2014 ikiz anneleri


bişe olmaz 1 kase yoğurt ye .
 

Maşallah canım hep iyi gitsin inşaallah

Rahim agzı kaç cm olmalı kızlar bilgisi olan varmı.

2,5 altı olmamalı diye biliyorum ben de.


Canım birşey olmaz korkma,olsa bile sadece biraz miden bozulur,bebişlerine birşey olmaz.benim dr. Allah korusun anne yoğun bakımda olsa bile bebek gene büyür,gene beslenir,birşey olmaz diyor.hem vücudun buna göre bir önlemi mutlaka vardr,Allah öyle büyük ki mutlaka önlemini yaratmıştır,biraz yoğurt ye,bir süre gözle,bulantı kusma olmazsa yat uyu korkma:)
 

Benim de 5 yaşında bir kızım var. Ondan kalan bir sürü eşyamız vardı. Yeni olarak sadece birer takım hastane çıkışı almıştım. Doğumdan bir gün önce de çıkıp birer takım prematüre set aldım,tulum-badi ve şapkadan oluşan. İyiki de almışım. 35 günlük olduk halen onları giyiyoruz. Diğer herşey çok büyük geliyor ve bundan dolayı da vücut ısılarını korumakta zorluk çekiyorlar. Düşük kilolu bebekler de vücut ısısını korumak çok önemli. Bunlar benim söyleyeyebileceklerim....
 
Eweet:)sizin bebeler doğduğunda size tüyolar vercem:)

canım zaten sizler olmasanız napardım bilmiyorum bizim ailenin en büyüğü benim annemlerin nasip olursa ilk torunları olacak annem de hep eski bilgiler var ailemde bilgi alacağım kimse yok okuldan görüştüğüm arkadaşlarım var yüz yüze sohbetler de biraz öğreniyorum biraz da burda topikte sizlerden öğrendiklerim var asıl öğreneceklerimiz bundan sonra inşallah bebekler doğunca bakabilecek duruma gelirim
 
Şu 35 günlük süreçte edindiğim bilgileri bir nebze de olsa işinizi kolaylaştırmak adına sizinle paylaşmak istiyorum. Hamileyken benim de merak ettiğim bazı konulara deyineceğim.

----Süt sağma makinesi almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Lansinoh marka elektrikli olanı kullanıyorum ve tavsiye ederim.

----Hastane çantanızda mutlaka kullan-at çamaşırlardan bulundurun, çok işe yarıyor.E bebek, mothercare den( L beden alın kalıpları küçük)bulabilirsiniz.

----Doğumdan sonra hastane de giymek için kesinlikle gecelik giymenizi tavsiye ederim.Tuvalete gitme de ve dikişler açısından rahat etmeniz için.2 adet olursa iyi olur. Hem çok terliyorsunuz, hem de diğerinin lekelenme ihtimaline karşı.

----Pijamayı hastane çıkışı için düşünün derim,altı eşofman tipinde ve koyu olanlardan(içinizi belli etmesin diye)tercih edin.

----Yanınızda doğumdan sonra takmanız için bir bel( batın) korsesi bulundurun. Ben onun sayesinde rahatlıkla ayağı kalktım, çok faydasını gördüm.Doğumdan birgün sonra taktım ben.Dikişlerinize zarar vermez korkmayın.

Aklıma geldikçe yazacağım böyle. Umarım bir faydam olur. En önemlisi rahat olun, siz rahat olursanız herşey yolunda gider Allah'ın izniyle.
 

canımmm teşekkürler şimdi netten e bebek e baktım kullan-at çamaşırları bulamadım :44:
 

bu güzel bilgileer için teşekkür ederim.bu kullan at çamaşır dediğiniz hasta bezinin çamaşır şeklinde olanı mı?
 
bu güzel bilgileer için teşekkür ederim.bu kullan at çamaşır dediğiniz hasta bezinin çamaşır şeklinde olanı mı?

Hayır arkadaşım bildiğin kilot,ama kumaşı kağıt gibi değişik birşey ,lastiği de dikişlerini acıtmıyor. Kan lekesi tutma derdi de yok. Kullanıyorsun, kirlenince atıyorsun. Çok pratik ve rahat. Ben mothercare den 5'lisini 6tl ye almıştım, yetti de.
 
Canım benimde sat 5 Ağustos:) siz kuzularla biraz onden gidiyorsunuz sanırım:) bende hergün süt iciyorum yemediğim tek şey et ona da yavaştan zorla başlıcam artık ama sanırım bebekten bebeğe fark var ..benimkiler anası kılıklı sıska kızlar olucak anlaşılan:) ee kızım sen göbüsü bosuna buyutmemissin o kadar meger kuzuların kocaman tombis tombis olmuşlar:) insallah doğduklarında da oyle tatlı tatlı olurlar zorlanmazsin annesi..gunde 10 gr masallah kuzularına nazar degmesin
esim simdi bana hergün bişiler alıyo geliyo besle benim kizcelerimi diye benim isim var valla
 
Bisi olmaz heralde canım ya olsa olsa miden bozulur biraz.. Tadı iyiydi dimi?
ya maalesef ilk baş muzla birlikte yiyince fark etmedim, muz bitince kötü koktuğunu fark edip tarihine baktım şimdilik bir şey yok inşallah olmaz ve sanırım ben dünde tarihi geçmiş süt içmiş oluyorum bu durumda o da muzlu ve ballıydı fark edememişim. eve gelince attım hepsini...
Daha önce de bana sen anlatmıştın heralde canım, kafam karışınca bende böyle hesaplıyorum artık.
Kızlar yaş gibi düşünün tamamlanan ay söyleniyor. yani nette bulduğumuz var ya 4. ay bitmiştir vs diyor, diyelim ki 13. haftada 3. ay bitmiştir diyor. artık biz 13. hafta bitince 3 aylık hamileyim demeye başlıyoruz...bende 18+4 günlüğüm yani 4 ay 11 günlüğüz, 5. aydan 11 gün almışım. 5 aylık hamileyim demem için 19 günüm kalmış, şimdi 4 aylığız çok şükür:))
2 günden bişy olmaz heralde canım.kokusu tadı normaldi heralde dimi..bende hiç bakmıyom tarihlere ama bakmak lazım.su iç sen şimdi bol bol,bulantın olursa acile gidin.

bişe olmaz 1 kase yoğurt ye .

çook sağolun arkadaşlar şimdi tam yoğurt yiyordum, olmaz heralde bir şey ama dikkat edelim valla....

Öncelikle Rabbim kuzularına sağlıklı sıhhatli uzuun ömürler versin anneli babalı tecrübeli anneler bize yazınca çok mutlu oluyoruz... hemen kaydediyorum canım söylediklerini...
Buarada kaç haftalık doğum yaptınız? hamilelik süreci için önerileriniz var mı
 

Hayy maşşallah ben nasıl yediysem artık, tam 14 kilo aldım. Senin ne güzelmiş kız öyle.

n,

Yaa bana ne olmuş böyle, ben şimdiden 104 cm oldum.

Çok teşekkürler bu bilgiler için, devamını dört gözle bekliyoruz.
 
Öncelikle allah bebeklerini hayırlı uzun ömürlü eylesin..
yazdiklarin cok iyi oldu..sana sorum su: korseden bahsetmişsin nerden temin ettin ozel bi korse mı?
 
Öncelikle allah bebeklerini hayırlı uzun ömürlü eylesin..
yazdiklarin cok iyi oldu..sana sorum su: korseden bahsetmişsin nerden temin ettin ozel bi korse mı?

Eczaneden almıştım ben. Medikal ürün satan yerlerden de alabilirsiniz. Belinizi önden ve arkadan sıkıca kavradığı için rahatça doğrulup, hareket edebiliyorsunuz. Ben çok faydasını gördüm.
 
----Bebekleriniz için kesinlikle prematüre kıyafetler alın. Vücut ısının dengelemiş, korunması prematüre bebeklerde çok önemli çünkü.Benim miniklerim 47 ve 44 cm olarak doğdular. Normal hastane çıkış setlerinin içinde kayboldular resmen. Burda önemli olan boy, kilo değil. Şu an 35 günlüğünüz halen onları giyiyoruz. Bebettonun tulum, badive şapkadan oluşan setlerini almıştım.Ayrıca C&A mağzalarında
42 cmden başlayan badiler ve ayaklı -ayaksız kadife altlar bulabilirsiniz.
( ben 50 cm almıştım )

---- Bebek bezi olarakta ilk bir ay boyunca Molfix 0 numara yenidoğan kullandım.gönek oyuntusu olduğu için göbekleri düşene kadar rahatlık sağlıyor ve primaya göre daha kısa.Şimdilerde ise prima premium care 0 numara kullanıyorum. Molfikse göre daha uzun saatler dayanıyor.Kısacası hastane çantasına koymak ve kullanmak için bebek bezinde 0 numara alın.
 
Öncelikle Rabbim kuzularına sağlıklı sıhhatli uzuun ömürler versin anneli babalı tecrübeli anneler bize yazınca çok mutlu oluyoruz... hemen kaydediyorum canım söylediklerini...
Buarada kaç haftalık doğum yaptınız? hamilelik süreci için önerileriniz var mı [/QUOTE]


Daha önceki sayfalarda bahsettiğim gibi 35+ 3 te doğum yaptım canım.
 
Çok sağol canım bende hemen bugün o çamaşırdan alcam:)bebeklerin nasıl kiminle bakıyosun onlara.
hamile göbeği o boşver.göbeğini gere gere gez:)
 
Jelybondsdf dogru söyledin durudenizin sesi çıkmıyo hic bunvp naptı bebekleri nasıl onu da merak ediyorum..ins iyilerdir..
bu sabah sol kasığımda hafif bi sizi var ins önemli bisi degildir..ins plesentam yukarı falan çıkıyordur :)
Eczaneden almıştım ben. Medikal ürün satan yerlerden de alabilirsiniz. Belinizi önden ve arkadan sıkıca kavradığı için rahatça doğrulup, hareket edebiliyorsunuz. Ben çok faydasını gördüm.
Canım cok sagol verdigin bilgiler cok faydalı oldu..mesela ben prematüre kıyafet almayı düşünmemiştim en azından birer takım alayım bende..yine aklına gelenleri paylas bizimle..bebeklerinden de haberler ver ne tatlidir onlar simdi :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…