2014 ikiz anneleri

Canım haftada bilmiyorum ama günde 10 adet bez gidiyor ıslak mendil de 3-4 günde bitiyor

Canım gunde 10 bezden 5 gunde 1 paket bez bitiyor ıslak mendil de 1 haftada 1 paket rahat gidiyor..

cevaplarınız için sağolun güzel anneler..doğuma az kaldı kış gelmeden ne kadar stok yapsam kardır diye düşünüyorum..o yüzden bir sorayım dedim çok sağolun canlar...
 
Selam,

Ben 31+3 günlük çift yumurta ikizleri bekliyorum. Benim etrafımda ikiz gebelik durumu olmadığı için , bebeklerim hakkındaki kıyaslamaları hep internette yazışanlar ile yaptım. Benim gibi hafta hafta kıyaslamak isteyenler için yaşadıklarımı anlatmak isterim.

Doktora ilk gittiğimiz iki farklı kese göründüğünü söylemişti. Bu da demek oluyormuş ki ikiz bebek durumunuz olabilir.
2 hafta sonra kalp atışlarını dinlemeye gittiğimizde çok şükür ikisinin de kalp atışları alınıyordu.1 tanesi diğerine göre çok daha net gelirken, diğeri daha derinlerden duyulmuştu.
12+4 günlük iken ikili testlerimizi yaptırdık. Rabbim ellerini ayaklarını burnunu tüm iç organlarını o kadar muntazam vermişti ki bu testlerin stresini de atlatmıştık.
19+5 günlük iken oğlumuz 274 gr kızımız 304 gr dı. Aralarında %10' luk bir fark vardı. Doktorumuz 1 hafta 10 gün kadar diğer ikizlere göre geriden geliyorlar demişti. Bu zamanlarda internetten diğer ikizlerin kiloları ile kıyaslamaktan nevrimiz dönmüştü.
23+5 günlük iken erkek 568 gr kız 619 gr.Aralarında fark devam aynı oranda devam ediyordu.
İkiz bebeklerde en önemli olan şey kan akımları ve sularının az olmasıdır. Eğer bebekler arasında fazla gram farkı varsa bu demek oluyormuş ki bir bebek diğerinin kan akımından faydalanıyor ve diğeri beslenemiyor. Bu da erken doğum sebebi oluyor. Zaten ikiz gebeliklerin muhtemel doğum haftası 36 ya kadar. Eğer bebeklerin bir tanesinin kilo alımı duruyorsa mecburen erkenden alıyorlar.
Bizde de bunun takibini yapmaya başladılar.
Bu arada benim vücudumda bir kaşıntı başladı. Durdurulamaz ve kaşındıkça kaşınan bir kaşınma. Hemen doktora gittik. Karaciğer enzimlerim yükselmiş. Olması gereken SGOT 0-32 ve SGPT 0-33 iken benim değerlerim 75 ve 138 çıkmıştı.Bu da gebeliğin anneye verdiği bir tepkiymiş.Bebekler annesin safra kesesini tıkıyormuş ve atmamız gereken teri atamayıp, derinin altında birikiyormuş.Bu da vücutta kaşıntı yapıyormuş. Bu şekilde kaşıntısı olan muhakkak doktora gitsin. Çünkü bu durum bebekte stres yapıp kakasını yapmasına neden oluyor. Bu da erken doğum ve bebek ölümüne yol açıyormuş. Bunun için tahlil yapıldı ve ilaç kullandım. Çok şükür tüm değerlerim normale döndü.İlaç kullanmayı bıraktım.
28+4 günlük iken oğlumuz 880 gr kızımızda 1071 gr dı. Oğlumuzun suyunda hafif azalma olduğunu söylediler.
31+1 de yani geçen pazartesi günü tekrar gittik. Nts girdim ve sancılarım çıktı. Ben kesinlikle sancı hissetmiyorum. Serum takıldı, nts ye tekrar bağlandım sancılar normal döndü. Bir an 31 haftalık alacaklar diye çok korktuk. Çünkü daha küçükler ve riskli dönme 32. haftadan sonra geçiyormuş. 36 ya kadar onların durması için 30. haftada işimden izne ayrıldım. Ve şuanda evde yatıyorum.Bol bol et ve süt ürünleri tüketiyorum.

31+1 de oğlumuz 976 kızımız 1233 gr olmuş. Aralarındaki fark hala devam ediyor. Fakat kilo alımları durmadığı ve sularında bir azalma olmadığı için dayanabildiğimiz yere kadar Allah'ın izni ile 36 haftaya kadar 2 kilo üstüne çıkana kadar bekleyeceğiz=)
Bir sonraki kontrolümüz önümüzdeki pazartesi tekrardan kiloları ve durumları ile ilgili bilgileri paylaşırım. Lütfen sizde bu haftada olanlar gramları ve durumları ile ilgili bilgi veriniz. Hepimiz çocuklarımızı sağ salim kucağımıza alırız inşallah.
 

Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ellerine sağlık güzel bi kılavuz oldun bize. Ben daha çok yeni ikiz annesiyim 7+3 üz henüz. Allah hepimizin yardımcısı olsun bebişlerimizle sağlık versin. .






🌸🌸🌸
 
canım çarpıntı derken kalp atışlarımı kulagımda duyuyordum bazen ama geçti.seninde geçicektir inşallah
Evet aynen öyle oluyor, kalp atışlarımı kulağımda hissediyorum zaman zaman. Geçtiğine sevindim, ben giderek artacak sanıyordum. Kalp hızlı atınca insan halsiz bitkin hissediyor kendini, için daralıyor. Şimdilerde bir de reflü olmaya başladı, yediklerim ağzıma geliyor bazen ve öne doğru eğilemiyorum. Artık masada dik oturup önlük takıp yemeğimi yiyorum resmen Aman başka sorunlar olmasın da bunlara katlanılır yavrukuşlar için, çoğu gitti azı kaldı ne de olsa
 
çok güzel anlatmışsın böyle bilgiler bizim için iyi bir kılavuz oluyor Rabbim hepimizn evlatlarını bağışlasın
 

bu bilgileri yazan ellerin dert görmesin canım..
inşallah sağlıkla hepimizin kucağına bebişlerimizi almayı nasip etsin Allah'ım...
 

Aynı bende de var o çarpıntıdan.hiç olmadık zamanlarda nefesimi kesiyor.bir de iki üç gün önce mide ekşimelerim olmuştu.kaç gün iki yastıkla uyudum geceleri kalkıp çıkardım o acı suyu.gerçi sebebi galiba baharatlı yemekler ve geç yenen yemekleri.bunları kesince o da kesildi.şimdi 8 den sonra hiçbir şey yememeye dikkat ediyorum .özellikle simit gibi hamur işleri midemi mahvediyor.
Ciğer geliştirici olacak mısınız bu arada?
 
doğum yapan sevgili ikiz anneleri haftada kaç paket bez ve ıslak mendil harcıyorsunuz ortalama?
Ancak cevap yazabiliyorum canım malum. Ben günlük ortalama 15 bez harcıyorum. Islak mendil yerine pamuk kullanıyorum. 1 kilo pamuk aldım.Kaynamsi S sogumus suyla islatip küçük parçalar halinde hava geçirmeyen bi kaba koydum ordan alıp alıp kullanıyorum. Zaman bulamazsam direk koparıp suya tutup öyle kullanıyorum. Ama Uni Baby Sensitive de destek olarak yanimda. Kakali bezleri pamukla almak zor oluyo
 
Canım bana da erken doğum riski sebebiyle 24.hf da iki doz 28.hf ta yine sancim çıkınca tamamlayıcı toz yapıldı. Çok şükür sipalarim bekledi 37+1 de doğum yaptim
 
Canım benim bulantilarim 11.hf da başlamış 16.hf nın sonunda bitmişti.
 
Mide ekşimeleri bende de oluyor, kadın doğum uzmanı Gaviscon şurup kullanabileceğimi söyledi, bebeğe hiçbir zararı yokmuş. Böyle durumlarda Gaviscon şurup içiyorum, dediğin gibi çift yastıkla yatmak da iyi geliyor. Ciğer geliştirici yapılmadı henüz doktorum böyle birşey tavsiye etmedi şimdilik, bakalım haftaya kontrolümüz var, ne diyecek...
 
Ben 36. haftaya girdim Dr. Sıkıntı yok Dedi haftaya yine kontrole çağırdı. Dursunlar dedi acaba haftaya gidince sezaryen için gün verir mi ? Bebekler sadece tekme atıyor gibiler. Arada bir de dalgalaniyor karnim. Ara sıra da adet sancılari hissediyorum ama geçiyor sonra
 
Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım inşallah reflünde en kısa zamanda geçer.. Kalp atışlarımın hızlanması kulağımda kalp atışlarımı duymam bazen hızlı hareket etmemden ve yorulduğum zamanlarda daha sık oluyordu yavaş hareket etmeye çalış ozaman geçtiğini fark ediceksin.. Bu arada inşallah kaşıntıyla ilgili bi rahatsızlık yaşamazsın ayaklarımda inanılmaz bir kaşıntı var ve uyukundan uyandırıyor doktora gittim karaciğer enzimlerim normal çıktı ama doktor bunun normal olduğunu söyledi inşallah bu da en kısa zamanda gecer kaşıntıyı hafifletmek için solüsyon kullanıyorum biokadin diye bir losyon bebeğe kesinlikle zararı yok göbeğimde de çatlaklar dan dolayı kaşıntı olduğunda bunu kullandım bıcak gibi kesiyor kaşıntıyı eğer böyle bir sıkıntın olursa aklında bulunsun canım.. Eczaneden temin edebilirsin..
 

Bu arada kaçıncı haftadasın canım
 


haftaya sana doğum için gun aralığı verebilir sende secersin genelde 38. haftada planlı sezeryana alıyorlar bildiğim dr.un özelse tabi
ama devlet hastanesinde keyfi bi seçim olamıyor ikiz bile olsa ilk bebek sezeryansa falan veriyorlarmışda yoksa bana vermedi dr.m tabi tehlike varsada alıyorlardır sezeryana sanırım ama planlı yapılmıyor.
tekmeleride yerleri kalmadığı için azalmış gibi gelebilir benimde öyle oldu 1aydır daha azlar sanki 38+5 gunluğuz biz ama dr. sorun yok diyosa yoktur merak etme yani=)
adet sancısı gibi ağrı senın haftalarından beri bendede var direk doğum belirtisi değil yani..
nişan gelirse veya kasılmalar başlarsa .. acele etmeden dr.na bildir ama haraketleri uzuun uzun hissetmezsen ( tatlı yiyip soluna yatınca bile) hemen drnla göruşmen gerekir bence ben hergun dinliyorum.. birde suyun gelmesi önemli o nişan gibi değil nişandan sonra 10 gun bekleyende var ama suda yok bildiğim.. psikolojini hiiç bozma ki bebeklerinde mutlu olsun karnında .. hayırlı doğumlar diliyorum
 
merhaba kızlar günaydınn
benim bugün 12. haftamın son günü ama dün akşam sırt ağrılarım baya arttı..
daha şimdiden böyle mi olucam bilmiyorum..
bir de dizlerim kireçlenmiş gibi...
kırdığım zaman acı çekiyorum resmen
 
27 haftalık ikizlere hamileyim, sırtım çok ağrıyo. Arkadaşlar ne yapmalıyım, bu ağrı mahvetti beni


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

selam,

bebeklerın kıloları ne kadar oldu ?
 

Benimde belim ve dizlerim cok kötü. 5 dakıka bile ayakta kalamıyorum. Oysa daha 28. Haftadayım. ((belinde oturamayacak kadar ağrısı olan varmı??
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…