağı dersler mayısta bitirecek konuları. Arayıp sordum ben daha ayrıntılı bilgi almak istersen arayıp sorun. BU ARADA EKİM BAŞINDA OLAYI KONUYLA NE ALAKASI VAR ? SINAV TEMMUZDA :)

hoca her hafta ders anlatıyor ya anlatacağı dersler mayısta bitirecek konuları. Arayıp sordum ben daha ayrıntılı bilgi almak istersen arayıp sorun. BU ARADA EKİM BAŞINDA OLAYI KONUYLA NE ALAKASI VAR ? SINAV TEMMUZDA :)

DERSLER bitecek videolar kalkmaz.. en azından benm zamanımda öyleydi..
sen temmuzda giriyor olabilirsin ÖNLİSANS diye birşey var bilmem duydunmu. onlarda eylülde giriyor..

Dersler kalkacak diye birşey demedim ben yada burda kimse öyle demedi. Konular mayısta bitecek dedik. O yüzden eylül nerden çıktı dedim :) tabiki önlisansı biliyorum . Yazıları iyi okursan anlarsın. Mayısa kadar biz lisans olan arkadaşlar konuyu bitirmek zorundayız ve bol soru çözmemiz lazım.

X