ben daha önce hiç dil sınavına girmedim, ilk defa bahar döneminde girmeyi planlıyorum. elimde kaynak olarak irem yayınlarının sınav stratejileri 1-2 var. ama henüz motive olup başlayamadım. ne yapmalıyım :2:
Ben de 90 alır mıyım bilmem belki yakınından bile geçemem ama hedef 90 diyince belki olur da alırsam diye gaza gelip çalışıyorum o yüzden hedef yüksek. Şimdi hedefi 70 koyarsam pek çalışmam ben. Sağol bu arada sana da kolay gelsinHiç bu kadar yüksek hedefler koymadım kendime. Belki bu seferi hedefi yüksek tutarsam başarırım. Benimde hedefim 90Kolay gelsin sana:)
bu sınava milyon kez girmiş ve sonunda hedefine ulaşabilmiş biri olarak tavsiyem bol bol okuma yapmak.
özellikle sınava yönelik konularda gazeteler olsun yayınevlerinin ydsye yönelik reading kitapları olsun çokça okuma yapın.
ama hergün yapın bunu azıcıkta olsa okuyun alışkanlık haline gelsin.
ilk başta zorlanılıyor ancak zamanla birden bakıyorsunuz anlamaya başlamışsınız iyice.
Electra beni çok gaza getirdin teşekkür ederimcanım hedefim 90+ olsunda ne olursa olsundu 91,25 aldım
Electra beni çok gaza getirdin teşekkür ederimŞimdi günde iki paragraf okurken kelime kitabından da günlük on sayfa çalışmaya karar verdim kitap 725 sayfa yani 73 günde o kitap da paragraf kitabı ile birlikte bitmiş olacak diğer zamanlarda da gramer falan çalışırım sonuçta dediğin gibi kelime bilmek ve paragrafları anlamak daha önemli zaten kelime bilince paragrafta cümle yapılarını görünce diğer preposition boşluk doldurma ve çeviri soruları da rahatlıkla yapılabilir diye düşündüm. Bugün bu çalışmaya başlıyorum. Darısı benim başıma inşallah bende 90 üstünü görürüm inş.
canım sınavın geneline bakarsan zaten vocabulary ve cümle tamamlama kısmından geriye kalan kısım hep paragraf soruları.
yani okuma, okuduğunu anlama üzerine yoğunlaşmış bir sınav.
paragraf okurken az çok vocabulary kısmını da çözmüş oluyorsun yeni kelimeler gördükçe.
cümle tamamlama içinde paragraflar cümlelerden oluşur diye düşünürsek olay hep paragraf ve okumaya dönüyor
bende işe yaradı umarım senin de işine çok yarayacaktır.
Okul engel değil ki.. Ben tam gün işte çalışıyorum. Hem kpssye çalışıyorum hem de yds ye. Akşamları derse anca 1 saat bakabiliyorum. Bazen eve iş getiriyorum haftasonu da işe gidebiliyorum. Ama yarım saat de olsa her gün çalışıyorum ingilizceye. Hem de yeni başladım adam akıllı çalışmaya. Günde yarım saat de olsa ayırsan ve sınava 2,5 ay var desen 75 günde sınava 37,5 saat çalışmak demek. Hiç kalmadan 37 saat çalıştığını düşün en az 5-10 puan artar puanın az değil yani. Bu sınavda istediğin puanı alamasan bile sonbahara alt yapı oluşturmuş olursun bence. Hiç bir çalışma boşa gitmez.Ben de gireceğim YDS'ye ama hiç çalışmıyorumaslında biraz kelime baksam çok iyi olacak ama okul elimi kolumu bağlıyor
Okul engel değil ki.. Ben tam gün işte çalışıyorum. Hem kpssye çalışıyorum hem de yds ye. Akşamları derse anca 1 saat bakabiliyorum. Bazen eve iş getiriyorum haftasonu da işe gidebiliyorum. Ama yarım saat de olsa her gün çalışıyorum ingilizceye. Hem de yeni başladım adam akıllı çalışmaya. Günde yarım saat de olsa ayırsan ve sınava 2,5 ay var desen 75 günde sınava 37,5 saat çalışmak demek. Hiç kalmadan 37 saat çalıştığını düşün en az 5-10 puan artar puanın az değil yani. Bu sınavda istediğin puanı alamasan bile sonbahara alt yapı oluşturmuş olursun bence. Hiç bir çalışma boşa gitmez.
Ben İngilizce öğretmenliği okuyorum, ona güveniyorum biraz. Test cözecegim o yüzden. Tavsiyeniz icin teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?