- 23 Ekim 2011
- 19.408
- 23.889
- 598
- Konu Sahibi PammukSeker
-
- #2.481
basit gibi görünen ama can alıcı bişi ya
bende 25/16 , 1/5 gibi cvplar buldum ama doğru çözüm şeklini öğrenmek istedim bilen biri yazar belki bakalım
yanlız soruda parantez hatası var yanı bı tane parantez eksık ama cozumu soyle anlatıyım once parantez ıcerısındekı ıslemler yapılıcak sonra parantez ıcınde bulunan sonuclarla parantez dısındakı ıslemlerı yapıcaksını yanı ıcten dısa dogru gıdıceksınız:)
evet bir parantez eksik bende farkettim onu işlem sırasınıda biliyorum ana neden sonuca ulaşamıyorum :95::84::84:
o zaman soru hatalıdır yada ıste parantez eksıklıgınden dolayı yanlıs cıkıyodur:)
Allah razı olsun çok yardımcı oluyorsun yaa :)) Kitapseçe baktım fiyatları baya uygun, aynı gün kargoya veriyorlarmış ve kargo 5lira.. Süper :)
Peki canım sana birde şunu sorsam. Benim zamanım çok kısıtlı günde en fazla 3 saat ders çalışmaya zamanım var ders çok konu çok. Özellikle coğrafya tarih gibi çok konunun olduğu alanlarda ben direkt bu cep kitaplarındna çalışsam sınavda başarısız mı olurum. Öylesine Teoremin vatandaşlık anayasa cep kitabını aldım, karıştırdım çok net özet bilgiler vermiş. Hani direkt cep kitaplarından çalışsam, bu konu anlatımlı set kitaplar gözümde çok büyüyor, direkt kaçıyorum çalışma hevesim kaçıyor..
zorluekolun çoğrafya hocası manyak birşey yaaAynen gebertirim anlamazsanız diyor. Birde ders anlatırken hip hop şarkı yapmış. Nasıl keçirborlu kükürtlü keçiborlu, nası keçiborlu kükürktlü keçiborlu, oyeeee diyor Gecenin bir saati bastım kahkayı Böyle 9/8lik oynak şarkılar falan çalışıyor soru çözerken Deli yaaa. Hatta birisi yazmış hocam sizi çekip youtubea koycam meşhur etcem diye :) Ama o kadar çok yazan var ki görmedi herhalde görse yapıştırırdı kapağı inanki Bakır madenleri nerde oluyormuş falan hepsi aklımda, Ezberlesem unuturum valla
Coğrafya kesin alıcam. Matemtikte de Rojda öğretmenin anlatımını çok beğendim. Bir erkek matematikçi var sevmedim. O sitede bayan hocalar daha iyi sanki :) Yanlız videolar çok az geldi bana be canım. Hıı ders işledikçe mi ekliyorlar arşive. Rojda hocanın dersleri çoğalsın ondan alırım. Daha geometriye geçmemişler hiç geometri videosu görmedim çünkü..
kuuzucukkkanayasa ya hangi siteden nerden çalışcaktık
kitaptan başladım ama video olarak önerdiğin site varmı ki
bende vaktinde yırttım kendimi anayasa hocası bulmak için
anayasa 24 saatte yada ihtiyacın ders notlarında anayasa var ordan çalışabilirsin.
şimdi düşününce anayasada video dinlenmez diye düşünyorum. neden? çünkü konular sürekli güncelleniyor.
yasama yürütme yargı vs sürekli değişiyor.. bence anlatan hocada çok hakim değildir konuya.. oda okuyup bi yerden anlatır:)
anaysada 21 60 meşturiyet vs bunlarla ilgili konulara bakabilirsin. bol bol okumak
.......................................
şu yapın böyle yapın yazıp yardımcı olmaya çalıştım..
asıl gerçek:) çok dua etmek..
ben gerçekten geçen sene dilimden kalbimden duam eksik olmazdı.
doğum yapan biri olsa bana dua edermisin derdim(güya doğumda edilen dualar kabul olunur)
yeni evlenen birine dua edermisin derdim(güya imam nikahında edilen dua kabul olur)
hani biri bana ALLAH razı olsun derse hemen kpss için dua isterdim..
topiklerde, sedula okyanus adildemir quit sevgi melegi gibi arkadaşlarada hep dua edersim
kk arkadaşlarım memurlarnettekiler facedekpss çalışanlar çevremdekiler üşenmeden tek tek adlarını verdim..
kızlar kardeşime bide değer verdiğim biride kpss gircek onlarada edermisin dua
hihiiii sevdiğin diğer kişi benim eveett evetttt
şaka biyana hepberaber hepimiz birbirimize edelim dua gerçekten içten gelerek
bende kitaptan başladım anayasaya bakalım kitaptan devam ediyim nette dogru düzgün bulamadım video zatenn
şu sordugum mat sorusunu çözseneee sen memırrr hanımmmmcıkımmmgeçmişte
asmunikal öncelikle payşaltığın bilgiler için çok teşekkürler ;
sana bi şey sormak istiyorum ...
beyaz kalemin altı üstü kpss,tarih çözümlü soru bankaı gibi kitaplarını aldım birde ben bu beyaz kalemin setili soru bankası var ,onu almak istiyorum bu sorular aynı markanın hepsinde farklı sorlarmıdır ,ne bileyim belki içindekilerin yarısı diğer soru bankasının içindeki sorulardır ;çünkü üniversite sınavlarına hazırlanırken 10 yıl öncve :)))) başıma gelmiştide
rabbim cümlemizden razı olsun:) bnm kardeşime bide çok sevdiğim biride kpss gircek dua ederken onlarada edermisiniz
günde 3 saat çalışıyosan gerçkten çalışıyosan verim alırsın..
sen işe gidiyosun bide sanırım. iştede masa başı işe değerlendir..
yani sürekli gün içinde videoları dinlemek çok ii gerçkten..
elindeki teoremi bilmiyorum. ama kpss defteri tarih / çoğrafya var. bunları alabilirsin. ince kitaplar zaten. tarihi tek yanında taşıyıp bakabilirsin mesela..
tüm derslerde şu vardır.. bir konu çalışılınca öğrenilir birde soru çözülünce
mesela tarihte "burç" kelimesi vardır.. kitaplarda bunu burç: sur kale demez..
ama mesela sorularda diyorki aşağıdakilerden hangisi sarayla ilgili deildir
a)burç
b)arasta
arasta çarşı pazar demek hani bu şekilde sorulardanda öğrenildiği için sorularıda çözmelisin.. ama otobüslerdede okuyabilirsin..
ben tüm dersleri aynı anda çalışmadım..
tarih matematik bide türkçe çözdüm ara ara..
ygs soru bankalarını türkçede çözmeyi tavsiye ediyorum..
nihan akarı burda överken "acaba reklam yaptığımı düşünürlermi" diye geçti içimden:) bide videoyu alalım falan diyince acaba videoyu aldırtmak içinmi söylediğimi düşünürlermi diye geçti içimde..
göllerde "ay abant yedi göller" diye diyordu hoca. geçen biri yeni göller dedi bende direk ay abant yeni göller dedim
yani öyle kalmış aklımda..
kim kükürtlü keçirborlu:)
almak isteyenler birleşip alalım.. fazla veremeye gerek yok.. bana ulaş canım aldıgında..
diğer hocalar hakkında bilgim olmadıgı için yorum yapmadım..
matematikten şenolhocaya bak geçen bir arkadaş link vermişti..
ofisokul. com a bide ekolhocaya bak baktın faydalı olmuyor ozaman rojda hocayı almaya kalk hani boşuna para harcam
bende vaktinde yırttım kendimi anayasa hocası bulmak için
anayasa 24 saatte yada ihtiyacın ders notlarında anayasa var ordan çalışabilirsin.
şimdi düşününce anayasada video dinlenmez diye düşünyorum. neden? çünkü konular sürekli güncelleniyor.
yasama yürütme yargı vs sürekli değişiyor.. bence anlatan hocada çok hakim değildir konuya.. oda okuyup bi yerden anlatır:)
anaysada 21 60 meşturiyet vs bunlarla ilgili konulara bakabilirsin. bol bol okumak
.......................................
şu yapın böyle yapın yazıp yardımcı olmaya çalıştım..
asıl gerçek:) çok dua etmek..
ben gerçekten geçen sene dilimden kalbimden duam eksik olmazdı.
doğum yapan biri olsa bana dua edermisin derdim(güya doğumda edilen dualar kabul olunur)
yeni evlenen birine dua edermisin derdim(güya imam nikahında edilen dua kabul olur)
hani biri bana ALLAH razı olsun derse hemen kpss için dua isterdim..
topiklerde, sedula okyanus adildemir quit sevgi melegi gibi arkadaşlarada hep dua edersim
kk arkadaşlarım memurlarnettekiler facedekpss çalışanlar çevremdekiler üşenmeden tek tek adlarını verdim..
kızlar kardeşime bide değer verdiğim biride kpss gircek onlarada edermisin dua
bende fikrimi beyan etmek isterim umarım yararı olur . benim rehber danışmanım şunu öneriyor. tek derse yoğunlaşınca diğer konular bitmeyecekmiş gibi kaygıya kapılırsınız ve tek derse çalışınca bıkkınlık verir ve anlamazsınız diyor bende hak verdim gerçekten şimdi ders ders gidiyorum sözel sayısal sözel çalışıyorum mesela. yada sayısal sözel. konu bitince hemen diğer konuya geçmiyorum. 100 e yakın test çözüyorum ve başka dersin konusuna çalışıyorum mesala ondan sonra bitirdiğim konuyu ertesi gün tekrar ediyorum böylece pekişmiş oluyor. birde şuna dikkat etmek lazım. her şeyi ezberleyip kafamızı doldurmamamız lazım. çıkacak sorulardan yada ösym bu konudan kaç soru sormuş 1 mi 5 mi hangisi fazlaysa ona ağırlık vermek lazım.kardeşin ve değer verdiğin insan da allahın izniyle atanır inşallah canım
sana bir şey sormak istiyorum... yukardaki yazıda dersleri aynı anda çalışmadım yazmışsın. yani mesela önce coğrafyayı bitirip ardından vatandaşlığa mı geçtin ? nasıl yaptın çalışırken ? :26:
ben hepsini aynı anda götürmeye çalışıyorum ama sanki olmuyor. önceden tek başlayıp matematiği bitirdim, sözellere gelince de daha çabuk bitsin diye hepsini bir arada götürüyorum ama sanki kafam o şekilde allak bullak oluyorverim alamadığımı hissediyorum.
2010'da girdiğimde dersleri tek tek bitirmiştim o şekilde daha iyiydi. tek bir derse daha iyi yoğunlaşıyordum.
sanırım programımı değiştireceğim, senin de fikrini almak istedim
bende fikrimi beyan etmek isterim umarım yararı olur . benim rehber danışmanım şunu öneriyor. tek derse yoğunlaşınca diğer konular bitmeyecekmiş gibi kaygıya kapılırsınız ve tek derse çalışınca bıkkınlık verir ve anlamazsınız diyor bende hak verdim gerçekten şimdi ders ders gidiyorum sözel sayısal sözel çalışıyorum mesela. yada sayısal sözel. konu bitince hemen diğer konuya geçmiyorum. 100 e yakın test çözüyorum ve başka dersin konusuna çalışıyorum mesala ondan sonra bitirdiğim konuyu ertesi gün tekrar ediyorum böylece pekişmiş oluyor. birde şuna dikkat etmek lazım. her şeyi ezberleyip kafamızı doldurmamamız lazım. çıkacak sorulardan yada ösym bu konudan kaç soru sormuş 1 mi 5 mi hangisi fazlaysa ona ağırlık vermek lazım.
ve inkılapçımızdan şunu öğrendim oda iyi bi taktik. mesela bi soru çözüyosun soru şıklarında hangisi değildir diyo ya ..atıyorum
hangisi sırpların özerk olduğu anlaşmadır ? a)edirne b)berlin c)paris d)londra e)bükreş cevap a şıkkı. buraya dikkat ösym diyorki'' Ey öğrenci ben bu şıkların hepsini biliyorum soruyu değiştirip her an diğerlerinden sana soru sorabilirim '' böyle bi mantığıda yerleştirmek lazım tabi :)
bende fikrimi beyan etmek isterim umarım yararı olur . benim rehber danışmanım şunu öneriyor. tek derse yoğunlaşınca diğer konular bitmeyecekmiş gibi kaygıya kapılırsınız ve tek derse çalışınca bıkkınlık verir ve anlamazsınız diyor bende hak verdim gerçekten şimdi ders ders gidiyorum sözel sayısal sözel çalışıyorum mesela. yada sayısal sözel. konu bitince hemen diğer konuya geçmiyorum. 100 e yakın test çözüyorum ve başka dersin konusuna çalışıyorum mesala ondan sonra bitirdiğim konuyu ertesi gün tekrar ediyorum böylece pekişmiş oluyor. birde şuna dikkat etmek lazım. her şeyi ezberleyip kafamızı doldurmamamız lazım. çıkacak sorulardan yada ösym bu konudan kaç soru sormuş 1 mi 5 mi hangisi fazlaysa ona ağırlık vermek lazım.
ve inkılapçımızdan şunu öğrendim oda iyi bi taktik. mesela bi soru çözüyosun soru şıklarında hangisi değildir diyo ya ..atıyorum
hangisi sırpların özerk olduğu anlaşmadır ? a)edirne b)berlin c)paris d)londra e)bükreş cevap a şıkkı. buraya dikkat ösym diyorki'' Ey öğrenci ben bu şıkların hepsini biliyorum soruyu değiştirip her an diğerlerinden sana soru sorabilirim '' böyle bi mantığıda yerleştirmek lazım tabi :)
çok güzel ilerliyorsun, tebrik ederim, her gün böyle çalışıyorsan yakında tüm konuları bitirirsin sen
önerilerin için çok teşekkürler
daha konu bitiremedim yds sınavına da çalışmam gerekiyor, üç gündür yds den kopamadım, kpss de çalışmalıyım
aslında hergün hem ondan hem ondan çalışmalıyım...
teknik varda düzenli uygulayamıyorum işte :) en yakın zamanda toparlamam toparlanmam lazımmmmm :)) bu arada sağol iyi motive ettin beni bu gazla 1 konu bitiririm şimdi ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?