Çok kolay sayılmaz canım. Literatür özeti, materyal metot, sonucların yorumlanması (rakamlarına uygun makaleler bulmak cok zorluyor adamı)(tabi sonucların düzgün sekilde cıkmıssa) ve istatistik hesaplamaları derken epey bir yol var. Hocan iyi olursa ve yardımcı olursa bu dönemi kolay atlatırsın ama. Bir de benim analizlerin sonuclarında rakamlar cok ufak oldugu için sürekli hata geliyor.
Son analizlerim bunlar. Su an ders asamasında mısın?? Bir de sen de proje falan demistin sanırım, o işler tam ögrenciyi kullanmalık isler. Benim hoca tezimi yapmam için projesini sart olarak kosmustu. Önce iki sene bir güzel kullandı (üstelik ismim cismim bir yerde yazmıyor, elden cok az bir burs verdiler), şimdi de sunu yapmazsan tezi bitiremezsin, bunu yapmazsan tezi bitiremezsin gibi tehditkar tavırlar icine giriyor, (sonuna geldim ya hani, bırakamaz bu isime geldigi gibi kullanırım diye düsünüyor) hani işten cıktım ya bosum sanıyor, halbuki bir an önce sunu bitirmeliyim, bir yandan da kpss calısmaya cabalıyorum...
Ne olursa olsun kpss daha önemli kızlar. Eger ÖYP gibi bir sansınız yoksa, yüksek cabalamak cok anlamsız, ayak işi yapmaktan baska bir sey degil. Atanın öyle yapın. Eger kasımın sonunda yol katedememissem, ben bırakmayı planlıyorum, çünkü hoca aynı seyi tekrar yapacak demek oluyor bu. Su anda da adama ihtiyacları var zaten.